Demerarasocker eller chocolat – Vilken är bäst?

Brunt socker Demerara

Har ni märkt att i dagens värld verkar som det finns alternativ till många typer av livsmedel? Vi talar till exempel ljus versioner, kost, glutenfria, laktosfri, vegan, vegetarian och låg i kolhydrater till ett antal livsmedel och ingredienser som vi hitta på marknaden.

Veta Demerara socker och farinsocker

Innan vi börjar förstå Demerara eller farinsocker är den föredragna, låt oss först veta var och en av dessa versioner av ingrediensen.

- Den farinsocker 

Detta är en sockerart som har en mycket mörk färg som är för fuktig. Det kallas råsocker som utvinns efter tillagning sockerrör juice.

Eftersom det inte går igenom raffineringsprocesser, vilket är det sista steget av socker tillverkningsprocessen är det utsatt för ett mindre antal filtrering och centrifugering scener och vinster eller kemiska tillsatser, deras näringsvärde bevaras.

I en portion 100 g brunt socker, hittas 85 mg kalcium, 29 mg magnesium och 346 mg kalium. Å andra sidan kan smaken av denna version av ingrediensen misshaga smaken av vissa människor, med tanke på att är ganska likt sockerrör juice.

  • Se även: farinsocker gödning eller gå ner i vikt?

Ändå kan farinsocker användas som bord socker och i beredningen av rätter som kakor och kex.

- Den farinsocker 

Även om ljus som passerar genom en raffineringsprocess för dess produktion, gjorde råsocker inte får någon typ av kemisk tillsats i sin sammansättning och har en ljust brun färg.

Just på grund av att inte vinna tillsatser, som är ansvariga för att stjäla socker näringsämnen, är det att råsockret har näringsvärden mycket liknar den farinsocker.

  • Se mer: Demerara socker gödning eller gå ner i vikt? Fördelar, kalorier och mer.

Den beståndsdelen används vid framställning av bakverk, bröd och kex, är det dock en av de dyraste typer av socker och dess upplösning ses som svårare jämfört med andra versioner av ingrediensen.

Vilket är bäst? Den Demerara eller farinsocker?

Ur näringssynpunkt är farinsocker utsetts till friskaste av allt socker, eftersom inte gå igenom många processer som andra alternativ ingrediens, inte förlorar sina näringsämnen.

Ändå är det viktigt att komma ihåg att det inte betraktas som en exemplarisk källa av näringsämnen, men det är bättre jämfört med andra typer av socker.

Å andra sidan kan råsocker få smak i frågan, eftersom han har en smak som liknar kola, som ofta tilltalar mer till smaken av sockerrör juice finns i brunt socker.

Allt detta i kombination med det faktum att Demerara har näringsvärden mycket liknar farinsocker. Men ändå inte lika och att de fortfarande är i mindre mängder. Näringsinnehållet i brunt socker kan inte anses tillräckligt effektiv för att vara tippad som en fördel.

Dessutom är det värt att komma ihåg att råsockret inte har någon bra lösning, det vill säga inte lösa samt farinsocker kan användas som bord socker.

Akta det belopp som använder ingrediensen - socker är fortfarande socker

Oavsett vilken version du väljer att använda i sin dag till dag, vara Demerara eller farinsocker, är det viktigt att komma ihåg att även utsätts för mindre bearbetning vid tillverkningen, är de fortfarande socker.

Därför är det värt att komma ihåg att det är viktigt att inte överdriva i sin konsumtion. En av anledningarna till kontroll är nödvändig är att ingrediensen i högt intag att förknippas med ökad vikt.

När vi konsumerar för mycket socker, är levern, som är den mänskliga kroppen organ som uppfyller ansvaret för att lagra socker överväldigad. På detta konto, är överskott på substans omvandlas till fettsyror, som skickas in i blodomloppet.

Problemet är att dessa fettsyror inte kvar i blodet och lagras i fett format i olika delar av kroppen såsom mage, bröst, höfter och rumpa.

Även om du inte oroa dig så mycket fett, är det värt att veta att äta för mycket socker påverkar också andra aspekter av hälsa. Vanan ökar risken för död i hjärt-kärlsjukdom minskar möjligheten för organ försvagar immunförsvaret och gör ditt blodtryck stiger.

Vet du varför detta händer? Det är det där de regioner där fettsyrorna som var socker levererades packas med fettvävnad, lämnar de för organ som hjärta, lever och njurar.

  • Se även: 9 enkla tips för att skära överskott av socker ur kosten.

Den nutritionist Tânia Rodrigues förklarade att rekommendationen är att det dagliga intaget av socker inte överstiger 10% av den mängd kalorier man behöver konsumera på en dag.

Det vill säga, om individen i fråga har behovet av att konsumera 2000 kalorier per dag, är det maximala av kalorier från socker som han bör äta 200 kalorier. Detta motsvarar 50 gram Demerara eller brunt socker, oavsett ditt val.

Video 1: Vad är det bästa Sugar?

Video 2: 5 tips för att minska sockerkonsumtionen

Gillade tips?

Har du upplevt att använda Demerara eller brunt socker i köket för någon form av förberedelser? Vilket är bättre i din åsikt och vad används oftare? Kommentera nedan.