Guava gödning?

goiabada

Eftersom det uppstod i kolonialtiden, då den portugisiska bor i Brasilien ersatte kvitten används i sylt med guava intäkter, vilket ger upphov till söta guava vann kännare och är fortfarande populär i vårt land, särskilt i innerstäder . När allt kommer omkring, vem av oss har aldrig ätit en bit av guava pasta med ost till frukost eller mellanmål på eftermiddagen?

Kalorier guava 

Som alltid, att en av de viktigaste punkterna kommit fram till om ett livsmedel eller ingrediens orsaka viktökning eller inte mängden kalorier som finns i den. Och för att förstå guava gödning eller inte, är det inte annorlunda.

Antalet kalorier som finns i en bit av guava kan variera i enlighet med produktens tillverkare för att finna versioner som är mellan 72 och 140 kalorier per styck 40 g. För att underlätta vårt analysarbete med ett genomsnitt av 115 kalorier per portion.

Om ensam bedöma värdet av en bit av guava pasta, är det första vi märker att ditt kalori inte är låg och att regelbunden konsumtion, särskilt om de åtföljs av andra rätter till frukost, mellanmål på eftermiddagen eller som dessert efter lunch eller middag, men kan bidra till viktökning.

Värre den klassiska kombinationen av ost med guava, här även känd i Brasilien som dessert Romeo och Julia är fortfarande görs. Sammanfogning 115 kalorier godis tillverkade av guava över 134 kalorier av en skiva ost 40 g av minor har omkring 250 kalorier i en enda portion av Romeo och Julia.

Här kan vi säga att kombinationen har potential att gå upp i vikt när vi anser att de kan åtföljas av bröd (franska har 137 kalorier, så ca 60 kalorier per portion och i sin helhet i cirka 50 kalorier) en kopp kaffe med socker (som har cirka 30 kalorier) eller en saft (den naturliga orange innehåller 94 kalorier per 200 ml och ananas 112 i ett parti 200 ml), vilket kan göra det totala antalet kalorier ännu högre.

Vad dessa siffror visar oss är att de som vill hålla kroppen passar inte överdriva konsumtionen eftersom guava gödning om de konsumeras utan gränser, och bör vara väl medvetna om de andra livsmedel som följer med godis. Ett tips för dem som gillar delikatess inte spendera mycket önskan är att äta en liten bit i stället för 40 g, halve, lämnar partiet 20 g.

Dessutom är det viktigt att följa en hälsosam och balanserad kost. Vem har inte för vana att missbruka godis och sötsaker, säkerligen inte kommer att ha så mycket problem att äta en liten bit av guava pasta en gång i månaden, till exempel.

Sammansättningen av guava 

Trots görs ur näringssynpunkt frukt och guava, som bär viktiga näringsämnen till organismen i dess sammansättning som fibrer, protein, kalium, kalcium, vitamin C, magnesium och järn, söt guava, när de passerar genom processen produktion och industrialisering, inte ärva många av fördelarna med frukten.

Antalet kolhydrater som finns i guava är ganska hög: på bara 40 g söta finns 30 g av näringsämnen. Vi vet att kolhydrater är viktigt för att få energi i kroppen, men vi vet också att de kan lagras som fett. Dessutom är det rekommenderas att få friskare kolhydratkällor såsom frukt och grönsaker, som också ger andra näringsämnen som kroppen behöver för sin verksamhet och som inte kan hittas i en söt som guava.

Det bör också sägas att guava uppbär en del av fibrerna från den frukt som ger: 1,6 g är varje del av 40 g. Och om å ena sidan godis inte är den bästa källan till fiber, eftersom det inte ger en större variation av näringsämnen, det visas som ett bättre alternativ jämfört med andra typer av godsaker, såsom kondenserad mjölk pudding, som inte har inget fiberinnehåll.

Och glöm inte natrium. Om det i vissa guava tillverkare, såsom markeringarna I och Fugini natriumhastigheten återställs, i andra liknande Predilecta - med 10 mg potion 40 g - och Flormel - nästan 3 mg Natrium för bit 25g - komponenten påträffas.

Det är just därför det är alltid värt att kontrollera närings tabellen guava du vill köpa. Inte bara för att titta på mängden kalorier och kolhydrater i produkten, men också för att få koll på något viktigt som kan förbises av dem som tror att mycket mer i att hålla pounds överstigande långt borta från kroppen som bryr sig om hälso- och sjukvården kropp: natriumhalten.

Detta beror på att rekommendationen inte förbruka mer än 2300 mg natrium per dag. Trots dese näringsämne är viktigt för många kroppsprocesser såsom muskelsammandragning, underhåll av pH-balans, hydrering och regleringen av blodvolymen i kroppen, utöver det inte gör någon nytta i människokroppen.

Närvaron av för mycket natrium i kroppen ökar blodtryck och tar risken att utveckla problem såsom osteoporos, hypertoni, katarakt, stroke, njursten och magcancer.

slutliga Tankar 

Efter den information vi fått i dag, är den mest sannolika slutsatsen vi kan nå det guava gödning även, särskilt när de konsumeras i överskott och integreras till en diet som inte är så näringsrik eller oroa sig för maktbalansen.

Å andra sidan förstår vi också att om kost är hälsosam och balanserad, att äta en liten del av guava i sporadiska stunder, som en gång i månaden eller var 15 dagar, inte kommer att skada så katastrofal till kroppen hos en person.

Således är reflektionen som vi lämnar här som att upprätthålla en god form och vara en frisk person, inte bara ta bort en eller flera andra kaloriintag mat. Du måste tänka på mat som helhet och anstränga sig för att passera en närings utbildning, för att få nytta av att göra hälsosamma äta en permanent vana i rutinen.

Och det behöver inte nödvändigtvis betyda evigt begränsa spel mat och godis att njuta av, men vara mycket mer ansluten och vet hur mycket och tider när du ska äta sådana livsmedel.

Har du någonsin trott att guava gödning, eller hur? Hur brukar du äter denna söta, ren eller övervakning? Hur ofta att konsumera? Kommentera nedan!