Arginin: Vad är det som är, biverkningar och hur man

arginin

Vad är den så kallade arginin, förresten? Arginin är en basisk aminosyra, även känd som 2-amino-5-guanidino-pentansyra eller L-arginin. Betraktas som halv essentiella aminosyran arginin syntetiseras i en mängd som är tillräcklig för att möta kroppens behov.

Denna aminosyra har många fördelar, och dess förbrukning av tillägget ett utmärkt sätt att stimulera produktionen av lymfocyter (som spelar en viktig roll i kroppens försvar). Dessutom bidrar arginin att hämma tillväxten av många tumörtyper; stimulerar utsöndringen av tillväxthormon, hjälper till att läka sår; inhiberar förlust av muskelmassa efter kirurgi; behandlar problem och leversjukdom; hjälper spermieproduktion och i konstruktionen av nytt ben och senor celler, behandling av artrit och bindväv.

Arginin är fortfarande närvarande i det kväveoxidsyntes förfarande som ger kärlutvidgning, vilket leder mer blod och syre till vävnader och organ, och därigenom bidra till hälsan därav. Forskning visar även att arginin är effektiv för att minska ångestsymtom.

bieffekter

Det finns många biverkningar kortsiktiga orsakas av tillskott med L-arginin, men om den konsumeras på fel sätt, vissa negativa effekter kan uppstå. Detta tillägg är kontraindicerat för diabetiker, personer med hjärtproblem, gravida eller ammande kvinnor. 

anabola roll

Sammanfattningsvis kan man säga att arginin spelar en viktig roll i proteinsyntesen i kroppen, förutom att agera på fettförbränning, eftersom lagrings blir begränsad. Detta förklaras av det faktum att det är en förbättring i retention kväve.

L-arginin fungerar också som mellanfosfatsyntes och kreatin är viktiga medel vid styrkan för explosion under träning och även hjälper till i återvinning av muskler efter den aktiva perioden genom att tillhandahålla ökat blodflöde till de regioner som var mest ansträngda .

Ett av de viktigaste målen när citerar studie arginin och kväveoxid själv, vilket är ansvarig för kärlutvidgning och bästa transport av blod och syre i kroppen. NO2 stimuleras strax efter komplettering med arginin, så det är tillrådligt att konsumera det innan övningen. Dessutom denna kompletterande ytterligare hjälper till att stimulera tillväxthormon (GH) ansvarig för att stimulera muskelmassa ökning. Vissa vitaminer såsom nikotinamid och riboflavin förutom kalcium, är viktiga föreningar för bildning av NO2.

Sammanfattningsvis kan man säga att arginin ökar förmågan att utföra övningarna, bidrar också till produktion av proteiner.

Hur du tar

Det rekommenderas att konsumera arginin två gånger om dagen: den första dosen i gryningen; den andra, efter träning. Läkare rekommenderar ofta 50 mg till 30 g av tillägget dagligen. För att förstå denna stora skillnad i kvantitet, måste man förstå den fysiska idrottsman typ, dina matvanor och din kondition.

Arginin kan hittas i många livsmedel vi äter på en daglig basis, såsom bönor. Med en balanserad kost, kan människan förbrukar upp till 5 g arginin dagligen. Det är inte tillrådligt att upprätthålla höga doser under en längre tid, eftersom detta kan skapa spänningar i levern och vissa njurskador.

referenser

  • Medline Plus; L-arginin
  • Web MD; Arginin: Hjärta fördelar och biverkningar
  • MedlinePlus: L-arginin
  • Aminosyror: gynnsamma effekterna av L-arginin på minska fetma: Mekanismer och Potentiella viktiga implikationer för människors hälsa
  • Journal of International Society of Sports Nutrition: International Society of Sports Nutrition Position Stand: Protein och motion

Har du upplevt arginintillägg? Hur var dina resultat? Du överväga en omportante tillägg? Kommentera nedan.