18 Fördelarna med Ricinolja – för servering och tips

ricinolja

Ricinolja är härledd från frön av en växt som kallas Ricinus communis, som växer i tropiska klimat. I allmänhet är det odlas som prydnadsträdgårdsväxt i mildare klimat och på senare tid har även odlats i stor skala för produktion av biodiesel.

Fördelar med Ricinolja

Nu ska vi lära känna några av fördelarna med ricinolja när den används både för dess medicinska ändamål, som för estetiska syften.

1. Naturligt laxerande

Den ricinolja växten innehåller ett toxin som kallas ricin högpotent, men den är avstängd under processen för oljeutvinning, vilket gör användningen av helt säker ricinolja. Det är en produkt som säker, vilket är ännu lämpar sig för barn som ett laxermedel i måttliga doser.

Doseringen kan justeras lätt, eftersom deras effekt är direkt proportionell mot mängden olja du använder. Den vanliga dosen är 1-2 matskedar för vuxna och 1 till 2 teskedar för barn 2-12 år. Barn under 2 års ålder bör inte ta mer än en tesked i taget.

Du kan blanda ricinolja med apelsinjuice för att göra det godare. Till skillnad från andra laxermedel agerar på tjocktarmen, inverkan av ricinolja med början från tunntarmen. Under en period som sträcker sig från 2 till 5 timmar, bör observeras laxerande effekt och du kan vänta på en grundlig rengöring av tarmarna.

2. Lindrar muskelvärk

Ricinolja anses vara en het olja som främjar cirkulationen i kroppsvätskan. Det är utmärkt som massageolja och kan lindra smärta till följd av överansträngning av muskler. Om du har ömma muskler i vaden och låret efter kraftig motion eller praxis aktiva sport, tillämpa vissa ricinolja på det smärtande området och gnugga den.

Ricinolja är en bra bärare olja för eteriska oljor. Tillsätt några droppar av romersk kamomill olja eller pepparmynta olja till en matsked ricinolja soppa att göra mer avkopplande och reparativ massage.

3. Lindrar ledvärk

De analgetiska och antiinflammatoriska egenskaper hos ricinolsyra, som utgör nästan 90% av ricinolja har dokumenterats väl. En stor del av dessa ricinolja fördelar kommer från dess avsvällande verkan på det lymfatiska systemet.

Lymfkärlen, vilka bildar ett utbrett nätverk genom hela kroppen, vävnad och samlar in avfall som leder in bortskaffande blod. Överbelastning i dessa kärl och ackumuleringen av giftigt avfall är inblandade i många autoimmuna sjukdomar, såsom artrit, vilket orsakar smärta och inflammation i lederna. Ricinolja trängsel Hinders och gör lymfan röra sig fritt. Det verkar direkt på immunsystemet genom att stimulera tymus och öka räknevärdet för en typ av vita blodkroppar som kallas lymfocyter.

  • Se även: god mat för lederna.

4. Dessa svampinfektioner

Det finns fördelar med ricinolja som fungicid tack vare stark funktion undecylensyra som är en syra nedbrytningsprodukt av ricinolsyra fet, rikligt förekommande i ricinolja. Den kan användas för att behandla vanliga svampsjukdomar såsom ringorm och fotsvamp. Det är lika effektiv som de läkemedel som används för att behandla svamp- och utan biverkningar av läkemedel mot svamp infektioner.

Ett tips är att värma upp en bit av ricinolja och låt svalna tills något varm vid beröring. Tillämpa den på det drabbade området omedelbart före sänggåendet och låt verka över natten. Upprepa i en vecka för att se betydande förbättringar. Fortsätt behandlingen tills infektionen försvinner helt och hållet.

5. Främjar hårväxt

Massera in oljan i hårbotten kan resultera i extra hårväxt. Denna het olja har förmågan att förbättra cirkulationen. Det bör tillämpas på samma sätt som den appliceras på huden för svampinfektioner, massera hårbotten.

Dessutom kan ricinolja användas i områden som har förlorat hår på grund av håravfall. Dess antiinflammatoriska egenskap kan ge fördelar av ricinolja mot denna autoimmun sjukdom.

En annan av fördelarna med ricinolja för hår är dess förmåga att bidra till att förebygga och reparera kluvna toppar. Bara applicera några droppar olja direkt på ändarna av hår för att minska mängden kluvna toppar. Det bidrar också till att återställa hälsan i ditt hår och göra det mycket mindre spröd.

6. betonar hårfärg

Ricinolja kan användas för att förstärka den naturliga färgen på håret och få det att se tjockare och glänsande. Denna olja är en fuktighetsbevarande, vilket betyder att den blockerar fukt. När den appliceras på håret, bevara den naturliga fukten i håret roten och blir tjockare och mörkare slut.

Det bör tillämpas efter hårtvätt och torkning lätt med en handduk. En matsked ricinolja soppa är tillräckligt för att passera håret.

7. naturliga hemlagad Mascara

Du kan göra en mask som innehåller ricinolja för att göra en naturlig mascara på ögonfransarna. Detta trick har använts under en längre tid genom förbränning av vegetabiliska oljor, inklusive ricinolja. Den alstrade sotet uppsamlades därefter på en yta och fixeras i ricinolja.

Hemma kan du göra proceduren med bivax. Smälta en matsked av bivax soppa i en kastrull och tillsätt 2 matskedar ricinolja soppa. Det är nödvändigt att blanda den erhållna oljan med kolpulver eller kakao att erhålla den önskade färgen och konsistensen.

8. djupt återfuktar huden

Ricinolja kan också användas för att återfukta torr hud. Att vara mycket trögflytande, tränger olja djupt in i huden vävnad, närande dem med fettsyror. Många dyra kommersiella moisturizers innehåller det, men du kan få alla fördelar med ricinolja direkt via direkt tillämpning.

Det kan vara lite tröga i början, men när du använder ett tunt lager på huden, är det absorberas ganska snabbt och lämnar ingen fet känsla på huden. Vissa människor tycker om att minska viskositeten ricinolja att blanda det med kokosolja, underlätta tillämpningen.

9. Dessa hudproblem

Ricinolja, förutom att fungera som en fuktighetskräm kan användas för att behandla akne, vårtor och hudflikar, eftersom det har antimikrobiell och antiinflammatorisk.

Applicera ricinolja på önskad plats med en bomullstuss varje dag. I ungefär två veckor, är problemet vanligtvis löst.

10. Hjälp mot sömnlöshet

Det är oklart hur ricinolja hjälper till att framkalla sömn, men det finns rapporter om människor som använder det i håret eller runt ögonen innan du somnar det påståendet faller snabbare i sömnen.

11. Det kolik hos spädbarn

De flesta barn går igenom en fas av okontrollerbar gråt på grund av kolik som känner de första månaderna i livet. Ricinolja tycks ge lindring för många orala läkemedel misslyckas.

Oljan bör tillämpas externt i buken och gned försiktigt. Det är inte klart om det är ett smärtstillande egenskap som ger dessa fördelar av ricinolja, men de flesta barn bosätta sig strax efter applicering.

12. Cure hudsjukdomar i husdjur

Hundar och katter har en tendens att ständigt slicka sina sår och platser på huden som kan vara smittade, vilket vanligtvis förvärrar tillståndet. Dessutom kan djuret äter substanser i läkemedel som används på plats.

Ricinolja är säkert för användning på mindre skärsår och infekterade områden. Dess antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper hjälper till att läka snabbare ont. Dessutom kan dessa djur hitta otäck olja och sluta slicka webbplatsen. Den enda observerade biverkan är pallen lite lösare än normalt.

13. Konserveringsmedel

De svampdödande egenskaper av ricinolja har varit väl används inom livsmedelsindustrin. Många korn ges en beläggning som innehåller olja när de ska lagras under en lång tidsperiod. Ricinolja verkar också avvärja skadedjur och insekter som skadar maten. För dem som rymt från kemiska konserveringsmedel, är ricinolja en helt säker naturligt konserveringsmedel.

14. Smörjmedel

Ricinolja fungerar nästan lika bra som fett som används för att smörja maskiner. Det fungerar lika bra i höga och låga temperaturer och används ofta i racerbilar. Till skillnad från andra oljor, kommer ricinolja inte skadar gummi, så att den kan användas säkert i anordningar såsom pumpar cykel med gummitätningar. Ricinolja är säkert att användas i köksmaskiner som behöver smörjning, som till exempel saxar.

15. lindra förhårdnader

Den tillämpade ricinolja direkt på de drabbade områdena kan bidra till att lindra förhårdnader orsakas av flera saker. Den kan också användas för att massera platser för att lindra smärta och svullnad.

16. Hydrater munnen

Förutom fördelarna med ricinolja på huden, det gör det underverk för torra och spruckna läppar. Det är också till sammansättningen av många läkemedel och läppbalsam som du köper på disken.

17. lindrar klåda

Du kan lindra smärtan i samband med klåda och repa huden med hjälp av ricinolja. Bara tillsätt några droppar på plats och låt oljan verka några minuter. Det fungerar också bra för att bota ringorm och andra svampsjukdomar.

18. vidhåller friska naglar

Massera endast en liten mängd ricinolja på dina nagelband och naglar varje dag för ett par månader kommer att främja tillväxten av naglarna och göra dem mer frisk och vacker.

Försiktighetsåtgärder och tips

Innan du använder ricinolja internt eller lokalt, utför ett hudtest med hjälp av en mycket liten mängd olja för att kontrollera eventuella allergiska reaktioner.

Endast administrera ricinolja enligt anvisningarna på förpackningen och se upp för rätt dos.

Vid förtäring, producerar oljan en stark laxerande effekt. Deras överdosering kan lätt resultera i allvarlig uttorkning som i extrema fall kan vara dödlig. Andra möjliga biverkningar av en överdos inkluderar magkramper, diarré, yrsel, hallucinationer (sällsynt), svimning, illamående, hudutslag, trånghetskänsla i halsen, andfåddhet och bröstsmärtor.

Personer med magsår eller blödningar problem bör inte använda ricinolja internt. På grund av dess potentiella laxerande effekt, har ricinolja i stor utsträckning använts för att framkalla arbete, men läkarna varnar för att ta ricinolja kan öka risken för missfall eller för tidig födsel. Den laxerande effekt av oljan orsakar allvarliga sammandragningar av bäckenmuskeln för att underlätta förfogande och det utlöser förmodligen uteruskontraktioner också.

Och som alltid, kontakta din läkare om du har frågor eller funderingar om hur man använder denna naturläkemedel.

Vad tycker du om dessa fördelar av ricinolja för hälsan? Du vill använda den för att dra nytta av några av dessa egenskaper? Kommentera nedan!