Carbohydratediet Nej – hur det fungerar, Meny och tips

Livsmedel utan kolhydrater

Kolhydrater är mycket vanliga komponenter i livsmedel, som står för en stor del av kalori belastning på våra måltider. Kolhydrater omvandlas till socker och sackarider under matsmältningen, så de genererar en snabb och intensiv ökning i glycemic hastigheten. På så sätt bidra till viktökning och ge lite varaktig mättnad. Dessa egenskaper leder många människor att anta en diet utan kolhydrater.

Således enkla kolhydrater med sig en sann mycket kalorier. Mer än så, dock: sockernivåer att stiga snabbt även tenderar att falla snabbt. Detta orsakar hunger åter visas, så att de som konsumerar enkla kolhydrater behöver äta oftare Durantes dagen. Det vill säga, så småningom intag mer kalorier.

Komplexa kolhydrater har motsatta egenskaper. Eftersom det tar längre tid att bryta ner under matsmältningen, de inte leda till en ökning så stora och så plötsligt sockerhalten. Dess effekter är dock liknar enkla kolhydrater, men mindre intensiv.

historia

Förslag till en diet utan kolhydrater (eller med låga nivåer av detta näringsämne) började växa fram på sjuttonhundratalet. I allmänhet, dieter framträdde därmed som föreslagits för behandling av vissa sjukdomar, särskilt diabetes. Eftersom kolhydratfattig kost faktiskt gynnats patienter, många läkare just publicerat sin kost föreslås för allmänheten.

En del av argumentet för icke-carbohydratedieter alltid baserad på den så kallade paleolitisk kost. Enligt förespråkarna för detta argument, har kosten förhistoriska människan naturligt saknar kolhydrater.

Forskning visar hur tidigt människan avvek från kost rik på frukt och andra primater utvecklats till en högre konsumtion av kött. Med andra ord kan man dra slutsatsen att evolutionärt är vår kropp anpassat till en diet med lite kolhydrater, fett och protein, men i överflöd.

No carb diet fick sin mest kända form i Atkins diet, skapad av Robert Atkins 1972 och förbättrades under 1990. Deras diet, en av de mest radikala i att skära kolhydrater, har det alltid varit omgiven av kontroverser. Många tror fortfarande på sin mirakulösa effekt, medan en stor del av det medicinska samfundet anser att kosten är fortfarande skeptisk.

No-carb diet har vunnit stor popularitet under 1990-talet och ihållande i början av 2000. Sedan dess har antalet människor som utövar denna typ av diet minskat.

Hur en diet utan kolhydrater?

En ingen kolhydrat diet föreslår en intensiv skärning intaget av dessa näringsämnen. Om du vill veta hur en ingen kolhydrat diet du behöver veta att strängt taget kan man inte tala en total sänkning av kolhydrater: nästan alla livsmedel innehåller åtminstone några kolhydrater i din komposition.

Kosten har en stor potential att stimulera viktminskning, eftersom den hastighet med vilken kolhydrater omvandlas till socker för att göra dem ansvariga för en stor del av det dagliga kaloriintaget från någon.

Denna diet kräver planering och disciplin, eftersom kolhydrater är närvarande i stora delar av livsmedel, särskilt i de mer lockande. Däremot kan resultaten vara kortsiktigt sätt så att kosten snabbt kan ge en synlig motivation.

För att göra ordentlig planering är dock nödvändigt för att möta en omfattande lista över gratis kolhydrater livsmedel.

Cetogenia

En av de punkter betonas av några carbdieten förespråkar är deras förmåga att stimulera ketos. Ketos är en metabolisk tillstånd i vilket leverglykogenlager är uttömda, så att kroppen börjar att dra ström från de keton elementen från levern producerar fettsyror.

Med andra ord, under ketos, den huvudsakliga källan till energi i kroppen är inte socker, men fett. Således en diet utan kolhydrater lovar att stimulera förbränningen av fett genom cetogenia.

Dessutom orsakar även ketos en mycket viktig hormonella förändringar. När kroppen inte längre drar det mesta av sin energi från socker, insulinnivåerna sjunker. Som ni vet är insulin i samband med ansamling av fett, så att sambandet mellan kost utan kolhydrater och viktminskning etableras ännu övertygande.

Meny: Mat utan kolhydrater

Eftersom många av de vanligaste livsmedel innehåller mycket kolhydrater, vet de livsmedel som kan göra upp menyn på en no-kolhydrat kost är det första steget till framgång i denna viktminskning teknik.

  • kött: Den allmänt kött är god mat utan kolhydrater. De stora last proteiner och vitaminer är en annan attraktion. Titta därför innehålla nötkött och griskött i din kost, samt styckningsdelar av kyckling och fisk i allmänhet.
  • grönsaker: Många grönsaker är utmärkta kolhydrater gratis mat, eller med mycket få kolhydrater. Vi rekommenderar konsumtionen av sallad, spenat, paprika, kål, oliver, lök, broccoli, blomkål, morötter, lök, etc. Men man måste vara medveten om växter som har en hel del kolhydrater, såsom potatis, majs, ris och sojabönor.
  • frukter: Många frukter är tyvärr stora källor till kolhydrater. Men tomater och avokado finns undantag, som lämpar sig för någon diet utan kolhydrater.
  • kastanjer: Mandlar, valnötter och kastanjer i allmänhet har en låg kolhydrat takt. De är ett bra komplement till en diet utan kolhydrater, i synnerhet som små mellanmål under dagen.
  • Vegetabilisk olja: Vegetabiliska oljor är fria från kolhydrater och kan användas för matlagning. Så var inte rädd för sojabönor, majs eller solros. Olivolja är också mycket välkomna.
  • mejeri: Mejeriprodukter har i allmänhet en låg kolhydrat belastning. Mjölkkonsumtionen ofta förbjudna i no-carb diet, men det finns ingen anledning att undvika ost, smör och yoghurt. Vi måste dock ta lite omsorg. Först med koncentrationen av fett i dessa livsmedel. Mer än så, dock: titta för smältost och yoghurt onaturliga: det finns i dem ofta stora mängder av kolhydrater.
  • ägg: Ägg har få kolhydrater och är utmärkta proteinkällor. Det är en bra idé att äta ägg till frukost, som vanligtvis är en kolhydratrik måltid.
  • kryddor: korrekt mildra de låga kolhydrater livsmedel kan göra dem mycket välsmakande och alltmer attraktivt, minska frestelsen att ge efter för kolhydrater. Paprika, oregano, och i allmänhet örter är utmärkta förslag.
  • drycker: Med dryckerna måste du ta särskild omsorg. De flesta juicer är rika på kolhydrater och läskedrycker, i sin tur, har enorma massor av socker. Att följa en diet utan kolhydrater, rekommenderas den utbredda användningen av rent vatten samt kaffe och te - både utan socker.

recensioner

No-carb dieter är långt ifrån någon konsensus inom läkarvetenskapen. I själva verket kritik av dessa dieter är extremt riklig, inklusive anklagelser om ineffektivitet och hälsorisker i allmänhet.

Många hävdar att viktminskning observerades vid början av en lögn utan kolhydrater är främst på grund av eliminering av vatten är associerad till glykogen butiker, så att kosten inte orsakar verklig viktminskning. En annan hypotes är att kosten utan kolhydrater minskar helt enkelt människors intresse för mat, och det är bara ett sätt att stimulera en lägre kaloriförbrukning.

Andra pekar på det faktum att dessa dieter begränsar konsumtionen av viktiga livsmedel från grönsaker och frukter. Denna begränsning kan orsaka en allvarlig brist på vitaminer och fibrer. För många läkare är detta resultat ännu värre om vi anser att ingen carbdieter kan försämra tarmfloran, så begränsar upptaget av viktiga näringsämnen.

Allvarligare än detta är emellertid är associationen mellan dieter utan kolhydrater och förekomsten av kardiovaskulära sjukdomar. Risken att utveckla hjärt-kärlsjukdom genom dem påpekas av flera respekterade institutioner som American Heart Association (USA) och hjärta- och slaggrunden (Kanada).

Denna kritik har besvarats positivt av förespråkare av dieter utan kolhydrater. Deras dieter lidit sedan dess många förändringar såsom tillsats av frukt och fiber och minskad fettförbrukning (speciellt transfetter), för att förebygga hjärt-kärlsjukdom.

Vid det här laget, kan du bara vara säker på att debatten inte är över ännu.

Tips och vård

Inte utöva en no-kolhydratfattig diet under långa tidsperioder. En långvarig brist på kolhydrater kan orsaka problem som trötthet, irritabilitet och dålig koncentration. Det kan också skada dem som utövar fysisk aktivitet, eftersom förekomsten av kramper ökar på lång sikt utan kolhydrater. En av de viktigaste tips är alltså att följa denna diet i högst 7 dagar. Om det behövs, vänta en vecka och gör dieten igen.

Det finns flera tips, men på varaktigheten av kosten. En av de mest populära är varaktigheten av två dagar i veckan. Således får inta bara kolhydrater i två dagar under veckan, för att hålla kontrollerade bristen på kolhydrater.

videor:

Den nutritionist Patricia Leite ger mat tips med kolhydrater i de två filmer som kommer att visas nedan:

Har du provat att göra en diet utan kolhydrater? Hur var den erfarenheten? Tror du att det är värt det? Kommentera nedan!