6 Fordeler med Yam – for servering og egenskaper

6 Fordeler med Yam - for servering og egenskaper

Yam (Dioscorea spp. L.) er navnet gitt til meget næringsrik knoller forbrukes i Brasil. Men før presentere fordelene med yams, for servering og medisinske egenskaper, må vi avklare noen spørsmål til sin nomenklatur.

Hva er yams?

Yam dyrkes i tropiske områder. I Brasil er den Nordøst største produsent og også forbruker. Samlet sett er det en mat mye brukt i Latin-Amerika, på øyer badet av Stillehavet og i Asia. I Sentral-Afrika, hovedsakelig nigerianere, regnes som et fast innslag i kostholdet. Knollene blir også brukt til medisinske formål: noen arter kan trekke ut diosgenin en fytosterol stor interesse for den farmasøytiske industri. Gjennom fremgangsmåten Merker, er diosgenin omdannes til progesteron, som i sin tur benyttes ved fremstilling av piller.

yam egenskaper

Hver 100 g kokt yam gi 118 kalorier, for det meste fra karbohydrater, omtrent 28 g. Vi har også funnet 1,5 g protein, 3,9 g av fibre og en ubetydelig mengde fett (0,2 g). Knollene er en utmerket kilde til løselig fiber er dets komplekse karbohydrater. De har noe vitamin A og beta-karoten, betydelige mengder av vitamin C og er rike på B-vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, pyridoksin, og folsyre). Med hensyn til mineralene ha kalium, jern, kalsium, fosfor, magnesium og kobber.

Mange av de medisinske egenskapene til yam skyldes andel av diosgenin i kroppen vår. Knoller utviser også antioksidantaktivitet. Nå la oss se hva fordelene yam for menneskers helse.

Se også: Kalorier Yam - Typer, servering og tips

Fordeler med yam

Vi skal nå se hvordan yam egenskapene er bra for din helse og kondisjon:

1) Den yam er bra for kvinners helse

I menneskekroppen, er diosgenin til stede i knollene omdannet Dehydroepiandrosteron (eller DHEA), et hormon som produseres også av våre egne binyrene. DHEA er et molekyl som brukes for syntese av flere andre hormoner, for eksempel progesteron, østrogen, testosteron, kortisol og aldosteron.

Studier rapporterer at den yam forbruket er nyttig i overgangsalderen for premenstruelt syndrom (PMS), endometriose, fibrocystisk brystsykdom, og uterin fibrose. Videre knollene bidra til å øke fruktbarheten. Det ble observert at afrikanske kvinner som bruker dem ofte er mer fruktbar.

2) yam er godt mot kreft

Antioksidant Forbindelsene ifølge yam - karoten og vitamin C - bidra til å forhindre ulike kreftformer. Disse næringsstoffene beskytte innvirkning av frie radikaler, organismer som kan forårsake DNA-mutasjoner som fører til uhemmet celleproliferasjon.

Den diosgenin har også vist seg nyttig i bekjempelse av kreft. Forskning har vist at den er i stand til å hindre spredning av kreft bryst celler for å stimulere p53, en pro-apoptotiske proteiner, og osteosarkomceller å stimulere programmert celledød og stoppe cellesyklusen. Fytosterol også stimulerer apoptose i leukemiceller, spesielt i erytroleukemi, akutt myeloid leukemi, og tykktarmskreft, i dette tilfellet hindrer også cellevekst.

3) Den yam er bra for hjertet

For mye kolesterol i blodet er assosiert med forekomsten av hjertesykdom og yam fibre bidrar til å redusere nivåene.

I kliniske analyselaboratorier er også homocysteinnivåer målt. Studier viser at store mengder av denne aminosyre, som har inflammatorisk virkning, hjelpe til å danne de såkalte aterosklerotiske plakk. Hvis en person har en normal kolesterol nivå, men et overskudd av homocystein, risikoen for kardiovaskulære problemer er fremdeles betydelige, ettersom aminosyren akselererer LDL-kolesterol oksidasjon. Yam, i sin tur, er rik på vitamin B6 (pyridoxin), og B9 (folsyre), som hjelper til å kontrollere nivåer av homocystein i kroppen.

Totalt sett er yam en god kilde til kalium, et mineral som utgjør natrium hypertensive handlinger i kroppen vår.

4) Den yam hjelper bekjempe Alzheimers

Som allerede sagt, bringer aminosyren homocystein opphopning skade for helsen vår. Dens overflødig feeds betennelse i hjernen til pasienter med Alzheimers sykdom. Sykdommen har også blitt assosiert med reduserte nivåer av hormonet DHEA, som skjer med alderen.

Snart er den yam en god mat for å forebygge og kontrollere Alzheimer fordi tuber er en kilde til vitamin B6 og B9, og diosgenin omdannes til DHEA i kroppen vår.

5) Den yam hjelper deg ned i vekt

Den yam er god mat alternativ for de som trenger å gå ned i vekt. I tillegg til lav-fett, har tuber komplekse karbohydrater, noe som betyr at glukose, en av sluttproduktene deres fordøyelsen, vil bli utgitt i en gradvis vei inn i blodet, noe som gjør at du føler deg mer aktiv for å øve og ha mindre sulten hele dagen. Viktigere yam fiber også fremme en følelse av metthet.

Et tips er å legge yam inntekts ingrediens, slik at du spiser mindre mengde mat som er tilberedt. Du kan bygge det, for eksempel, kake batters, gnocchi og selv i supper.

En annen av fordelene ved yams for vekttap er assosiert med DHEA. Hormonet kan inhibere glukose-6-fosfat-dehydrogenase, et enzym som deltar i fett syntese og vekst av kreftceller.

Studie publisert i Annals of New York fant at å øke konsentrasjonen av DHEA i kroppen, gjennom bruk av kosttilskudd grunnlag av dette hormonet, økt styrke og muskelmasse hos menn og kvinner. DHEA også redusert mengden av fett hos menn, men økt, subtilt, hos kvinner.

Vis flere: Fetende yams eller Gå ned i vekt?

6) yam bidrar til å hindre anemi

Yam er en god mat for forebygging av anemi. Det er en kilde for jern, et mineral som deltar i transporten av oksygen prosess, som bæres av røde blodceller. Tuber har også kobber, som hjelper i å få tilgang til den lagrede jern, slik at den kan brukes i syntesen av nye røde blodceller; Vitamin C, noe som hjelper på absorpsjonen av jern; vitamin B6, essensielt for produksjon av hemoglobin; og folinsyre, som hjelper i modningsprosess av blodceller.

forholdsregler

  • Snakk med legen din om bruk av yam. Funksjon av endokrine systemet er svært delikat og integrert, og diosgenin tuber kan endre det, selv om diskret.
  • Gravide og ammende bør unngå yam forbruk.
  • Alltid spise i moderate mengder.

Hva synes du om fordelene med yams? Nå som du vet hva den gjør og kjenner dens egenskaper, vil det inkludere det mer på menyen? Kommentere nedenfor!