7 Fördelar med Safflower Oil – för servering och egenskaper

safflor

Fördelarna med safflorolja vinner fart och den har använts i allt högre grad av människor. Safflower är en infödd växt i Mellanöstern och är nu odlas i hela Europa och USA. En djup rot möjliggör överlevnad i torrare klimat. Solros är relativ och har gula eller orange blommor, som ursprungligen användes som ett färgämne för kosmetisk och vävnader, och är även används som en krydda som liknar saffran i smaksättning olika rätter. För närvarande är tistelodling avsedd för utvinning av olja från dess frön. Denna olja är rik på omättade fetter som visat bra för hälsan. Safflorolja har vunnit ryktbarhet och nyligen har det använts som kosttillskott för att presentera många hälsofördelar.

Fleromättad olja: Den fleromättade safflorolja rik på linolsyra, även känd som omega-6, en fleromättad fettsyra. Det är mer känslig och bör inte värmas eftersom oxidationen är känslig och blir härsken. Det bör förvaras i kyla, helst i kylskåp och skyddas från ljus. Detta är den typ av tistelolja och fann mer allmänt säljs som kosttillskott. Safflorolja har de högsta nivåerna av linolsyra bland alla vegetabiliska oljor som finns på marknaden.

Omega-6 är en essentiell fettsyra, dvs det är väsentligt för funktionen hos den mänskliga kroppen utan måste erhållas från matkällor eftersom kroppen inte kan producera det.

Sammansättningen av fettsyror av en olja kan vara en indikator på deras stabilitet, fysikaliska egenskaper och näringsvärde. Safflorolja, i sin poly-omättade version, består mestadels av linolsyra, innefattar omkring 82% av all olja omega-6. Den presenterar också ungefär 11% oljesyra (omega-9), 5% palmitinsyra och små procenthalter av stearin- och linolensyra. Den monoomättade versionen har ca 80% oljesyra, omega-9.

hälsoegenskaper: Studier har visat att äta en daglig dos av tistelolja som kosttillskott kan minska inflammation, lägre dåligt kolesterol och fett, förbättra hjärthälsa, främja magert massa vinster, och andra förmåner.

För att begränsas till fetter, är den mängd kalorier som tillhandahålls av safflorolja relativt höga olje 12g (ekvivalent med en matsked) ger 108 kcal. Detta värde är lika med andra oljor och fetter, men proportionellt mycket hög jämfört med andra livsmedel rika på näringsämnen såsom kolhydrater och proteiner, vilket bör deras konsumtion vara måttlig.

Safflorolja är fortfarande mycket rik på vitamin E, en potent antioxidant.

Även om många studier pågår fortfarande och vetenskapliga resultat behövs för att bekräfta fördelarna med safflorolja, redan det visar stor potential bra för hälsan. Kolla in varje

7 stora fördelarna med Safflower Oil - för servering och egenskaper

Nu kommer vi att se de viktigaste fördelarna med tistelolja för fitness och hälsa:

1) Hjälp i viktminskning

Även om ingen studie hittills visar genomgående att bara safflorolja ingå i kosten leder till viktminskning, många faktorer bidrar till att det är en viktig allierad av din kost.

Safflorolja är rik på omättade fettsyror som har visat sig kunna stimulera förbränningen av kroppsfett. I motsats till vad många tror, ​​är avgörande för dieter för viktminskning konsumtion av fett. Det viktiga är att konsumera bra källor av fetter och i rätt mängd, balansera alla makro- och mikronäringsämnen. För mycket fett förlust saktar ämnesomsättningen och påverka resultatet av kosten. Därför konsumerar safflorolja sparsamt som ett substitut för andra typer av fetter och efter en diet med optimal energifördelning av fetter, kolhydrater och proteiner, kan vara ett mycket effektivt sätt att påskynda ämnesomsättningen, bränna fett och följaktligen gå ner i vikt .

Vidare har studier visat att safflorolja har förmåga att öka serotoninnivåerna i kroppen. Denna signalsubstans är nära relation till humöret, minska ångest och främja wellness, förhållanden som bidrar till att minska aptiten och kaloriintag.

Det har också visat att tillskott med safflorolja kunde leda till ökade serumnivåer av adiponectin, ett hormon som utsöndras av adipös vävnad som deltar i regleringen av glukos och fettsyra katabolism. Dess nivåer i blodet är direkt relaterade till viktminskning och låga procentandelar av kroppsfett hos vuxna. Således är detta en mekanism genom vilken tredje safflorolja kan stöd i viktminskning och förbättrad kroppssammansättning. Fördelarna med tistelolja för viktminskning är vad gav sitt nyfunna berömmelse.

2) Slagsmål Abdominal Fett

Viktökning brukar åtföljas av ökad bukfetma, som blir mycket farligt när han är runt organen, som kallas visceralt fett. Patienter med höga halter av visceralt fett tenderar att stanna i kroniska inflammatoriska tillstånd, utveckla insulinresistens och andra symptom som kallas metabola syndromet, en riskfaktor för hjärtsjukdom, hjärtinfarkt och vissa former av cancer.

En studie publicerad av University of Ohio, USA, 2009, visade att tillskott med tistelolja med en grupp av postmenopausala kvinnor med typ 2-diabetes, trots att inga effekter på vikt och total fettprocent det ledde till en minskning av bukfetma och muskelmassa vinning. Hypotesen är att det finns en omlagring av kompositionen av fettvävnad fördelade i kroppen.

Även behövs fler studier för att bekräfta dessa resultat som omfattar även andra befolkningsgrupper, kan safflorolja också vara en allierad i kampen mot den fruktade magen.

3) Minska det onda kolesterolet och är bra för hjärtat

Studier ytterligare konflikt på denna punkt, men uppgifter tyder på att tistelolja verkar också ha förmågan att höja HDL-nivåer, vilket är det goda kolesterolet och minska nivåerna av LDL, det dåliga kolesterolet.

Kolesterolnivåer är direkt kopplade till mottaglighet för kardiovaskulära sjukdomar såsom arterioskleros, hjärtinfarkt och stroke. Den dåliga kolesterolet kan ackumuleras i väggarna i blodkärlen som bildar plack som blockerar blodflödet, medan det goda kolesterolet hjälper till att minska nedfallet av dessa kort. Således för att förbättra blod lipidprofilen skulle safflorolja vara en utmärkt allierad för hjärthälsa.

4) styr nivåerna av blodsocker

Samma studie med postmenopausala kvinnor med typ 2-diabetes i USA visat att dagligt tillskott under 36 veckor safflorolja 8g kunde minska blodsockernivåerna i det frivilliga blodet och öka dess känslighet för insulin.

Således kan safflorolja vara ett stöd vid kontroll av blodsockret, att hjälpa människor med diabetes kontroll sjukdomen eller människor utan diabetes i dess förebyggande.

Glukosnivåerna i blodet är också oerhört viktigt för dem som vill få muskelmassa eller förlora fett, eftersom det bestämmer frisättningen av insulin, vilket i sin tur är ett hormon som främjar fettinlagring.

mer avgörande studier behövs för att undersöka påverkan av tistelolja som metabolisk parameter.

5) förbättrar hud och hår

Att vara rik på linolsyra, är safflorolja en utmärkt allierad för huden, förbättra utseendet, fukt och bidrar till att minska akne. Genom att tillhandahålla även vitamin E, bekämpar det fria radikaler och med dem rynkor, fina linjer och andra tecken på åldrande, hjälper till att hålla huden förnyas och ser yngre ut.

Olja är icke-comedogenic, det vill säga inte täppa till porerna, så det används i en rad kosmetiska formuleringar och vissa experter rekommenderar deras tillämpning direkt på huden blandas med några droppar av eteriska oljor eller blandas med andra mjukgörande krämer.

Det förbättrar också hälsa håret. Oljesyra är mycket fördelaktigt för hårbotten och hårrötterna, stimulerar tillväxt och lämnar de starkare folliklar.

Forskning har också visat att safflorolja åtgärder för att förbättra fukt och hud råhet hos personer som lider av follikulär hyperkeratos, en sjukdom som kännetecknas av ansamling av keratin i hårsäckarna huden. Patienterna tog oljan i åtta veckor. Åtgärden skulle bero på tillhandahållandet av linolsyra, viktigt för hudens hälsa, och E-vitamin, som en av orsakerna till sjukdomen kan vara en näringsbrist av detta vitamin.

Bland fördelarna med safflorolja fortfarande skulle vara antibakteriella egenskaper som hjälper till att bekämpa akne.

6) Hjälp immunsystemet 

Prostaglandiner syntetiseras från ett derivat av linolsyra och spelar en nyckelroll i vårt immunförsvar, säkerställer de biokemiska signaler som leder till försvaret mot invaderande mikroorganismer och andra skador.

Sålunda kan safflorolja förbättra vår försvarssystem för att säkerställa leverans av linolsyra, väsentligt för produktionen av prostaglandiner och som inte kan syntetiseras genom människokroppen. 

7) Natural Antioxidant

Safflorolja är en källa till vitamin E, som är mycket fördelaktigt eftersom det är en potent antioxidant, som skyddar kroppens celler mot fria radikaler, både internt bildad av cellmetabolism och externt genom UV-exponering, föroreningar, etc. Detta bidrar till hälsa som en helhet, att bekämpa för tidigt åldrande och även skydd mot olika sjukdomar.

Den komplettering med tistelolja eller dess införande som ett substitut för andra oljor i livsmedel bidrar till att uppnå det rekommenderade dagliga intaget av detta vitamin.

Safflorolja är ännu ett antioxidantkomposition, en förening härledd serotonin, vilket ytterligare ökar dess effektiva mot fria radikaler.

försiktighetsåtgärder

Trots alla fördelar med safflorolja, måste man observeras innan sin konsumtion, se vilka är:

  • Personer med blod koagulationsrubbningar, blödningsrubbningar eller magsår, eller kommer att genomgå kirurgi bör undvika intag av tistelolja, eftersom detta har antikoagulerande egenskaper, "tuning" blodet.
  • Vissa människor är allergiska mot tistelväxtfamilj, som inkluderar ragweed, daisy, nejlika, krysantemum, bland annat också bör undvika konsumtion, eftersom det finns en risk för allvarliga reaktioner.
  • Gravida kvinnor bör också undvika att konsumera safflorolja som det finns livmodersammandragningar och förlossningsinduktion rapporter.
  • Att ge en skyddande effekt och näringsmässigt balanserad till kroppen i förhållande till fettsyror, finns det rekommendationer av specialister att förhållandet mellan intag av omega-6 och omega-3 är 5: 1 till 10: 1. Safflorolja är rik på omega-6, så det är bäst att inkludera i dieten också livsmedel rika på omega-3 och fet fisk (lax, tonfisk, öring, sill och makrill), nötter, rapsolja, linfrö och gröna grönsaker.
  • Safflorolja bör förvaras i mörker i slutna behållare under kylning, desto lägre Kontakta bättre att se till att luften inte kommer att oxideras.
  • Den vanliga rekommenderade dagliga dosen är 8-20 g per dag, men den ideala är att justera mängden till din diet och energibehov, beroende på ålder, kön, vikt och mål.

ytterligare referenser 

  1. Asp, Michelle L., et al. "Tidsberoende effekter av tistelolja för att förbättra glykemi, inflammation och blodfetter i överviktiga, postmenopausala kvinnor med typ 2-diabetes. En randomiserad, dubbelmaskerad, crossover studie" Clinical Nutrition 30,4 (2011): 443-449.
  2. Norris, Leigh E., et al. "Jämförelse av dietary konjugerad linolsyra med safflorolja på kroppssammansättningen hos feta postmenopausala kvinnor med typ 2 diabetes mellitus." The American Journal of Clinical Nutrition 90,3 (2009): 468-476.
  3. Dosen av tistelolja varje dag kan hjälpa till att hålla hjärtsjukdomar i schack.

Du visste redan alla dessa fördelar med tistelolja för hälsa och kondition? Du vill använda den i köket, eller som ett komplement? Kommentera nedan!