7 Fördelar med Copaiba Oil – för servering och indikationer

Copaiba olja

Extraheras från Copaiba står ett stort träd finns mest i Amazonas regnskog har Copaiba Oil ett antal medicinska egenskaper.

Copaiba olje indikationer

Se betjänar olje Copaiba:

 • Behandla hudproblem såsom eksem, psoriasis och eksem;
 • Återfukta huden;
 • Sterilisera och desinficera skadade vävnader;
 • Påskynda sårläkning;
 • Minska oiliness av huden;
 • Assist upphostningar och minska hosta;
 • För att stimulera funktionen av njurarna;
 • Sänka blodtrycket;
 • Bekämpa stress och lugna sinnet;
 • Minska smärta som orsakas av artrit;
 • Behandla urinvägsinfektioner.

Det finns också belägg för att oljan kan användas vid förebyggande och behandling av vissa cancerformer (såsom hud), och också stimulera läkning av magsår.

Copaiba olja ner i vikt?

Saven av Copaiba står bara den senaste av många eteriska oljor att släppas som hjälp av viktminskning processen. Det finns dock hittills studier som visar att det kopal oljan förlorar vikt.

Det är möjligt att F, L dock att en del av fördelarna med kopal olja bidrar indirekt till denna bantning effekt.

Den antiinflammatoriska och urindrivande olja och dess effekt på tarmfunktionen, minska vätskeretention och bekämpa förstoppning.

Slutligen, för att koppla av sinnet, copal olja minskar ångest, en effekt som kan förhindra hetsätning (eller lusten att äta även utan en organisk nödvändighet).

7 Fördelar med Copaiba olja

1. Du kan förebygga cancer

Enligt studier av forskare vid University of Campinas (Campinas), tillhandahåller Copaiba olja föreningar som kan vara effektiva i kampen mot nio olika typer av tumörer, däribland lunga, hud, bröst, prostata och njure.

I anticanceraktiviteten har forskarna också funnit bevis för kopaivaolja olje fördelar vid behandling av HIV och leishmaniasis.

2. Det är en naturlig behandling av hudproblem

Huvud Copaiba olje indikation är för behandling av huden. Tack vare sin antiinflammatoriska och bakteriedödande potential, ger näring oljan inte bara tyger men också hjälper till att läka sjukdomar såsom fotsvamp, insektsbett, utslag, eksem, sår, eksem, bland annat.

Masseras med en bomulls direkt i ansiktet, hjälper Copaiba oljan djupt återfukta huden, jämna ut rynkor och uttryckstecken.

Copaiba olja tjänar också till att förbättra den ojämna utseendet hos huden med bristningar eller celluliter, det stimulerar kollagensyntesen.

3. Har smärtstillande verkan

När den appliceras direkt på huden, minskar kopal olja ledvärk och även slappnar musklerna.

Således kan den användas både vid behandling av tillstånd, såsom gikt, artrit och fibromyalgi, såsom idrottsskador.

En massage med några droppar olja direkt på inflammerade senor och ligament kan vara till stor hjälp vid behandling av tendinit och andra inflammationer som orsakas av upprepad stress.

Något varm, flytande kan appliceras på ländryggraden för att behandla ryggsmärta associerad med kronisk inflammation.

4. Det respiratoriska sjukdomar

Användningen av olja som slemlösande de utandnings musklerna avkopplande - involverade i andning - och rensar alveolerna, rensa andningskanaler. Därför hjälper det vid behandling av astma, bronkit, lunginflammation, bihåleinflammation, snuva och hals clearing.

5. Det är anti-inflammatoriska och bakteriedödande

Detta är en av Copal olje egenskaper sökt efter ämne som använder produkten.

Forskning visade att den extraherade oljan Copaiba står betacariofileno har en hög halt av en kemisk förening som finns också i oregano, paprika, rosmarin, basilika och även marijuana.

Bland andra funktioner, tjänar substansen att modulera kroppens inflammatoriska respons och blockera de skadliga effekterna av patogena agens (bakterier, virus, svampar, protozoer).

Detta innebär att det finns fördelar med kopal olja för att behandla problem som vanliga förkylningar, förkylningar, cystit, hemorrojder, muskelvärk, herpes, ringorm och magsår.

Det finns också rapporter (inte vetenskapligt bevisat) att oljan antiinflammatorisk effekt kan rensa och regenerera blodkärl, förbättra hälsan hos hjärt-kärlsystemet.

6. lugnar sinnet

Per aktie betacariofileno, det finns fördelar med kopal olja genom lugnande egenskaper nervsystemet.

Ofta används i aromaterapi (gren av växtbaserade läkemedel som använder doften av växter för att behandla ett antal villkor), minskar olje ångest och hjälper till att förhindra humörsvängningar.

7. diuretikum

Den Copaiba olja ökar frekvensurin, tjänar till att minska svullnad och avlägsna gifter. Denna fastighet Copaiba olja stimulerar minskning av blodtryck, vilket är varför människor med naturligt lågt tryck bör undvika användningen av föreningen. Insugningsolja hjälper också vid behandling av urinvägsinfektioner såsom cystit och uretrit.

Biverkningar av Copaiba olja

För sin fet karaktär kan saven av kopal påskynda tarmrörelser, orsakar magbesvär och diarré. Andra möjliga biverkningar av Copaiba olja:

 • kräkningar;
 • Hudutslag;
 • Allergy.

Copaiba olja är kontraindicerat hos gravida och ammande kvinnor.

Med hjälp av olje Copaiba

För behandling av hudproblem eller sårläkning, rekommenderas att applicera några droppar olja Copaiba 3 eller 4 gånger per dag på det drabbade området.

I det specifika fallet med smärta orsakad av reumatiska sjukdomar, bör oljan vara något amornado innan mass på den inflammerade leden.

Den orala användning av produkten bör göras endast under medicinsk övervakning, eftersom överskotts Copaiba olja kan orsaka förgiftning. Och även med den medicinska release, måste användningen fortsätta ganska gradvis för att undvika eventuella reaktioner på kopal olja.

Den vägledning om hur man tar kopal oljan föreslås nedan ges av en av de ledande tillverkarna av produkten:

 • Under den första veckan, är en droppe per dag (företrädesvis på morgonen), späddes med vatten tillräckligt för att anpassa kroppen och samtidigt säkerställa fördelarna med Copaiba balsam;
 • Från den andra veckan, kan två droppar intas dagligen (även blandat med vatten eller juice), och så vidare under de närmaste veckorna, upp till maximalt 3-4 droppar per dag.

var man kan hitta

Här hittar du att köpa Copaiba olja på apotek eller i butiker och webbplatser som specialiserat sig på naturliga produkter.

Sök när det är möjligt att ge företräde till Amazonas oljekälla, som anses överlägsen andra oljor som utvinns ur träd av andra regioner.

En förklaring till denna skillnad är den typ av jord där lögnerna Copaiba står, ses som mer "rika" i området av stora regnskog.

pris

Priset på kopal olja varierar beroende på märket på produkten och dess ursprung, men totalt sett de värden brukar ligga i intervallet på $ 30,00 - R $ 35,00 flaska 30 ml.

Redan Copaiba oljekapslar kan hittas för $ 70,00 en kartong innehållande 60 kapslar av 500 mg.

Du vet redan dessa fördelar med kopal olja för hälsan? Har du försökt att använda den för något av de skäl som anges ovan? Kommentera nedan!