DHEA: Mikä on hyödyt, sivuvaikutukset ja miten ottaa

DHEA

DHEA täydentää käyttävät ihmiset, jotka haluavat lisätä seksuaalista halua, rakentaa lihas, torjua ikääntymisen vaikutuksia ja parantaa joitakin terveysvaatimukset, mutta ei ole riittävästi todisteita siitä, että nämä edut ovat totta. Alla mitä tiede tietää tästä täydentää, mikä on, mitkä ovat sen hyödyt ja sivuvaikutukset, ja mitä muuta sinun tarvitsee tietää.

Tuotanto DHEA elimistössä on huipussaan kaksikymmentä vuotta ja alkaa vähentyä kolmenkymmenen. Vähennys on nopeampi naisilla kuin miehillä. Alhaisempi DHEA löytyy myös ihmisiä, joilla on hormonaalisia häiriöitä, HIV / AIDS, Alzheimerin tauti, sydänsairaudet, masennus, diabetes, tulehdus, immuunijärjestelmän häiriöt ja osteoporoosi järjestelmässä. Kortikosteroidit, suun kautta otettavien ehkäisyvalmisteiden ja hoitoon tarkoitetut aineet psykiatristen sairauksien voi myös vähentää DHEA.

DHEA lisäosa on yleisesti käytetään hormonaalista epätasapainoa, mutta valmistajat alkoivat mainostaa tuotetta taikaiskusta monista asioista, kuten lihaksen menetys, laihtuminen, osteoporoosi ja masennus. DHEA on myös yhdistetty käyttää urheilijoiden dopingin. Nykyisin DHEA numeroitu "nuoruuden lähde" ​​petokseen.

Mikä on totuus? Mikä on DHEA? Lue ja selvittää.

Edut DHEA

On olemassa muutamia hyvin muotoiltu tutkimuksia vaikutusten testaamiseen DHEA täydentää. On riittävästi näyttöä tehosta DHEA hoidossa lisämunuaisen vajaatoiminta, metabolinen oireyhtymä, masennus, HIV / AIDS, krooninen väsymysoireyhtymä, vaihdevuosioireet, sydänsairauksien, rintasyöpä, hedelmättömyys, Parkinsonin tauti tai diabetes.

Lisäksi ei ole myöskään todisteita käytöstä DHEA ravintolisistä anti-aging lääketiede tai auttaa laihtuminen. Täydennys näyttää myös olevan mitään vaikutusta lisätä libido, lisätä lihasvoimaa tai suojaavat Alzheimerin tautia.

On kuitenkin tutkimus tukee käyttää DHEA täydentää tietyin edellytyksin. Tässä muutamia niistä.

osteoporoosi

DHEA suullista näyttää lisäävän luuntiheyttä naisilla ja vanhemmilla miehillä, joilla on osteoporoosi. Vuonna 2002 julkaistussa tutkimuksessa Kiinan Medical Journal raportoi, että kuuden kuukauden kuluttua hoidon 44 osteoporoosia sairastavilla miehillä esiintyi huomattava kasvu luuntiheys verrattuna kontrolliryhmään.

skitsofrenia

Mukaan 2003 tutkimuksessa Archives of General Psychiatry, lisäämällä DHEA voi vähentää oireita ahdistus ja masennus ihmisten skitsofrenia. Tekijöiden mukaan tutkimuksen, DHEA voi myös parantaa mielialaa, parantaa hyvinvointia ja energian ihmiset skitsofrenia.

erektiohäiriö

Lisäravinteen DHEA voi auttaa erektiohäiriöiden mutta ei, jos se johtuu diabetes tai hermo ongelmia.

Vaikka harvat tutkimukset ovat testanneet DHEA erektiohäiriöpotilaille, joista yksi osoittaa, että miehet, jotka saivat päivittäisen annoksen täydennyksen kuusi kuukautta oli merkittävä parannus kykyä saavuttaa ja ylläpitää erektiota. Kontrolliryhmän potilaiden ei ollut mitään parannusta.

DHEA sivuvaikutuksia

DHEA on hormoni, ja näin ollen on otettava valvonnassa ja suosituksen lääkäri. Lapset ja raskaana olevat tai imettävät naiset eivät saa käyttää DHEA.

Haittavaikutuksia ovat akne, unettomuus, väsymys, rasvainen iho, vatsakipu, hiustenlähtö, nenän tukkoisuus, kohonnut kolesterolipitoisuus, nopea tai epäsäännöllinen syke ja sydämentykytys.

Naisilla, DHEA voi myös aiheuttaa muutoksia kuukautiskiertoa, kasvu kasvojen hiuksia ja äänen madaltumista. Miehillä voi olla rintaimplantit sekä herkkyyden alueella, ja aggressiivisuutta.

Lääkkeiden yhteisvaikutukset

DHEA täydentää voi lisätä lääkkeiden vaikutuksia, kuten AZT (HIV), barbituraatit, syövän lääkkeitä, estrogeeni, ehkäisypillerit, testosteronia ja bentsodiatsepiinit. Täydentää voi myös olla inprevisíveis vaikutuksia lääkeaineiden, kuten kortikosteroidit, insuliini, litium, allergialääkkeet, anti-sieni lääkkeitä, syöpä- ja kolesterolia.

Kuin DHEA ottaminen

Tarve ja annostus täydennyksen tulisi määrittää lääkäri, mukaan hoidettavan ja potilaan tarpeiden mukaan. Käyttö DHEA täydentää, kun ei ole tarvetta tai summittaista annokset voivat olla haitallisia, voi aiheuttaa haittavaikutuksia edellä.

Vaikka on jonkin verran näyttöä siitä, että DHEA täydentää voi auttaa tietyin terveysvaatimukset, sitä ei pitäisi käyttää valikoimatta korvaamalla suositellut hoitoa lääkäri, koska tämä voi olla vakavia seurauksia terveydelle, paitsi vaikutukset puolella, mutta myös mahdollista pahenemista kunnossa, jos hän ei saa hoitoa.

Oletko koskaan kokenut jostain syystä täydentämistä DHEA, tai tiedät jonkun, joka on käyttänyt? Kuinka olivat tulokset? Kommentoida alla.