10 Edut Rosemary – tarjoiluun ja ominaisuudet

rosmariini

Rosemary on yksi suosituimmista yrtit maailmassa. Sitä käytetään lääketieteessä ja mauste muinaisista ajoista lähtien. Ei ole mitään tietoa tuhansia vuosia sitten Rosmariinilla käytetään lääkkeenä yrtti lievittää lihaskipuja, parantaa muistia, hiusten kasvua, immuunijärjestelmää ja verenkiertoelimistön. Tämä yrtti, kotoisin Välimeren käytetään mausteena maailmassa, se on sitrushedelmien ja puuvartiset maku, etenkin mausteita valkoisen lihan kuten sianlihan ja broilerin. Tutkitaan tämän artikkelin palvelevat rosmariini ja niiden ominaisuuksia.

Rosemary Ominaisuudet

Se on hyvä lähde, rautaa, kalsiumia, magnesiumia, fosforia, kaliumia ja B6-vitamiinia.

Antiikin käyttö yrtti ja ravitsemukselliset yrtti arvot ovat tarpeeksi saada huomiota joku välittää terveyttä, mutta tarjoiluun rosmariini oikeasti? Miten valita yrtti? Onko sivuvaikutuksia? Lukea ymmärtää.

Miten löytää ja valita

Kasvi kasvaa ympäri vuoden, joten se on aina saatavilla markkinoilla. Raikas versio rosmariini sisältävät enemmän ravinteita ja enemmän makua. Valitse ruohoa ja vaalean vihreät lehdet eikä tummia täpliä.

Se on myös helppo laitoksesta toiseen kotona, pieniin ruukkuihin. Laitos voidaan pitää sisä- tai kodin ulkopuolella, täytyy vain valoisassa tilassa, vähän tuulta ja vettä pari kertaa viikossa.

tuoretta rosmariinia voidaan tallentaa purkissa tai pussiin useita viikkoja ja kuivaa se voidaan säilyttää kuukauden ajan, jos säilytetään kuivassa ja pimeässä paikassa.

Edut rosmariini - Mikä se on ja ominaisuudet

Edut rosmariini on lukuisia. Monet niistä ominaisuuksista, muinaiset ihmiset uskoivat, että rosmariini oli hän itse omistaa. Se on runsaasti kuitua, B-vitamiinia, C, kalsium, rauta, magnesium, kalium ja fosfori, ja on käytännössä ole vasta. Ymmärrämme nyt, mikä on rosmariini ja mitkä ovat erinomaisia ​​ominaisuuksia.

1- anti-inflammatorisia, antioksidanttisia ominaisuuksia

Rosmariini antioksidantteina on runsaasti rosmariinihappo, kofeiinihappo, karnosolihappoa, betulic happo ja karnosolia. Nämä aineet ovat anti-inflammatorisia ominaisuuksia, ja ne ovat perus neutralisoida vapaita radikaaleja, estää vahinkoa keholle, ennenaikaista vanhenemista ja ihosyöpää solujen kasvua.

Koska nämä antioksidantit, rosmariini on erityisen kuuluisa ominaisuuksien ikääntymistä vastaan, parantaa ulkonäköä ja terveyden ihoa, varsinkin kun sitä käytetään öljyä. Anti-inflammatorisia ominaisuuksia myös toimia lihaksissa, nivelissä ja verisuonia. Auttaminen kärsivät niveltulehdus, kihti ja korkea paine.

2- Detox

On luonnollinen diureetti, se auttaa puhdistaa kehon, ojentaen taudinaiheuttajia, suolat, myrkkyjä, ja jopa ylimääräistä rasvaa. Elin ilman myrkkyjä johtaa pienempi riski maksakirroosi, maksasairaus ja kauniimpi iho.

3- muisti ja keskittyminen

Tutkimukset osoittavat, että rosmariini toimii nautintoaine kaikille kognitiivisia toimintoja parantaa muistia, keskittymistä ja loogista ajattelua. Vaikka vielä lisää tutkimusta selittää miten rosmariini tekoja, on hyvä merkki, että yrtti käytetään näiden tavoitteiden tuhansia vuosia.

4- neurologinen järjestelmä

Tutkimus osoittaa, että rosmariini parantaa neurologisiin koko järjestelmän ja estää aivojen vanhenemista. Se on karnosolihappoa, joka auttaa kehoa, ja estää ja kääntää aivovaurioita.

5- Ruuansulatuskanavan

Niistä eduista rosmariini on terve ruoansulatuskanavan. Tutkimukset osoittavat, että rosmariini parantaa ruoansulatuskanavan kokonaisuutena välttäen närästys, kaasu, ummetus, ripuli ja ruokahaluttomuus. Myös auttaa säätelemään koko ruoansulatuskanavan ja suolen.

6 estäminen syöpä

Tutkimus julkaistaan ​​Oncolocy Reports (Oncology Reports) mukaan rosmariini auttaa estämään kehitystä rintasyövän ja leukemian. Muut tutkimukset osoittavat, että rosmariini on ominaisuuksia, jotka estävät kehitystä kasvaimia, vähentää riskiä sairastua syöpään.

Antibakteerinen luonnollinen 7-

Tutkimukset osoittavat myös, että rosmariini on antibakteerisia ominaisuuksia, erityisesti käyttökelpoisia bakteeri-infektioita vastaan ​​mahalaukussa, joka voi johtaa haavaumia ja muita vakavia sairauksia. Lisää rosmariini päivittäiseen ruokavalioon voi estää taudin bakteerien aiheuttamia.

8 vastaan ​​huono hengenvetoon

Kuten on antibakteerisia ominaisuuksia ja vahva maku ja Woody sitrushedelmien tuoksu, se toimii hyvin vastaan ​​pahanhajuinen hengitys ja suuhygienia kokonaisuutena. Kuumaa vettä kurlata joidenkin rosmariinin lehdet tappaa bakteerit suussa ja anna raikkaan hengityksen.

9 stimuloi verenkiertoa

Tutkimukset osoittavat, että rosmariini stimuloi punasolujen ja parantaa verenkiertoa kehossa, auttaa hapetettujen kaikki elintärkeiden elinten ja koko kehon alueilla.

10. Kivun

Rosemary on kipulääke aineet ja käytetään vapauttaa kauan sitten. Ulkoiseen kipu, voit öljyä tai tahna. Sillä kivut pään, ota se ruuan kanssa tai ottaa teetä muodossa.

Sivuvaikutuksia?

Rosemary on hyvin terveellistä, vain erittäin suuret annokset voivat aiheuttaa ongelmia, kuten oksentelua, kouristuksia, kooma ja nestettä keuhkoissa. Rosemary voi aiheuttaa ongelmia raskaana olevat tai imettävät naiset, se stimuloi kuukautiset ja keskenmenon.

Yrtti on aine samanlainen aspiriini nimeltään salisylaatti, mikä voi aiheuttaa allergiaa niille, jotka ovat allergisia lääkettä. Myös lisätä riskiä mustelmia sitä tulisi välttää niille, joilla on jo valmiiksi disposition sekä kärsivät kouristuksia.

Se voi myös vaikuttaa toimintaan joidenkin lääkkeiden. On luonnollinen diureetti, se voi vaikuttaa diureettien käyttöä ja huumeiden litium (käytetään maanis-depressiivisen jaksot). Yrtti saattaa myös vaikuttaa ACE-estäjät ja antikoagulantteja.

Lisäviitteet:

  • Nahid Azad, FM, Rasoolijazi Homa, Ph.D., ja Sara Soleimani, DI "Neuroprotective vaikutukset karnosiinihapon kokeellisessa mallissa Alzheimerin taudin Rats". Journal Cell. 2011 Keväällä; 13 (1): 39-44. Vierailtu 16 lokakuu 2013.
  • S Cheung Tai J. "antiproliferatiivisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia rosmariini Rosmarinus officinalis." Oncology Reports. 2007 kesäkuu; 17 (6): 1525-31. Vierailtu 16 lokakuu 2013.
  • CH Peng, Su JD, Chyau CC TY Sung, Ho SS, CC Peng, Peng RY. "Ylikriittinen Rosmariiniuutteiden lehdet on voimakas anti-tulehdus ja anti-kasvain vaikutuksia." Biosci Biotechnol Biochem. 2007 SEP 71 (9): 2223-32. Epub 2007 syyskuu 7. Vierailtu 16 lokakuu 2013.
  • Mausteet, rosmariini, kuivattiin - arvo per 100g.USDA
  • Steven D. Ehrlich, N.M.D. "Mahdollisia yhteisvaikutuksia: Rosemary" .University Marylandin Medical Center (UMMC). Vierailtu 16 lokakuu 2013.

Tiedät kaikki nämä edut rosmariini terveydelle? Kuluttaminen tämä mauste usein ateriat? Kommentti alla!