12 Edut papaija – tarjoiluun ja ominaisuudet

papaija

Ei ihme papaija kutsuttiin "hedelmä enkelit" Cristóvão Colombo valloittaja. Hänen makea ja raikas maku, sen pehmeää ja elinvoimainen oranssi sellun houkuttelevat silmän ja kitalaen.

Papaija on luonnollinen vitamiinien ja kivennäisaineiden ja voi valtavasti hyötyä terveyden ja elinvoimaisuuden kehomme, koska se on hyvin terveellistä.

Niistä eduista papaija terveyden voi luetella tukea ruuansulatusta, immuunijärjestelmää ja sydämen terveyttä, monien muiden joukossa.

papaija Ominaisuudet

Lisäksi herkullinen maku ja väri auringon tropiikissa, on olemassa useita papaija terveyshyötyjä niille, jotka käyttävät niitä. Hedelmä on runsaasti ravinteita.

Papaijoita on antioksidantit, kuten karotenoidit, flavonoidit ja C-vitamiini; B-vitamiineja, foolihappoa ja pantoteenihappo; ja mineraaleja kalium, magnesium ja kupari, ja kuitu. Yhdessä nämä ravinteet edistävät terveyttä verenkiertoon ja myös suojaavat paksusuolen syövän. Se sisältää myös papaiinidigestioentsyymillä, jota käytetään hoitoon urheiluvammat, trauma, ja allergiat.

Monet tutkimukset viittaavat siihen, että lisääntynyt kulutus kasvisruokaa kuten papaija vähentää riskiä lihavuuden, diabeteksen, sydänsairauksien ja tuo muita etuja, kuten terve iho ja hiukset, lisää energiaa ja painon lasku.

Ravitsemuksellinen koostumus papaija

Keskipitkän papaija papaija on noin 120 kaloria, 30 grammaa hiilihydraatteja (mukaan lukien 5 grammaa kuitua ja 18 g sokeria) ja 2 grammaa proteiinia.

Papaija on erinomainen lähde C-vitamiinia ja yhden keskimääräisen hedelmän voi tarjota kahdesti päivittäisen tarpeen kehomme.

Hedelmä on hyvä lähde foolihappoa, A-vitamiini, magnesium, kupari, pantoteenihappo ja kuitua. Se on myös B-vitamiineja, alfa- ja beeta-karoteenia, luteiinia ja zeaksantiini, E-vitamiini, kalium, K-vitamiini ja lykopeeni, voimakas antioksidantti yleisimmin liittyy tomaatit.

Ominaisuudet siementen ja papaija lehdet

Tekemän tutkimuksen Yhdysvaltain maatalousministeriö osoitti, että papaija siemenet sisältävät runsaasti rasvaa ja proteiinia ja voi olla hyvä lähde kalsiumia, magnesiumia ja fosforia.

Siemenet ovat myös tarkoitettu valvontaa loisia suolistossa.

Koska sen korkea pitoisuus rasvaa, tutkijat neuvovat kuluttaa papaija siemeniä säästeliäästi. Osa kaksi ruokalusikallista papaija siemeniä vastaa proteiiniosaan.

Kuten teetä tai mehua papaija lehtiä, on vielä vähän tutkimusta osoittaa niiden tehoa ja turvallisuutta, mutta monet ihmiset etenkin Intiassa ja Malesiassa ottavat se kasvattaa verihiutalemäärän kun ne vaikuttavat aiheuttama kuumetauti dengue. Jotkut lääkärit uskovat myös, että papaija lehtiä mehu voi päästä välttää verihiutaleinfuusio vaikeissa tapauksissa.

12 hyödyt papaija terveyden

Näin papaija ominaisuudet tarjoavat etuja terveyttä ja kuntoa. Joten, mikä on papaija muutenkin?

1. Kuluttaa papaija ehkäisee pahoinvointia ja auttaa hoidettaessa ummetus

Ottaa papaijamehusta ja syödä kypsiä hedelmiä auttaa ruuansulatusta. Läsnä foolihappoa, C-vitamiini ja E-vitamiini papaija myös estää pahoinvointi, koska ne tuottavat tonic vaikutus mahassa ja suolistossa.

Kuidut papaija tuoda etuja, kuten lisääntynyt suoliston, parannettu evakuointi ja helpotus ulosteen kulkemista läpi, mikä vähentää vaikutuksia ummetus.

2. Suojaa sydänsairaus

Syöminen papaija voi olla erittäin hyödyllisiä ateroskleroosin ja sydänsairauksia. Hedelmä on erinomainen lähde antioksidantteja, C-vitamiinia ja A-vitamiinia Nämä ravintoaineet auttavat estämään hapettumista kolesterolia. Kun hapettunut kolesteroli voi kiinnittyä ja kerääntyä seinille verisuonia, muodostaen vaarallisia laattoja, jotka voivat lopulta aiheuttaa sydänkohtauksia tai aivohalvauksia.

Papaija on myös hyvä kuidun lähde, joka voi alentaa kohonneita kolesterolitasoja.

Foolihappoa hedelmissä palvelee tehdä homokysteiinin muuttamiseen ainetta nimeltä hyvänlaatuinen aminohappoja, kuten kysteiiniä tai metioniinia. Jos kääntymättömät, homokysteiinin voi suoraan vahingoittaa verisuonten seinämiin ja jos taso nousee liian korkeaksi, se pidetään merkittävä riskitekijä sydänkohtaus tai aivohalvaus.

3. tukee immuunijärjestelmää

C-vitamiinia ja A-vitamiinia, joka on kehitetty kehossa beeta-karoteeni, joka on läsnä runsaasti papaija, ovat välttämättömiä moitteettoman toiminnan immuunijärjestelmää. Ehkäisy tartuntataudit kuten toistuvaa earaches, vilustuminen ja flunssa, muun muassa ovat siksi joitakin papaija etuja terveydelle.

Immuunijärjestelmä toimii suojana erilaisia ​​infektioita, jotka voivat tehdä sinulle todella sairas. Yksi papaija voi kattaa yli 200% päivittäisestä vaatimus C-vitamiinia, mikä tekee siitä erinomaisen rakentaa vahvempaa immuunijärjestelmää.

4. säädökset anti-inflammatorisina

Papaija sisältää useita entsyymejä, jotka pilkkoo proteiineja, mukaan lukien papaiini ja kymopapaiini. Nämä entsyymit toimivat vähentää tulehdusta ja parantaa paranemista palovammoja. Myös, papaija löytyy antioksidanttiravinteen, mukaan lukien C-vitamiini ja beeta-karoteeni, ovat hyviä vähentää tulehdusta.

Nämä ominaisuudet miksi ihmiset sairauksia, jotka pahentavat tulehdusta, kuten astma, nivelrikko ja nivelreuma, yleensä tuntevat paremmin, kun he syövät papaija.

5. Suojaa silmänpohjan rappeuma

Silmänpohjan rappeuma on silmäsairaus ikään liittyvä ja on johtava näönmenetyksen syy iäkkäiden. Tässä tilassa, silmän degeneroitunut soluja, mikä johtaa näön hämärtyminen ja voi aiheuttaa sokeutumisen.

Siellä papaw hyödyt vähentää riskiä sairastua silmänpohjan rappeuma, koska läsnä beetakaroteenia antioksidantti, joka vastaa oranssi väri hedelmän. Kuten porkkanaa, papaija auttaa parantamaan silmien terveyttä ja näön laatu.

Mukaan tutkimus julkaistiin Archives of Ophthalmology, käytetään kolmea tai useampaa päivittäistä annosta hedelmiä voi vähentää riskiä ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma (AMD).

Tutkimuksessa, johon osallistui yli 100000 naisia ​​ja miehiä, tutkijat arvioivat vaikutus kulutukseen hedelmiä ja vihanneksia sisältävä karotenoideja antioksidantteja potilaiden ja seurasivat varhaiskehityksessä silmänpohjan rappeuma kaikkein vakavin liittyvä sairaus sokeuteen. Tulokset osoittivat, että hedelmät saanti oli ehdottomasti suojaava vastaan ​​vakava muoto tästä taudista, joka tuhoaa visio.

6 voivat suojata nivelreuma

Vaikka yksi tutkimus osoittaa, että suuret annokset C-vitamiini täydentää voi aiheuttaa nivelrikon, eräänlaista nivelrikon, toinen osoittaa, että kulutus elintarvikkeiden runsaasti C-vitamiinia, kuten papaija, voivat suojata polyartriitti, nivelreuman muodossa niveltulehdus, joka Siihen liittyy useita niveliä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kymopa vastaa hyödyt papaija valvonnasta annetun nivelreuma ja nivelrikko.

7. auttaa alentamaan kolesterolia

Papaijaa on runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka estävät kolesterolin kertymistä valtimoiden. kolesterolin kertymistä voi täysin estää verisuonia, aiheuttavat erilaisia ​​sairauksia sydämessä ja verisuonistossa.

8. auttaa laihtumaan

Papaija on hedelmä, joka ei puuttuvan ruokavaliossa jotka aikovat laihduttaa. Se on vähemmän kaloreita, on huomattava määrä kuitua, joka auttaa hallitsemaan nälkää ja on ominaisuuksia, jotka tuovat papaija etuja toimintaa suolistossa.

9. On hyvä diabeetikoille

Vaikka papaija on luonnollisesti makea, se on alhainen sokeripitoisuus (8,3 g papaija leikattu lasi). Tämä ominaisuus tekee hedelmää erinomainen valinta diabeetikoille. Vitamiineja ja kasviperäisiä ravinteita, että se on kehittymisen estämiseksi sydänsairauksien johtuva diabetes.

Myös ihmiset, joilla on diabetes voi syödä papaija ennaltaehkäisevänä.

10. estää ikääntymisen merkkejä

Terveellisiä tapoja, kuten syöminen papaija voi päivittäin hidastaa ikääntymisen prosessia. Papaija on runsaasti C-vitamiinia, E-vitamiinia ja beetakaroteenia kuin antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan ihoa vapailta radikaaleilta, vähentämiseen ryppyjä ja ihon kuivumista.

11. Edistää hiusten kasvua

Ylläpitämisen lisäksi terve iho, suurin osa eduista papaija on sen merkitys terveyden hiukset. A-vitamiini itsessään käytetään talin eritystä, yhdiste, joka on tärkeää säilyttää sileä, kiiltävä ja sammutettua hiukset. Ulkoinen soveltaminen Papaijauute päänahan voi auttaa pääsemään eroon hilse, joka aiheuttaa hiustenlähtöä monia ihmisiä.

Ravinteet löytyy papaija auttaa estämään hiustenlähtöä ja on ominaisuuksia, jotka ajavat kasvua ja vahvistaminen johtoja.

12. Se voi estää syövän

Papaija on runsaasti antioksidantteja, phytonutrients ja flavonoideja, jotka estävät solujen vaurioita vaikutuksesta vapaita radikaaleja. Tekemä tutkimus Harvard School Health Department osoitti, että beta-karoteeni, löytyy runsaasti papaija, suojaa eturauhassyöpää ja toimii vastoin kasvun paksusuolen syöpä.

Esiintyvät kuidut papaija pystyvät myös sitoutumaan syöpää aiheuttavia myrkkyjä paksusuolen ja pitää heidät poissa terveitä soluja. Lisäksi, foolihappo, C-vitamiini ja E-vitamiini on myös liitetty pienentynyt riski paksusuolen syövän.

Kasvata saanti näiden ravintoaineiden kulutuksen kautta papaija on erityisen hyvä asenne yksilöille riski paksusuolen syövän.

säännöllisesti syövät hedelmiä runsaasti lykopeeni, kuten papaija, voidaan merkittävästi vähentää riskiä miestä kehittää eturauhassyöpä, ehdottaa tutkimus julkaistiin Aasiassa Journal of Clinical Nutrition, ravitsemuksellinen Aasian lehteä.

Tutkimukseen osallistui 130 potilasta, joilla eturauhassyöpä ja 274 sairaalassa tarkastusvaiheeseen, ja totesi, että ne, jotka kulutetaan hedelmiä ja vihanneksia runsaasti lykopeeni, kuten tomaatti, aprikoosit, greippi, vesimeloni, guava ja papaija, olivat 82% epätodennäköisemmin on eturauhassyöpä verrattuna niihin, jotka eivät kuluta niitä.

Kysely ehdotti myös, että kulutus vihreää teetä samanaikainen ruokia lykopeenia johti suojaava vaikutus vielä voimakkaampi miehillä.

Vinkkejä parempaa käyttöä papaija aterioiden valmistukseen

Täällä Brasiliassa on perinteisesti kuluttaa puhdasta kypsä papaija, vitamiini tai hedelmäsalaatteja, mutta tiedän, että se toimii myös käyttää muilla tavoin.

Pesun jälkeen hedelmää, leikkaa se pituussuunnassa ja varata siemenet, yritä puristi sitruunamehua ennen ruokailua hedelmän.

Vaikka useimmat ihmiset hävitä siemenet, tietävät, että he ovat syötäviä, on mausteinen maku ja myös tuo mukanaan papaija terveydelle. Ne voidaan pureskella tai sekoittaa salaatteihin ja kastikkeisiin antaa mausteinen maku.

Meksikossa, viipaloitu papaija sekoitetaan korianteri, inkivääri ja jalapeno pippuri tehdä kerma ne palvelevat syödä katkarapuja ja muita mereneläviä.

Joissakin Aasian maissa papaija on lyöty tehosekoittimessa mansikoita ja jogurttia ja palveli kylmä keitto aloittaa aterian.

Thaimaassa, enemmän vihreitä papaija viipaloidaan ohuita ja maustetaan sitruunalla, suolalla, oliiviöljyä ja minttu ja toimi salaattia.

Mahdollisia allergisia reaktioita

Lateksi on aine, joka kehittyy luonnostaan ​​papaija, ja on kaupallisesti käytetään huuhteluaine lihan valmistuksessa eri kosmetiikka ihon ja tietyissä purukumeja.

Kuitenkin, jos henkilö on allerginen latex, se voi mahdollisesti myös olla allerginen papaija.

Kuten avokado ja banaani, papaija sisältää ainetta nimeltä kitinaasia, entsyymi oireyhtymä, johon liittyy lateksiallergia hedelmiä.

Vaikka ei yleinen ilmiö, tutkimukset osoittavat, että kitinaasia aiheuttaa allergisen reaktion reagoida luonnonkumi hedelmät yksilöillä alttiita tällaiselle.

Mitä mieltä olit hyödyt papaija? Nyt kun tiedät mitä se tekee ja tietää sen ominaisuuksia, sisältää se lisää heidän valikossa? Kommentti alla!