7 Edut Chia Öljy – tarjoiluun ja vihjeitä

Chia öljy

On niin monia etuja Chia siementen Meksikon alkuperää on pidettävä superfood ravitsemuksen ammattilaisten. Ja se esittelee suuren rasvojen kokonaismäärästä, siemeniä voidaan painaa saamiseksi sen ruokaöljyt.

ravitsemustietoa

Noin 25-40% on Chia siementen koostuu öljyn, ja tästä kokonaismäärästä, ei vähemmän kuin 63% on muodostettu omega-3-tyypin rasvahappojen (tai alfa-linoleenihappo).

Muita rasvahappoja löytyy hyvä määrä Chia öljynä: linolihappo tai omega-6 (21%) ja oleiinihappo (7,2%).

Kuten muutkin kasviperäisiä öljyjä, Chia öljy on erittäin kalorien (120 kaloria per tl) ja sisältää merkittävän määrän kuitujen, aminohappoja ja hiilihydraatteja.

For Tarjoilu?

Chia öljy toimii kasvi omega-3, välttämätön rasvahappo moitteettoman toiminnan hermoston.

riittämätön alfa-linoleenihappoa voi paitsi vaarantaa neuraalisten toimintojen, mutta myös suosivat syntymistä tulehdus, joka johtaa painonnousua.

Muut Chia öljy ominaisuudet: sydän suojaa, näkökohta parantaa ihon ja kiinteyttää päänahan.

Kumpi on parempi: öljy- tai Chia siemenet?

Yksi tärkeimmistä eduista Chia öljyä on siemen maistuvuus; monet ihmiset eivät halua tuntea "pikku siemeniä pehmeitä" suussa, jotta öljy tulee enemmän käytännön mahdollisuus saada kaikki edut Chia.

Öljy keskittyy myös enemmän omega 3 kuin koko siemeniä, ja voidaan lisätä periaatteessa minkä tahansa resepti - olipa se makeaa tai suolaista.

Toisaalta, Chia öljy on melko kalorien ja kuten muutkin rasvaa, voi aiheuttaa painonnousua, jos kulutetaan liikaa. Se on myös vähän kuitua, proteiinia ja muita ravintoaineita esiintyy suuria määriä siemeniä.

Kun sekoitetaan veden kanssa, siemenet on myös se etu, että muodostaa geelin vatsassa, vaikutus, joka voi auttaa hallitsemaan ruokahalua.

Lopuksi siemenet sisältävät öljyä, jota ei ole hapettunut - mikä voi tapahtua, kun se altistuu ilmalle liian kauan.

Kuten näemme, joten on sekä etuja Chia öljyä terveyttä Chia siemenet, ja niitä voidaan käyttää toisiaan täydentävästi tapa parantaa terveyttä ja helpottaa painon ylläpitoa.

Chia Oil Hyödyt

Ei kaikki edut Chia (kuten parantunut suolen toimintaa ja glykeemisen kontrollin) säilyvät puristuksessa siemenistä, mutta öljy tuo terveyshyötyjä kokonaisuudessaan: 

1. Se on erinomainen omega 3

Meidän elimistö ei pysty syntetisoimaan omega-3, joten se on kriittinen saada ravinteiden elintarvikkeista. Lohi, sardiini ja tonnikala ovat suosituimpia lähteet välttämättömiä rasvahappoja, mutta Chia öljy voi olla hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua (tai voi) vievää eläinrasvaa.

Tutkimus on osoittanut, että omega-3 rasvahappoja vähentää tulehdusta, pienentää riskiä sydänsairauksien, parantaa kipua reumasairauksien (niveltulehdus, nivelrikko, kihti, jne.) Ja jopa estää tiettyjen syöpien.

Eräät viimeaikaiset tutkimukset ovat myös löytäneet yhteyden kulutuksen omega 3 ja:

 • oireet paranivat ADHD (tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö);
 • vähentää kuukautiskipuja;
 • hallita paremmin mieliala.

2. Se tarjoaa suojaa Heart

Lukuisat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että omega-3 tyypin rasvahappojen suojaa niitä sairauksien verenkiertoelimistön. Ja miten omega 3 auttaa parantamaan sydämen terveyttä?

Toisin kuin rasvahappoja omega-6-tyypin, jotka liittyvät tulehdukseen, omega-3 on päinvastoin toiminta. Rasva estää tulehdus valtimoiden seinämien ja estää siten hyytymien jotka voisivat estää veren virtausta.

Chia öljy monityydyttymättömät rasvahapot vaikuttavat myös kolesterolia vähentämällä LDL: n hapettumista (huono kolesteroli) ja vaikeuttaa niiden kerrostuminen valtimoissa.

Mukaan tutkimus julkaistiin vuonna 2007 Annals of Nutrition and Metabolism, eläimiä, jotka kulutetaan Chia öljy paranivat niiden kolesterolitasoa. Sama vaikutus havaittiin, kun hiiret saivat koko tai jauhettuja siemeniä Chia.

Sillä laatijat tutkimus, tämä vaikutus voi johtua toiminnan omega 3, joka vähentää LDL hinnat taas suosii kasvu hyvä kolesteroli (HDL), mikä tarjoaa suuremman suojaa sydän komplikaatioita (kuten arterioskleroosi ja sydänkohtaus).

3. Helpottaa Painonpudotus

Chia öljy laihtua? Ei varsinaisesti, kun kaikki puhumme elintarvikkeen yli 100 kaloria yhdessä kauha. Kun käytetään korvaamaan muita vähemmän terveitä öljyt kuitenkin Chia öljy voi olla, mutta ruokavalio liittolainen.

Tämä johtuu siitä, että toisin kuin soija- ja canola-öljyjä, Chia öljy sisältää omega 3 omega-6 (kuten aiemmin nähtiin, ei vähemmän kuin 60% öljy koostuu omega-3).

Tutkijat viittaavat siihen, että vältetään tulehdus ja muita komplikaatioita, ihanteellinen on säilyttää suhteessa 2: 1 - tai enintään 3: 1 hyväksi omega 6.

Kuitenkin seurauksena modernin ruokavalion - runsaasti pitkälle jalostettuja elintarvikkeita ja vähän terveellisiä rasvoja - tämä osuus on nyt täysin pois standardien tarpeen ylläpitää kehon tasapainoa (joillakin alueilla saavuttaa 15: 1 hyväksi omega 6 ).

Miten on runsaasti omega 3 Chia öljy auttaa normalisoimaan tämä suhde vähentämällä tulehdusta, joita esiintyy rasvasolujen "laajentaa" kerääntyä enemmän lipidejä. Tässä prosessissa voi olla vuoto solun sisällä, joka lopulta tuottaa painopiste tulehdus.

Kun tämä vaikutus kerrotaan lukuisia soluja, tuloksena on puutetta hormoneja, jotka säätelevät ruokahalua, ja enemmän vaikeuksia polttaa rasvaa (vaikka se on helpompi varastoida mitä kulutamme elintarvikkeiden välityksellä).

Voidaan siis sanoa, että omega-3 pitäisi tulla ruokavaliossa jotka yrittävät laihduttaa, koska se vähentää tulehdusta, edistää rasvan palamista, estää kertymistä rasvahappojen ja parantaa Leptiini vaikutusmekanismi ja greliinin kaksi hormonit mukana signalointi nälän ja kylläisyyden.

4. Vähentää nivelkipu

Koska anti-inflammatorisia ominaisuuksia omega-3, edut Chia öljyä reumaattisten kipua on tullut yhä suositumpia.

Monet niveltulehdus kriisi - kun on erittäin kivulias tulehdus nivelissä - ja niitä voidaan vähentää päivittäisen kulutuksen Chia öljyä, joka ei ainoastaan ​​vähennä tulehdusta, vaan myös parantaa liikkuvuutta sairaiden nivelten.

Kuten muut edut Chia öljyä, on kuitenkin välttämätöntä, että ruoan kulutus on säännöllinen, eikä ainoastaan ​​tulehdusvaiheita.

5. Se voi olla hyödyllinen taistelussa syöpää vastaan

Hän tuli läheisistä Argentiinasta tutkimus yhdistää käytön omega 3 estoon syövän. Julkaistu lehdessä Prostaglandiinit, Leukotrienes ja Essential Fatty Acids, eläin tutkimuksessa todettiin, että Chia öljy voi vähentää tuumorin paino ja määrä syöpäsoluja.

Samaan aikaan, kasviöljy pystyi stimuloimaan kuoleman syöpäsolujen pienentämällä ja jopa kasvainmetastasoinnin (syövän leviämisen muihin kehon alueille).

6. On hyvä iho

On etuja Chia öljyä iholle epäsuorasti ja suoralla tavalla. Ensinnäkin siksi nautittuna kautta ruokavalion, rasvahapot ravitsevat soluja syvemmällä tasolla ja vähentää tulehdusta aiheuttavien, muun ongelmia, selluliittia.

Jo soveltamista öljy kudoksen kulkusuunnan rauhoittava vaikutus ihoon, niin hyödyllistä lievittää ärsytystä ja parantaa nesteytystä. Omega-3 voi myös vähentää oksidatiivisen vaikutuksia vapaita radikaaleja ja tulehdusta, parantaa yleistä ihon ulkonäön ja estää solujen vaurioita aiheuttaa kudoksen ikääntyminen.

Tietenkin Chia öljy ei tehdä ihmeitä, mutta jos niitä käytetään säännöllisesti voi auttaa hoitoon akne ja jopa uudistaa ihoa jatkuvasti alttiina auringon. Yksinkertaisesti hieronta muutama pisara iholla kylvyn jälkeen, etenkin rutikuiva alueilla.

7. On hienoa hiukset

Sekä oliiviöljy ja avokado öljy, Chia öljy voidaan käyttää hoitoon päänahan ongelmiin - kuten hilse - ja edistää hiusten kasvua.

Koska runsaasti sinkkiä Chia, siemenöljy pitää osan mineraali käytetään muodostamaan uusia johtoja ja myös vahvistaa hiuksia ja estää alkusyksystä. Tehokkaasti edut Chia öljyä hiukset, levitä muutama tippa hiukset jo pesty.

Jos tavoitteena on käsitellä päänahan, hieronta juureen kierteet öljyllä ja odota vähintään 30 minuuttia ennen hiusten pesu.

Jos sinulla on liian rasvainen säikeitä, sovelletaan öljy vain päissä, kuivumisen estämiseksi ja lisätä hiusten kiiltoa luonnostaan.

vihjeitä

 • Varo liikaa öljyä sizzles: Käytä korkeintaan kaksi ruokalusikallista päivässä, ja aina korvata muita kasviöljyjä (ei käytössä vain lisätä öljyä valikosta tekemättä muutoksia ruokavalion - olet vaarassa jopa lihoa) ;
 • Käyttää Chia öljyä salaattikastike tai päätylevyt. Välttää jolloin öljyn tuleen, koska lämpötilat hapettaa rasvaa ja voi johtaa myrkyllisten yhdisteiden;
 • Vaikka Chia öljy kapselit helpompaa, öljy natura on suurin potentiaali kylläisyyden, ja olisi pidettävä parempana vaihtoehtona, kun tavoitteena on hallita ruokahalua;
 • Jos haluat silti käyttää kapseleita, 1000 mg päivässä jo tuo mukanaan Chia terveyden öljyä. Voit ottaa 500 mg ennen aamiaista ja toinen 500 mg ennen lounasta, aina lasillinen vettä;
 • Valmistaa herkullisen salaatti kastike yhdistämiseksi cup etikalla, ¾ kuppi Chia öljy, 2 ruokalusikallista dijonsinappia, 2 ruokalusikallista yrtit valinta (persilja, ruohosipuli, oregano, jne.) ¼ suolaa tl ja ¼ tl jauhettua mustapippuria tee aikaa;
 • Kuten Chia öljyä on neutraali maku, voit käyttää sitä sekä makeita että suolaisia ​​reseptejä. Kokeile lisätä öljyä leivän reseptit ja piiraita, keittoja, kakkuja, jogurttia, proteiinipirtelö ja missä muualla kuvitella;
 • Estämään kuivumista huulten, soveltaa Chia öljypisaramenetel- suun ympärillä. Saat parhaat tulokset, toista toimenpide säännöllisesti;
 • Chia öljy rkl päivässä voi stimuloida suoliston toimintaa ja taistella vatsan turvotus;
 • Ei ole raportoitu Chia öljyä sivuvaikutuksia käytettäessä kohtalaisia ​​määriä. Jos koet minkäänlaista vatsan epämukavuutta tai ihoärsytystä paikallisen käytön jälkeen tuotteen, vähentää annostusta tai muuten lopeta öljyä.

Lisäviitteet:

 • Ayerza Jr. · R. Coates W. vaikutus Dietary α-Linoleeni rasvahappo Johdettu Chia Kun Fed Ground Seed, Whole Seed ja öljyn lipidisisällön ja rasvahappokoostumus rotan plasmassa. Ann Nutr Metab 2007; 51: 27-34
 • Norlaily Mohd Ali et ai. Lupaava tulevaisuus Chia, Salvia hispanica L. J. Biomed Biotechnol. 2012; 2012: 171956.

Mitä mieltä olet näistä eduista Chia öljy terveys ja kunto? Se aikoo sisällyttää se nyt jokapäiväisessä hyödyntää niitä? Kommentti alla!