Öljykasvit – Mitä ne ovat, hyödyt, tyypit, kalorit ja vinkkejä

Öljykasvit - Mitä ne ovat, hyödyt, tyypit, kalorit ja vinkkejä

Siinä määrin kuin tiede osoittaa, että joidenkin rasvaa ovat parempia kuin toiset, ja että tyydyttymättömien rasvahappojen tuo useita etuja kehon, öljykasvien ovat saamassa enemmän tilaa Brasilian ruokavaliosta.

Mitä ne ovat?

Vaikka termi viittaamalla kasveja, jotka voidaan poimia öljyä, yleensä tavallisesti kutsumme öljyhedelmät koostuu jäykän kuoren ja usein syötävä siemen.

Joten vaikka vihannekset, kuten soija ja maissi ovat rasvan lähteitä, puhutaan täällä siemeniä korkea lipidisisällöstä kulutetaan natura, kuten saksanpähkinät, kastanjat, pistaasipähkinät, Brasilia-Pará, hasselpähkinä, cashew-pähkinöitä ja manteli.

Kiitos sen korkea pitoisuus rasvaa, öljyä on jo pitkään ollut merkittävä energianlähde miehelle. Äskettäin arkeologit löysivät todisteita Israelin öljynkulutusta isiemme 780000vuosi sitten!

tyypit

Opi eduista ja kaloreita kaikkein kulutetaan öljyn Brasiliassa:

1. Pähkinät

lataa (1)

Kuuluisin öljy on myös yksi terveellistä. Erinomainen lähde tyydyttymättömiä rasvahappoja tyypin omega-3, mutteri on hyvä aivot.

Parantamisen lisäksi muistin ja auttaa vakauttamaan mielialaa, hedelmää myös suojaa neuroneita vaikutusta vastaan ​​vapaita radikaaleja. Tämä ominaisuus pähkinät estää aivojen ikääntymisen vaikutuksia, mikä puolestaan ​​vähentää hermostoa rappeuttavien sairauksien, kuten Alzheimerin, Parkinsonin ja dementia.

Mutta hyödyt pähkinöiden ei lopu tähän: hieman karvas maku siemenet on myös korkea pitoisuus E-vitamiinia (jopa suurempi kuin muiden öljykasvien).

Voimakas antioksidantti, E-vitamiinia ehkäisee tulehdusta ja suojaa terveyttä verisuonia. Tämä vähentää mahdollista hyytymien, parantaa veren virtausta lihaksissa ja muiden elinten ja kehon kudosten ja jopa tauko alentaa verenpainetta.

Mutteri kulutus on myös liittyy pienempi riski useat syövät (mukaan lukien rinta- ja eturauhassyövän) ja sydämen ongelmia, kuten sydänkohtaus ja arterioskleroosin.

Niille, jotka harjoittavat liikuntaa, saksanpähkinät ovat suuri lisäksi valikkoon koska ne lisäävät happea ja muita ravintoaineita lihassyiden aikana ja sen jälkeen käyttää (parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa elpymistä treenin).

Jo niille, jotka ovat huolissaan laihdutus ei pitäisi nähdä hedelmä vihollisena, vaikka kaloreita pähkinöitä (35 kcal kohden) eivät ole aivan vähäinen. Sisältävän monityydyttymättömiä rasvoja, sinkki, magnesium, kalium, ja B-vitamiineja, pähkinät tuoda lisää kylläisyyden tunnetta ja voi jopa vähentää himo makeisia.

Suositeltava määrä: viisi pientä pähkinöitä päivässä, mikä vastaa noin 150 kaloria.

2. Parapähkinät

Brasilian ja

Se on Amazonin metsien joka on yksi parhaista öljyn terveyden ja hyvässä kunnossa. Tunnistaa niiden korkea seleenipitoisuus ja magnesium, mutteri on suuri antioksidantti ruokaa ja myös hyvä lähde omega-3 rasvahappoja, kuten.

Kaksi hedelmää päivässä (annos vastaa 53 kaloria) riittää varmistamaan täyden hyödyn parapähkinöiden: laski stressiä ja ahdistusta, parantaa mielialaa, ehkäisy verenkiertohäiriöitä ja tasapainoa sydämenlyöntejä.

Kiitos korkean pitoisuuden antioksidantteja (joista yksi on glutationiperoksidaasista, entsyymiä, joka vaatii seleenin on synteettistä), Brasilia mutteri vaikuttaa myös syövän ehkäisyyn, Alzheimerin tauti, diabetes, liikalihavuus ja verenpainetauti.

Miten tuo kylläisyyden, vähentää tulehdusta ja tasapainottaa kilpirauhasen (joka on myös seleeniä toimisi kunnolla), Brasilia mutteri on myös hyvä lisä ruokavalioon laihtuminen.

3. Cashew

cashewpähkinä

Sekä pähkinät, cashew-pähkinät sisältävät sinkkiä, mineraali, joka lähettää useita tärkeitä tehtäviä elimistössä ja on tärkeää estää tapauksissa anemia.

Suojaa verenkiertoa antioksidantti toiminto, hormonaalista tasapainoa, vahvistaa immuunijärjestelmää ja lihasten kasvua ja uudistumista on joitakin etuja sinkin terveydelle.

Osa ruskea cup on riittävä 23% päivittäisestä vaatimukset mineraaliöljyä (162 kaloria ja 16 grammaa rasvaa, 4 grammaa proteiinia ja 1,8 grammaa ravintokuitua).

Toinen tärkeä ravintoaine löytyy näitä öljy on arginiini, aminohappo hyvin tunnettuja kuntosali goers.

Esiasteena synteesin typpioksidin (kaasu, verisuonia laajentava vaikutus), arginiini edistävää lisääntynyt veren virtaus lihaksiin - vaikutus, joka johtaa parantuneeseen suorituskykyyn koulutuksen aikana ja lisäsi palautuvuus jälkeen liikunnan.

Monityydyttymättömiä rasvoja cashew myös vähentää LDL (kolesteroli, joka pyrkii tallettaa sisällä alusta) ja HDL-hinnat, kolesterolin sydäntä suojaavia roolin.

4. Macadamia

macadamiapähkinöitä

Kaikista öljy, Macadamia on yksi, jolla on korkeampi rasvapitoisuus ja alhaisempi pitoisuus proteiineja ja hiilihydraatteja. Nämä ominaisuudet tekevät macadamia yksi parhaista elintarvikkeiden ruokavaliossa proteiinien ja muiden ruokavalion vähän hiilihydraatteja.

Merkittävä ravinteiden Australianpähkinät: monotyydyttymättömien rasvahappojen, kupari, fosfori, kalsium, magnesium, mangaani ja B1. Yhdessä nämä kivennäisaineita ja vitamiineja osaltaan vähentävät riskiä tautien kuten metabolinen oireyhtymä, kohonnut verenpaine ja diabetes.

Macadamia sisältää flavonoideja, kemikaaleja, jotka estävät oksidatiivisen stressin ja vähentää tulehdusta.

Muita etuja macadamias:

 • Ne ovat runsaasti omega-7 (tunnetaan myös nimellä palmitolihappo), tyyppi Kertatyydyttymättömien rasvahappo, joka osallistuu muodostumista entsyymejä, jotka ohjaavat rasvan palamista ja vähentää ruokahalua;
 • Myös suorituskykyä palmitolihappo, Macadamia nosta aineenvaihduntaa ja vähentää rasvan kertymistä;
 • Parantaa kognitiivisia toimintoja (Macadamia sisältää kuparia mineraali synteesiin tarvittava välittäjäaineiden);
 • Edistää terveen luuston ja hampaiden, fosforia ja kalsiumia esiintyy Macadamia- osittain luun mineralisaation ja varmistaa vahva ja terveet hampaat.

Huolimatta kaikista eduista macadamia terveyden, hedelmä on erittäin energinen (22 kaloria per yksikkö) ja sen olisi tultava ruokavalion mieluiten korvaamalla muita vähemmän terveellisiä rasvoja (jottei aiheuttaa painonnousua).

5. Mantelit

mantelit

Iho manteleita keskittyy monia etuja näiden öljykasvien. On siellä, jotka ovat antioksidantteja, kuten fenoleja, flavonoideja ja fenolisia happoja.

Tutkimus julkaistiin Journal of Agricultural and Food Chemistry paljasti, että yksi annos 28 grammaa manteleita on sama antioksidantteja kupin höyrytetty parsakaali tai kuppi vihreää teetä.

Myös lähde tyydyttymättömiä rasvoja, vitamiineja B1 ja E, ja mineraalit magnesium, kupari, kalsium ja sinkki, mantelit ovat erinomainen ruoka sydäntä suojaavia. Mukaan tutkimus julkaistiin lehdessä Circulation, ihmiset, joilla on korkea kolesteroli veressä osoittivat merkittävää vähenemistä niiden riskitekijöitä sydänsairauden jälkeen vievää mantelit.

Koska sen korkea ravintoarvo, kuitujen läsnäollessa ja se, että niillä on alhainen glykeeminen indeksi, mantelit voi olla osa valikon ruokavalion kanssa kalori rajoitus.

Manteli kalori määrä: 5,8 kcal kohti.

6. Hazel

ladata (3)

Vaikka vähemmän tunnettuja Brasiliassa kuin muut öljy, pähkinä huomionarvoista vaikuttaa suoraan parantamiseen yksi suurimmista riskitekijöistä sydänsairaus: korkea kolesteroli.

Hedelmät tarjoaa kaksinkertainen tyydyttymättömiä rasvoja cashewpähkinöiden, ja niiden rasvahappojen omega 9 tyyppi osaltaan vähentää LDL-kolesterolin samalla nostaa HDL-arvot.

Toinen hyöty suojaa sydämen hasselpähkinöitä: pähkinä sisältää B-vitamiinien ja magnesiumia, ravintoaineet, jotka vähentävät tulehdusta ja myös vähentää hapettumista LDL-lipoproteiinien (LDL).

Tutustu muihin syitä voit sisällyttää enemmän pähkinät omaan ruokavalioon:

 • Siemen sisältää fytokemikaalit - kuten kversetiini, proanthocyanidins ja kemferoli -, jotka stimuloivat aivojen toimintaa, parantaa verenkiertoa ja vähentää joitakin oireita, jotka liittyvät allergiat;
 • Hasselpähkinöitä sisältävät korkea pitoisuus E-vitamiinia, ja ovat hyvin liittolaisia ​​terveyden ihon, kynsien ja hiusten;
 • Myös koska suuri pitoisuus E-vitamiinia pähkinä, hasselpähkinä parantaa energia-aineenvaihduntaa, helpottaa eri rasvaa varaa;
 • Kalsiumin, magnesiumin ja kaliumin läsnä hedelmä toimia verenpainetta säätelevissä.

Koska jokainen pähkinä sisältää 6,3 kaloria kymmenen päivittäistä yksikköä tämä ei riitä saada kaikki edut öljykasvien ilman ylilyönti kaloreita.

7. Peanut

lataa (2)

Vaikka se on teknisesti palkokasvien (liittyvä pavut ja herneet), maapähkinät on tällä listalla tärkeimmistä öljytyyppien koska sen korkea pitoisuus rasvaa ja proteiinia tekevät siitä ruokaa suuri kaikille, jotka ovat huolissaan terveydenhuollon - ja mittakaavassa.

Noin 44-46% maapähkinärasvaa sisältää pääasiassa mono- ja monityydyttymättömiä tyyppi (muodostettu öljyhappoa ja linolihappoa). Ja 100 g kuorittuja siemeniä, 25 grammaa on korkea biologinen arvo proteiineja.

On niin runsaasti omega 6 ja luonnollisesti vähän hiilihydraatteja, maapähkinät ovat hyviä elintarvikkeita saada lihasmassaa ja hidastamaan rasvaa.

Muut maapähkinä ominaisuudet:

 • Palkokasvien on erittäin ravitsevia, joka sisältää kaikki B-vitamiinien kompleksin, E-vitamiinia, magnesiumia, fosforia, kalsiumia ja mangaania.
 • Rypäleen, maapähkinä sisältää resveratroli, antioksidantti, joka vähentää solujen hapettumista ja hidastaa ikääntymisen. Aine myös suojaa sydäntä ja vähentää riskiä sairastua tiettyihin syöpiin;
 • Resveratrolia, maapähkinät sisältävät muita antioksidantteja: isoflavoneja, fytosterolit ja p-kumariinihappo, jotka toimivat yhdessä terveyden ylläpitämiseen päivää;
 • Koska sen terveellisiä rasvoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja, maapähkinä suosii glukoositasapainoa vähentää lihavuuden ja estää sen muodostumisen kiviä sappirakon.

Maapähkinä kalorit: 165 kcal (30 g: n annos).

vihjeitä

 • Kuten olemme nähneet, öljykasvien on korkea rasvapitoisuus. Toisaalta tämä on suuri etu terveydelle, toisaalta runsaasti rasvaa voi vaikeuttaa jo monimutkainen tehtävä laihdutus;
 • Avain, kuten muidenkin terveellisiä elintarvikkeita, mutta kalorien, on kiinnitettävä huomiota määrään. Osa vastaa enintään 150 kaloria on jo enemmän kuin tarpeeksi saada kaikki edut öljyjä overdoing kaloreita;
 • Mutta tietenkin sinun pitäisi vain lisätä paljon öljyä ruokavalio tekemättä muita muutoksia muissa ruokailutottumuksiin. Loppujen lopuksi puhumme ainakin yksi gramma rasvaa eniten valtaa yhden päivän;
 • Siksi voimme sanoa, että on tarpeen käyttää saksanpähkinöitä, maapähkinöitä, hasselpähkinöitä, mantelit, korvaamalla muita lähteitä vähemmän terveellistä rasvaa (kuten tyydyttyneet rasvat eläinperäisten);
 • Paeta öljy suola, sokeri, suklaa ja muut vastaavat. Paras tapa syödä niitä on luonteeltaan ilman aromia. Tämä johtuu siitä, vaikka näytti siltä, ​​vaaraton, suola ei vain lisää riskiä verenpainetauti, vaan myös aiheuttaa turvotusta, tai ylimääräisiä kiloja tasapainossa, vaikka sinulla ei ole todella rasvakudosta. Mutta sokeri ja suklaa tulisi välttää syistä jo hyvin tiedossa: jotta öljy enemmän kalorien kuin se luonnostaan ​​on;
 • Sen lisäksi käyttää luonnollisessa muodossaan, paljon öljyä voidaan myös kulutetaan "maito" kasvi (joka ei sisällä laktoosia). Näin voit valmistautua kasvis maitoa hyvin yksinkertaisesti.
 • Paras aika kuluttaa öljy on aterioiden välillä, sillä ne toimivat veren glukoosipitoisuuden ja estää ja viivästyttää nälkään. Joissakin yksiköissä siementen aamulla tai iltapäivällä välipala takuu energia- ja hävittäminen ennen seuraavaa ateriaa;
 • Aina pitää pieni osa öljyä kotona, osakemarkkinoilla ja työskennellä voittamaan kun se halu syödä makeisia;
 • Kaikkien edut öljy, vaihtelee tyypit viikolla (aina huolehtien lisätä kaloreita päivittäinen määrä).

Mitä ajattelit hyödyistä öljyn terveys ja kunto? Jo tapana kuluttaa tahansa näistä omassa päivittäisessä? Kommentti alla!