Hibiscus te – for servering, fordeler, og hvordan å ta eiendommer

Hibiscus te - for servering, fordeler, og hvordan å ta eiendommer

Brukes for lenge siden som en medisinsk te i Afrika, Asia og Karibia, har hibiscus te blitt oppdaget av resten av verden takket være de mange fordelene det bringer til helse.

Lær om anlegget

1024px-Flower_Hibiscus_SabdariffaRoselle

Som nevnt ovenfor, er Hibiscus te oppnådd fra infusjons av det tørkede knappen Hibiscus sabdariffa blomst kopp, ikke den slags Hibiscus som vanligvis finnes i hager (som også tilhører slekten Hibiscus, men er arts Hibiscus rosa-sinensis og Hibiscus syriacus).

Hibiscus te har rosa farge og smak fin- nær framboesa- og, i motsetning til de fleste av de te serveres kald.

hibiscus syriacusHibiscus syriacus

rosa sinensisHibiscus rosa-sinensis

for Visning

I antikken, egyptiske faraoer tok hibiscus te å oppdatere og kontrollere kroppstemperaturen. I Iran blir hibiscus blomster brukes til å roe sinnet og forbedre søvnproblemer.

Mer nylig har hibiscus te blitt brukt til å brenne fett, redusere hevelse, bedre tarmfunksjonen og kontroll kolesterol.

Som diuretiske, Hibiscus te tjener også til å senke blodtrykket og beskytte funksjoner av nyrene og leveren.

egenskaper

Hibiscus te er lite kalorier (100 gram tørkede blomster gir 37 kalorier, men du vil bruke et uendelig mye mindre å forberede en kopp drikke), men den inneholder mange viktige næringsstoffer for helse.

Flavonoider - som antocyaniner og quercetin - er ansvarlig for mye av fordelene med hibiscus te, men blomstene er også kilder til vitaminer, mineraler, karbohydrater og proteiner.

Hoved hibiscus te næringsstoffer:

 • mineralerJern, magnesium, kalium, fosfor, kobber og kalsium;
 • vitaminer: A, C, tiamin (B1), Riboflavin (B2) og folsyre;
 • organiske syrer: Mellom 15 og 30% av Hibiscus te er sammensatt av stoffer som for eksempel eplesyre, vinsyre og sitron tre typer fytokjemikalier som tjener til å styrke immunsystemet og forbedre hudens helse.

Fiber og fett er også til stede i hibiscus blomster, men i svært små mengder. Te inneholder heller ingen kolesterol, og er ikke en kilde til koffein.

Fordeler med hibiscus te

Her er hvordan hibiscus egenskaper gir fordeler til helse og fitness. Så, hva er hibiscus likevel?

1. Vekttap

En av de viktigste grunnene til at hibiscus te har fått søkelyset i fitness verden - inkludert å bli godkjent av en rekke kjente - er dens virkning på metabolismen.

I henhold til en undersøkelse publisert i Journal of Ethnopharmacology, Hibiscus var ansvarlig for en reduksjon i vektøkning hos fete mus. Den slankende mekanisme hibiscus er ennå ikke fullt ut kjent, men det antas at te hjelper deg å miste vekt fordi:

 • Senker blodsukker, hindrer opphopning av fett;
 • Hindrer syntese av nye fettceller;
 • Reduserer av LDL-kolesterol og triglyserider;
 • Hemmer pankreas enzymer;
 • Den har thermogenic effekt (fart på stoffskiftet);
 • Blokkerer et enzym som er involvert i syntesen av fettsyrer.

En annen studie publisert i 2014 i tidsskriftet Food & Funksjon Hibiscus bekrefter disse egenskapene. I studie på mennesker, har forskere fant at Hibiscus ekstrakt reduserer fedme og hemme fettakkumulering.

I forskning utført av taiwanske forskere, ble det vist at deltakerne som spiste uttrekket i 12 uker hadde en reduksjon i vekt, kroppsmasseindeks, fettprosent og livvidde.

En annen effekt av Hibiscus var å forbedre leverfunksjon i nærvær av hepatisk steatose. For forfatterne, kan dette hibiscus te effekter tilskrives polyfenoler blomst.

Til slutt, en forskning utviklet ved Hokkaido University, Japan, har vist at Hibiscus hemmer a-amylase, et enzym som omdanner stivelsen til sukker. Dette betyr at hibiscus te etter måltider kan bidra til å redusere opptaket av karbohydrater, effekt som i sin tur bidrar til vekttap.

2. Kolesterol Reduction

Ikke mindre enn 80 millioner brasilianere er med høye kolesterol priser, og den dårlige nyheten er at dette tallet er stadig økende. Dårlig kosthold, stillesittende livsstil, stress og arvelige faktorer har kombinert for å gi mer enn en tredel av mennesker med LDL kolesterol over det ideelle området.

Selvfølgelig den beste måten å senke kolesterolet er å ta vare på kosthold og trening, men noen alternativer - for eksempel bruk av visse planter - kan være til stor hjelp. En av disse er nøyaktig Hibiscus, som er påvist å redusere konsentrasjonen av lipoproteiner med lav tetthet i kretsløpet.

Studier har vist at antioksidanter og bioflavonoider som finnes i H. sabdariffa blomster bidra til å forbedre LDL verdier mens gjeninnføre HDL priser, det gode kolesterolet.

Taiwanske forskere publiserte i 2007 Nutrition Research en klinisk test der det ble konstatert at frivillige som fikk kapsler med hibiscus ekstrakt viste en nedgang 8,3 til 14,4% kolesterol bare en måned av bruk av det sammensatte.

En annen vitenskapelige arbeider, som omfattet deltakelse av 222 pasienter viste at de med metabolsk syndrom og fikk Hibiscus ekstrakt hadde en betydelig reduksjon i total kolesterol og LDL - og på samme tid, HDL priser - den gode kolesterol - er økt sirkulasjon.

Frivillige som kombinert behandling av hibiscus med en diett også så sine triglyseridnivåer betydelig til Defect, indikerer kardio effekten av hibiscus te.

3. Hjelper i Diabetes Forebygging og metabolsk syndrom

Ved siden av hypertensjon og høye nivåer av LDL, det overskytende sukker i blodet er en av et sett av betingelser som utgjør metabolsk syndrom. Begrepet refererer til metabolske risikofaktorer som manifesterer seg i en person, og øker sjansene for å utvikle diabetes og hjertekomplikasjoner.

I tillegg til å ta hensyn til kolesterol og redusere forekomster av magefett, kontrollere glukosenivåene er en annen måte for å forhindre metabolsk syndrom, en tilstand som påvirker omtrent 20% av befolkningen.

I den samme studien (referert til ovenfor) som er utviklet i Mexico med 222 deltagere, fant forskerne at Hibiscus hjelper til å kontrollere blodglukose og forbedrer insulinresistens er to grunnleggende betingelser for forebygging av diabetes.

 • Se også: 8 Best typer te for diabetes

4. redusert trykk

Ved å stimulere nyrefunksjon, favoriserer Hibiscus te fjerning av overflødig væske, redusere volumet av blod og å senke blodtrykket. I en studie publisert i Phytomedicine, ble det funnet at frivillige som tok hibiscus te tilberedt med 10 gram dehydrert kopp Roselle viste en reduksjon i blodtrykket.

Ifølge en annen studie, denne gangen i Journal of Human Hypertension, kan regelmessig inntak av hibiscus te bidra til å redusere systolisk trykk opp til 7,2 poeng.

Publisert i 2015 i den indiske Journal of Pharmacology, har en nigeriansk forskning funnet lignende resultater. Ved å sammenligne effektene av Hibiscus te med lisinopril (en type medisin til behandling av høyt blodtrykk) hos hypertensive diabetikere, fant man at både reduserte blodtrykket med mer enn 30% sammenlignet med placebo.

Dette betyr at Hibiscus er like effektivt som medisin i behandling av hypertensjon - effekt, forskerne sagt, kan det bli overført til tilstedeværelsen av antocyaniner i te.

5. Det er Vanndrivende

Basert på tilgjengelig vitenskapelig litteratur til dags dato, har forskere observert at vanndrivende effekten av hibiscus te skyldes virkningen av H. sabdariffa som aldosteron antagonist.

Produsert i cortex av binyrene, er aldosteron et hormon som regulerer retensjon av natrium og kalium eliminering gjennom nyrene og derved bidrar til opprettholdelse av vannbalansen i kroppen.

For de som tenker på å bruke hibiscus te for vekttap, betyr dette at i tillegg til å stimulere fettforbrenningen, drikke eliminerer også overflødig væske, senke pekeren balanse og redusere oppblåsthet.

6. forbedrer tarmfunksjonen

Hibiscus te er mildt avføringsmiddel, som dens aktive forbindelser forbedrer fordøyelse og fremme intestinal transitt. For best resultat med hibiscus te, ta en kopp av væsken etter våkner, fremdeles faste.

Fytonæringsstoffer Hibiscus vil "vekke" nyre- og leverfunksjonen, mens volumet av vann stimulerer avføring, favoriserer eliminering av feces.

7. du kan forebygge kreft

Som annen mat rik på antioksidanter, inneholder Hibiscus fytokjemikalier som kan forsinke veksten av kreftceller ved å redusere mengden av frie radikaler i sirkulasjonen.

En undersøkelse utført av Institute og Department of Biochemistry, Chung Shan Medical and Dental College, Taiwan, antyder at Hibiscus protocatequínico syre virker som en antioksidant og antitumorindusering av apoptose (programmert celledød) i tumorceller.

8. Antioxidant

Hibiscus te er ikke bare å redusere tiltakene, men også for å opprettholde helse. Antioksidanter av hibiskus blomster har en viktig rolle i å redusere celleskader forårsaket av oksidativt stress.

Selv om frie radikaler er ofte forbundet med aldring av huden, er dette ikke den eneste onde som kan forårsake helse: skytende giftige stoffer svekker immunsystemet og predisponerer kroppen til sykdommen - spesielt de som involverer det progressive tapet av neuroner (les Parkinson, Alzheimer).

Vi kan derfor si at hibiscus te er brukt til å bekjempe frie radikaler, redusere betennelse og hindre nevrodegenerative sykdommer.

9. beskytter leveren

Noen studier har undersøkt effekten av hibiscus te på leveren og de foreløpige resultatene har vært lovende. I en undersøkelse publisert i Food and Chemical Toxicology, bladene av Hibiscus var ansvarlige for en reduksjon av oksidativ skade på legemet, og antioksidanter anlegget også redusert leverbetennelse.

I tillegg til å hindre fremtidige problemer i leveren, disse hibiscus te estates også hjelpe behandle leversykdom allerede installert.

- Andre fordeler

I tillegg til de ovennevnte egenskaper, er hibiscus te bra for:

 • Redusere menstruasjonssmerter;
 • Roe nervesystemet og redusere stress;
 • Forbedre fordøyelsen;
 • Bekjempe sopp- og bakterieinfeksjoner;
 • Styrke immunsystemet;
 • For å forbedre hjernefunksjonen (øker hukommelse og konsentrasjon);
 • Reduser ønske om å spise godteri: som forbedret insulinfølsomhet, reduserer hibiscus te glykemisk variasjon og kan brukes til å avverge cravings for raffinerte karbohydrater.

kontraindikasjoner

Som reduserer blodtrykket, må hibiscus te unngås av folk med naturlig lavt trykk. Te er også kontraindisert hos gravide kvinner fordi det er dokumentert at H. sabdariffa blomster kan stimulere menstruasjon.

sivile effekter

 • Hibiscus reduserer østrogennivåer: personer som er under hormonbehandling og kvinner som gjør bruk av p-piller bør være forsiktig når du tar den hibiscus te daglig;
 • fruktbarhet: ifølge en studie utført i India, kan hibiscus endre den kvinnelige reproduktive aktivitet, noe som gjør det vanskelig å utforme;
 • hallusinatoriske effekter: er det rapportert om mulig forgiftning og følelse av hallusinasjoner etter hibiscus te forbruk;
 • hypotensjon: Hibiscus te kan overdrevet lavere blodtrykk;
 • Ubehag: svakhet, svimmelhet og dimming av syn (på grunn av overdreven fjerning av elektrolytter);
 • Interaksjoner: Hibiscus te kan redusere effektiviteten av paracetamol (det anbefales å vente to timer etter inntak av medisinen før tar te), og kan også påvirke effekten av anticancerlegemidler.

Hvordan Hibiscus Tea

bilder

Sjekk hvordan du kan forberede hibiscus te for best resultat:

 • Varm 500 ml vann og trekk så snart de begynner å koke,
 • Tilsett 1 spiseskje av tørkede blader av Hibiscus vann drukne i 5-10 minutter;
 • Serveres kald eller avkjølt.

Hvis du ønsker å øke thermogenic effekten av hibiscus te, tilsett ingefær krydder til det ferdige drikke.

Hvordan ta

Fremstillingen snev av Hibiscus te som er nevnt ovenfor, fåes 2 kopper av drikke, som kan bli tatt om morgenen eller mellom måltidene. Siden målet med te er å forbedre stoffskiftet og også avgifte kroppen, unngå bruk av sukker og søtningsmiddel.

For å minimere forekomsten av potensielle bivirkninger, unngå å ta mer enn to eller tre kopper te om dagen. Det er også lurt å flette en uke uten te hver 15 dager med daglig inntak av drikke.

hvor du finner

Du kan finne de tørkede blader av H. sabdariffa i helsekostbutikker, eller online på spesialiserte områder. Prisen på hibiscus te er ca R $ 7,00 for pakken med 100 gram tørkede blomster.

Andre referanser:

 • Alarcon-Aguilar FJ et al. Effekt av Hibiscus sabdariffa på fedme i MSG mus. J Ethnopharmacol. 2.007 08.10; 114 (1): 66-71. Epub 2007 27 juli.
 • Chang CH, CH Peng, MD Yeh, Kao ES, Wang CJ. Roselle ekstrakt hemmer fettakkumulering og fedme, og forbedrer lever steatose hos mennesker. Mat Funct. 2014 april; 5 (4): 734-9. doi: 10,1039 / c3fo60495k. Epub 2014 19 februar.
 • Daniel Chukwu Nwachukwu, Eddy Ikemefuna Aneke, Leonard Fidelis Obika og Nkiru Zuada Nwachukwu. Effekter av vandig ekstrakt av Hibiscus sabdariffa på renin-angiotensin-aldosteronsystemet nigerianere med mild til moderat essensiell hypertensjon: En sammenlignende studie med lisinopri Indian J. Pharmacol. 2015 Sep-Oct; 47 (5): 540-545.
 • Gurrola-Diaz C, Garcia-Lopez P, Enriquez-Sanchez S, et al. Effekter av Roselle ekstrahere pulver og forebyggende behandling (diett) på lipidprofil av pasienter med metabolsk syndrom (mesy). Phytomedicine 2010; 17: 500-505.
 • Mozaffari Khosravi-H, Jalali Khanabadi-BA-Afkhami Ardekani M, F Fatehi, Noori-Shadkam sur M. Virkningen av TEA (Roselle) på hypertensjon hos pasienter med type II diabetes. J Hum Hypertens. 2009 Jan; 23 (1): 48-54. doi: 10,1038 / jhh.2008.100. Epub 2008 7 august.
 • Lin T, Lin M, Chen C., et al. Roselle ekstrakt angiogrammer serum kolesterol hos menn og kvinner. Nutr Res 2007; 27: 140-145.
 • Wang CJ Wang JM, Lin WL, Chu CY, Chou FP Tseng TH. Beskyttende virkning av Hibiscus antocyaniner mot tert-butylhydroperoksid-indusert levertoksisitet hos rotter. Food Chem Toxicol. 2000 May; 38 (5): 411-6.

Har du noen gang trodd at hibiscus te kan bringe alle disse fordelene til helse og fitness? Allerede har for vane å ta det ofte? Kommentere nedenfor!