Korkeat triglyseridiarvot – Syyt, oireet, ruokavalio ja vinkkejä

verikoe

Yhdessä korkea kolesteroli ja korkea verenpaine, korkea veren triglyseridien on suurin syy sydänsairauksiin. Triglyseridit ovat rasva, joka on luotu elimistössä, kun kuluttaa enemmän kaloreita kuin kulutat. He saavat verenkiertoon ja käytetään kuljettamaan valtaa koko kehon. Kuitenkin, kun on erittäin korkea, ne voivat aiheuttaa valtimoiden ja sydänsairauksia.

Kun syömme, kehon muuntaa kaloreita sinun ei tarvitse käyttää aikaa triglyseridit, jotka ovat verenkierrossa valmiina jakamaan energiaa kaikkiin soluihin. Kun keho tarvitsee energiaa, tämä rasva käytetään.

Triglyseridin glyserolimolekyyli on kemiallisessa muodossa, joka sisältää kolme rasvahappoa. Nämä molekyylit ovat rikki ohutsuolessa ja sitten ryhmitellään uudelleen kiertämään veressä.

Kun henkilö jatkuvasti syö enemmän kaloreita kuin tarpeen, pääasiassa hiilihydraatteja, triglyseridiarvo kasvaa. Tämä voi aiheuttaa kertyminen rasva plakin verisuonia, jotka voivat johtaa sydänkohtaus, aivohalvaus ja perifeerinen valtimotauti, ja maksan doeça ja haimatulehdus.

Mitä pidetään normaalina?

Sama verikoe joka tunnistaa kolesterolitasoja ilmoittaa triglyseridien määrää veressä. Vähemmän kuin 150mg / dl pidetään normaalina, jopa 199 mg / dl pidetään kohtalaisen korkea, jopa 499 mg / dl pidetään korkeana ja yli 500 mg / dl on erittäin korkea.

Triglyseridipitoisuus suosittelema American Heart Association (AHA) kuten "optimaalinen" on 100 mg / dl (1,1 mmol / l) tai vähemmän. Mukaan toimielin, tällä tasolla parantaa sydämen terveyttä. Kuitenkin AHA ei suosittele lääkitystä tämän tavoitteen saavuttamiseksi, vain sopii elämäntapa, syövät paremmin ja tehdä säännöllinen liikunta.

Kuten söi jälkeen triglyseridien kasvaa, on tarpeen paastota ennen testausta. Ihannetapauksessa tämä tutkimus tehdään säännöllisesti, jopa nuorten ja ohut ihmiset.

Mitä ja kolesteroliarvojen pitää tehdä?

Kolesterolin ja triglyseridien tunnistetaan samaan kokeeseen molemmat ovat lipidejä, jotka kiertävät veressä ja testi tehdään on todella lipidiprofiili.

Ja triglyseridit ovat vastuussa energian varastoimiseksi ei ole käytetty lasi, kolesteroli on tarkoitus rakentaa soluja ja hormoneja. Koska kumpikaan liuenneet aineet veressä, ne ladataan verenkiertoon proteiinien.

Molemmat ovat välttämättömiä elimistön toimintaan, mutta voi aiheuttaa vakavia ongelmia, kun ne löytyvät liikaa.

korkeat triglyseridiarvot

Asiantuntijat uskovat, että korkea veren triglyseridien lisää sydänsairauksien riskiä, ​​kertomalla ongelmia aiheuttavat korkeat kolesteroliarvot, korkea verenpaine ja diabetes. Triglyseridit auttaa estämään verisuonia, mikä aiheuttaa ongelmia, kuten sydäninfarktin ja aivohalvauksen.

Tutkimukset osoittavat, että naiset ovat alttiimpia korkeat triglyseridiarvot kuin miehet, mutta molempien pitäisi huolehtia indikaattoreita.

Korkea triglyseridipitoisuus voi olla merkki diabeteksesta 2 hallitsematon, maksasairaus ja munuaisten tai harvinainen geneettinen sairaus, joka vaikuttaa miten elimistö muuntaa rasvaa energiaksi.

Korkeat triglyseridit ovat myös metabolisen oireyhtymän, mikä lisää riskiä sairastua diabetekseen, sydänkohtaus ja sydänsairauksia. Henkilö on metabolinen oireyhtymä, kun se on vähintään kolme näistä tekijöistä: liikaa vatsan rasvaa, korkea verenpaine, korkea glukoosi taso veressä, pieni hyvän kolesterolin (HDL) ja korkea triglyseridipitoisuus. Joten jos sinulla on liikaa triglyseridejä, pysy kuulolla.

oireet

Korkea triglyseridien verenkierrossa ei ole oireita. Kuka ei seulotaan säännöllisesti saatat huomata, että on korkea vasta kärsittyään sydämen toimintahäiriöitä.

Vain ne, joilla on liikaa triglyseridit johtuu geneettinen sairaus voi olla näkyviä oireita: ksantoomien - keltainen ja punaiset läiskät iholla, jotka ovat rasvakertymiä. Harvoissa tapauksissa, korkeat triglyseridiarvot voi johtaa haimatulehdukseen.

syyt

Ylimäärä triglyseridit voivat aiheuttaa tekijät, kuten kontrolloimaton tyypin 2 diabetes, geneettinen sairaus, kilpirauhasen vajaatoiminta, munuaissairaus, liikalihavuus, liiallinen alkoholin kulutus ja epäterveellinen ruokavalio.

Kun motivoi ruokaa, ongelmana on, että henkilö syö enemmän kaloreita kuin sinun, jolloin elin tallentaa liikaa. Sen lisäksi, että kaloreita, millaista ruokaa asia.

Lisäksi jotkut lääkkeet kuten tamoksifeenin, steroidit, beetasalpaajat, diureetit, estrogeenin ja ehkäisypillereitä voi myös aiheuttaa.

Kuinka suuren määrän vähentämiseksi triglyseridien

Alla näet useita vihjeitä, jotka vaikuttavat elimistön triglyseridiarvo:

syödä paremmin

Tärkeintä on löytää tasapaino oman ruokaa niin et kuluta enemmän kaloreita kuin kulutat. Kuitenkin vähentää kulutusta joitakin elintarvikkeita ja lisätä toinen on avain vähentää aineen määrää veressä. Tarkistaa joitakin vinkkejä:

- vähentää kulutusta tyydyttyneitä rasvoja ja trans

Kun ostokset, tarkista ravitsemukselliset tiedot elintarvikkeiden, jos heillä ei ole suuria määriä näitä rasvoja. Jos näin on, välttää.

- Syö vähemmän hiilihydraatteja ja sokereita

Vähennä sokeripitoiset ruoat ja valmistettu valkoinen jauho ruokavaliossa. He lihoa, tarjoavat hyvin vähän ravinteita ja lisätä määrää veren triglyseridien.

- alkoholia maltillisesti

Alkoholi voidaan myös lisätä triglyseridien maksaan tuottaa enemmän rasvahappoja. Jos kulutetaan kohtuullisesti (yhden juoman annos päivässä) voi auttaa tasapainottamaan triglyseridien ja lisätä hyvän kolesterolin tasoa.

- Invest in terveellisiä rasvoja

Rasva on tärkeä elin. Hakulähteet monossaturada rasvaa ja monityydyttymättömiä joita löytyy oliivi, maapähkinä, auringonkukka, maissi, avokado, manteli, siemenet, kuten kurpitsan ja seesamiöljy ja kala sisältää runsaasti omega-3

- Syö enemmän kuitua

Kuitu auttaa alentamaan triglyseridien ja kolesterolin luonnollisesti. Ne hidastavat ruoansulatusta, auttaa kehon puolestaan ​​ruoka energiaa sen sijaan rasvaa ja vähentää imeytymistä tyydyttyneitä rasvoja.

- Varokaa fruktoosia

Suuria määriä fruktoosia voi lisätä triglyseriditasot epäterveellistä tasoille. Tutkimukset osoittivat, että osallistujat, jotka kulutetaan suuria määriä väkevää fruktoosia oli lisääntynyt triglyseridipitoisuus. Kuitenkin, se ei ole välttämätöntä, jotta vältetään hedelmiä. Vaikka fruktoosi on pääasiallinen sokeri hedelmä, se on maltillinen ja terve määrä. Ja kuitu löytyy hedelmiä auttaa alentamaan korkeat triglyseridiarvot. Teollistuneiden sokeria sisältäviä tuotteita on, että ne ovat suurin roistoja fruktoosia, kuten siirapit ja maissisiirappia.

Tee liikunta ja laihtua

Alentamaan triglyseridien, sinun täytyy lopettaa kuluttaa enemmän kaloreita kuin kulutat. On olemassa useita vinkkejä tehdä tämä, sekä lisäämään kulutat liikunnan avulla. Vain 30 minuuttia liikuntaa neljä kertaa viikossa voi alentaa triglyseridien ja lisätä hyvän kolesterolin määrää.

Lisäksi tutkimukset osoittavat, että menettää välillä 5% ja 10% painosta voidaan vähentää liikaa triglyseridejä merkittävästi. Pysy kuulolla: vatsan rasvaa liittyy myös korkeita subtância.

tupakoinnin lopettamiseen

Jos sinulla on korkea kolesteroli, korkea triglyseridien tai korkea verenpaine, tupakointi vain lisää sydänsairauksien riskiä. Tupakointi aiheuttaa tulehdusta kaikkialle elimistöön, mikä voi edistää ateroskleroosin, verihyytymiä ja riskiä sydänkohtaus. Tupakointi pahenee joka päivä koko sydämen terveyteen indikaattoreita.

huumeita

Jos vaikka mudaça elämäntapa sinun triglyseridiarvot pysyvät korkealla, se voi olla sopivaa käyttää lääkitystä. Korjaustoimenpiteet olisi aina lääkärin määräämät, joka arvioi myös kolesterolitasoa.

Yleisimpiä lääkkeet ovat:

statiinit: Käyttävät niitä, jotka kärsivät alhainen hyvän kolesterolin (HDL), korkea paha kolesteroli (LDL) ja korkeat triglyseridiarvot. Lääkäri voi myös ilmoittaa yhdistelmä korjaustoimenpiteitä. Kuitenkin varoa lihassäryt, pahoinvointi, ripuli tai constripação - jos sinulla on jokin näistä oireista, kerro siitä lääkärille.

fibraatit: Niitä käytetään vähentämään triglyseridejä. Ne toimivat parhaiten ihmisille, jotka ovat ovat yli 500 mg / dl. On kuitenkin käytettävä varoen ne, jotka myös käyttävät statiineja. Ennen hoidon aloittamista, varmista, että maksa ja munuaiset toimivat hyvin. Yhdistelmä molempien lääkkeiden, varsinkin kun nämä elimet eivät ole hyvin, voi aiheuttaa ongelma nimeltä rabdomyolyysi voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan.

Omega-3 täydentää: Kuka tarvitsee pienempi triglyseridien tarvitse kuluttaa tarpeeksi omega-3. Se voi kuitenkin olla vaikeaa saada tarvittava määrä omega-3 ruokavaliolla. Siksi lääkäri voi ilmoittaa täydentää. Ole varovainen, kun käytät tätä lääkitystä omasta, koska se voi vaikuttaa muiden lääkkeiden vaikutusta.

Lisäviitteet:

  1. Miller, Michael, et ai. "Triglyseridien ja sydän- ja verisuonitauti tieteellinen lausunto American Heart Association." Circulation 123,20 (2011): 2292-2333.
  2. Skulas-ray, Ann C., et ai. "Annosvastevaikutukset omega-3 rasvahappojen triglyseridit, tulehdusta ja endoteelin toimintaan terveillä henkilöillä kohtalainen hypertriglyseridemia." American Journal of Clinical Nutrition 93,2 (2011): 243-252.
  3. Stanhope, Kimber L., et ai. "Kulutus fruktoosin ja High maissisiirappi Kasvata postprandial triglyseridit, LDL-kolesterolin ja apolipoproteiini B-nuorilla miehillä ja naisilla." Journal of Clinical Endocrinology & Aineenvaihdunta 96,10 (2011): E1596-E1605.
  4. David Wang, D., et al. "Vaikutus fruktoosi aterianjälkeisiin triglyseridit: systemaattinen katsaus ja meta-analyysi ohjattu ruokintakokeita." Atherosclerosis 232,1 (2014): 125-133. site:
  5. Wierzbicki, Anthony S., et ai. "Triglyseridit: tapauksessa hoito?". Current Opinion in Cardiology 27,4 (2012): 398-404.
  6. Collins, M. W., et ai. "Association välillä triglyseridi ja HDL-kolesterolin jälkeen fibraatteihin hoito muuttuu." Diabetes & Metabolinen oireyhtymä: Clinical Research & Arvostelut (2014).

Löysit taso korkeat triglyseridiarvot omassa tentti? Lääkäri on joitakin Dieettiruoka ja erityisiä harjoituksia tapauksessa? Kommentti alla!