BCAA – Mitä! Mitä, ja miten käyttää Edut

kapselit BCAA

Jälkeen heraproteiini, BCAA on varmasti tunnetuin akatemiat täydentää jota valtaosa kehonrakentajat. Huolimatta maine, mutta monet ihmiset eivät vieläkään tiedä, mitä BCAA, sen hyödyt, ja miten ottaa tai mitä se on yhdiste.

Kun kuluttaa proteiinit (kuten ne, jotka on läsnä kanan rinta, esimerkiksi), ne on "rikki" pienemmiksi paloiksi päästäkseen soluja.

Tämä prosessi, jota välittää entsyymien, muuntaa suuremmat molekyylit pienempiin yksiköihin, jotka ovat aminohappoja. Yksinkertaisesti sanottuna, se on ikään kuin proteiinit olivat talon ja aminohapot olivat tiiliä.

Ja aivan kuten liittää lohkot muodostavat koteihin ja useita taloja muodostaa yhteisön, kehomme yhdistää aminohappoja muodostaen proteiineja ja näitä proteiineja muodostaneet yhdessä lihaksia.

Nämä aminohapot voivat olla rehun tai tuotetaan itse kehossa. Ensimmäisessä tapauksessa, annamme heille nimen välttämättömiä aminohappoja, koska niitä ei syntetisoidaan elimistössä. Tämän ryhmän aminohappojen isoleusiini, fenyylialaniini, lysiini, leusiini, treoniini, metioniini, tryptofaani, valiini ja histidiini.

Koska aminohapot, jotka syntetisoi organismin itse kutsutaan ei-keskeisiä, ja sisällä asparagiinia, alaniini, seriini, asparagiinihappo ja glutamiinihappo.

Mikä on BCAA?

Termi BCAA on oikeastaan ​​lyhenne haaraketjuisten aminohappojen tai haaraketjuisia aminohappoja, kuten leusiini, valiini ja isoleusiini. Yhdessä nämä kolme aminohappoa muodostavat noin 1/3 lihasten proteiineja ja ovat välttämättömiä lihasten kasvua ja kehitystä.

Palvelevasta BCAA?

BCAAta käytetään typpeä kantajia, ravinteiden joka toimii synteesissä muiden aminohappojen valmistukseen tarvittavien uusien lihassyiden (anaboliaa). Toinen toiminto bcaa on stimuloivat insuliinin tuotantoa, hormoni, joka edistää glukoosin saapumista ja aminohappojen soluihin.

Tämä vaikutus BCAA vähentää lihaksen vahingoista, jotka johtuvat urheilutoimintaa, nopeuttaa lihasten palautumista, stimuloivat proteiinisynteesiä ja vähentää väsymystä. BCAA takaa myös enemmän energiaa lihaksiin koulutuksen aikana, joka voi kääntää voimakkaampi sarjaan ja pidempään ja tuottavaa harjoitus.

Eli lyhyesti, voimme sanoa, että bcaa palvelee nostamaan energiatasoja koulutuksen aikana, estää hajoamista, vähentää fyysistä ja henkistä väsymystä, antaa tarvittavat aminohapot lihaksiin ja stimuloivat proteiinisynteesiä.

Kuinka se toimii

Kovan vastarintaa koulutusta, jopa kokeneet urheilijat alkaa kärsiä vaikutuksista lihasten hajoamista. Tämä on aika, jolloin glykogeenin kaupat ovat alaspäin, mikä pakottaa maksan käyttää L-aminohappo alaniini syntetisoimiseksi glukoosia. Noin puoli aminohapot vapautetaan lihas harjoituksen aikana muodostuu L-alaniini.

Kun tämä tapahtuu - eli kun aminohapot alkavat vapautua lihakset - lihakset keskeytä proteiinisynteesiä, joka on täysin haitallista niille, jotka harjoittavat voimaharjoittelun ja pyrkii liikakasvua.

Kulutus BCAA "varoittaa" lihaksia, joita et enää tarvitse keskeyttää proteiinisynteesiä, koska on olemassa aminohappoja liikkeessä varastojen täydentämiseksi menetetty harjoituksen aikana, ja jopa estää niitä käytetään energialähteenä.

Edut BCAA

BCAA lisää pitkäikäisyys, parantaa immuunijärjestelmää, lisää insuliiniherkkyyttä, ehkäisee menetys lihaskudoksen ja lujuutta ja kestävyyttä. Tutustu muita etuja BCAA:

- Erinomainen lisä lihasten voitto

Tämä on varmasti yksi tärkeimmistä eduista bcaa, joka stimuloi muodostumista ja kehittymistä lihassyiden. Tutkimus esiteltiin 2009 vuosikokouksessa International Society of Sports Nutrition on osoittanut, että kehonrakentajat, jotka oli kuluttanut bcaa kahdeksan viikon nousi noin kaksi kertaa niin paljon lihasmassaa ja voimaa verrattuna urheilijoille, jotka ottivat vain ravistaa heraa ilman lisätäydennystä BCAA .

Olemme nähneet, että lihakset koostuvat proteiineista, ja nämä aminohapot. Näin ollen, meidän elin tarvitsee enemmän aminohappoja proteiineja, ja siten enemmän lihassyiden.

Ei vain sitä "tiili", joka bcaa vaikuttaa lihasten kasvua. Tutkimukset osoittavat, että leusiini lisää muodostumista lihaskudoksen kautta suoran toiminnan proteiinisynteesiin. On kuin hän olisi vastuussa työstä, antaa käskyn, johon tiilet on pinottu.

Leusiini lisää myös insuliinipitoisuuden, anabolinen hormoni, joka stimuloi edelleen muodostetaan uusia proteiineja.

- Se on nopean imeytymisen

Kun syömme proteiinin tai jopa aminohappoja muodossa täydentää, ne on ensin läpi maksassa ennen käyttöä polttoaineena tai muuten seurata auttamaan korjaus- ja proteiinisynteesiä lihaksissa tai muissa kudoksissa.

Mutta BCAA menee suoraan kudoksiin jälkeen imeytyminen ohutsuolesta, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä nopeasti energialähteenä koulutuksen aikana. Ja kun lopetat harjoituksen, BCAAs ovat jo saatavilla verenkierrossa aloittaa prosessi jälleenrakennuksen lihas.

Tästä syystä kestää BCAAs ennen koulutusta varmistaa, että sinulla on enemmän energiaa intensiivistä sarjan ja yhtä voimakkaasti alusta loppuun.

- Se on anabolinen ja anticatabolic toiminto

Lopussa intensiivisen harjoittelun vastus kehon kiihdyttää hajoamista lihaksen proteiinien vapauttamiseksi aminohapot maksassa muuntaa energiaa. Tämän lisäksi mekanismi aiheuttaa suuria menetyksiä lihasmassaa, se myös vähentää synteesi uusia proteiineja. Eli, hajoamista on vihollinen vahvistaminen ja lihasten liikakasvu. Tee BCAA lisäravinteen voi vähentää merkittävästi sivuvaikutuksia lihasten hajoamista ja parantaa suorituskykyä kuntosalilla.

Bcaa on anabolinen, kun taistelevat hajoamista, koska merkittävästi lisää proteiinisynteesiä, helpottaa vapautumista anabolisia hormoneja, kuten IGF-1 ja insuliini, ja koska se toimii säilyttää asianmukainen suhde testosteroni ja kortisoli. Kun kortisolin stimuloi lihaksen hajoamisen, testosteroni on päinvastainen vaikutus, stimuloimalla pidempien kuitujen ja johtaa tilaan liikakasvua.

- Parantaa hyödyntämistä

Useat tutkimukset osoittavat, että BCAA voi parantaa oireita ja jopa estää DOMS (viivästynyt lihaskipu) tai lihassärky Myöhään Portugali. Aiheutuvat haitat ole mitään muuta kuin kipua että tunnet päivän jälkeen vahva harjoitus jalat, esimerkiksi.

Yksi näistä tutkimuksista viittaavat siihen, että kulutus oli 100 mg / kg bcaa vähensi oireita DOMS ja kiihtyi elpymisen naisilla, jotka eivät olleet saaneet. Muut tutkimus antaa samanlaisen tuloksen toteamalla lisäravinteen BCAA ennen ja jälkeen 100 pystysuora hyppää vähensi oireita DOMS vuonna koulutettu osallistujille. Väheneminen maksimivoima harjoituksen aikana oli 33% alempi ryhmässä, joka sai bcaa kuin että nautittuina vain lumelääkettä.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että bcaa nopeuttaa palautumista liikunnan jälkeen johtaneet lihasten vahinkoa, jonka avulla voit harjoitella säännöllisemmin ja syvällisemmin - ja ilman kipua.

- Näin estät vähärasvaisen massa aikana ruokavalioon

Se ei ole vain niille, jotka etsivät liikakasvua palvelevat BCAA, koska täydentää voi olla hyötyä myös niille, jotka rajoittavat kalorinsaantia.

Suuri osa laihtuminen ruokavalion myös aiheuttaa vähärasvaisen massa, jotka johtuvat käytöstä lihaskudosta energialähteenä aineenvaihduntaa.

Tarjoamalla tarpeelliset aminohapot proteiinisynteesiä, BCAA auttaa estämään proteiinien hajoamista (proteolyysi) ja lihaksen tappio vähäkaloriset ruokavaliot.

- vähentää väsymystä

Joidenkin tutkimusten mukaan bcaa kiertää läpi verta aivoihin, joka vähentää tuotantoa serotoniinin kehossa, tämä toiminta vähentää henkistä väsymystä. Tämä johtuu siitä, että serotoniinin on välittäjäaine, joka edistää rentoutumista ja voi aiheuttaa väsymyksen tunne.

Saapuessaan verenkiertoon bcaa - erityisesti valiini - alkaa kilpailla tryptofaani päästä aivoihin, mikä saattaa vähentää pitoisuus tämän aminohappo, joka voi tehokkaasti läpi veri-aivoesteen (aivot).

Tutkimus osoittaa, että vievää bcaa ennen koulutusta vähentää tryptofaani että aivoihin, joka lopulta hidastaa tunne väsymystä. Tämä ominaisuus bcaa muuten tekee täydentää, että voidaan vähentää henkistä väsymystä ja ylläpitää vireyttä ja nopeaa ajattelua.

- laihtua ja rasvanpolttoa

Julkaistu tutkimus vuonna 2009 Journal of International Society of Sports Nutrition, osallistujat kävivät kahdeksan viikon fyysistä kestävyyttä koulutuksen. Osa vapaaehtoiselle annettiin lisäravinteen BCAA, kun muu ryhmä ei käytä aminohappoja.

Lopussa Tutkimuksen osallistujat, jotka kulutetaan bcaa osoittivat lisääntynyttä lihasmassaa voitto ja myös menetti enemmän painoa kuin kontrolliryhmä.

Toisessa tutkimuksessa brasilialaiset tutkijat, osallistujista, jotka saivat leusiinia täydentämistä kuusi viikkoa osoitti merkittävää rasvakudoksen. Tutkijat ominaisuus tuloksen leusiinin toimintaa aineenvaihduntaan, koska aminohappo lisää energiankulutusta ja stimuloi rasvan käyttöä energialähteenä.

Leusiini vähentää myös ruokahalua, mikä tarkoittaa, että kuluttaa bcaa avulla voit kuluttaa vähemmän kaloreita koko päivän, kun se alkaa polttaa nykyisten rasvaa kehossa.

Jo japanilaisen tutkimusryhmän ov osa menestystä BCAA palavan rasvan toimisi isoleusiini, koska hiiret, jotka kulutetaan täydennyksen yhdessä rasvaisen ruokavalion oli paljon pienempi painonnousu kuin eläimet, jotka eivät aminohappoja vastaan.

BCAA lähteet

- Ruoka

Luonnollisia lähteitä bcaa sisältävät punaista lihaa, kanaa, maitotuotteita ja munia. Osa 100 grammaa lihaa tai tuorejuustoa ½ kuppi tarjoaa, keskimäärin 1,7 g leusiinia, isoleusiinia ja 1 g: 1 g valiinia.

Vaikka pienemmillä pitoisuuksilla, proteiinit kasviperäiset myös haaraketjuisia aminohappoja. Elintarvikkeet kuten soija, linssit, pavut, riisi ja vehnä, maissi ja pähkinät ovat kaikki lähteitä ravinteiden ja papu, joka tarjoaa suurimman määrän BCAA keskuudessa vihanneksia.

Kuppi keitetyt pavut sisältää noin 1 g kutakin haaraketjuisia aminohappoja. Sama määrä riisiä säädetään 0,4 g leusiinia, 0,2 g isoleusiinia, ja 0,3 g valiini.

- Lisäravinteet

Lisäksi kuluttaa bcaa yksinään täydentää tavalla, on myös mahdollista saada hyvä näiden pitoisuus aminohappojen heraproteiini, joka proteiini on peräisin heran.

käyttämällä BCAA

Voit kuluttaa BCAA 30 minuuttia ennen ja 30 minuutin kuluttua koulutusta, sekä on enemmän energiaa oman toiminnan ja saattaa vähentää vaikutuksia hajoamista harjoituksen jälkeen. Suositeltu annos bcaa per päivä on 0:20 g / kg. 70 kg: n henkilö, tämä tarkoittaa kuluttaa 14 grammaa täydentää päivässä. Vähintään 5-10 g kullakin kerralla.

Jos tavoitteena bcaa on lihaksen liikakasvu, ota täydentää myös herätä, lopettaa katabolian alkaneen unen aikana.

Kuten on optimoitu imeytyminen aminohappojen insuliinin läsnäolo, jossa BCAA vievää hiilihydraattilähteen, kuten hedelmiä, tai yhdessä aterian.

Nyt, jos haluat ottaa bcaa vain kahdesti päivässä, suosia ennen ja jälkeen koulutusta varmistamaan enemmän energiaa ja vähentää hajoamista.

Löydät bcaa vuonna heraproteiini, mutta on tärkeää muistaa, että aminohappo imeytymistä ei tapahdu yhtä paljon molemmilla täydentää. Vaikka heraa aminohappoja voi kestää muutaman tunnin päästä lihakset, BCAA täydennys on nopeampi aineenvaihdunta ja voi tulla saataville soluihin paljon vähemmän aikaa.

Sivuvaikutukset BCAA

Kulutus BCAA ei yleensä liittynyt enemmän vakavia sivuvaikutuksia, mutta lähteenä paljon aminohappoja, ihmiset, joilla on ollut munuaisvaivoja tulisi välttää täydennys.

Ja koska niiden metabolian aminohappojen voi aiheuttaa kuivumista, varmista kuluttaa runsaasti vettä, kun olet tekemässä kanssa BCAA täydentämistä.

Lisäviitteet:

  • Haaraketjuaminohapot - WebMD;
  • Edut BCAA - Poliquin Group;
  • Haaraketjuisten aminohappojen - Tutkitaan.

Käytät BCAA lisäravinteen lisätä lihasmassaa? Oletko huomannut myönteisiä tuloksia sen käytöstä? Kommentti alla!