ZMA: Mikä on se, edut, miten ottaa ja sivuvaikutukset

ZMA: Mikä on se, edut, miten ottaa ja sivuvaikutukset

ZMA on toinen täydentää saatavilla markkinoilla, joka lupaa auttaa tulosten kehonrakennus ja kehonrakentajat ammattilaisten ja on tulossa yhä suositumpi keskuudessa kuntoa.

Yhdistelmä tavoitteena on parantaa-tehoa, aineenvaihduntaa, talteenotto ja rakennus lihasmassaa ja hormonin tuotanto koulutettu urheilijoiden tehostetun tarjonta sinkin, magnesiumin ja B6-vitamiinia.

Sen käyttö on osoitettu tuo monia etuja, ymmärrämme mitä sitten.

Mitä hyötyä ZMA?

Tarjonnan sinkki ja magnesium on avainkysymys ZMA toimintaa.

Sinkki on mineraali, joka toimii kofaktorina useiden entsyymien elin, mikä tarkoittaa, että monet biokemialliset prosessit käynnistyvät näiden entsyymien riippuu sinkki saatavuus. Yksi tällainen prosessi on synteesi lihaksen proteiinien, joten se on erittäin tärkeää, että sinkin talteenotto ja lihasten kasvua.

Myös magnesium on tärkeä kivennäisaine, joka osallistuu sydämen toimintaa ja kuljetus keskeisten välittäjäaineiden lihaksen funktio, ja auttaa tasapainon säilyttämiseksi natrium ja kalium eri kudoksissa. On arvioitu, että suuri osa väestöstä ei täytä päivittäistä ruokavaliota optimaalinen määriä magnesiumia.

Lukuun ottamatta sinkki ja magnesium, ZMA sisältää myös B6-vitamiinia. Tämän vitamiini, joka tunnetaan myös nimellä pyridoksiini, toimii aineenvaihduntaa aminohappojen, jotka ovat perusyksiköitä proteiineja, jotka puolestaan ​​ovat rakenteellinen kokoonpano lihasmassaa.

Tästä monet vaikutukset ZMA fyysiseen tuloksista urheilijoiden tutkittiin. Me yksityiskohta vähän enemmän kunkin seuraavan heitä.

1. traumaattisesta ehkäisy

Ensimmäinen etu, että ZMA voi tuoda on välttää puute sinkistä ja magnesiumista tarjonta. Monissa ihmiset, urheilijat ja ei-urheilijoille, puutteita näiden mineraalien löytyy, sillä elintarvikehuoltoa voi olla kovin yleinen päivittäin tai ei kuluteta riittävästi.

Sinkki voidaan saada ostereita, rapuja, punaisen lihan ja sianlihaa. Lihat, esimerkiksi voidaan välttää monet urheilijat jotka valitsevat enemmän valkoisen lihan, koska ostereita ja rapuja tuskin tekevät toistuvia osa mitään ruokavaliota.

Magnesium löytyy tumman vihreitä vihanneksia, hedelmiä, kalaa ja täysjyvätuotteita, mutta vaikka yleisimmät, saavuttaa tarkoituksenmukainen taso mineraali voi olla vaikeaa.

Varmistettava, että laitos on riittävästi näitä ravintoaineita on ensimmäinen askel kohti asianmukaisen aineenvaihduntaa, kykenee toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla vastaamaan koulutuksen ja ruokavalio ärsykkeitä.

2. Parantaa Immuunijärjestelmän

Erään tutkimuksen Wayne State University School of Medicine, sinkkilisän auttaa ylläpitämään vahvaa immuunijärjestelmää, vähentää oksidatiivista stressiä ja tulehdusta ja siten torjua sairauksia. Sen sijaan, mineraali puutos voi pidentää kestoa vilustuminen. Siis sen lisäksi auttaa puolustamaan kehossa, ZMA voi auttaa ehkäisemään sairauksia, vaikka yhteistä kylmänä, jotka häiritsevät rutiini koulutusta ja elämänlaatua.

3. Korvaavien sinkistä menetetty harjoituksen aikana

Kautta hiki, keho voi menettää 8-9%: n päivittäisestä saantisuosituksesta. Siksi liikunta saattaa vähentää saatavuutta mineraali- ja johtaa heidän vammansa. Yksi tutkimus osoitti, että rauta menetys on paljon alhaisempi, noin 1-3%, uskotaan, että elimistö käyttää mekanismeja, joilla estetään niiden menetys, joka ei esiinny sinkillä.

Siten, täydentäminen ZMA auttaa täydentää sinkki hävisi urheilijoille hikoilua.

4. Mahdollisuus lisätä testosteronitasoja

Tutkimuksessa, jonka University of Washington, Yhdysvallat yhdessä tuotemerkki, joka on kehittänyt ZMA, jalkapalloilijat saivat ZMA lisäravinteena tai lumelääkettä 8 viikon koulutuksen. kasvua 30% tunnistettiin testosteronitasoja ZMA ryhmässä ottaen lumeryhmässä, kasvu oli 10%. Kasvu lujuus oli myös 2,5 kertaa suurempi ZMA ryhmässä.

Tämä osoittaa, että ZMA voi vaikuttaa jollakin tavalla synteesissä hormoni, joka on välttämätöntä rakentaa vähärasvaisen massa. Kuitenkin, muut tutkimukset eivät osoittaneet mitään häiriöitä ZMA testosteronitasoja ja aineenvaihduntaa yksilöiden riittävä sinkin saanti, mutta on osoitettu, että pieni sinkin tasoja voi aiheuttaa lihasmassan ja voiman.

Siten lisätutkimukset ovat tarpeellisia tähän tarkoitukseen ZMA vahvistetaan.

5. parantaa unen laatua

Magnesium on kyky standardisoida ja laajentaa vaiheiden 3 ja 4 unen, jotka ovat vaiheet syvän unen, kipeästi muulle kehon ja mielen sekä tuotannon tärkeitä hormoneja, kuten kasvuhormonia (GH ), vaikutus on melko hyödyllistä lihaksen rakennuksen. Siten ZMA parantaa unen laatua, se auttaa elvyttää jälkeen päivän työn ja koulutuksen sekä auttaa lisäämään GH-tasot.

6. sääntely kilpirauhashormonien tuotanto

Kilpirauhasen hormonit ovat keskeisessä asemassa säätelyssä aineenvaihduntaa koko kehon, ja sen puute vähentää perusaineenvaihduntaan ja tekee hyvin vaikeaksi rasvaa tappio. Tutkimukset ovat osoittaneet, että sinkkilisän voi normalisoida näiden hormonien pitoisuutta sekä urheilijoiden ja istumista ihmisiä, kun taas sen puute johtaa alhaisiin kilpirauhashormonitasojen.

7. vähentäminen katabolian

Uskotaan, että sekä sinkki ja magnesium voi auttaa vähentämään kortisolin, hormonia katabolisia vaikutuksia, jotka ovat vastuussa lihaskudoksen hajoamista. Eräässä tutkimuksessa Saksassa triathlonisteille havaittiin, että urheilijat, jotka ottivat magnesiumia 4 viikkoa oli terveempiä kortisolin kuin lumelääkettä saaneiden joukossa.

Estä hajoamista on erittäin tärkeää, että eivät heikkene lihasmassaa tai lihasten suorituskykyä.

Miten ottaa ZMA?

ZMA tulisi ottaa 30 minuutista yhteen tuntiin ennen aika menee nukkumaan yöllä. Tällä kertaa on strateginen nauttia magnesiumin vaikutuksen unen laatua. Yleensä, se on osoitettu voidaan ottaa tyhjään vatsaan imeytymisen parantamiseksi. Sitä ei myöskään ole suositeltavaa ottaa ZMA ruoan kanssa tai lisiä sisältävät kalsiumia, koska se heikentää sinkin imeytymistä.

Suositeltu annos miehille on yleensä 3 kapselia, joka useimpien merkit antaa 30 mg sinkkiä, 450 mg magnesiumia ja 10 mg B6-vitamiinia. Naisilla suosituksen etiketeissä on 2 kapselia. Pyytää neuvoa ravitsemusterapeutin, sillä hän on pätevä ammattilainen mukauttaa täydentää ja annokset yksilöllisiin tarpeisiin.

Mitä sivuvaikutuksia ZMA?

Yleensä ei ole mitään sivuvaikutuksia ZMA jos se toteutetaan oikeat määrät. Huomiota tekijänä olisi ihmisiä, jotka jo käyttävät huumeita, kuten (mutta ei yksinomaan) hoitoon sydänsairaudet, osteoporoosi ja antibiootteja, sillä saattaa olla yhteisvaikutuksia muuttamalla sen toimintaa. Joten, jos käytät jotakin lääkettä, on tärkeää ottaa yhteys lääkäriin ennen lisäravinteiden kanssa ZMA.

Suurilla annoksilla edellä suosittelemia valmistajat, voi olla joitakin seurauksia. Magnesium annos on yli 450 mg päivässä voi aiheuttaa unihäiriöitä ja ylimääräinen sinkki saattaa aiheuttaa ripulia, pahoinvointia ja kouristelua.

B6-vitamiini annos on yli 100 mg päivässä myös aiheuttaa haittavaikutuksia, jotka johtavat neurologisia seurauksia.

Koska sinkki, kun se ylittää 60 mg: n päivittäiset annokset voivat johtaa kuparin puutteesta. Suuria annoksia pidetään pitkiä aikoja, voi olla immuniteetin menetys ja hyvän kolesterolin (HDL). Eräässä tutkimuksessa, miehillä, jotka söivät 100 mg sinkkiä kautta täydentää 10 vuotta olivat todennäköisesti kehittää eturauhasen syöpä, mutta syy oli epäselvä.

Yhteenvetona toteamme, että saanti sopiva annos ei aiheuta sivuvaikutuksia tunnetusti olleet yleensä turvallisia täydentää.

Kiista ZMA

Tähän mennessä vain kolme tutkimusta on julkaistu tutkimus vaikutuksista ZMA urheilijoita. Mikä osoittautui toiminnan kaava parantamiseen fyysisen suorituskyvyn oli sellainen, jossa patentinhaltija yhtiö osallistui. Toiset ei löytänyt samat positiivinen korrelaatio lisäravinteen ZMA ja tulokset ensin. Tämä loi iso kiista siitä. International Society of Sports Nutrition totesi, että vaikutus ZMA noin rakennuksen lihas ei tunneta ja Australian Institute of Sports ilmoitti, että lisää tutkimuksia tarvitaan vahvistamaan sen hyödyt.

Niinpä paras vaihtoehto on puhua lääkärin tai ravitsemusterapeutin ymmärtääkseen, voit hyötyä vai ei kulutusta tämän täydentää. Monet ihmiset käyttävät ja pitävät ja toiset eivät tunne vaikutuksia, joten voit päättää terveydenhuollon ammattilainen kannattaa testausta.

Tiedätkö ketään, joka käyttää ZMA lisäravinteiden ja on saanut hyviä tuloksia? Haluat kokea nämä edut? Kommentti alla!