Hiilihydraatti ruokavalio ei – Miten se toimii, Valikko ja vinkkejä

Elintarvikkeissa ilman hiilihydraatteja

Hiilihydraatit ovat erittäin yleisiä komponentteja elintarvikkeiden osuus paljon kalorikuormituksen meidän aterioita. Hiilihydraatit muuttuvat sokereiksi ja sakkaridit ruoansulatuksen aikana, joten ne tuottavat nopea ja voimakas nousu glykeeminen hintaan. Edistää näin painonnousua ja antaa vähän kestävä kylläisyyden. Nämä ominaisuudet johtavat monet ihmiset hyväksymään ruokavalio ilman hiilihydraatteja.

Siten yksinkertainen hiilihydraatteja tuovat mukanaan todennäköinen liikaa kaloreita. Enemmän kuin, että kuitenkin: sokeripitoisuus nousee nopeasti myös yleensä laskea nopeasti. Tämä aiheuttaa nälkää uudelleen näkyviin, niin että ne, jotka kuluttavat yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja pitää syödä useammin Durantes päivä. Eli lopulta nauttiminen enemmän kaloreita.

Monimutkaisia ​​hiilihydraatteja on päinvastainen ominaisuuksia. Koska se kestää kauemmin hajottaa ruoansulatuksen aikana, ne eivät aiheuta kasvua niin suuri ja niin äkillinen sokeripitoisuus. Sen vaikutukset ovat kuitenkin samanlaiset kuin yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja, mutta vähemmän intensiivistä.

historia

Ehdotukset ruokavalio ilman hiilihydraatteja (tai alhainen tätä ravintoainetta) alkoi ilmaantua kahdeksastoista-luvulla. Yleensä ruokavalion siten noussut ehdotettu tiettyjen sairauksien hoidossa, erityisesti diabeteksen. Koska alhainen ruokavaliot todellista etua potilaille, monet lääkärit juuri julkaissut niiden ruokavalio ehdotettu suurelle yleisölle.

Osa peruste kuin ruokavaliot oli aina perustuu ns paleoruokavalio. Mukaan kannattajat tämän väitteen ruokavaliossa esihistoriallisen ihmisen luonnollisesti puuttuu hiilihydraatteja.

Tutkimus osoittaa, kuinka aikaisin ihmiset poikkesi ruokavalion runsaasti hedelmiä ja muiden kädellisten kehittynyt korkeammalle lihan kulutuksen. Toisin sanoen, voidaan todeta, että, evolutionaalisesti, kehomme on sovitettu ruokavalio vähän hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiinia, mutta runsaasti.

No carb ruokavaliota saavutti tunnetuimmat muodossa Atkinsin dieetti, luonut Robert Atkins vuonna 1972 ja parani vuonna 1990. Niiden ruokavalio, yksi radikaali leikkaus hiilihydraatteja se on aina ympäröi kiistelyä. Monet uskovat edelleen hänen ihmeellinen tehoa, kun taas suuri osa lääketieteellinen yhteisö mielestä ruokavalio pysyy skeptinen.

No-carb ruokavalio on voittanut suurta suosiota 1990-luvulla ja jatkuvaa alussa 2000. Siitä lähtien ihmisten määrä, jotka käytännössä tällainen ruokavalio on vähentynyt.

Miten ruokavalio ilman hiilihydraatteja?

A ei hiilihydraatti ruokavalio ehdottaa voimakas leikkaaminen saanti näistä ravintoaineita. Opetella no hiilihydraatti ruokavalio sinun täytyy tietää, että tarkkaan ottaen ei voi puhua yhteensä leikkaus hiilihydraatteja: lähes kaikki elintarvikkeet sisältävät ainakin joitakin hiilihydraatteja oman koostumus.

Ruokavalio on suuret mahdollisuudet edistää laihtuminen, koska nopeus, jolla hiilihydraatit muuttuvat sokeria, jotta ne vastaavat paljon päivittäin kaloreita keneltäkään.

Tämä ruokavalio vaatii suunnittelua ja kurinalaisuutta, koska hiilihydraatit ovat läsnä paljon ruokaa, varsinkin houkuttelevampaa. Kuitenkin tulokset voivat olla lyhytaikaisia ​​tavalla niin, että ruokavalio voi nopeasti aikaan näkyvä motivaatiota.

Voit tehdä asianmukainen suunnittelu on kuitenkin tarpeen, jotta voidaan vastata laaja luettelo vapaa hiilihydraatteja sisältäviä ruokia.

Cetogenia

Yksi niistä kohdista korostanut ei carb ruokavaliota kannattaa on niiden kyky stimuloida ketoosi. Ketoosi on metabolinen tila, jossa maksan glykogeenivarastojen on kulutettu loppuun, niin että keho alkaa virtansa ketoni osioista Maksa tuottaa rasvahappoja.

Toisin sanoen, aikana ketoosi, pääasiallinen energialähde kehossa eivät ole sokereita, mutta rasvoja. Siten ruokavalio ilman hiilihydraatteja lupaa edistää rasvan palamista mukaan cetogenia.

Lisäksi jopa ketoosi aiheuttaa erittäin merkittäviä hormonaalisia muutoksia. Kun laitos enää tekee suurimman energiastaan ​​sokerit insuliinitaso laskee. Kuten tiedätte, insuliini liittyy kertymistä rasvaa, niin että suhde ruokavalion ilman hiilihydraatteja ja laihtuminen on perustettu entistä vakuuttavammin.

Valikko: Ruoka ilman hiilihydraatteja

Koska monet yleisin elintarvikkeet sisältävät monia hiilihydraatteja, tietävät elintarvikkeita, jotka voivat tehdä jopa valikon asiakas ei hiilihydraatti ruokavalio on ensimmäinen askel menestykseen tällä laihtuminen tekniikkaa.

  • liha: Yleisesti lihat ovat hyvää ruokaa ilman hiilihydraatteja. Sen suuri lasti proteiineja ja vitamiineja on toinen vetonaula. Katsokaa siis kuuluvat naudan- ja sianlihan oman ruokavalion sekä palojen kanaa ja kalaa yleensäkin.
  • kasvikset: Monet vihannekset ovat erinomaisia ​​hiilihydraattien ilmaista ruokaa, tai hyvin vähän hiilihydraatteja. Suosittelemme kulutus salaattia, pinaatti, paprika, kaali, oliiveja, sipulia, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa, sipulia, jne. Kuitenkin yksi on oltava tietoisia kasveja, jotka ovat runsaasti hiilihydraatteja, kuten perunaa, maissia, riisiä ja soijaa.
  • hedelmät: Monet hedelmät ovat valitettavasti suuria hiilihydraattien lähteitä. Kuitenkin tomaatit ja avokadot ovat poikkeuksia, jotka soveltuvat mitään ruokavaliota ilman hiilihydraattia.
  • kastanjat: Mantelit, saksanpähkinät ja kastanjat yleensä on alhainen hiilihydraatin määrä. Ne ovat hyvä lisä ruokavalioon ilman hiilihydraatteja, erityisesti pieniä välipaloja päivän aikana.
  • Kasviöljy: Kasviöljyt eivät sisällä hiilihydraatteja ja sitä voidaan käyttää ruoanlaittoon. Joten älä pelkää soija, maissi tai auringonkukkaöljyä. Oliiviöljy on myös erittäin tervetulleita.
  • meijeri: Maitotuotteet ovat yleensä vähän hiilihydraatteja kuormituksella. Maidon kulutus on usein kielletty no-carb ruokavalio, mutta ei ole mitään syytä välttää juustoa, voita ja jogurttia. Meidän on kuitenkin otettava jonkin verran huolta. Ensinnäkin keskittyminen rasvaa näissä elintarvikkeissa. Enemmän kuin, että kuitenkin: watch sulatejuustoihin ja jogurtteja luonnotonta: on niissä usein suuria kuormia hiilihydraatteja.
  • munat: Munat on vähän hiilihydraatteja ja ovat erinomaisia ​​proteiinin lähteitä. Se on hyvä idea syödä munia aamiaiseksi, joka on yleensä Runsaasti hiilihydraatteja sisältävällä aterialla.
  • mausteet: asianmukaisesti lieventää vähän hiilihydraatteja sisältäviä ruokia voi tehdä niistä erittäin maukasta ja yhä houkuttelevampia, vähentää kiusaus periksi hiilihydraatteja. Paprikat, oregano, ja yleensä yrtit ovat erinomaisia ​​ehdotuksia.
  • juomat: Juomien kanssa sinun täytyy olla erityisen varovainen. Useimmat mehut sisältävät runsaasti hiilihydraatteja, ja virvoitusjuomat puolestaan ​​on valtava kuormien sokereita. Noudattaa ruokavaliota ilman hiilihydraatteja, suositellaan laajaa puhtaan veden kulutuksen sekä kahvia ja teetä - sekä ilman sokeria.

Arviot

No-carb ruokavaliot ovat kaukana yksimielisyys lääketieteellinen yhteisö. Itse asiassa kritiikki nämä ruokavaliot ovat erittäin runsaita, kuten syytöksiä tehottomuudesta ja terveyshaittoja yleensä.

Monet ovat sitä mieltä, että laihtuminen havaittiin alussa valhe ilman hiilihydraattia on lähinnä veden poistamisella on liitetty glykogeenivarastojen, niin että ruokavalio ei aiheuta varsinaista laihtuminen. Toinen hypoteesi on, että ruokavalio ilman hiilihydraatteja yksinkertaisesti vähentää ihmisten kiinnostusta ruokaa, ja niin se on vain väline edistää alemman kalorikulutus.

Toiset viittaavat siihen, että nämä ruokavaliot rajoittavat kulutusta tärkeitä ruokia vihanneksia ja hedelmiä. Tämä rajoitus voi aiheuttaa vakavia puutteita vitamiineja ja kuitua. Monille lääkärit, tämä tulos on vieläkin huonompi, jos ajatellaan, että ei carb ruokavalioita voi heikentää suolistoflooran, joten rajoittamalla imeytymistä tärkeitä ravintoaineita.

Vakavampia kuin tämä on kuitenkin yhdistyksen välillä ruokavalion ilman hiilihydraatteja ja esiintyminen sydän- ja verisuonitauteihin. Riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin niiden kautta on korostanut useaan kunnioitetaan instituutiot, kuten American Heart Association (USA) sekä sydämen ja Stroke säätiö (Kanada).

Kritiikistä on vastattu myönteisesti puolestapuhujat ruokavalion ilman hiilihydraatteja. Ruokavaliotaan kärsi jälkeen monia muutoksia, kuten lisäämällä hedelmien ja kuitua ja laski rasvan kulutus (varsinkin transrasvoja), estämiseksi sydän- ja verisuonitauteihin.

Tässä vaiheessa, voit olla varma, että keskustelu ei ole vielä ohi.

Vinkkejä ja hoito

Älä käytännössä ei-hiilihydraatti ruokavalio pitkiä aikoja. Pitkittynyt puute hiilihydraatteja voi aiheuttaa ongelmia, kuten väsymys, ärtyneisyys ja huono keskittymiskyky. Se voi myös vahingoittaa niitä, jotka harjoittavat liikuntaa, koska esiintyvyys kramppeja kasvaa pitkällä aikavälillä ilman hiilihydraatteja. Yksi tärkeimmistä vihjeitä on siis seurata tätä ruokavaliota enintään 7 päivää. Tarvittaessa odottaa viikko ja tehdä ruokavalion uudelleen.

On olemassa useita vihjeitä, mutta kestosta ruokavaliota. Yksi suosituimmista on kesto kaksi päivää viikossa. Näin saa nielemään vain hiilihydraatteja kaksi päivää viikolla, pitääkseen kontrolloi Hiilihydraattien puutteesta.

videot:

Ravitsemusterapeutin Patricia Leite antaa ruokaa vinkkejä hiilihydraattia kaksi videota, jotka näkyvät alla:

Oletko yrittänyt tehdä ruokavalio ilman hiilihydraatteja? Kuinka kokemus se oli? Luuletko, että se on sen arvoista? Kommentti alla!