Tutkimuksessa todetaan, soijaöljyä on pahempi kuin sokeri

Tutkimuksessa todetaan, soijaöljyä on pahempi kuin sokeri

Jos joku pysäyttää sinut kadulla tänään ja kysyi, mitä hänen mielestään, on ainakin terveellinen ainesosa, että henkilö voi kuluttaa ateriat, mitä vastaus antaisit? Jos luulit sokeria, tietää, että voi olla väärässä. Tekemän tutkimuksen mukaan tutkijat University of California, USA, ja joka julkaistiin lehdessä PLoS One, soijaöljyä voi olla pahempi kuin sokeri.

Kuitenkin tutkijat odotukset olivat turhautuneita ja se ei käynyt. Oikeastaan, hiiret ruokittu soijaöljyä ilman fruktoosi olivat niitä, jotka saanut enemmän painoarvoa: 9% enemmän kuin eläimet, jotka kulutetaan fruktoosia ja pudottamalla 25% enemmän kuin nautitun rasvan kookosöljystä .

Lisäksi nämä hiiret olivat vain soijaöljyrasvahapoilla oli suurempi kirjaa rasvamaksan ja insuliiniresistenssin enemmän kuin heidän kollegansa, jotka seurasivat ruokavaliota fruktoosin läsnä ollessa. Kaksi ehtoa toimivat oireet diabeteksen ja metabolisen oireyhtymän.

"Se oli yllätys, koska ihmiset ymmärtävät, että tyydyttymättömien rasvahappojen (juuri niitä löytyy öljyä soija) tulisi olla terve", sanoo tutkimuksen johtaja ja solubiologi Kalifornian yliopistossa, PhD Poonamjot Deol.

Tutkija ja hänen tutkimusryhmänsä kollegansa silti voi vastata mitä tekee soijaöljyä on niin paha kuin hyvin. Kuitenkin epäily joukkue on se, että tämä liittyy siihen, miten tuote vaikuttaa geenien tehtävänä on määrittää, miten rasva metaboloituu maksassa. Ja mikä pahinta on, että muun tyyppisiä jalostettuja kasviöljyjä eivät yleensä ole yhtä terveellisempää joten soija, tutkimusten mukaan tutkijat University of California.

"Itse asiassa olemme testanneet maissiöljy ja totesi, että se voi aiheuttaa enemmän lihavuuden että kookosöljy, mutta ei niin paljon kuin soijaöljyä. Emme ole testanneet rypsiöljy, "selitti Poonamjot Deol.

Päätelmissä esitetään tutkimuksessa voidaan pitää huono uutinen kuluttajille, koska soijaöljyä on puolet kasviöljy, joka on tuotettu maailmanlaajuisesti. Lisäksi eräänlaisena halvan öljyn, sitä käytetään laajalti reseptin pakattujen elintarvikkeiden ja silti käytetään keittiössä ravintoloita.

Ja ennen virran silmäsi ja varoa tämän tieteellistä työtä yksinkertainen tosiasia, että se tehtiin eläimille, on tärkeää huomata, että rasvan määrää ja fruktoosin tarjotaan rottien oli samankaltainen kuin mitä aikuisen Yhdysvalloissa kuluttaa päivittäin. Ja jos se ei ole tarpeeksi, on myös se, että geenit löydetty maksasta ihmisten ja hiirten geenien maksassa läsnäolevien, ovat melko samanlaisia.

Juuri siksi, vaikka niitä tarvitaan lisätutkimuksia täsmentää tietoja siitä, kuinka soijaöljyä voi vahingoittaa ihmisten terveyttä, yritä vähentää määrä, joka kulutetaan tuote on hyvä suositus.

Mutta ei voi kieltää, että tämä ohjaus on melko vaikea seurata, koska väitti oma tiedemies johtava tutkimus: "Se on niin yleistä meidän ruokajärjestelmä. Jos jotain on kasviöljyä sen etiketissä, se on luultavasti lähinnä soijaöljyä tai soijaöljyä on yksi sen osa. "

Kuvittelit, että soija öljy voi olla terveydelle haitallisiksi, jopa enemmän kuin sokeri? Haluat poistaa sen pois ruokavaliosta? Kommentoida alla.