Leukosyytit Korkea tai Matala Muut – Mitä se tarkoittaa?

valkosolujen

Veri on pohjimmiltaan muodostuu kolmesta pääosasta: punasolujen tai punasolujen, valkosolujen tai leukosyyttien ja verihiutaleiden tai trombosyyttien. Ongelmat liittyvät muutokset näiden komponenttien veressä voidaan tunnistaa verikoe, jonka avulla määrällinen ja laadullinen analyysi siitä.

Leukosyytit, joita kutsutaan myös valkosolut ovat värittömiä, pallomainen muoto, joka on tuotettu luuytimessä ja löytyy ihmisen elimistössä, erityisesti veren ja imunestejärjestelmän. Nämä solut on pyöristetty ja toisin kuin punaiset verisolut ja verihiutaleet, solu, joka sisältää ytimen. Valkosolut tutkitaan yli 150 vuotta ja on olemassa useita raportteja tarkkailuun sen ominaisuuksia.

Valkosolujen on jaettu kahteen ryhmään: mononukleaariset leukosyytit (lymfosyytit ja monosyytit) ja polymorfonukleaaristen leukosyyttien (neutrofiilien, eosinofiilien ja basofiilien). Nämä solut on puolustusfunktio kehon, auttaa eroon se erilaisten sairauksien, joita aiheuttavat virukset, loiset ja bakteerit, kuten tulehdukset ja allergiat.

Leukosyytit ovat myös vastuussa puhdistus kehon, auttaa poistamaan kuolleita soluja ja kudoksia, jotka on poistettava. Harvinaisissa tapauksissa ne voivat hyökätä elimistön omia kudoksia aiheuttaen ns autoimmuunisairaudet. Kun ne on muodostettu, valkosolut lähetetään verenkiertoon ja kuljetetaan sinne, missä se on tarpeen toimia.

korkea tai matala veren valkosolujen liian: mitä se on?

Eri tekijät voivat vaikuttaa vapauttaa näiden solujen, ja on aina tietty määrä varastoitua leukosyyttien luuytimessä, mikä solu tarjonta. Kun virus, bakteeri tai muu organismi tulee kehon väärin, leukosyyttejä puoleensa sivustoja esiintyviä aineita on vaeltavien vasteen. Tämä prosessi tunnetaan kemotaksista.

Elämän valkosolut julkaisunsa jälkeen verenkiertoon kestää noin 4-8 tuntia ja kudoksissa, joissa ne toimivat, elämä valkosolujen on 4-5 päivää. Aikuisen, miljoonia valkosolujen kuolee päivittäin ja niiden jäännökset poistetaan seuraavaksi makrofagit.

Leukosyytit ovat osa prosessia suoritetaan immuunijärjestelmää ja kunkin alatyypin tämä ryhmä esiintyy hyvin erityinen ja eri toiminta yhdessä muodostavat joukon kaikkien immunologisten prosessien.

Rakennetta leukosyyttien läpi katsottuna optinen mikroskooppi on jaettu rakeinen ja agranulosos. Niistä rakeinen leukosyytit ovat neutrofiilit, eosinofiilit ja basofiilit. Agranulosos leukosyytit jaetaan monosyyttien ja lymfosyyttien.

Mitkä ovat viitearvoja valkosolujen?

Verikoe kutsutaan verenkuva on yksi kysytyimpiä tutkimukset lääkärit, jolloin arviointi laskea kaikkien verisolujen, mukaan lukien valkosolujen määrä. On myös mahdollista saada leukosyyttimäärä virtsaan samoin.

Kautta CBC on mahdollista tehdä yhteensä valkosolujen arvioimaan potilaan terveydelle. Aikuinen ihminen on noin 30% valkosolujen kaikentyyppisissä verisoluja. Normaali viitearvot valkosolujen määrä veressä vaihtelee henkilöiden välillä, riippuen iästä ja sukupuolesta. Normaaliarvo arvioitiin aikuisten pitäisi olla välillä 4000 ja 12000 valkosoluja / ui. Kaikki muutokset tässä määrä voi tuoda vakavia ongelmia elimistöön.

Tulokset, jotka ovat muuttuneet leukosyytit voivat aiheuttaa useita ongelmia. Kun koe on korkea valkosolujen (arvot yli 12000 valkosolujen / ui) tätä kutsutaan leukosytoosia, ja voi edustaa bakteeri-infektio, tulehdus, trauma, merkittävä kasvu stressiä ja voi osoittaa jopa leukemia kehys. Kasvu valkoisten verisolujen osoittaa, että on olemassa voimakas aktiivisuus torjumaan bakteerien aiheuttamien infektioiden.

Kun testi on alhainen leukosyyttien (arvot ovat alle 4000 WBC / ul) tätä kutsutaan leukopenia, voi olla jonkin verran vaihtelua näiden arvojen yli potilaan elämän ja ovat kuitenkin yleensä liittyy joitakin terveysongelma. Leukopenia saattavat edustaa oire kemoterapian ja säteilyn hoitoja, ja liittyä sairauksiin immuunijärjestelmän.

 • Katso myös: Nuori kieltäytyy kemoterapiaa ruokavalio ilman hiilihydraatteja ja ylittää elinajanodote.

Lisäksi alhainen valkosolujen määrä saattaa liittyä kasvaimia ja fibroosia, maksasairaudet, munuaisen, autoimmuunitautien, läsnäolo sytotoksisten aineiden, myös kehittymässä pohjalta vakava epäonnistuminen johdon takia kortikosteroidi- ja muita immuunivastetta heikentäviä lääkkeitä, Hodgkinin tauti, mm. fysikaalisia, kemiallisia tai biologisia aineita, jotka voivat häiritä luuytimessä voi aiheuttaa leukosyyttien vähene-.

Yleensä potilaat, joilla on alhainen veren valkosolujen osoita mitään ilmeisiä oireita, koska nämä oireet ovat jo liittyvät läsnä on toinen sairaus, joka voi laukaista määrän väheneminen leukosyyttien veressä.

Mitä läsnäolo poikkeavia valkosoluja?

Monet tekijät liittyvät alhainen leukosyyttien. Vanhuksilla esimerkiksi tämä määrä saattaa edustaa ongelmia tartuntojen virukset ja bakteerit, mutta se voi myös johtua käytöstä joidenkin lääkkeiden (antibiootit, antikonvulsantit, verenpainelääkkeet, kortisoni, käytetyt aineet diabeteksen hoidossa ja sairauksien kilpirauhanen, diureetit, rauhoittavia) ja jopa johtuen syövän esiintymisen.

Liittyvät tekijät korkea leukosyytit myös monia. Leukosytoosi voi tapahtua, koska läsnä tulehduksellisten prosessien, akuutti infektiotauti, kuten umpilisäkkeen ja keuhkokuume, ja voi myös olla seurausta raskauden ja kuukautisten tehdään lihasvoimalla käyttää vaivaa. Korkea havaittujen leukosyyttien virtsassa voi myös osoittaa infektion, erityisesti infektion munuaisessa.

johtopäätös

Ylläpitää fyysistä ja henkistä terveyttä riippuu monista tekijöistä. Tästä syystä se on aina tärkeää pitää asianmukaisen rutiininomainen lääketieteellistä seurantaa varten, joka määräajoin tutkimukset, verikokeita, on mahdollista, jos havaitset muutoksia normaalin verisolujen - kuten korkeat valkosolut tai alhainen - auttaa ehkäisyssä ja diagnosointiin mahdolliset sairaudet.

Lisäviitteet:

 • Hisano, M. Bruschini, H., Nikodemus, AC, & Srougi, M. (2012, kesäkuu). Karpaloita ja alempien virtsateiden infektioiden torjunnan. Klinikat (Sao Paulo), 67 (6), 661-667.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370320/
 • Mayo Clinic henkilöstö. (2014, helmikuu 15). Virtsa-analyysi: Tulokset.
  http://www.mayoclinic.org/tests-procedures/urinalysis/basics/results/prc-20020390
 • Mayo Clinic henkilöstö. (2015, 23. heinäkuuta). Virtsatieinfektio: Oireet.
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-tract-infection/basics/symptoms/con-20037892
 • Mitkä ovat valkoisia verisoluja? (N.D.).
  https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?ContentTypeID=160&ContentID = 35
 • Protektionismi voit ottaa vastaan ​​varfariinin sivuvaikutuksia? (2015, tammikuu 6).
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/deep-vein-thrombosis/in-depth/warfarin-side-effects/art-20047592?pg=2
 • Virtsatieinfektioiden. (2015, maaliskuu 16).
  http://www.kidney.org.uk/help-and-info/medical-information-from-the-nkf-/medical-info-kidney-disease-symptoms/medical-info-kidney-disease-urinfect/
 • http://www.mayoclinic.org/symptoms/high-white-blood-cell-count/basics/causes/sym-20050611

Oletko koskaan ole diagnosoitu verikoe tai virtsanäyte korkea tai matala veren valkosolujen? Mikä lääkäriltä diagnoosin? Kommentoida alla.