11 Fordeler med Myrra olje – for servering og egenskaper

olje av myrra

Kort tid etter fødselen, ble Jesus Cristo besøkt av Eastern magikere som forgudet og tilbudt gaver til ham. Blant de tilstedeværende var gull, røkelse og myrra. Dette er rapportert i boken av Matthew i Bibelen.

Olje egenskaper av myrra 

Oljen ekstraheres fra myrra er kjent for å ha følgende egenskaper:

 • antiseptisk;
 • antibakterielle;
 • antioksidanter;
 • decongestants;
 • astringents
 • antifungal;
 • beroligende;
 • Fornyelse;
 • kremer;
 • antiparasittiske;
 • expectorants;
 • carminative;
 • Anti-inflammatorisk. 

Hva det er - 11 fordeler av myrra olje

1. Antioxidant virkning

En undersøkelse av 2010 publisert i tidsskriftet Food and Chemical Toxicology (Food and Chemical Toxicology, fri oversettelse) fant at olje av myrra har en høy kapasitet antioksidant.

Studien ble utført på kaniner og antioksidant kapasitet av dette produktet ble vist å beskytte dyr mot leverskade. Selv om forsøket har blitt gjort med dyr, det er potensial at effekten er også observert hos mennesker.

2. Skin Health

I lang tid ble myrra olje brukes til å behandle sår og forebygge infeksjoner. Foreløpig kan den bli brukt til å hjelpe behandling av mindre hudirritasjoner som fotsopp, hadde (ringorm) og akne.

Trikset er å sette et par dråper av produktet i et rent håndkle før påføring direkte på den berørte huden området.

Fremdeles snakker om myrra olje effekter på huden, de gamle egypterne brukte produktet for å opprettholde sunn hud og forebygge aldring.

Oljen bidrar til å myke sprukken hud, og brukes som en bestanddel i kosmetiske produkter for å hjelpe med hensyn til fuktighet og duft.

3. Avslapping

Med sin beroligende egenskaper kan myrra olje brukes i massasje. Andre måter å nyte den avslappende effekten av produktet er å legge det til et varmt bad eller bare bruke den direkte på huden.

4. Helse i luftveiene

Den myrra olje har slimløsende virkning og således kan bidra til å lindre symptomene på forkjølelse og hoste. Produktet bidrar til å lindre lunger og redusere slim. Det kan også hjelpe i tilfeller av sår hals.

5. Helse av fordøyelsessystemet

Myrra olje er også kjent for å bidra til behandlingen av noen fordøyelsesproblemer. Blant dem er: urolig mage, diaré, fordøyelsesbesvær, luft i magen og hemoroider.

6. Oral helse

Denne fordel oppstår takket være anti-inflammatorisk og anti-bakterielle produkt. Det antas at myrraen olje kan lindre betennelser i munnen og tannkjøttet, som oppstår som et resultat av tilstander så som gingivitt og munnsår.

Det hjelper også friske pusten, så mye som er funnet i sammensetningen av tannkrem og munnskyllevann.

7. Hjelpemiddel for å behandle magesår

En undersøkelse fra 2010, publisert Journal of Immunotoxicology (Journal immunotoxicology, fri oversettelse) identifisert at myrra olje ikke bare reduserer forekomsten av magesår, men også forbedrer din helbredelse tid.

8. Forbedring av immunsystemet

Den myrra olje kan også bidra til å styrke og aktivering av immunsystemet i kroppen, bidrar til å holde kroppen bort fra infeksjoner.

9. Eliminering av gassene

Når vi sier at produktet har carminative egenskaper, betyr dette at det hjelper kroppen å kvitte seg med gassen. Dette er viktig fordi gassene kan sveipe appetitt, langsom fordøyelse, forårsake smerte i magen, hodet og brystet og øke blodtrykket.

10. stimulerer svette

Olje av myrra stimulerer også svette og svette. Dette er nyttig fordi, gjennom dem, blir kroppen kvitt giftstoffer, overflødig vann og salt. I tillegg svette renser også porene i huden og bidrar til utslipp av gasser som er skadelige for kroppen.

11. Cardiovascular System

Produktet stimulerer også blodstrømmen og bidrar til å gjøre den riktige mengde oksygen å nå vev i kroppen. Resultatet er at kroppen når en god metabolsk hastighet og immunsystemet blir stimulert.

Videre ved å forbedre blodsirkulasjonen i hele kroppen, næringsstoffer og oksygen nå mer effektivt i hvert hjørne og kroppen er sunn og fungerer godt.

Bruke olje av myrra

Den kan brukes på huden, brukes av kompresser og inhaleres ved hjelp av en Distiller av essensielle oljer.

Det kan også inntas oralt i form i naturen, det vil si uten å ha gjennomgått behandlingen. Indikasjonen er å bruke den i salater eller kalde retter. Det er imidlertid viktig å konsultere legen om det angitte dosering av produktet. 

Omsorg med olje av myrra 

Den myrra olje er ikke egnet for kvinner som er gravide eller er i deres babyer amming. Det skal heller ikke brukes overdrevent.

Oljen kan forsterke skjoldbruskkjertelen, som fungerer som en advarsel til de som lider av problemer knyttet til det, som er tilfellet med hypertyreoidisme, der det er en hyperaktivitet som produserer for mange thyroidhormoner.

For å sikre at produktet ikke er allergisk, er det anbefalt å gjøre følgende sensitivitet test: påfør en liten mengde olje i armen og vente på en time. Hvis det er noen uønsket reaksjon som irritasjon, bør bruken seponeres.

Før du bruker produktet for å behandle en tilstand, konsultere legen din, og ikke erstatte behandling foreskrevet av den profesjonelle kun ved bruk av produktet fordi det kan skade helsen din.

Andre referanser:

 • http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0981942802013955
 • http://www.mdpi.com/1422-0067/14/6/12780/htm
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19818824
 • http://academicjournals.org/article/article1380545334_Su%20et%20al.pdf
 • http://www.ajtmh.org/content/journals/10.4269/ajtmh.2001.65.96

Var du kjent med myrra olje og dens fordeler for kroppen vår? Du ønsker å bruke det nå for å nyte dem? Kommentere nedenfor.