HIIT trening for å gå ned i vekt – Topp 11 tips

HIIT

HIIT trening, som står for høy intensitet intervall trening, også kjent som høy intensitet intervalltrening, blir stadig mer populært i treningssentre over hele verden for dens potensial til å brenne maksimal kalorier på kortere tid.

I tillegg til høy kaloriforbrenning, sikrer HIIT definere muskler og forbedre ytelsen i sport. Hvis du er nysgjerrig på å prøve HIIT trening for å gå ned i vekt, vil vi hjelpe deg å lære mer om denne treningsmodus, noe som gir de beste tipsene for å oppnå ønsket resultat på kortest mulig tid.

Hva er HIIT trening?

HIIT trening for vekttap, også kjent her som intervalltrening med høy intensitet, basert på å utføre aerobic trening intenst for en kort periode, alternerende korte øyeblikk av hvile.

 • Vis flere: Hvordan å miste vekt med HIIT.

Dette betyr at HIIT kan gjøres med nesten alle typer trening, fra jogging, knebøy, push-ups, sit-ups, sykling, blant andre.

HIIT trening er ansett som en form for mer effektiv trening fordi intensiteten er høyere, forårsaker deres aerob og anaerob utholdenhet er større mens du brenner mer kalorier enn noensinne.

- Økt aerob og anaerob utholdenhet

Aerob betyr "med oksygen". Denne kraften system anvendes ved langvarig trening minst 3 eller 4 minutter. Forutsatt at det er tilstrekkelig oksygen for å gi deg energi, trøtt vil holde seg på et lavt nivå.

Den anaerobe motstand også favoriserte for HIIT trening. Dette kraftsystemet krever ikke oksygen og gir deg styrke i korte øvelser, maksimalt ett minutt av glukose og melkesyre.

Ved å gjøre høy intensitet intervalltrening, vil du tjene høyere aerob og anaerob utholdenhet, noe som betyr at kroppen din vil være i stand til å forbli i stillingen lenger uten å nå et svært høyt nivå av tretthet.

Hva ekspertene sier HIIT

Noen studier viser at HIIT trening for å gå ned i vekt kan brenne fett fett mer effektivt og raskere enn lav intensitet. I tillegg til å være 50% mer effektiv på å brenne fett, er høy intensitet intervall trening også sett på som en måte å få fart på stoffskiftet, noe som hjelper deg å forbrenne mer kalorier i løpet av dagen.

Beste HIIT trening tips for å miste vekt

Disse tipsene kan gjøre en stor forskjell i vekttap resultater.

1. Spis godt før trening

Hvis tanken er å gå ned i vekt, er det ikke uvanlig for deg å være uforsiktig med maten, men dette er en av de verste feilene til de som ønsker å gå ned i vekt, både for de som begynner å gjøre HIIT trening, som for alle andre øvelse.

Spesielt for de som vil gjøre høy intensitet intervalltrening, er det svært viktig å ta hensyn til hvilke typer mat du spiser før trening for å optimalisere ytelsen.

The American Council on Exercise antyder et måltid med moderat til høy i karbohydrater og protein i minst tre timer før du starter HIIT trening. Dette betyr ikke at du bør fylle magen før trening, men stort sett ikke gjør øvelser faste, etter å ha spist for over tre timer siden.

 • Se også: Hva du spiser før trening for maksimale resultater.

2. Bruk riktig type fottøy

Siden dette er en form for rask og intens trening, må du flytte mye og bruke de riktige sko vil gjøre hele forskjellen i komfort og for å unngå skader.

Eksperter indikerer en svak tennis med sidestøtte, for å gi mer fleksibilitet i sine bevegelser og støtte ideell for rask opplæring.

 • Vis flere: Hvordan velge en løpesko.

3. Ikke overdriv

Så mye som høy intensitet intervalltrening er en rask øvelse, bør du være forsiktig med å overdrive intensiteten av bevegelser, spesielt i løpet av prosessen med å tilpasse seg denne nye modusen for trening.

Følg med på pulsen og prøve å få gradvis, en gang i uken og øke tempoet med tiden.

Advarsel: Mange mennesker er skadet å begynne å gjøre HIIT trening for å gå ned i vekt. Dette er fordi de er vanligvis ikke vant til å gjøre visse trening og begynner allerede å lage en høy intensitet. Dette kan være farlig for muskler og ledd.

Hvis du starter HIIT, spesielt med en ny øvelse eller en intensitet langt over det som var, ta det med ro. Det er ikke noe problem i deg ta det med ro i de første gangene.

4. Velg en øvelse du liker

Selv om dette er en rask type trening, ikke engang prøve å gjøre øvelser som du ikke liker, så vil det snart sette deg i begynnelsen, og sannsynligheten for at du gir opp før du begynner å se resultater er stor.

Fokus på øvelser som du liker og prøve å prioritere de som flytter flere muskler på en gang, så vil du øke hjertefrekvensen raskere og være mer fornøyd med opplæringen.

 • Se også: HIIT treningstips på tredemølle.

5. Ikke glem varme

HIIT opplæring er designet for å optimalisere din treningstid, men det betyr ikke at du bør hoppe over oppvarmingen og gå rett til øvelsene.

Oppvarmingen kan være kort, opp til 5 minutter bare for å varme opp musklene før trening. Ikke glem at HIIT trening messes med ulike grupper av muskler, så må du varme opp hele kroppen før du starter den.

6. intervaller på mindre enn 2 minutter

Å være en intens trening, det er de som ønsker å gjøre øvelsene i mer enn to minutter, selv om riktig for denne opplæringen er mindre enn det.

Eksperter sier at hvis du ikke føler deg sliten etter de første minuttene av HIIT, er du ikke trener hardt nok. maksimal strever mulig innenfor denne to-minutters pause og fusjonere med lettere øvelser for ett minutt.

Hvis du starter med HIIT trening for å gå ned i vekt, må du gjøre ett minutt intensitet i to minutter med hvile kan være ideelt. Over tid, kan du redusere denne tiden til å hvile i ett minutt og et halvt og deretter å komme til bare ett minutt.

7. Ta et dypt åndedrag

De som allerede er vant til å jobbe ut at det er en riktig måte å puste under trening. For å maksimere mengden av oksygen i kroppen under trening, eksperter indikere en pusteteknikk som brukes i kampkunst.

Som du inhalerer, trekker luften av både nese og munn, prøver å få så mye luft som mulig. Når du slipper luften presse magen og slipper luften gjennom tennene.

Det viktigste er at du ikke glemmer å puste! Ikke hold pusten i jakten på intensitet.

8. Legg mer makt til trening

HIIT trening for å gå ned i vekt er mer fokusert på aerobic, men det betyr ikke at du ikke kan kombinere vekttrening.

En trening som innebærer å løfte vekten kombinert med HIIT er en mer effektiv måte å holde styrken opp mens vinne muskelmasse.

Du kan forene de to starter med en oppvarming på 5 minutter, 15 minutter av vekttrening og deretter gjøre en annen 15 minutter HIIT.

Du kan selv gjøre vekt trening for å være en HIIT. For eksempel kan du lage to eller tre påfølgende vekt trening øvelser og deretter hvile i to minutter. Det ville være en form for sirkeltrening i HIIT stil.

9. Mix ulike øvelser

Hvis du alltid gjør de samme øvelsene, kan du få inntrykk av at de får lettere dag, for ikke å nevne at det kan la treningen litt kjedelig.

Å utfordre kroppen din litt mer, prøve å bytte din HIIT trening for å gå ned i vekt, gjør forskjellige øvelser hver dag. Du trenger ikke en annen trening for hver dag i uken, men ikke gjør det samme trening to ganger på rad. Dette vil allerede hjelpe mange til å ikke falle inn i rutinen og la den mest spennende øvelsen.

10. Sov godt

En voksen skal sove mellom syv og åtte timer, men dette vil avhenge av rutinen hver. Hvem gjør veldig intense treningsøkter som krever større innsats fra kroppen trenger ekstra tid til å hvile egentlig.

Det er under søvn at kroppen gjenoppretter fra trening og konsoliderer de endringene som treningen vil gjøre, så ikke være uforsiktig med søvn og hvile godt.

 • Vis flere: Hvordan søvn påvirker fettforbrenning og muskel gevinst.

11. Tog verken for sent eller for tidlig

På grunn av det faktum at å gjøre HIIT trening for å gå ned i vekt messes med musklene mer intenst og raskere enn andre typer trening, er den beste tiden å trene når kroppen din er mer energisk.

På ettermiddagen er den beste tiden for dette, som i morgen kroppen din sannsynligvis ikke vil være så forsiktig som mulig og om natten vil du bli sliten og vil ikke gi sitt beste.

Andre referanser:

 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4657417/
 • https://www.sciencenews.org/blog/scicurious/high-intensity-interval-training-has-great-gains-%E2%80%94-and-pain
 • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23210120
 • https://www.researchgate.net/publication/246623062_The_Effect_Of_High_Intensity_Intermittent_Exercise_Training_On_Autonomic_Response_Of_Premenopausal_Women_1246
 • https://www.acsm.org/docs/brochures/high-intensity-interval-training.pdf
 • https://www.sciencedaily.com/releases/2010/03/100311123639.htm

Har du opplevd å bruke HIIT trening for å gå ned i vekt? Hvordan gjorde denne praksisen? Hva slags type trening du velger, eller du ønsker å gjøre, hvis ikke prøvd? Kommentere nedenfor!