Krom picolinate: for servering, bivirkninger og hvordan du tar

krom picolinate

Den kosttilskudd og forbindelser slanking markedet har en særegen stoff som heter krom picolinate, som selges som mirakel mineral som hjelper deg ned i vekt (blant andre effekter, som vi vil se nærmere på forsiden). Som de fleste kosttilskudd, er krom picolinate finnes hovedsakelig i form av kapsler og ikke alle dens bruk har vært regulert av FDA (Food and Drug Administration).

En av kromeffekten hovedfunksjoner er effekten av insulin; mangel på dette mineral kan føre til alvorlige skader på insulinavhengige systemer, som er ansvarlig for å heve nivået av glukose i blodet, slik som etter måltider, og leverer strøm. Et annet viktig rolle i insulin er å virke på karbohydratmetabolismen av fett og protein.

I alternativ medisin, er krompikolinat vanligvis brukes til å senke kolesterol og optimalisere bruken av glukose i kroppen. Solgt i supplement markedet, er krom picolinate kjent for å hjelpe i vekttap, mens bidrar til å redusere kroppsfett og bygge muskelmasse.

Chromium picolinate hjelper deg ned i vekt?

Studier som dekker tilskudd med krompikolinat viser at det ikke er noen små fordeler med denne forbindelsen i vekttap eller fett. Imidlertid er denne fordelen svært liten, og forskning viser at det kan gå tapt med krom picolinate er ca 1 kilo.

Det finnes ingen studier som viser at krom picolinate miste vekt uten diett og trening hjelpemiddel. De ulike studier om emnet, var en av dem publisert i International Journal of Sport Nutrition og testet effekten av daglig dose av krom picolinate i ni uker. Marsvin av denne studien var fotballspillere og endringene ble analysert i prosent av din muskelmasse, kroppsfett og styrke. Som mange andre studier, gjorde krom picolinate ikke bringe effektive endringer i kroppssammensetning eller styrke av disse spillerne selv under treningsøktene.

Studier har dyr som marsvin viser betydelige endringer i prosenter av fett og muskelmasse derav. Men de som bruker mennesker ikke viser krom picolinate som et supplement til dietter fordi effektene er minimal i kroppen.

Matvarer som inneholder krom

Som allerede sagt, er Chromium et naturlig forekommende mineral som finnes i mange matvarer, selv i små mengder. Dietter basert på disse matvarer er ikke så effektive på grunn av mengden av krom som er tilstede i dem er meget påvirket og nedsatt ved fremgangsmåtene i jordbruk og industri.

Men det er verdt å investere i følgende matvarer som er rike på krom: brokkoli, drue juice, poteter, hvitløk, basilikum, appelsinjuice, kalkun bryst, biff, hele korn brød, rødvin, epler, bananer og bønner. Allerede mat med høyt sukker, spesielt sukrose og fruktose, inneholder lite krom og bør unngås.

fordeler

Chromium picolinate er fremmet i samfunnet som et mirakel supplement i stand til å bringe en rekke fordeler, som bidrar til å bekjempe diabetes, fedme og bygge muskelmasse.

Sannheten er at krom er et mineral og full av viktige fordeler, som hjelper prosess karbohydrater og fett samt optimalisere rollen som insulin, som vi så tidligere. For disse faktorene, er det antatt at dette tillegget hjelper i vekttap, og redusere appetitten, øke energi og styrke. Men disse faktorene er ikke alle vitenskapelig bevist, og det er viktig at en lege eller ernæringsfysiolog råde forbrukeren er den beste supplement for å ta er faktisk krom picolinate.

hvordan å ta

Etter å konsultere lege og funnet ut at, utdatert, er krom picolinate det beste alternativet for deg, gjenstår å bli sett på som å ta dette tillegget. Inntaket bør være mellom 25 og 35 mcg daglig og under hovedmåltidene. Kunsten er ikke å overdrive inntaket, da dette vil kunne gi flere alvorlige bivirkninger. 

sivile effekter

Akkurat som de fleste kosttilskudd og medisiner, har krom picolinate noen bivirkninger hvis de spises daglig, spesielt hvis den kombineres med andre stoffer.

Hvis en person har allergi til hvilken som helst forbindelse som er tilstede i dette mineralet, er det viktig å unngå den. Personer med diabetes, kreft eller immunsystemproblemer bør rådføre seg med lege før medisinering selv.

Noen studier viser at bivirkningene av krompikolinat kan være svært alvorlige, forårsaker endringer i DNA på grunn av kombinasjonen av den med andre kjemikalier, som kan føre til kreft. I tillegg, er det rapportert at dette tillegget irriterer mage-tarmkanalen og kan utløse magesår og noen dermatitt.

Andre referanser:

  • Everyday Health; Krompikolinat (GTF krom)
  • Vanderbilt; Har krom picolinate effektivt hjelpemiddel vekttap?
  • Oregon State University; krom
  • National Institutes of Health, krom

Kjenner du noen som har tatt og anbefalt tilskudd med krom picolinate? Hva var resultatet av denne personen? Vil du ta dette supplement? Kommentere nedenfor.