9 Fordeler med søtpotet – for servering og egenskaper

søtpotet

Søtpotet er en av de mest næringsrike og allsidig plante som finnes og kan være lett gjennom hele året. Uavhengig av variasjon - det er ca 400. Den er rik på mange næringsstoffer og antioksidanter og har mange fordeler å tilby for vår helse. Søramerikanske indianere har dyrket søtpoteter i minst 10.000 år siden. Den tilhører en familie av helt annen yam mat eller vanlig potet og tjener til å forberede en endeløs rekke av søte og velsmakende retter.

En middels stor søtpotet inneholder mer enn den daglige behovet for vitamin A inntak av voksen, omtrent en tredjedel av vitamin C, nesten 15% av deres daglige inntak av fiber 10% kalium nødvendig. Søtpotet kan for å beskytte røykere og de som lever med emfysem grunn av sin vitamin A, som sigarettrøyk skaper en mangel på dette vitaminet.

9 Fordeler med søtpoteter - for servering

Nå vil vi se de viktigste egenskapene til søtpoteter for helse og fitness.

1 - støtterolle i muskelmasse

Søtpotet er en av favoritt mat av idrettsutøvere og kroppsbyggere sammen med ris, poteter, havre og pasta. Alle rike på karbohydrater, som er energikilder for å drive treningen.

Søtpotet fiber og også inneholder kalium. Fibrene er avgjørende for å kontrollere appetitten, brenne fett, opprettholde en sunn fordøyelse og gjenoppbygge muskler. Kalium, i sin tur, er et mineral som spiller en stor rolle i muskelkontroll, elektrolyttbalanse og nervefunksjoner. Idrettsutøvere og andre som er involvert i intens trening trenger ofte mer kalium enn en stillesittende person.

Kroppsbyggere vanligvis foretrekker å spise søte poteter i stedet for hvite poteter fordi deres karbohydrater forbrukes saktere under fordøyelsen, holde energinivået lenger. En annen forskjell er at hvite poteter har glykemisk indeks litt høyere og dermed utløse en øket frigjøring av insulin. Selv om trening er over den ønskede økning insulin, prøver man å unngå en topp i sin høyde på andre tider av dagen. 

ernæringsmessig sammenligning mellom poteter og søtpotet:

(For en 200 g porsjon av hver potet)

Norsk potet 

 • 188 kalorier
 • Karbohydrat 42 g
 • Fibrer tilsettes 4 g
 • Sukker 3 g
 • Glykemisk indeks 82
 • Protein 4 g

søtpotet

 • 180 kalorier
 • Karbohydrat 41 g
 • Fibre 6 g
 • sukker 13g
 • Glykemisk indeks 70
 • Protein 4 g

2 - Hjelper deg ned i vekt

Ifølge Shana Maleeff, fitness-ekspert og amerikanske ernæringsfysiolog, "Sweet poteter er en stor kilde til kostfiber som bidrar til å redusere blodsukkeret, insulin pigger, for å redusere mage fett." Maleeff tyder på at dagen dag søtpotet brukes til å erstatte potetsalat, pommes frites eller potetmos potetmos ennå.

Andre fordeler av søtpoteter knyttet til vekttap er:

 • Den har en lav sats av kalorier,
 • Gjennomsnittlig glykemisk indeks;
 • Det er rik på fibre;
 • Det kaliumkilde.

Som mat av denne typen er absorbert saktere, de forblir i fordøyelseskanalen lenger - så kalles langsomme karbohydrater. De bidra til å kontrollere appetitten og sult signaler, noe som bidrar til å kontrollere vekten.

nærende suppe av søtpoteter

Denne suppen er perfekt som en hovedrett for å avverge sult på de kaldeste dagene, eller som input til en mer fine dining. En god dose av karbohydrater og protein for å sikre sunt måltid og tilfredsstillende! .

ingredienser 

 • 1 ss olivenolje suppe
 • 1 middels løk hakket
 • En liten knust hvitløksfedd
 • 1 kyllingbuljong tablett
 • 1 søtpotet gjennomsnittlig terninger
 • 4 medium gulrøtter skrelt og skåret
 • En rød pepper skrelt og skivet
 • 1 ss revet ingefær
 • 1/4 kopp nonfat gresk yoghurt
 • Koriander etter smak

Hvordan å forberede

Varm olje og stek hvitløk og løk. Legg til to kopper vann og kyllingbuljong og kok opp. Tilsett søtpoteter, gulrøtter, paprika og ingefær og stek i 15 minutter over svak varme.

La den avkjøles, fjerne biter av grønnsaker med en hullsleiv og bland dem i en blender til å danne en lime. Sett blandingen tilbake i kjelen og tilbake til lav varme i ytterligere 15 minutter. I siste øyeblikk tilsett yoghurt og bland godt. Serveres umiddelbart sprinkling hver servering med koriander.

3- kraftig antioksidant

Den søte poteter er en praktisk kilde for kraftig antioksidant forbindelser nødvendig for vår helse som beta-karoten og vitamin A. Disse forbindelsene er potente naturlige antioksidanter og er søtpoteter ved høyere verdier enn i noen annen roten. Vitamin A er nødvendig for å opprettholde integriteten av slimhinnene i huden på det menneskelige legeme. Det er også et viktig næringsstoff for sunt syn. De fiolette toner, gule og oransje av forskjellige arter av søt potet indikerer nærværet av beta-karoten, et pigment som blir til vitamin A for å bli absorbert i de nåværende sanguínea.Estudos har vist at forbruket av naturlige grønnsaker og frukt rik på antioksidanter hjelp beskytte mot lungekreft og munnhulen.

4 - fordeler huden helse

Når folk ønsker å vite for å servere søtpoteter ikke innser fordelene til huden. Når søtpotet forbruk er assosiert med hud helse, bare tenk på å spise det for å få fordelene av vitamin A, som beskytter mot solskader, og vitamin C og E, fordi de stimulerer produksjonen av kollagen . Men sine fordeler og måter å bruke søte poteter til huden stopper ikke der.

Noen måter å bruke søte poteter for skjønnhet og hud helse:

- Å behandle fet hud

Kok en søtpotet, la avkjøles og deretter mos godt. Legg en spiseskje honning og to spiseskjeer med sitron te og spredt på ansiktet hans. La masken virke i 20 til 30 minutter og vask ansiktet.

- For å forbedre hudens tekstur

Vannet der søtpotet er kokt fortsatt full av næringsstoffer som kan styrke og renser huden. Snarere enn å kaste den, la den avkjøles og lagre tett i tett kjøleskap. Bruk den daglig på huden som en tonic. Det vil bidra til å gjøre en dyprens av porene og berolige huden.

- For sprukne hæler

Vannet der de kokte søtpoteter brukes til å lage et fotbad for å behandle tørr hud og sprukne hæler. Suge føttene i varmt vann og fortsatt se utfallet.

- Å behandle mørke ringer

Legg en skive søt bakt potet i hvert øye for å behandle hevelse og mørke fargen på mørke sirkler. Antocyaner til stede i anlegget bidrar til å redusere pigmentering og har anti-inflammatoriske egenskaper som vil befri øynene mørke sirkler, rynker og hevelse.

- For å hindre for tidlig aldring

Lag en foryngende maske ved hjelp av følgende ingredienser: En godt kokte søtpoteter, en skje med honning, en spiseskje melk og en teskje av ingefær juice (riv ingefær press saften). Bland alle ingrediensene til en lime. Påfør masken på ansiktet og halsen tidligere rengjort. La stå 20-25 minutter og skyll med varmt vann. Masken vil etterlate huden din frisk, hydrert og forhindre for tidlig aldring. Hvis du ikke bruker noen maske, legg den i en tett dekket krukke og holde i kjøleskap i inntil tre dager.

-Å fukte huden

Lag en skrubb som ikke tørker huden. Bland sammen en halv kopp kokte søtpoteter, havregryn en spiseskje og en teskje vanlig yoghurt. Det ideelle for å få en tykkere mappe. Spre huden og gjøre en langsom massasje med sirkulære bevegelser. Vask med varmt vann og bruke din daglige fuktighetsgivende.

5 - Forbedre helsen til håret

Søtpotet er en mat rik på vitamin A og betakaroten, og bygningen næringsstoffer for å fremme hårvekst. Den kan også brukes som et behandlingsmaske for å fukte og gjenopprette den naturlige glans til håret.

Mask for tørt hår

ingredienser:

 • 1 stor søtpotet gjennomstekt
 • D yoghurt en kopp
 • 1 spiseskje honning
 • 1 ss olivenolje eller mandel suppe.

Bland alle ingredienser inntil fullstendig jevn blanding, anvendelse i den utstrekning av trådene og la det stå i 20 minutter. Hvis håret er veldig tørt, tilsett to spiseskjeer kokosolje til ingrediensene i suppe.

6 - regulerer blodsukkernivået

Selv om søtpotet er rikt på stivelse omdannes til sukker under fordøyelsesprosessen, kan det potensielt forbedre blodsukkerreguleringen, også i mennesker med type to diabetes. Forskning har vist at innholdet av kostfiber stede i søtpoteter gir deg en fordel i form av å regulere blodsukkeret, som de bidrar til å balansere tempoet i fordøyelsen.

I tillegg har nyere forskning også vist at søtpotet ekstrakter kan øke nivåene av et regulatorisk hormonet insulin metabolisme hos personer med type to diabetes, adiponectin. Personer med dårlig kontrollert insulinmetabolisme tendens til å ha lavere nivåer av hormonet i spørsmålet enn ikke-diabetikere mennesker.

7 - Forebygging av kreft

Forskning har pekt på nye fordeler av søtpoteter som kan relateres til forebygging av visse typer kreft. E. blant unge menn, dietter rike på betakaroten, konsentrert stoffet i søtpoteter, kan ha en beskyttende rolle mot prostatakreft. Ifølge en studie utført av Institutt for ernæring og folkehelse skolen ved Harvard i USA, betakaroten også bevist effektiv mot dannelsen av livmorhalskreft hos japanske kvinner.

Andre studier har også antydet at betakaroten kan redusere risikoen for brystkreft hos kvinner som er premenopausale og eggstokkreft hos kvinner etter overgangsalderen.

8 - fordeler hjertet helse

Søtpoteter er en stor kilde til vitamin B6. Dette vitamin tjener, blant andre funksjoner, for å redusere homocystein i kroppen, en aminosyre som finnes i store mengder i plasma, noe som viser tilbøyelighet til å vaskulære degenerative sykdommer som infarkt. Søtpotet Kalium også reduserer blodtrykket, å opprettholde væskebalansen for å bidra til å regulere hjerteslag.

9 - Hjelp til å kontrollere stress

Dette er en av fordelene med ukjente, men interessant søtpoteter. Den søt potet er en god kilde for magnesium, kjent som anti-stress mineral. Det fremmer avslapning, ro og godt humør, samt helse av arterier, blod, bein, muskler og nerver.

referanser:

 1. Chang, Wen-Hsin et al. "Effekt av lilla søtpotet blader forbruk på anstrengelsesutløst oksidativt stress og IL-6 nivåer og HSP72." Journal of Applied Physiology 109,6 (2010): 1710-1715.
 2. Choi, Jae Ho et al. "leverbeskyttende virkninger av et antocyanin fraksjon fra purpur i kjøttet søt potet mot paracetamol-indusert leverskade i mus." Journal of Medicinal Food 12,2 (2009): 320-326.
 3. Han, Kyu-Ho et al. "Effekter av Antocyanin-rik lilla potetflak på antioksidantstatus i F344 rotter matet en kolesterol-rik diett." British Journal of Nutrition 98,05 (2007): 914-921.
 4. Mei Xin Tai-Hua Mu, og Jun-Juan Han. "Composition og fysikalsk-kjemiske egenskaper til diettfiber ekstrahert fra rester av 10 varianter av søt potet ved siktmetoden." Journal of Agricultural Food Chemistry 58,12 (2010): 7305-7310.
 5. Philpott, Martin, et al. "Anthocyanidin holdige forbindelser som forekommer i periderm celleveggene av lagrings røttene av søtpotet (Ipomoea batatas)." Journal of plantefysiologisk 166,10 (2009): 1112-1117.
 6. Wang, Yong-Jian, et al. "Purple søtpotet farge Demper lipopolysakkarid-fremkalt akutt inflammatorisk respons i musehjerne." Neurochemistry Internasjonal 56,3 (2010): 424-430.
 7. Zhang, Zi-Feng et al. "Purple søtpotet farge demper oksidativt stress og inflammatorisk respons indusert av D-galaktose i muselever." Mat og kjemisk toksikologi 47,2 (2009): 496-501.
 8. Verdens sunneste Foods.
 9. Levende Science.

Visste du at alle disse fordelene med søtpoteter for helse og fitness? Nå som du vet egenskapene og vet hva det er for søtpoteter ment å erstatte potetene? Kommentere nedenfor!