9 Fordeler med Peanut – for servering og egenskaper

9 Fordeler med Peanut - for servering og egenskaper

Peanøtter kan klassifiseres som brun rutinemessig på grunn av dens ernæringsmessige profil, imidlertid, hører det til den botaniske klasse av pulser, det vil si i forhold bønner, linser, erter etc. Vi vil utforske følgende fordeler peanøtter, viser egenskapene for helse og fitness.

Hva er peanut?

Peanøtter kan inntas i ulike former og har vært å få fotfeste i markedet i form av pasta eller peanøttsmør. Så skarp snack kan konsumeres og saltet eller usaltet. Det kan legges til salater og søte oppskrifter og også saltet, som kylling sjakk, en orientalsk rett som tar peanøtter.

Peanøttsmør kan spises med brød (peanøttsmør sandwich er svært populær i USA), i ulike typer søte oppskrifter som fyllinger av kaker, kjeks, iskrem og blandet med banan og annen frukt. For de som trener og forbruker whey protein, kombinasjonen av protein med peanøttsmør det er også veldig bra, noen merker allerede selger inkludert peanøttsmør økt med whey protein.

Fra Peanøtt er også ekstraheres jordnøttolje og en type mel kan produseres.

Se også:

  • 6 Fordeler med Peanut Flour - Hvordan lage, og hvordan du bruker oppskrifter
  • Peanøtter pasta Fattening?

Hva er egenskapene til peanøtter?

Peanøttene er svært rike på fett og protein og lavt karbohydrat lasting, samt de fleste nøtter. Ved å ha en stor andel av peanut fett kan betraktes som et mat med et høyt kalori-profil.

En porsjon av 100 g av peanøtter gir omtrent 560 kalorier, og er fordelt på følgende måte: 49 g fett, 26 g protein og 16 g karbohydrat bare. Blant fett er mest monoumettet (52%) er de flerumettede og mettede 33% 15%. Peanøtter inneholder ingen kolesterol.

Peanøttene er fortsatt rike på mineraler og vitaminer inkludert vitamin E og B-vitaminer, kobber, mangan, molybden, fosfor, magnesium, sink, jern og kalium. Den inneholder også løselig og uløselig fiber.

Hva er fordelene med peanøtter?

Den ernæringsmessige sammensetningen gir gode fordeler peanøtter til helse. Forstå så hva er vitsen med nøyaktig:

1) De peanøtter kan hjelpe til vekttap

Det faktum at peanut er en mat rik på fett og kalorier kan føre forbinder det med vekttap kan virke som en selvmotsigelse. Men dette er ikke så, peanøtter, hvis konsumert i moderate mengder kan være en sterk alliert i kampen med skalaen. Studier tyder på at folk som bruker nøtter (peanøtter vurderer nøtter samt) minst to ganger i uken er mindre sannsynlig å få vekt.

The fiber inntaket er også svært viktig for de som ønsker å gå ned i vekt, hjelper på metthetsfølelse og funksjon av tarmen og peanøtter er utmerket kilde til fiber, inneholder 2 g av næringsstoff i to ss.

Peanøtter inneholder også en kombinasjon av de tre essensielle makronæringsstoffer - protein, fett og karbohydrater - og dermed et komplett måltid, økt metthetsfølelse og unngå felles oppfatning av deprivasjon i restriktive dietter, som kan føre til mye sult og ønske om å spise.

Det er et godt valg i små mengder, til snacks mellom måltidene, redusere sult og unngå inntak av andre bearbeidede matvarer som er lagt i sukker og dårlig fett.

Se også: Peanut Fattening eller Gå ned i vekt?

2) Peanut bidra til å bygge muskler

Peanøtter inneholder en svært rimelig mengde protein, spesielt med tanke på at en mat av vegetabilsk opprinnelse. Proteiner dannes av aminosyrer som i sin tur er avgjørende for muskelbygging. For å danne muskelproteiner, krever kroppen en god tilførsel av aminosyrer, og dermed for fysiske aktiviteter utøvere som tar sikte på å styrke, definisjon eller muskel hypertrofi må være stadig vakt i å ta en tilstrekkelig mengde protein. For å inkludere peanøtter i kostholdet i tilstrekkelige mengder, kan da nytte i denne forbindelse.

Ved å ha høy kaloritetthet, kan peanøtter fortsatt hjelpe idrettsutøvere som trenger mat og kalori kosttilskudd. Selv for dem som ikke søker å øke kalorier, når de brukes i riktig mengde og balanse med resten av dietten, kan det gi energi og vilje til fysiske aktiviteter bedre ytelse og resultater er vekttap, er å bygge muskler.

3) Peanut beskytter nervesystemet

I jordnøtt 20g, en liten porsjon funnet 2,5 mg Niacin eller vitamin B3, som tilsvarer 15% av den anbefalte daglige inntak. Så peanøtter kan være en utmerket matkilde for å sikre tilstrekkelig tilførsel av dette vitaminet.

Regelmessig inntak av matvarer som er rike på niacin indikert ved studier for å være beskyttende mot utvikling av sykdommer slik som Alzheimers og kognitiv svikt som presenterer med økende alder.

4) Peanut bidrar til å beskytte mot kreft

Forskning har vist at på grunn av tilstedeværelsen av visse stoffer slik som fitoesteróides, fytinsyre, folsyre, og resveratrol, kan peanøtter bidra til å hindre tykktarmskreft er den tredje mest vanlige cancer og de mest dødelige. I en stor studie av mer enn 10 år og 20.000 frivillige, spise peanøtter minst to ganger i uken var assosiert med en 58% lavere risiko for å utvikle kreft i kvinner og 27% menn. Derfor kan regelmessig inntak av denne maten være en alliert i kampen mot denne alvorlige sykdommen som er kreft.

5) Peanut bidrar til å hindre gallestein

I en annen meget stor studie, utført i tyve år over 80 tusen kvinner som forbrukes viste det at minst 28g av peanøtter, peanøttsmør eller andre nøtter per uke viste en lavere risiko for 25% utvikle gallestein.

6) De peanøtter er rik på antioksidanter

Nyere forskning har vist at peanøtter inneholder betydelige mengder antioksidanter, nærmer de mengder som finnes i blåbær og jordbær. De viktigste stoffer med antioksidant virkning er polyfenolene, særlig p-kumarinsyre. Konsentrasjonen av denne syren kan ytterligere økes opp til 22% når peanøtter er stekt. Den inneholder også vitamin E, en annen kraftig antioksidant. Antioksidanter bekjempe frie radikaler, som skader legemet føre til for tidlig aldring, hjertesykdom, og til og med kreft.

7) De peanøtter kan bidra til å forebygge diabetes

Forskere har funnet ut at forbruker minst 5 ganger per uke, en mengde 2 ts peanøttsmør suppe, kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle diabetes med nesten 30%. Forskningen ble publisert i Journal of American Medical Association. Et større antall studier og forskning på denne fordelen peanut skal utføres, men vi kan allerede nå vurdere resultatet som mat potensial.

8) Peanut er god kilde til fett

Som det sees, har de fleste av disse fett er jordnøttmonoumettede eller polyumettede, spesielt den umettede omega-6 fettsyrer. Denne type fett også tilstede i matvarer som olivenolje og avokado, har vist seg gunstig for hjertesykdommer ved å øke nivåene av totalt kolesterol, dårlig kolesterol (LDL) og triglyserider. I tillegg kan fett ikke fjernes fra fôret som mange kanskje tror, ​​da dette i stor grad kan påvirke metabolismen. Nøkkelen til et sunt kosthold er å få riktig mengde fett, gode kilder, som for eksempel peanøtter.

9) Peanut gir vitaminer og mineraler

En tilstrekkelig tilførsel av vitaminer og mineraler er vesentlig for effektiviteten av metabolske reaksjoner og opprettholdelse av helse som en helhet. Peanøttene bidrar således også til å tilveiebringe i gode mengder av disse næringsstoffer, blant annet kobber, mangan, sink, jern, selen, vitamin E, B3, B6, B5 og folat.

Mengden av mangan er meget representativ, 30 g jordnøtt inneholde tilnærmet 0,8 mg av mineralet som svarer til nesten 40% av det daglige behov. Mangan er involvert i en rekke fysiologiske prosesser så som fjerning av giftige stoffer til organismen, vekst vev, sårheling, etc.

litt omsorg

Vi har sett de mange fordelene med peanøtter, men også noen punkter fortjener oppmerksomhet:

  • Peanøtter kan inneholde aflatoksiner, som er giftige stoffer produsert av en sopp som koloniserer peanut planting, da dette utvikler seg meget nær bakken. Disse toksiner kan føre til akutte og langtids er i stand til å føre til utvikling av leverkreft, vekst atrofi og mental retardasjon. aflatoksin nivåer kontrolleres i peanøtter markedsført av helsemyndighetene.
  • Peanøttallergi kan forårsake. Noen mennesker har følsomhet for peanøtter og deres derivater, og bør være oppmerksomme for å unngå mat som inneholder det. Dette allergi er assosiert med tilstedeværelse av aflatoksiner. Som peanøttolje kan brukes av folk som er allergisk fordi prosessen eliminerer produksjon av olje aflatoksiner.
  • Når markedsført og ristede salte peanøtter kan inneholde for mye natrium. Det er viktig å være klar over etiketter og unngå versjoner med for mye salt.
  • Peanut er rik på omega-6. Forskning har vist at en mengde av dette overdreven omega-6 fettsyrer og omega-3 kan føre til utvikling av sykdommer. Derfor, selv om de nåværende fett i peanøtter er sunt, må du opprettholde en balanse mellom inntak og inntak av omega-3. Fet fisk som laks og omega-3 kapsler er gode kilder for å opprettholde tilførselen av næringsbalanse, og forholdet mellom omega-6 / omega-3.

Hva synes du om fordelene med peanøtter? Nå som du vet hva den gjør og kjenner dens egenskaper, vil det inkludere det mer på menyen? Kommentere nedenfor!