DHEA: Hva er fordelene, bivirkninger og hvordan å ta

DHEA

DHEA kosttilskudd brukes av personer som ønsker å øke seksuell lyst, bygge muskler, bekjempe effektene av aldring og forbedre noen helsemessige forhold, men det er ikke tilstrekkelig bevis for at disse fordelene er sant. Nedenfor finner du hva vitenskapen vet om dette tillegget, hva er, hva er fordelene og bivirkninger, og hva annet du trenger å vite.

Produksjonen av DHEA i kroppen når sitt høydepunkt etter tjue år, og begynner å avta etter tretti. Nedgangen er raskere hos kvinner enn hos menn. Lavere nivåer av DHEA kan også bli funnet hos mennesker med hormonelle lidelser, HIV / AIDS, Alzheimers sykdom, hjertesykdom, depresjon, diabetes, inflammasjon, immunforstyrrelser og osteoporose i systemet. Kortikosteroider, orale prevensjonsmidler og midler for behandling av psykiatriske lidelser kan også redusere nivåene av DHEA.

DHEA supplement er vanlig å behandle hormonelle ubalanser, men produsentene begynte å annonsere produktet som en magisk kur for mange ting som muskel tap, vekttap, osteoporose og depresjon. DHEA har også vært knyttet til bruk av idrettsutøvere som doping. Foreløpig er DHEA merket fra "Fountain of Youth" til svindel.

Hva er sannheten? Hva er DHEA? Les videre og finn ut.

Fordeler med DHEA

Det er få velformulerte studier teste effekten av DHEA kosttilskudd. Det er tilstrekkelig bevis for effekt av DHEA i behandling av adrenal insuffisiens, metabolsk syndrom, depresjon, HIV / AIDS, kronisk tretthetssyndrom, menopausale symptomer, hjertesykdom, brystkreft, infertilitet, Parkinsons sykdom eller diabetes.

I tillegg er det heller ingen bevis for å støtte bruken av DHEA tilskudd som anti-aldring medisin eller for å hjelpe til vekttap. Tillegget også synes å ha noen effekt å øke libido, øke muskelstyrke eller beskytte mot Alzheimers sykdom.

Men det er forskning som støtter bruk av DHEA tilskudd under visse betingelser. Her er noen av dem.

osteoporose

Tar DHEA i muntlig form synes å øke bentetthet hos kvinner og eldre menn med osteoporose. En 2002 studie publisert i det kinesiske Medical Journal rapporterte at etter seks måneders behandling, 44 menn med osteoporose opplevd en betydelig økning i bentetthet sammenlignet med kontrollgruppen.

schizofreni

Ifølge en studie fra Archives of General Psychiatry 2003, øker DHEA nivåer kan bidra til å redusere symptomer på angst og depresjon hos personer med schizofreni. Ifølge forfatterne av studien, kan DHEA også bidra til å forbedre humøret, forbedre velvære og energi hos personer med schizofreni.

erektil dysfunksjon

Supplering med DHEA kan hjelpe til med erektil dysfunksjon, men ikke hvis det er forårsaket av diabetes eller nerveproblemer.

Selv om få studier har testet DHEA hos pasienter med erektil dysfunksjon, viser én av dem at menn som fikk en daglig dose av supplement for seks måneder hadde en betydelig forbedring i evnen til å oppnå og opprettholde en ereksjon. Kontrollgruppen pasienter ikke har noen forbedring.

DHEA bivirkninger

DHEA er et hormon, og derfor bør tas under tilsyn og innstilling av en lege. Barn og gravide eller ammende kvinner bør ikke bruke DHEA.

Bivirkninger inkluderer acne, søvnløshet, tretthet, fet hud, magesmerter, hårtap, nesetetthet, økt kolesterolnivå, rask eller uregelmessig hjerterytme og hjertebank.

Hos kvinner, kan DHEA også føre til endringer i menstruasjonssyklusen, vekst av ansikts hår og dypere stemme. Hos menn kan det være brystforstørrelse, samt følsomhet i regionen, og aggresjon.

legemiddelinteraksjoner

DHEA tilskudd kan øke virkningene av medikamenter som AZT (for å behandle HIV), barbiturater, kreft medikamenter, østrogen, orale prevensjonsmidler, testosteron og benzodiazepiner. Kosttilskudd kan også ha inprevisíveis effekter med medikamenter slik som kortikosteroider, insulin, litium, allergi medisiner, anti-sopp midler, legemidler mot kreft og kolesterol.

Som DHEA Tar

Behovet og dosering av det supplerende materiale bør bestemmes av en lege, i henhold til tilstanden som behandles og pasientens behov. Bruken av DHEA kosttilskudd når det ikke er behov eller vilkårlige doser kan være skadelig, kan gi bivirkninger som er nevnt ovenfor.

Selv om det er noen bevis for at DHEA tilskudd kan hjelpe med visse helsemessige forhold, bør det ikke brukes ukritisk, og erstatte den anbefalte behandling av lege, da dette kan få alvorlige konsekvenser for helsen, ikke bare med effekter side, men også med en mulig forverring av tilstanden, hvis hun ikke får behandling.

Har du noen gang opplevd en eller annen grunn tilskudd av DHEA, eller kjenner noen som har brukt? Hvordan ble resultatet? Kommentere nedenfor.