7 Fordeler med Vitamin E – til å servere og Kilder

Kilder til vitamin E

Vitamin E er en av de stoffene som omfattes av media når det gjelder ernæring. Fra tid til annen, anbefales det å supplere med vitamin E, bare for å senere kontraindikere samme tilskudd.

1. Antioxidant Handling

Blant funksjonene og fordelene av vitamin E, er dens antioksidant handling trolig den viktigste. Ved hjelp av funksjonen vitamin E er i stand til å nøytralisere frie radikaler, stoffer som er oppført som en av årsakene til mange kroniske og degenerative sykdommer.

Også i kraft av sin antioksyderende virkning, beskytter vitamin E kroppen fett fra oksydasjon. Denne beskyttelsen er viktig ved ulike nivåer, og starter med den forsvar av plasmamembranen, det vil si den ytre membran av celler. Dette forsvaret bidrar til ordnede alle cellulære funksjoner.

2. Cardiovascular Disease Prevention

Et annet viktig fett beskyttet av vitamin E er den LDL-kolesterol (det "dårlige" kolesterol). Også i dette tilfellet beskyttelsen er viktig fordi LDL kolesterol blir mye mer farlig hvis rusten, det går å hope seg opp i blodårene og begynner prosessen med åreforkalkning.

Vitamin E omsorg for sirkulasjons helse generelt, som en av dens funksjoner er dannelsen av røde blodlegemer, den virker i den utvidelse av blodårene og hindrer dannelse av blodkoagler i sirkulasjonssystemet.

3. Skin

Den antioksyderende virkning er også anerkjent for sine estetiske fordeler, ettersom frie radikaler er forbundet med uønskede virkninger av aldring. En av fordelene med vitamin E er spesielt pen hud, noe som er grunnen til at det er mye brukt av kosmetikkindustrien. Man kan finne, for eksempel betydelige mengder av vitamin E i solkremer. I denne forstand, den viktigste egenskapen av vitamin E er å opprettholde hudens naturlige fuktighet.

4. immunsystem

I tillegg til disse funksjoner, er en av de viktige fordelene med vitamin E for å opprettholde immunsystemet. Tallrike studier indikerer at immunitet i stor grad avhenger gode nivåer av vitamin E, som viser dens effektivitet spesielt i mennesker med nedsatt immunforsvar ved aldring eller en hvilken som helst sykdom.

5. Muskel og Bone Health

Som en indirekte effekt, vitamin E bidra til muskel og ben helse, ettersom det er nødvendig for funksjonene av absorpsjon og bruk av kalsium og kalium, viktige mineraler for drift og vedlikehold av muskel og benvev.

6. Muscle Mass Gain

Vitamin E hjelper sikkert til å få muskelmasse. I tillegg til å påvirke muskel helse indirekte gjennom sirkulasjonssystemet og kalsium og kalium, antioksidantaktiviteten av vitamin E beskytter muskler fra frie radikaler som vanligvis er frigjort etter muskel styrketrening. Dermed musklene komme raskere og bedre, noe som gjør det lettere å få muskel massen.

7. Vekttap

Temaet for fordelene av vitamin E på vekttap er full av myter. Ideen om at vitamin E gir raskere stoffskifte er oftest brukt grunn til å rettferdiggjøre påvirkning av vitamin om å miste vekt. Faktisk har imidlertid vitamin E ikke bidrar direkte til den.

Det er imidlertid mulig å snakke om en indirekte støtte på vitamin E for vekttap: muskelmasse øker energiforbruket i kroppen, er det mulig at vekttapet er en bivirkning av muskelmasse lettes ved gode nivåer av vitamin E

Effekter av vitamin E-mangel

svært lave nivåer av vitamin E er svært sjelden hos friske mennesker, siden det er mange matvarer med vitamin E, deres kilder er rikelig, og at det kan, som et fettløselig vitamin lagres i kroppen. Mangel på vitamin E som forekommer i underernærte personer, eller som har problemer med absorpsjon av fett, medfører imidlertid en rekke plager.

For det første kan den antikoagulerende virkningen av vitamin E mangler kroppen, slik at det potensielt farlige propper kan dannes i sirkulasjonssystemet. Antioksidanten beskytte fett også opphører å eksistere, slik at cellene begynner å lide skade. Særlig farlig er det skade på nerveceller, noe som svekker myelinlaget.

Immunsystemet i tilfelle av mangel på vitamin D, svekker. Legemet er også mindre motstandsdyktig mot fallet i antall røde blodlegemer, noe som kan føre til anemi. Videre bør en svikt føre til en langvarig fall i kalsium- og kaliumnivå, slik at ben og muskler har hindret dens drift, og kan bli dårligere.

Naturlige kilder til vitamin E

naturlige kilder til å finne hvor vitamin E. Vitamin E konsentrerer seg vesentlig i mørke grønne grønnsaker, blant de høyeste konsentrasjonene i spinat og asparges i overflod.

Men siden vitamin E er et fettløselig vitamin, du kan også finne den lett i matvarer med sunt fett som frø (spesielt solsikkefrø), mandler og fet fisk (for eksempel laks og populære sardiner ). fet grønnsaker som avokado, er også der for å finne mat Vitamin E er mulig.

Tilskudd av vitamin E

Siden naturlige kilder til vitamin E er mange og tilgjengelig, er det svært sjelden at vitamin E tilskudd er virkelig nødvendig. Tilskudd kan imidlertid være gunstig for mange mennesker, hvis det gjøres innenfor trygge grenser.

Men når du velger vitamintilskudd og mye omsorg er nødvendig. For det første er det anbefalt å sikre at tillegget inneholder vitamin i sin naturlige form, som er mye mer effektiv enn den syntetiske form.

Enda viktigere er det imidlertid bestemmelsen av dosen. Det anbefales sterkt å oppsøke lege for å bestemme riktig dosering tar hensyn til kosthold og andre faktorer. Unngå overdosering av vitamin E er i dette tilfelle en prioritet.

Overdosering av vitamin E

Svært høye nivåer av vitamin E er ytterst farlig. Overskudd av vitamin E fører til en dramatisk reduksjon i nivåene av vitamin K, er ansvarlig for reguleringen av blod koaguleringsprosesser. Denne virkning, kombinert med den antikoagulerende egenskapen av vitamin E, frembringer en høy risiko for blødning i kroppen.

Denne risiko kan bli enda større i tilfellet av vekselvirkning med antikoagulerende medikamenter slik som aspirin. Særlig farlig er muligheten for dødelige blødninger i hjernen, slik at tilskudd av vitamin E bør gjøres med absolutt forsiktighet.

Du har for vane å konsumere matvarer med vitamin E? Mener at behovet for å øke deres kilder på grunn av fordelene med vitamin E helse? Kommentere nedenfor!