10 Fordeler med Rosemary – for servering og egenskaper

rosmarin

Rosemary er en av de mest populære urter i verden. Den brukes som medisin og krydder siden antikken. Ingen rekord på tusenvis av år siden med rosmarin blir brukt som en medisinsk urt å lindre muskelsmerter, bedre hukommelse, hårvekst, immunsystemet og sirkulasjons. Denne urten, innfødt til Middelhavet, er brukt som et krydder i verden, den har en sitrus og treaktig smak, spesielt for krydder hvitt kjøtt som svinekjøtt og kylling. La oss utforske denne artikkelen for å tjene rosmarin og deres egenskaper.

Rosemary Properties

Det er en god kilde til jern, kalsium, magnesium, fosfor, kalium og vitamin B6.

Den gamle bruk av urter og ernæringsmessige urt verdier er nok til å få oppmerksomheten til alle som bryr seg om helse, men for å tjene rosmarin egentlig? Hvordan velge urt? Er det bivirkninger? Les videre for å forstå.

Hvordan finne og velge

Planten vokser gjennom hele året, så det er alltid tilgjengelig i markedene. Den friske versjonen av rosmarin er inneholder flere næringsstoffer og mer smak. Velg gress og med lysegrønne blader og ingen mørke flekker.

Det er også en enkel plante til plante hjemme, i små potter. Planten kan holdes innenfor eller utenfor hjemmet, trenger bare et lyst rom, lite vind og vann et par ganger i uken.

frisk rosmarin kan lagres i en krukke eller bag i flere uker og tørk den kan oppbevares i flere måneder hvis de oppbevares på et tørt og mørkt sted.

Fordeler med rosmarin - hva det er og egenskaper

Fordelene med rosmarin er mange. Mange av de egenskapene som gamle folk trodde at rosmarin hadde han faktisk eid. Det er rikt på fiber, vitamin B, C, kalsium, jern, magnesium, kalium og fosfor og har praktisk talt ingen kontraindikasjoner. Vi forstår nå hva det er for rosmarin og hva er fremragende egenskaper.

1- anti-inflammatorisk, antioksidant egenskaper

Rosmarin som antioksydanter er rike på rosmarinsyre, koffeinsyre, karnosinsyre, betulic syre og carnosol. Disse stoffene har anti-inflammatoriske egenskaper og er grunnleggende for å nøytralisere frie radikaler, som hindrer skade på legemet, for tidlig aldring og hudkreft cellevekst.

På grunn av disse antioksidanter, er rosmarin spesielt kjent for sine egenskaper mot aldring, forbedre utseendet og helsen til huden, spesielt når de brukes i olje. Den anti-inflammatoriske egenskaper også opptre i muskler, ledd og blodkar. Hjelpe mennesker som lider med leddgikt, gikt og høyt trykk.

2- DETOX

Å være en naturlig vanndrivende, hjelper det å avgifte kroppen, å sette ut patogener, salter, toksiner, og til og med overflødig fett. Et legeme uten giftstoffer fører til lavere risiko for cirrhose, leverproblemer og et vakrere hud.

3- hukommelse og konsentrasjon

Studier viser at rosmarin fungerer som en stimulerende for alle kognitiv funksjon, bedre hukommelse, konsentrasjon og logisk tenkning. Selv om det fortsatt trenger mer forskning for å forklare hvordan rosmarin handlinger, er et godt tegn at urten brukes med disse målene for tusenvis av år.

4- nervesystemet

Forskning viser at rosmarin forbedrer nevrologiske systemet som en helhet og forhindre hjerne aldring. Det har karnosinsyre, noe som bidrar til kroppen, og forebygge og reversere hjerneskade.

5- fordøyelsessystemet

Blant fordelene med rosmarin er et sunt fordøyelsessystem. Studier viser at rosmarin forbedrer fordøyelsessystemet som en helhet, unngå halsbrann, gass, forstoppelse, diaré og tap av appetitt. bidrar også til å regulere hele mage-tarm-systemet og avføring.

6 forebygge kreft

Forskning publisert i Oncolocy Reports (Oncology Reports) hevder at rosmarin bidrar til å hindre utvikling av brystkreft og leukemi. Andre studier viser at rosmarin har egenskaper som hindrer utviklingen av svulster, noe som reduserer risikoen for å utvikle kreft.

Antibakteriell naturlig 7-

Målinger viser også at rosmarin har antibakterielle egenskaper, spesielt anvendbare mot bakterielle infeksjoner i magen, noe som kan føre til sår og andre alvorlige sykdommer. Legg rosmarin i det daglige kosthold kan forebygge sykdom forårsaket av bakterier.

8 Mot dårlig ånde

Som har antibakterielle egenskaper og en sterk smak og treaktig sitrusduft, det fungerer godt mot dårlig ånde og munnhygiene som helhet. Gjør varmt vann gurgle med litt rosmarin blader dreper bakterier i munnen og la den friske pusten.

9 stimulerer blodsirkulasjonen

Studier viser at rosmarin stimulerer produksjonen av røde blodlegemer og bedrer blodgjennomstrømningen i kroppen, bidrar til å oxygenate alle vitale organer og alle kroppsområder.

10. Lindring av smerter

Rosemary har smertestillende stoffer, og brukes til å avlaste lenge siden. For ekstern smerte, kan du bruke olje eller lim. For smerter i hodet, bare ta det med mat eller tatt i te form.

Bivirkninger?

Rosemary er veldig sunt, bare i ekstremt store doser kan forårsake noen problemer som oppkast, kramper, koma og væske i lungene. Rosemary kan forårsake problemer hos gravide eller ammende kvinner, det stimulerer menstruasjon og abort.

Urten har et stoff som ligner på aspirin kalt salicylate, som kan forårsake allergi hos dem som er allergisk mot medisinen. Også for å øke risikoen for blåmerker det bør unngås for de som allerede har pre-disposisjon, samt lider av anfall.

Det kan også påvirke funksjonen av enkelte medisiner. Være en naturlig vanndrivende, kan det påvirke bruken av diuretika og medikamenter litium (som brukes til behandling av manisk-depressive episoder). Den urt kan også påvirke ACE-hemmere og antikoagulasjonsmidler.

Andre referanser:

  • Nahid Azad, forsker, Rasoolijazi Homa, Ph.D., og Sara Soleimani Sivilingeniør "nevrobeskyttende virkninger av karnosinsyren i en eksperimentell modell for Alzheimers sykdom in Rats". Tidsskriftet Cell. 2011 Spring; 13 (1): 39-44. Nås 16 oktober 2013.
  • S Cheung, Tai J. "Anti-proliferative og antioksidantegenskaper av rosmarin Rosmarinus officinalis." Oncology Reports. 2007 juni, 17 (6): 1525-1531. Nås 16 oktober 2013.
  • CH Peng, Su JD, Chyau CC TY Sung Ho SS, CC Peng, Peng RY. "Superkritisk fluid ekstrakter fra rosmarinblad oppviser sterke anti-betennelse, og antitumoreffekter." Biosci Biotechnol Biochem. 2007 september; 71 (9): 2223-32. Epub 2007 september 7. Nås 16 oktober 2013.
  • Krydder, rosmarin, tørket - verdi per 100g.USDA
  • Steven D. Ehrlich, N.M.D. "mulige interaksjoner med: Rosemary" .University of Maryland Medical Center (UMMC). Nås 16 oktober 2013.

Du vet alle disse fordelene med rosmarin for helsen din? Forbruker dette krydderet ofte i måltidene? Kommentere nedenfor!