7 Fordeler med Saflorolje – for servering og egenskaper

safflower

Fordelene med safflower olje er å få fart, og det har blitt brukt i økende grad av folk. Safflower er en innfødt plante i Midtøsten og er nå dyrket i hele Europa og USA. En dyp rot muliggjør overlevelse i tørrere klima. Solsikke er relativ og har gul eller oransje blomster, som opprinnelig ble brukt som et fargestoff for kosmetikk og vev, og blir også brukt som et krydder som ligner safran i smakstilsetning forskjellige retter. Foreløpig er safflower dyrking beregnet for utvinning av olje fra frø. Denne oljen er rik på umettet fett som er bevist bra for helsen. Safflower olje har fått beryktet og nylig det har vært brukt som et supplement til mat for å presentere mange helsefordeler.

Flerumettet olje: Den flerumettet safranolje rik på linolsyre, også kjent som omega-6, en flerumettet fettsyre. Det er mer følsomt og må ikke varmes fordi oksydasjonen er mottagelig og blir harsk. Det bør være lagret i kalde steder, fortrinnsvis under avkjøling og ble beskyttet mot lys. Dette er den type safflower olje og fant mer vanligvis selges som et kosttilskudd. Solsikkeolje har de høyeste nivåene av linolsyre blant alle vegetabilske oljer som er tilgjengelige på markedet.

De omega-6 er en essensiell fettsyre, dvs. det er vesentlig for funksjonen av det menneskelige legeme, men må hentes fra mat kilder fordi kroppen ikke kan produsere det.

Sammensetningen av fettsyrer av en olje kan være en indikator på deres stabilitet, fysiske egenskaper og ernæringsverdi. Saflorolje, i sin poly-umettet versjon, består for det meste av linolsyre, omtrent 82% av all oljen består av omega-6. Den presenterer også ca. 11% oljesyre (omega-9), 5% palmitinsyre og små prosentandeler av stearin- og linolensyre. Den monoumettede versjonen har omtrent 80% oljesyre, omega-9.

helsemessige egenskaper: Studier har vist at å spise en daglig dose av safflower olje som et kosttilskudd kan redusere betennelse, lavere dårlige kolesterolet og kroppsfett, forbedre hjerte helse, fremme lean masse gevinster, og andre fordeler.

For være begrenset til fett, mengden av kalorier som tilbys av saflorolje er forholdsvis høy olje 12 g (tilsvarende en spiseskje) gir 108 kcal. Denne verdien er lik linje med andre oljer og fettstoffer, men forholdsvis meget høy sammenlignet med andre matvarer som er rike på næringsstoffer som karbohydrater og proteiner, bør således sitt forbruk være moderat.

Saflorolje er fortsatt svært rik på vitamin E, en kraftig antioksidant.

Selv om mange studier er fortsatt i fremgang og vitenskapelige resultater for å bekrefte fordelene av safflower olje, viser det allerede stort potensial gunstig for helsen. Sjekk ut hver

7 store fordelene med Saflorolje - for servering og egenskaper

Nå vil vi se de viktigste fordelene med safflower olje for fitness og helse:

1) Hjelp i Vekttap

Selv om ingen studien til nå konsekvent viser at bare safflower olje inkludering i kosten fører til vekttap, mange faktorer som bidrar til at det skal være en stor alliert av kostholdet ditt.

Saflorolje er rik på umettede fettsyrer som har vist seg å være i stand til å stimulere forbrenningen av kroppsfett. I motsetning til hva mange tror, ​​er forbruket av fett viktig i dietter for vekttap. Nøkkelen er å konsumere gode kilder til fett, og i riktig mengde, balansere all makro og mikronæringsstoffer. For mye fett deprivasjon bremser stoffskiftet og påvirke resultatene av dietten. Derfor, forbruker saflorolje måte som en erstatning for andre typer fett og følge en diett med optimal energifordeling av fett, karbohydrater og proteiner, kan være en svært effektiv måte for å øke hastigheten på stoffskiftet, brennende fett og følgelig mister vekt .

Videre har studier vist at safranolje er i stand til å øke serotonin i kroppen. Denne signalstoffet er tett forhold til humør, reduserer angst og fremme velvære, forhold som bidrar til å redusere appetitten og kaloriinntaket.

Det er også blitt demonstrert at tilskudd av saflorolje var i stand til å føre til økte serumnivåer av adiponectin, et hormon som utskilles av fettvev at deltar i reguleringen av glukose og fettsyre katabolisme. Dens nivåer i blodet er direkte relatert til vekttap og lave prosenter av kroppsfett hos voksne. Dermed er dette en mekanisme ved hvilken tredje safranolje kan hjelpe til med vekttap og forbedret kroppssammensetning. Fordelene med safflower olje for vekttap er det som ga sin nyvunne berømmelse.

2) Fight Abdominal Fat

Vektøkning er vanligvis ledsaget av økt magefett, noe som blir veldig farlig når han er rundt organene, som blir kalt visceralt fett. Pasienter med høye nivåer av visceralt fett har en tendens til å holde seg i kroniske inflammatoriske tilstander, å utvikle insulinresistens, og andre symptomer som kalles metabolsk syndrom, en risiko for hjertesykdom, myokardialt infarkt og visse former for kreft.

En studie publisert av University of Ohio, USA, i 2009, viste at tilskudd av safflower olje av en gruppe av postmenopausale kvinner med type 2 diabetes, til tross for at ingen effekter på vekt og total fettprosent det førte til en nedgang i abdominal fett og mager masse gain. Hypotesen er at det er en omordning av sammensetningen av adipose vev fordelt i kroppen.

Selv om flere studier er nødvendig for å bekrefte disse resultatene, involverer også andre folkegrupper, kan safflower olje også være en alliert i kampen mot den fryktede magen.

3) Redusere dårlig kolesterol og er bra for hjertet

Studier ytterligere konflikt på dette punktet, men bevis indikerer at Saflorolje synes også å ha muligheten til å øke HDL-nivåer, som er det gode kolesterolet, og redusere nivåene av LDL, det dårlige kolesterolet.

Kolesterolnivåene er direkte knyttet til mottakelighet for kardiovaskulære sykdommer slik som arteriosklerose, myokardialt infarkt og slag. Det dårlige kolesterolet kan hope seg opp i veggene i blodårene danner plakk som blokkerer blodstrømmen, mens det gode kolesterolet bidrar til å redusere deponering av disse kortene. Således, for å bedre blod lipidprofil, ville saflorolje være et utmerket ally for hjertesykdommer.

4) styrer nivået av blodsukker

Den samme undersøkelse utført med postmenopausale kvinner med type 2-diabetes i USA har vist at daglig tilskudd til 36 uker saflorolje 8g var i stand til å redusere blodsukkernivået i den frivillige blod og for å øke dens følsomhet for insulin.

Således kan saflorolje være en hjelp ved kontroll av blodsukker, hjelper mennesker med diabetes kontrollere sykdommen eller mennesker uten diabetes i sin forebygging.

Glukose nivå i blodet er også svært viktig for de som ønsker å få lean mass eller miste fett, så det bestemmer frigjøring av insulin, som igjen er et hormon som fremmer fett opphopning.

mer avgjørende studier er nødvendig for å undersøke innflytelsen av saflorolje det metabolske parameter.

5) Forbedrer hud og hår

Å være rik på linolsyre, er Saflorolje en utmerket alliert for huden, forbedre utseendet, fuktighet og bidrar til å redusere akne. Ved å gi også vitamin E, kjemper det frie radikaler og med dem de rynker, fine linjer og andre tegn på aldring, bidrar til å holde huden fornyet og yngre utseende.

Olje er ikke-comedogenic, dvs. ikke tetter porene, så det er brukt i en rekke kosmetiske formuleringer og noen eksperter anbefaler å sin søknad direkte på huden blandet med noen dråper av essensielle oljer, eller blandes med andre fuktighetsgivende kremer.

Det forbedrer også helsen til håret. Oljesyre er meget gunstig for hodebunnen og hårrøttene, stimulere vekst og forlater de sterkere follikler.

Forskning har også vist Saflorolje handlingen i å forbedre hydrering og hud ruhet i mennesker som lider av follikulær hyperkeratose, en sykdom karakterisert ved akkumulering av keratin i huden follicles. Pasienter tok olje i åtte uker. Den handling ville være på grunn av avsetning av linolsyre, essensiell for hud helse, og vitamin E, som en av årsakene til sykdommen kan være en ernæringsmessig mangel av dette vitamin.

Blant fordelene med safflower olje vil fortsatt være de antibakterielle egenskaper, bidrar til å bekjempe akne.

6) Hjelp immunsystemet 

Prostaglandiner blir syntetisert fra et derivat av linolsyre og spiller en sentral rolle i immunforsvaret, slik de biokjemiske signaler som fører til forsvar mot invaderende mikroorganismer og andre skader.

Således kan saflorolje forbedre forsvarssystemet for å sikre tilførsel av linolsyre, essensielt for produksjonen av prostaglandiner og som ikke kan syntetiseres av kroppen. 

7) naturlig antioksidant

Saflorolje er en kilde til vitamin E, som er meget gunstig fordi det er en kraftig antioksidant, beskytter celler i kroppen mot frie radikaler, både internt dannet av cellemetabolisme og eksternt av UV-stråling, forurensning, etc. Det hjelper på helse som en helhet, bekjempe tidlig aldring og selv beskytter mot ulike sykdommer.

Supplering med saflorolje eller dens inkludering som en erstatning for andre oljer i næringsmidler bidrar til å oppnå den anbefalte daglige inntaket av dette vitamin.

Saflorolje er et ytterligere antioksidant sammensetning, en forbindelse avledet serotonin, noe som ytterligere øker dens effektive mot frie radikaler.

forholdsregler

Til tross for alle fordelene med safflower olje, må man være observert før sitt forbruk, se hvilke som er:

  • Personer med blodkoagulasjonsforstyrrelser, blødningssykdommer eller gastrointestinale sår, eller vil gjennomgå kirurgi bør unngå inntak av saflorolje, ettersom denne har anti-koagulerende egenskaper, "avstemning" blodet.
  • Noen mennesker er allergisk mot safflower anlegget familien, som inkluderer ragweed, tusenfryd, nellik, krysantemum, blant andre, bør også unngå forbruk, da det er en risiko for alvorlige reaksjoner.
  • Gravide kvinner bør også unngå tidkrevende safflower olje som det er livmor sammentrekninger og arbeidskraft induksjon rapporter.
  • For å gi en beskyttende effekt og ernæringsmessig balansert til kroppen i forhold til fettsyrene, så er anbefalinger av spesialister at forholdet mellom inntak av omega-6 og omega-3 er 5: 1 til 10: 1. Saflorolje er rik på omega-6, slik at det er best å inkludere i kosten også næringsmidler som er rike på omega-3 og fet fisk (laks, tunfisk, ørret, sild og makrell), nøtter, rapsolje, linfrø og grønne grønnsaker.
  • Saflorolje bør holdes i mørke i lukket beholder under kjøling, den nedre kontakt det bedre å sikre at luft ikke vil bli oksydert.
  • Den vanlige anbefalte daglige dose er 8-20 g per dag, men det ideelle er å justere mengden til kosthold og energibehov, i henhold til alder, kjønn, vekt og mål.

flere referanser 

  1. Asp, Michelle L., et al. "Tidsavhengig effekt av saflorolje å forbedre glykemi, betennelse og blodlipider hos overvektige, post-menopausale kvinner med type 2 diabetes. En randomisert, dobbeltblind, overkrysningsstudie" Clinical Nutrition 30,4 (2011): 443-449.
  2. Norris, Leigh E., et al. "Sammenligning av kost konjugert linolsyre med saflorolje på kroppssammensetning hos overvektige postmenopausale kvinner med type 2 diabetes mellitus." The American Journal of Clinical Nutrition 90,3 (2009): 468-476.
  3. Dosen av safflower olje hver dag kan bidra til å holde hjertesykdom i sjakk.

Du allerede visste alle disse fordelene med safflower olje for helse og fitness? Du ønsker å bruke den på kjøkkenet, eller som et supplement? Kommentere nedenfor!