Karbohydrat diett Nei – hvordan det fungerer, Meny og tips

Mat uten karbohydrater

Karbohydrater er svært vanlige komponenter i mat, sto for mye av kalori belastningen av våre måltider. Karbohydrater omdannes til sukker og sakkarider under fordøyelsen, slik at de genererer en hurtig og intens økning av glykemisk hastighet. Dermed bidra til vektøkning og gir lite varig metthetsfølelse. Disse egenskapene fører mange mennesker til å vedta en diett uten karbohydrater.

Dermed blir enkle karbohydrater bringe med seg en sannsynlig overflødige kalorier. Mer enn det, men: sukker nivåene å stige raskt også en tendens til å falle raskt. Dette fører til sult re-dukke, slik at de som spiser enkle karbohydrater trenger å spise oftere Durantes dagen. Det er, etter hvert inntak flere kalorier.

Komplekse karbohydrater har motsatte egenskaper. Siden det tar lengre tid å bryte ned under fordøyelsen, har de ikke føre til en økning så store og så plutselig sukker. Dens effekter, men er lik de av enkle karbohydrater, men mindre intense.

historie

Forslag til en diett uten karbohydrater (eller med lave nivåer av dette næringsstoffet) begynte å dukke opp i det attende århundre. Generelt dietter således fremkom som foreslått for behandling av visse sykdommer, spesielt diabetes. Siden lav-karbohydrat dietter faktisk dratt pasienter, mange leger nettopp publisert sin diett foreslått for allmennheten.

En del av argument i favør av ikke-karbohydrat dietter var alltid basert på den såkalte paleolittiske kosthold. Ifølge talsmenn for dette argumentet, ble kosthold forhistorisk mann naturlig mangler i karbohydrater.

Forskning viser hvordan tidlig mennesker splittet fra kosthold rikt på frukt og andre primater utviklet seg til et høyere forbruk av kjøtt. Med andre ord, er det konkludert med at evolusjonært, kroppen vår tilpasset en diett med lite karbohydrater, fett og protein, men i overflod.

Den no carb diett fått sin mest kjente form i Atkins dietten, skapt av Robert Atkins i 1972 og forbedret i 1990. Deres diett, en av de mest radikale i å kutte karbohydrater, har det alltid vært omgitt av kontrovers. Mange tror fortsatt på sin mirakuløse effekt, mens mye av det medisinske samfunnet mener at dietten er fortsatt skeptisk.

No-carb dietter har vunnet stor popularitet på 1990-tallet og opprettholdes i begynnelsen av 2000. Siden den gang har antall personer som praktiserer denne type diett er avtagende.

Hvordan en diett uten karbohydrater?

En ingen karbohydrat diett foreslår en intens kappe inntaket av disse næringsstoffene. Hvis du vil vite hvordan en ikke karbohydrat diett du trenger å vite at strengt tatt kan man ikke snakke totalt kutt av karbohydrater: nesten alle matvarer inneholder minst noen karbohydrater i komposisjon.

Dietten har et stort potensial for å stimulere vekttap, siden hastigheten som karbohydrater omdannes til sukker for å gjøre dem ansvarlig for mye av daglige kalorier fra noen.

Denne dietten krever planlegging og disiplin, ettersom karbohydrater er til stede i mye av maten, spesielt i de mer fristende. Imidlertid kan resultatene være kortsiktig måte, slik at kostholdet kan raskt gi en synlig motivasjon.

For å gjøre skikkelig planlegging er nødvendig, men å møte en omfattende liste over gratis karbohydrater.

Cetogenia

Ett av punktene understreket av noen diett talsmenn carb er deres evne til å stimulere ketose. Ketose er en metabolsk tilstand der lever glykogen butikker er oppbrukt, slik at kroppen begynner å trekke strøm fra ketonet elementene fra leveren produserer fettsyrer.

Med andre ord, i ketose, den viktigste kilden til energi i kroppen er ikke sukker, men fett. Dermed vil en diett uten karbohydrater lover å stimulere fettforbrenningen ved cetogenia.

Videre forårsaker til og med ketose en ekstremt betydelige hormonelle endringer. Når kroppen ikke lenger trekker det meste av sin energi fra sukker, insulinnivået synker. Som du vet, er insulin knyttet til opphopning av fett, slik at forholdet mellom kosthold uten karbohydrater og vekttap er etablert enda mer overbevisende.

Meny: Mat uten Karbohydrat

Siden mange av de mest vanlige matvarer inneholder mange karbohydrater, vet de matvarer som kan gjøre opp menyen for en no-karbohydrat diett er første skritt til suksess i denne vekttap teknikk.

  • kjøtt: De generelt kjøtt er god mat uten karbohydrater. Dets store laste proteiner og vitaminer er en annen attraksjon. Se derfor inneholde storfekjøtt og svinekjøtt i kosten, samt kutt av kylling og fisk generelt.
  • grønnsaker: Mange grønnsaker er gode karbohydrater gratis mat, eller med svært få karbohydrater. Vi anbefaler inntak av salat, spinat, paprika, kål, oliven, løk, brokkoli, blomkål, gulrøtter, løk, etc. Imidlertid må man være klar over planter som har mye karbohydrater som poteter, mais, ris og soyabønner.
  • frukt: Mange frukter er dessverre gode kilder til karbohydrater. Men tomater og avokado finnes unntak, egnet for enhver diett uten karbohydrater.
  • kastanjer: Mandler, valnøtter og kastanjer generelt har en lav karbohydrat rate. De er et godt tillegg til en diett uten karbohydrater, spesielt som små snacks i løpet av dagen.
  • Vegetabilsk olje: Vegetabilske oljer er fri for karbohydrater og kan brukes til matlaging. Så ikke vær redd for soyabønner, mais eller solsikke. Olivenolje er også svært velkommen.
  • meieri: Meieriprodukter har generelt en lav karbohydrat belastning. Melkeforbruket er ofte forbudt i no-carb dietter, men det er ingen grunn til å unngå ost, smør og yoghurt. Vi må imidlertid ta litt omsorg. Først med konsentrasjonen av fett i disse matvarene. Mer enn det, men: se for bearbeidet ost og yoghurt unaturlige: det er i dem ofte store masse karbohydrater.
  • egg: Egg har få karbohydrater og er gode kilder til protein. Det er en god idé å spise egg til frokost, som vanligvis er en høy karbohydrat måltid.
  • krydder: skikkelig temperament lav-karbohydrat matvarer kan gjøre dem svært velsmakende og stadig mer attraktivt, redusere fristelsen til å gi etter for karbohydrater. Peppers, oregano, og generelt urter er gode forslag.
  • drikke: Med drinker må du ta ekstra hensyn. De fleste juice er rik på karbohydrater, og brus i sin tur har store masse sukker. Å følge en diett uten karbohydrater, anbefales utbredt forbruk av rent vann, samt kaffe og te - begge uten sukker.

anmeldelser

No-carb dietter er langt fra noen enighet i det medisinske fellesskapet. Faktisk kritikk av disse diettene er svært rikelig, inkludert anklager om ineffektivitet og helsefare generelt.

Mange hevder at vekttap observert i begynnelsen av en løgn uten karbohydrater er hovedsakelig på grunn av eliminering av vann er knyttet til glykogen butikker, slik at dietten ikke føre til faktiske vekttap. En annen hypotese er at diett uten karbohydrater bare reduserer folks interesse for mat, og så er det bare et middel for å stimulere et lavere kaloriforbruk.

Andre peker på det faktum at disse dietter begrense forbruket av viktige matvarer fra grønnsaker og frukt. Denne begrensningen kan føre til en alvorlig mangel på vitaminer og fiber. For mange leger, er dette resultatet enda verre hvis vi tenker på at ingen carb dietter kan svekke tarmfloraen, så begrenser opptaket av viktige næringsstoffer.

Mer alvorlig enn dette, er imidlertid tilknytningen mellom dietter uten karbohydrater og forekomsten av kardiovaskulære sykdommer. Risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer gjennom dem er påpekt av flere respekterte institusjoner som American Heart Association (USA) og hjertet og Stroke Foundation (Canada).

Disse kritikk har blitt besvart positivt av tilhengere av dietter uten karbohydrater. Sine dietter lidt da mange forandringer, slik som tilsetning av frukt og fiber og redusert fettinntak (særlig trans fett), for å forebygge hjerte- og karsykdommer.

På dette punktet, kan du bare være sikker på at debatten er ikke over ennå.

Tips og omsorg

Ikke praktiserer en no-karbohydrat diett i lange perioder av gangen. En langvarig mangel av karbohydrater kan føre til problemer som tretthet, irritabilitet og dårlig konsentrasjon. Det kan også skade de som praktiserer fysiske aktiviteter, siden forekomsten av kramper øker på lang sikt uten karbohydrater. En av de viktigste tipsene er dermed følge denne dietten for maksimalt 7 dager. Om nødvendig, vent en uke og gjøre kostholdet igjen.

Det er flere tips, men på varigheten av dietten. En av de mest populære er varigheten av to dager i uken. Dermed lov til å innta kun karbohydrater i to dager i uken, for å holde kontroll på mangelen på karbohydrater.

videoer:

Ernæringsfysiolog Patricia Leite gir mat tips med karbohydrater i de to videoene som vises nedenfor:

Har du prøvd å gjøre en diett uten karbohydrater? Hvordan var den opplevelsen? Tror du det er verdt det? Kommentere nedenfor!