Høye triglyserider – årsaker, symptomer, kosthold og tips

Blood Test

Sammen med høyt kolesterol og høyt blodtrykk, høyt nivå av triglyserider i blodet er en viktig årsak til hjertesykdom. Triglyserider er fett som er skapt av kroppen når du forbruker mer kalorier enn du expend. De kommer inn i blodbanen og blir brukt til å frakte strøm til hele kroppen. Men når nivåene er svært høy, kan de forårsake arterielle og hjertesykdom.

Når vi spiser, forvandler kroppen kalorier du ikke trenger å bruke tid triglyserider som er i blodet på hånden for å distribuere energi til alle celler. Når kroppen trenger energi, er dette fettet brukes.

Triglyceridmolekylet av glycerol er en kjemisk form som inneholder tre fettsyrer. Disse molekylene er brutt i tynntarmen og blir deretter omgruppert for å sirkulere i blodet.

Når personen spiser stadig mer kalorier enn nødvendig, hovedsakelig gjennom karbohydrater, triglyserid nivå øker. Dette kan føre til oppbygging av fett plakk i arterier som kan føre til et hjerteinfarkt, slag og perifer arteriesykdom, og lever doeça og pankreatitt.

Hva regnes som normal?

Den samme blodprøve som identifiserer kolesterolnivåene vil informere nivå av triglyserider i blodet. Mindre enn 150 mg / dL anses normalt, opp til 199 mg / dL anses moderat høy, opp til 499 mg / dL anses å være høy, og over 500 mg / dl er meget høy.

Triglyseridnivået anbefalt av American Heart Association (AHA) som "optimal" er 100 mg / dl (1,1 mmol / L) eller mindre. Ifølge institusjonen, forbedrer dette nivået hjerte helse. Men AHA anbefaler ikke å bruke medisiner for å oppnå dette målet, bare passer livsstil, spise bedre og gjøre regelmessig mosjon.

Som spiste etter nivået av triglycerider øker, er det nødvendig å spole før testing. Ideelt sett er denne undersøkelsen gjøres regelmessig, selv i små og tynne mennesker.

Hva triglyserider og kolesterol har å gjøre?

Cholesterol og triglycerider er identifisert i den samme prøven for begge er lipider som sirkulerer i blodet og test gjort faktisk er et lipid-profil.

Mens triglyserider er ansvarlig for lagring av energi som ikke brukes av glass, er kolesterol brukes til å bygge celler og hormoner. Siden ingen av de to stoffer som er oppløst i blod, fanges de lastes inn i blodstrømmen ved proteiner.

Begge er viktige for funksjonen av kroppen, men kan føre til alvorlige problemer når de er funnet i overkant.

høye triglyserider

Eksperter tror at høye nivåer av triglyserider i blodet øker risikoen for hjertesykdom, multiplisere problemene forårsaket av høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Triglyserider bidra til å blokkere arteriene, forårsaker problemer som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Studier viser at kvinner er mer påvirket av høye triglyserider enn menn, men begge bør ta vare indikatorer.

Et høyt triglyseridnivå kan være tegn på diabetes 2 ukontrollert, leversykdom og nyre eller en sjelden genetisk sykdom som påvirker hvordan kroppen omdanner fett til energi.

De høye triglyserider er også assosiert med metabolsk syndrom, noe som øker risikoen for å utvikle diabetes, hjerteinfarkt og hjertesykdom. En person har metabolsk syndrom når den har minst tre av disse faktorer: overflødig magefett, høyt blodtrykk, høyt glukosenivå i blodet, lite god kolesterol (HDL) og høye nivåer av triglyserider. Så hvis du har overskytende triglyserider, følg med.

symptomer

Et høyt nivå av triglyserider i blodet har ingen symptomer. Som ikke vist regelmessig kan du oppleve at har et høyt nivå bare etter å ha fått hjerteproblemer.

Bare de som har overskytende triglyserider på grunn av en genetisk sykdom kan ha synlige symptomer: den xanthomas - gule og røde flekker på huden som er fettlagre. I sjeldne tilfeller kan høye triglyserider føre til pankreatitt.

årsaker

Overskytende triglycerider kan være forårsaket av faktorer som for eksempel ukontrollert type 2 diabetes, genetisk sykdom, hypotyroidisme, nyresykdommer, fedme, høyt alkoholforbruk og usunne dietter.

Når motivert av mat, problemet er at personen er å spise mer kalorier enn du trenger, slik at kroppen til å lagre overflødig. I tillegg til mengden kalorier, type mat saken.

I tillegg kan noen stoffer som tamoxifen, steroider, beta-blokkere, diuretika, østrogen og p-piller også være en årsak.

Hvordan redusere det høye nivået av triglyserider

Nedenfor ser du en rekke tips som påvirker kroppens triglyseridnivå:

spise bedre

Den viktigste faktoren er å balansere maten slik at du ikke spiser mer kalorier enn du expend. Men redusere forbruket av enkelte matvarer og øke andre er nøkkelen til å redusere mengden av stoffet i blodet. Sjekk ut noen tips:

- Redusere inntak av mettet fett og trans

Når du shopper, sjekk den ernæringsmessige informasjon fra maten hvis de ikke har store mengder av disse fett. I så fall unngå.

- Spis mindre karbohydrater og sukker

Reduser mengden av sukkerholdige matvarer og forberedt med hvetemel i kosten. De får fett, har svært få næringsstoffer og øke mengden av triglyserider i blodet.

- Drikk alkohol moderat

Alkoholen kan også øke nivået av triglycerider til leveren for å produsere flere fettsyrer. Men hvis konsumert i moderate mengder (en drink porsjon per dag) kan bidra til å balansere nivået av triglyserider og øke gode kolesterolet nivå.

- Invester i sunt fett

Fett er viktig for kroppen. Søke kilder monossaturada fett og flerumettet som finnes i olivenolje, peanøttolje, solsikke, mais, avocado, mandel, frø så som gresskar og sesamolje og fisk rik på omega-3

- Spis mer fiber

Fiber bidrar til å redusere nivået av triglyserider og kolesterol naturlig. De tregere fordøyelse, hjelper kroppen igjen mat til energi i stedet for fett, og redusere absorpsjonen av mettet fett.

- Pass deg for fruktose

Store mengder fruktose kan øke triglyseridnivåer til usunne nivåer. Undersøkelser viste at deltakerne som spiste store mengder konsentrert fruktose hadde en økt triglyseridnivå. Det er imidlertid ikke nødvendig for å unngå frukt. Selv om fruktose er den viktigste sukker i frukt, er det en moderat og sunt nivå. Og fiber som finnes i frukt bidra til lavere høye triglyserider. Industrialiserte sukkerholdige produkter er at de er de største skurkene i fruktose, som sirup og mais sirup.

Gjør trening og gå ned i vekt

For å senke nivået av triglyserider, må du stoppe forbruker mer kalorier enn du expend. Det er flere tips til å gjøre dette, herunder å øke beløpet du bruker gjennom trening. Bare 30 minutter med trening fire ganger i uken kan senke nivået av triglyserider og øke mengden av gode kolesterolet.

Videre studier viser at miste mellom 5% og 10 vekt% kan redusere overskytende triglyserider betydelig. Følg: abdominal fett er også assosiert med høye nivåer av subtância.

slutte å røyke

Hvis du har høyt kolesterol, høye triglyserider eller høyt blodtrykk, vil røyke bare øke risikoen for hjertesykdom. Røyke sigaretter forårsaker betennelse i hele kroppen, noe som kan bidra til aterosklerose, blodpropper og risikoen for hjerteanfall. Røyking forverrer hver dag alle hjertehelseindikatorer.

narkotika

Hvis selv med mudaça livsstil triglyserider fortsatt høy, kan det være aktuelt å bruke medisiner. De rettsmidler bør alltid være foreskrevet av en lege, som også vil analysere kolesterolnivået.

De vanligste medikamentene er:

statiner: Brukes av dem som lider av lave nivåer av gode kolesterolet (HDL), høyt nivå av det dårlige kolesterolet (LDL) og høye triglyserider. Legen kan også indikere en kombinasjon av virkemidler. Men se opp for muskelsmerter, kvalme, diaré eller constripação - hvis du opplever noen av disse symptomene, legen din.

fibrater: De brukes til å redusere triglyserider. De fungerer best i folk som har nivåer over 500 mg / dL. Det må imidlertid brukes med forsiktighet av de som også bruker statiner. Før behandlingen starter, må du kontrollere at leveren og nyrene fungerer bra. Kombinasjonen av begge legemidler, særlig når disse organer er ikke godt kan føre til et problem som kalles rabdomyolyse kan føre til nyresvikt.

Omega-3 tilskudd: Hvem trenger lavere triglyserider trenger å konsumere nok omega-3. Men det kan være vanskelig å få den nødvendige mengden av omega-3 av kosthold. Derfor kan legen indikere et supplement. Vær forsiktig når du tar denne typen medisiner på egen hånd, som det kan påvirke effekten av andre legemidler.

Andre referanser:

  1. Miller, Michael, et al. "Triglyserider og hjerte- og karsykdommer en vitenskapelig uttalelse fra American Heart Association." Opplags 123,20 (2011): 2292-2333.
  2. Skulas-ray, Ann C., et al. "Dose-responseffekter av omega-3 fettsyrer på triglyserider, betennelser, og endotelfunksjon i friske personer med moderat hypertriglyseridemi." The American Journal of Clinical Nutrition 93,2 (2011): 243-252.
  3. Stanhope, Kimber L., et al. "Forbruk av fruktose og høy fruktose Corn Syrup Øk postprandial triglyserider, LDL-kolesterol og apolipoprotein-B hos unge menn og kvinner." The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolisme 96,10 (2011): E1596-E1605.
  4. David Wang, D., et al. "Effekt av fruktose på postprandial triglyserider: en systematisk og meta-analyse av kontrollerte foringsforsøk." Atherosclerosis 232,1 (2014): 125-133. site:
  5. Wierzbicki, Anthony S., et al. "Triglyserider:?. Tilfelle for behandling" Current Opinion in Cardiology 27,4 (2012): 398-404.
  6. Collins, M. W. et al. "Association mellom triglycerid og high density lipoprotein cholesterol Etter fibrat terapi endring." Diabetes & Metabolsk syndrom: Clinical Research & Anmeldelser (2014).

Du har funnet nivået av høye triglyserider i din eksamen? Legen din har noen kosthold mat og spesifikke øvelser for saken? Kommentere nedenfor!