7 Fordeler med Brasil Nut – for servering og egenskaper

7 Fordeler med Brasil Nut - for servering og egenskaper

Paranøtter også kjent i andre land som Brasil nøtter er frøene av kastanje Pará (opphøyet Bertholettia, lecythidaceae), en typisk tre av regnskogen i Amazonas, som kan nå opp til 60 meter satt opp med. I tillegg til velsmakende, Brasil mutteren en matvare som gir mange helsefordeler. Følgende tekst viser fordelene ved paranøtter for vår helse, hva er, og ernæringsmessige egenskaper.

Frø kan også bli trukket ut en olje, som brukes i produksjon av maling og kosmetikk.

Brasil Nut Properties

100 g paranøtter gi 656 kalorier. Frøene har et høyt innhold av fett (66g), men mesteparten av dette lipid innholdet er fordelaktig for organismen (38% enumettet fett, 32% poly-umettet og 23% mettet type). Med hensyn til de mengder av karbohydrater og proteiner, som finnes i 100g 14g og 12, henholdsvis.

Brasil mutter er den viktigste kosten kilde til selen, 100 g av det samme har 1917 ug av dette mineralet, som er 3485% av vårt daglige behov.

Frøene inneholder også betydelige mengder av magnesium (106%), fosfor (104%), mangan (58%), B-vitaminer (spesielt tiamin, 54%), sink (43%), vitamin E (38%) og fibre (30%). Disse prosentene er også basert på 100g nøtter og en sammenheng med den daglige anbefalinger for en voksen person. De inneholder også kalsium, kalium og jern. Tatt i betraktning de egenskapene som er nevnt se hva fordelene med brun-og-stop helse.

Paranøtter Fordeler

Vi vil se da hvordan Brasil mutter egenskapene påvirke helse og fitness:

1) Brasil nøtter beskytter hjertet

Til tross for at meget fet, og gir en betydelig del av mettet typen fett (22% av blandingen av fett), paranøtter ha fettsyrer (oljesyre og palmitoleinsyre) som bidrar til å øke HDL-kolesterolnivåer og reduksjon LDL-kolesterol. Typen HLD kolesterol bidrar til å hindre hjertesykdom, siden overskudd av LDL er nært forbundet med forekomst av aterosklerose, betennelsesprosesser i arteriene som kan føre til hjerteinfarkt. En studie av ung obese funnet at det daglige inntak fra 15 til 25 g paranøtter reduserer nivåene av totalt og LDL-kolesterol.

Den Brasil Mutteren har også en betydelig innhold av arginin (100 g frøene har 2148 g), som kroppen bruker for nitric oxide syntesegass, en potent vasodilator, hjelpe i behandlingen av hypertensjon.

2) Brasil nøtter bidrar til å bekjempe kreft

Fordelene med paranøtter med kreft skyldes fremfor alt, effekten av selen i kroppen vår.

Det er et enzym i antioksidantforsvar system av kroppen vår som kalles glutation peroxidase, selen må du utføre sine oppgaver. Når i overskudd, kan det anvendte oksidasjonsmiddel indusere mutasjoner som fremmer forekomsten av kreftceller.

I tillegg til dette forebyggende virkning, synes selen også å være effektiv i behandlingen av noen tumorer. En studie publisert i cellebiologi og Toxicoly viste at mineral stimulert prosessen med apoptose, eller programmert celledød i livmorhalskreftceller. En annen studie publisert i Cancer Forskning har også vist at selen har bidratt til å redusere spredning av prostatacancerceller.

3) Brasil nøtter hjelper deg ned i vekt

Innlemmelsen av paranøtter i kostholdet hjelper i vekttap prosessen. Det kan virke selvmotsigende, men det er ikke bare deres fiberinnhold og proteiner som fremmer en følelse av metthet: de aller umettet fett frø også gi denne effekten, noe som vil gjøre at du spiser en mindre mengde mat.

Selen kastanjer beskytter også skjoldbruskkjertelen og forhindre hypotyreoidisme, en hormonell ubalanse som fører til vektøkning. Den deiodinase enzym, som virker på transformasjon av tyroksin (T4) i trijodtyronin (T3), som er en del av det aktive hormonet syntese, er avhengig av selen. T3 raskere stoffskifte som helhet, også å unngå overvekt.

Se også: Brasil nøtter fetende eller Gå ned i vekt?

4) Den paranøtt fremme muskelvekst

For vekst og reparasjon av muskelvev er viktig å spise matvarer som er kilder til protein. Tatt i betraktning den daglige anbefalte mengde protein til et voksent menneske (56 g), frøene allerede bidra til å dekke en god del av det målet (en kopp paranøtter gir ca. 19 g protein).

Fett og selen i nøtter er også viktig for syntesen av testosteron, et hormon som fremmer økt muskelmasse.

5) Brasil nøtter er bra for skjelettet

Fordelene med paranøtter også reflektere over beinhelse. Mineralene magnesium og fosfor som finnes i betydelige mengder i disse frø er viktig for beinbyggeprosessen. Magnesium, for eksempel, er viktig for kalsium fiksering i bein og tenner.

6) Den Brasil mutter bidrar til å bevare hjernen

En undersøkelse av den Faculty of Pharmaceutical Sciences av USP viste at daglig inntak av paranøtter bidrar til å beskytte hjernen fra oksidativ skade relatert til alder.

I studien, eldre menn og kvinner, 20 totalt, som hadde mild kognitiv svikt og selen mangel (CCL), ble delt inn i to grupper: de som spiste en brun daglig, og de som ikke gjør forbruket av det.

Alle deltakerne gjennomgikk en nevropsykologisk undersøkelse før og etter studiet. Etter en periode på 6 måneder, gjorde frivillige som forbrukes frøene ikke vise mer mineralmangel og hadde også en forbedring av kognitiv funksjon.

Forskeren Bárbara Cardoso forklares at det er et forhold mellom mengden av selen i kroppen, og oksidativt stress, for tilfeller av CCL, en tilstand som foregriper, for eksempel forekomst av Alzheimers sykdom. Hun forteller at når vi blir eldre, nervecellene begynner å produsere mer frie radikaler under oppstart syntese, våre antioksidantforsvaret også blir ineffektiv.

7) Den Brasil Mutteren er koplet til fordøyelsessystemet

Fordelene med paranøtter for fordøyelsen systemet omfatter en forbedring av dens funksjon, letter peristaltikk som er driv å skyve mat, og forbedrer absorpsjon av næringsstoffer, så vel som en preventiv virkning mot forstoppelse og med kreft kolon. Frøet fibre er ansvarlig for disse aktivitetene.

Advarsel!

  • Unngå overdrevent inntak av frø. For voksne er det anbefalt et daglig inntak på 55 mikrogram selen, med et tak på verdien av 400 mikrogram. Dette betyr at det å spise bare en mutter per dag er nok til å møte behovene til den menneskelige kroppen. Overflødig selen er giftig for kroppen og kan føre til tretthet, håravfall, sprø negler, hud utslett, kvalme og oppkast.
  • Allergiske til muttere, kan ikke konsumere dem.
  • Paranøtter kan ha små mengder av radium, et radioaktivt element, som oppfanges av de omfattende røttene til kastanjetre. Selv om radioinnhold av nøtter kan være høyere enn konsentrasjonen av det i andre næringsmidler, er det antatt at mye av det ikke absorberes av kroppen.
  • På grunn av det fuktighetsforhold, tørking og lagring, paranøtter de som er produsert i Brasil er utsatt for forurensning med aflatoksiner, kreftfremkall produsert av noen sopper av slekten Aspergillus. Mens i Brasil den maksimale mengden av aflatoksin er tillatt er 10 deler per milliard i Europa tåler opptil 4 deler per milliard (og avhengig av hvilket land og hvilken type aflatoksin grensen er enda lavere). Som et resultat, har EU begrenset import av brasilianske frø. Studier indikerer at anvendelsen av fremgangsmåter som optimaliserer produksjonsprosessen, fra reduksjonen av lagringstiden til behandling, redusere mengden av aflatoksiner i nøtter. En forsker ved Embrapa Daniela Bittencourt melder at på grunn av bolivianere har investert mer i kvaliteten av nøtter, de overskredet vårt land i eksporten.
  • Fordelene med Paranøtter er mer tydelig hvis du bruker usaltet.

Hva synes du om fordelene med paranøtter? Nå som du vet hva den gjør og kjenner dens egenskaper, vil det inkludere det mer på menyen? Kommentere nedenfor!