ZMA: Hva er det, fordeler, hvordan å ta og bivirkninger

ZMA: Hva er det, fordeler, hvordan å ta og bivirkninger

ZMA er en annen supplement tilgjengelig på markedet som lover å bistå i resultatene av bodybuilding og kroppsbyggere utøvere og blir stadig mer populært blant fitness.

Kombinasjonen har som mål å forbedre effektytelse, metabolisme, gjenvinning og bygge muskelmasse og hormonproduksjonen i rente idrettsutøvere gjennom forbedret tilførsel sink, magnesium og vitamin B6.

Bruken har vist seg å gi en rekke fordeler, vi forstår så hva.

Hva er fordelene med ZMA?

Tilførselen av sink og magnesium er det sentrale punkt Testosteronforhøyer handling.

Sink er et mineral som virker som en kofaktor av flere enzymer i kroppen, noe som betyr at mange biokjemiske prosesser som utløses av disse enzymer er avhengig av sink tilgjengelighet. En slik fremgangsmåte er syntesen av muskelproteiner, noe som gjør det ekstremt viktig for sinkutvinning og muskelvekst.

Magnesium er også et viktig mineral som deltar i hjertefunksjon og transport av nøkkel nevrotransmittere for muskelfunksjon, og bidra til å opprettholde balansen mellom natrium og kalium i forskjellige vev. Det er anslått at en stor del av befolkningen ikke kan møte den daglige kosten for optimale mengder av magnesium.

Foruten sink og magnesium, inneholder Testosteronforhøyer også vitamin B6. Dette vitamin, også kjent som pyridoksin, opptrer i metabolismen av aminosyrer, som er de grunnleggende enheter av proteiner, som i sin tur, er den strukturelle sammensetningen av muskelmasse.

Fra dette ble mange effekter av ZMA på de fysiske resultatene av idrettsutøvere undersøkt. Vi vil detalj litt mer hver følge dem.

1. ernæringsmessige mangel Prevention

Den første fordelen at Testosteronforhøyer kan gi, er å unngå mangel på sink og magnesium forsyning. I mange mennesker, idrettsutøvere og ikke-idrettsutøvere, kan mangler av disse mineralene finnes, siden matforsyninger ikke kan være svært vanlig i daglig eller ikke forbrukes i tilstrekkelige mengder.

Sink kan fås fra østers, krabbe, rødt kjøtt og svinekjøtt. Kjøtt, for eksempel, kan unngås ved mange utøvere som velger mer for hvitt kjøtt, siden østers og krabbe neppe gjøre hyppige del av enhver diett.

Magnesium finnes i mørkegrønne grønnsaker, litt frukt, fisk og helkorn, men selv med de vanligste kildene, oppnå passende nivåer av mineralet kan være vanskelig.

Sørg for at kroppen har en tilstrekkelig tilførsel av disse næringsstoffene er det første skrittet mot en riktig metabolisme, i stand til å fungere på best mulig måte å møte trening og kosthold stimuli.

2. Forbedrer immunsystem

Ifølge en studie ved Wayne State University School of Medicine, bidrar sink tilskudd opprettholde et sterkt immunforsvar, redusere oksidativt stress og inflammasjon og dermed bekjempe sykdommer. I motsetning til dette kan mineralmangel forlenger varigheten av forkjølelse. Så i tillegg til å hjelpe i å forsvare kroppen, kan ZMA bidra til å forhindre sykdommer, selv om vanlig som en kald, noe som forstyrrer rutinen av trening og livskvalitet.

3. Utskifting av sink tapt under trening

Gjennom svette, kroppen kan miste 8-9% av anbefalt daglig inntak. Derfor kan øvelsen redusere tilgjengeligheten av mineralet og føre til funksjonshemningen. En studie viste at jerntapet er mye lavere, omtrent 1 til 3%, er det antatt at kroppen bruker mekanismer for å hindre at de tap som ville oppstå med sink.

Dermed kosttilskudd med ZMA hjelper fylle sink tapt av idrettsutøvere gjennom svette.

4. Mulighet for å øke testosteronnivå

I en studie av en University of Washington, USA, sammen med merkevaren som har utviklet ZMA, fikk fotballspillere ZMA tilskudd eller placebo i 8 uker med trening. en økning på 30% ble identifisert i testosteronnivået i Testosteronforhøyer gruppen mens man tar placebogruppen var økningen 10%. Økningen i styrke var også 2,5 ganger større i Testosteronforhøyer gruppe.

Dette indikerer at Testosteronforhøyer kan påvirke på en eller annen måte syntesen av hormonet, noe som er viktig for å bygge mager masse. Imidlertid har andre studier ikke viser noen interferens Testosteronforhøyer testosteronnivåer og metabolisme i individer med tilstrekkelig sinktilførsel, men det er blitt vist at små sinknivåer kan føre til tap av muskelmasse og styrke.

Således er ytterligere studier er nødvendig for dette formål i den zma er bekreftet.

5. Forbedre kvaliteten på søvnen

Magnesium har evnen til å standardisere og forlenge fasene 3 og 4 søvn, som er de faser av dyp søvn, sterkt behov for resten av kroppen og hjernen, så vel som fremstillingen av viktige hormoner så som veksthormon (GH ), er effekten ganske gunstig for å bygge muskler. Dermed ZMA forbedrer kvaliteten på søvn, hjelper det å lade etter en dag med arbeid og opplæring og bidrar til å øke GH nivåer.

6. Regulering av produksjonen av skjoldbruskkjertelhormoner

Skjoldbrusk hormoner spiller en fundamental rolle i regulering av metabolismen av hele kroppen, og dens mangel reduserer basal metabolisme og gjør det svært vanskelig å fett tap. Forskning har vist at sinksupplement kan normalisere nivåer av disse hormoner i begge utøverne og i stillesittende personer, mens dens mangel fører til lave nivåer av thyroidhormoner.

7. Reduksjon av katabolismen

Det antas at både sink og magnesium kan bidra til å redusere nivåer av kortisol, et hormon med katabolisme som er ansvarlig for nedbrytning av muskelvev. I en undersøkelse i Tyskland med triatlon funnet at idrettsutøvere som tok magnesium i 4 uker hadde sunnere nivåer av kortisol enn de som tok placebo.

Forhindre katabolisme er svært viktig at det ikke være noe tap av lean body mass eller muskel ytelse.

Hvordan ta ZMA?

ZMA bør tas 30 minutter til en time før tiden for å gå til sengs om kvelden. Denne gangen er strategisk å nyte effekten av magnesium på kvaliteten på søvn. Generelt er det indikert å bli tatt på tom mage for å forbedre absorpsjon. Det er heller ikke anbefalt å ta Testosteronforhøyer med mat eller kosttilskudd inneholdende kalsium, fordi det vil svekke sink absorpsjon.

Den anbefalte dose for mennesker er vanligvis 3 kapsler, som for de fleste merker gir 30 mg sink, 450 mg magnesium og 10 mg vitamin B6. For kvinner anbefalingen på etikettene er 2 kapsler. Søke råd hos en ernæringsfysiolog, for han er en dyktig fagperson til å tilpasse kosttilskudd og doseringer til individuelle behov.

Hva er bivirkningene av ZMA?

Vanligvis er det ingen bivirkninger av ZMA hvis tatt i riktige mengder. En oppmerksomhet faktor bør være for personer som allerede benytter medikamenter slik som (men ikke utelukkende) for behandling av hjertesykdommer, osteoporose og antibiotika, ettersom det kan være interaksjoner ved å endre dens virkning. Så, hvis du bruker noen medisiner, er det viktig å oppsøke lege før du starter kosttilskudd med ZMA.

Ved høye doser, over det som er anbefalt av produsenten, kan det være noen konsekvenser. Magnesium doser over 450 mg daglig kan føre til soveforstyrrelser, og som det overskytende sink kan forårsake diaré, kvalme, og kramper.

Vitamin B6 doser over 100 mg daglig også forårsake bivirkninger, noe som fører til nevrologiske konsekvenser.

Ettersom sink, når den overskrider 60 mg daglige doser kan føre til kobber mangel. Ved høye doser holdes over lengre tid, kan det være tap av immunitet og av god kolesterol (HDL). I en studie menn som spiste 100 mg sink gjennom kosttilskudd i 10 år var mer sannsynlig å utvikle prostatakreft, men årsaken var uklart.

Vi konkluderer derfor med at inntaket i den riktige dosen ikke forårsake bivirkninger kjent, å være generelt sikkert supplement.

Striden rundt ZMA

Hittil har bare tre studier blitt publisert på undersøkelse av effekten av zma i idrettsutøvere. Det viste seg handlingen av formelen på forbedring av fysiske prestasjoner var en der innehaveren av patentet selskap deltok. De andre klarte å finne den samme positive sammenhengen mellom tilskudd av ZMA og resultatene først. Dette skapte en stor uenighet om det. The International Society of Sports Nutrition uttalt at effekten av zma om å bygge muskler er ukjent og Australian Institute of Sports uttalt at flere studier er nødvendig for å bekrefte sine fordeler.

Dermed er det beste alternativet for å snakke med en lege eller ernæringsfysiolog for å forstå om du kan ha nytte eller ikke forbruket av dette tillegget. Mange bruker og liker og andre ikke føler effekter, slik at du kan bestemme av helsepersonell er verdt testing.

Kjenner du noen som bruker ZMA tilskudd og har fått gode resultater? Du vil oppleve disse fordelene? Kommentere nedenfor!