Arginin: Hva er det som er, bivirkninger og hvordan du tar

arginin

Hva er den såkalte arginin, likevel? Arginin er en basisk aminosyre, også kjent som 2-amino-5-guanidino-pentansyre eller L-arginin. Betraktes som semi-essensiell aminosyre arginin blir syntetisert i en mengde som er tilstrekkelig til å møte kroppens behov.

Denne aminosyre har mange fordeler, og forbruket av supplement en utmerket måte for å stimulere produksjonen av lymfocytter (som spiller en viktig rolle i kroppens forsvar). Videre arginin bidrar til å hemme veksten av mange tumortyper; stimulerer utskillelsen av veksthormon, bidrar til å helbrede sår; hemmer tap av muskelmasse etter kirurgi; omhandler problemer og leversykdom; bidrar til sperm produksjon og i konstruksjonen av nye ben og seneceller, behandling av leddgikt og bindevevssykdommer.

Arginin er fortsatt til stede i nitrogenoksidsyntese prosess som frembringer vasodilatasjon, som fører mer blod og oksygen til vev og organer, og dermed bidra til helse derav. Forskning viser også at arginin er effektivt for å redusere angst symptomer.

sivile effekter

Det er mange kortsiktige bivirkninger forårsaket av tilskudd med L-arginin, men hvis det er konsumert på feil måte, kan det oppstå noen negative effekter. Dette tillegget er kontraindisert for diabetikere, folk med hjerteproblemer, gravide eller ammende kvinner. 

anabole rolle

Oppsummert kan det sies at arginin spiller en viktig rolle i proteinsyntesen i kroppen, i tillegg til å fungere i fett tap, etter hvert som lagrings blir begrenset. Dette kan forklares ved det faktum at det er en forbedring i retensjon nitrogen.

L-Arginin tjener også som mellom fosfat syntese og kreatin er viktige midler i styrken for eksplosjon under trening og hjelper også på utvinningen av muskler etter den aktive perioden ved å tilveiebringe økt blodstrøm til de områder som var mest anstrengte .

Ett av hovedmålene ved sitering studie arginin og nitrogenoksid seg selv, dette er ansvarlig for vasodilatasjon og den beste transport av blod og oksygen i kroppen. NO2 er stimulert snart etter kosttilskudd med arginin, så det er tilrådelig å fordøye det før øvelsen. Videre er denne supplerende hjelper ytterligere til med å stimulere veksthormon (GH) er ansvarlig for stimulering av fettvevsmassen. Noen vitaminer slik som nikotinamid og riboflavin i tillegg til kalsium, er viktige forbindelser for dannelse av NO2.

For å konkludere, kan det sies at arginin øker evnen til å utføre øvelser, bidrar også til produksjon av proteiner.

Hvordan ta

Det anbefales å konsumere arginin to ganger om dagen: den første dosen ved daggry; den andre, etter trening. Leger ofte anbefaler 50 mg til 30 g av supplement daglig. For å forstå dette stor forskjell i mengde, må man forstå den fysiske utøveren type, matvaner og kondisjon.

Arginin kan finnes i mange matvarer vi spiser på en daglig basis, for eksempel bønner. Med et balansert kosthold, kan mennesket bruker opptil 5g arginin daglig. Det er ikke tilrådelig å opprettholde høye doser over lang tid, da dette kan skape spenninger i leveren og noen nyreskader.

referanser

  • Medline Plus; L-Arginine
  • Web Md; Arginin: Hjerte fordeler og bivirkninger
  • MedlinePlus: L-Arginine
  • Aminosyrer: gunstige effektene av L-Arginine på redusere fedme: Mekanismer og potensiell viktige implikasjoner for menneskers helse
  • Journal of the International Society of Sports Nutrition: International Society of Sports Nutrition Beliggenhet Stå: Protein og trening

Har du opplevd arginintilskudd? Hvordan var resultatene dine? Du vurdere en omportante supplement? Kommentere nedenfor.