Hva gjør du for å frigjøre arrestert tarmen

Hva gjør du for å frigjøre arrestert tarmen

Forskning viser at for tiden ca 30% av brasilianere lider av kronisk forstoppelse måten - populært kalt tilstanden forstoppet eller forstoppelse. Og mens problemet er historisk mer vanlig blant kvinner, menn også lider nok med forstoppelse, spesielt i dag, med en kombinasjon av stress, dårlig kosthold og fysisk inaktivitet. Og hva de skal gjøre for å frigjøre fanget tarmen?

Når disse bevegelsene blir svakere og sporadisk, det er en akkumulering av ufordøyd materiale i tarmen, noe som kan føre til vannabsorpsjon og en herding av avfall. Som et resultat av avføringen er kompakt og krever en større innsats for å bli eliminert ved endepartiet av tykktarmen. På dette mest vanskelig å evakuere får forstoppelse navn.

Har forstoppelse er normalt?

Digestive-problemer

Reise, stress eller noen spesiell endring i kosthold kan gjøre tarmen får problemer fra tid til annen, men det er ikke synonymt med kronisk forstoppelse.

Selv om mønsteret av evakueringen er ganske variabel blant folk, blir bildet generelt ansett forstoppelse bare når det er mindre enn tre avføringer per uke.

En annen funksjon som betegner den forstoppelse er nøyaktig den vanskelighet og anstrengende ved avføring, som kan være ledsaget av smerte i analregionen og ufullstendig evakuering (følelse av at det fortsatt materiale i endetarmen).

Hvordan diagnostisere forstoppelse

Vi har nettopp sett at antall turer til badet er noe veldig individuelt, og noen folk selv bli vant til å evakuere bare et par ganger i uken.

Av denne grunn, kan forstoppelse symptomer varierer sterkt fra person til person, men generelt er det mulig å skille en mulig forstoppelse en kronisk forstoppelse gjennom følgende funksjoner:

Redusert antall turer til badet (mindre enn tre per uke);
Følelse av ufullstendig tarm evakuering;
Og vanskeligheter med å evakuere tilstedeværelsen av resected og litt klumpete avføring;
anstrengelse ved evakuering;
Ubehag og oppblåsthet, gass, hodepine og kvalme.

Årsaker tarm arrestert

Det finnes to typer av forstoppelse: organiske og funksjonelle. Mens det tidligere, kan forekomme når kroppen utsettes for noen form for fysisk endring (for eksempel en forstoppelse eller deformasjon, for eksempel), kan funksjonell konstipasjon være et resultat av dårlig spisevaner og endringer i rutinen.

Sjekk ut de viktigste årsakene til forstoppelse:

 • utilstrekkelig mengde av fiber i dietten;
 • Lite fuktighet;
 • Overdrevent inntak av protein og bearbeidede matvarer (meieriprodukter, snacks, søtsaker, hvetemel);
 • Stress, depresjon og angst;
 • Mangel på fysisk aktivitet;
 • Ikke oppfyller umiddelbar trang til å evakuere;
 • Overflødig sukker i kosten,
 • Ikke tygge maten nok;
 • Bruk av jerntilskudd og kalsium;
 • Overflødig alkohol og koffein (enten fra kaffe, te, sjokolade eller thermogenic kosttilskudd for å brenne fett);
 • Bruk av visse medisiner (antidepressiva, slankepiller);
 • spesifikke medisinske tilstander;
 • Graviditet (gravide kvinner er mer utsatt for forstoppelse).

Selv om kronisk forstoppelse og funksjonell krever profesjonell oppfølging, kan funksjonell forstoppelse motvirkes ved å innføre gode vaner ved bordet, og også gjennom noen endringer i livsstil. Senere vil du forstå hva du skal gjøre for å frigjøre fanget tarmen naturlig.

Medisinske tilstander som kan forårsake tarm arrestert

I tillegg til dårlige matvaner, forstoppelse kan også være forårsaket av andre tilstander eller sykdommer, som for eksempel:

 • Irritabel tarm syndrom;
 • Diabetes bivirkning;
 • hypotyreose;
 • langvarige perioder med feber;
 • tarmparasitter;
 • divertikulitt;
 • Ukritisk bruk av avføringsmiddel;
 • Kolitt (betennelse i tykktarmen)

Hva du skal gjøre for å frigjøre fanget tarmen?

Nå som vi vet hva som forårsaker forstoppelse, vil vi vite de beste måtene å forebygge det forstyrre din rutine.

1. Legg til mer fiber i kosten

Når du spiser et dårlig måltid fiber, de resulterende avføring er liten og kompakt, da det ikke vil absorbere vann. Og dette materialet kan ikke glir ordentlig fra tarmen, noe som tvinger kroppen til å intensivere peristaltikk. Over tid, gut "sliten" for å utføre disse bevegelsene (som ikke har noen effekt) og materialet forblir i tykktarmen, forårsaker forstoppelse.

Derfor er alle tipsene for å frigjøre fanget tarmen, er dette absolutt den mest effektive - og også den mest ignorert. Fibrene er beviselig er større innkoplet fordøyelse. Ved å absorbere vann, fibrene øker bolus, noe som letter transporten av mat gjennom fordøyelsessystemet, noe som i sin tur hindrer obstruksjon i tarmen og stimulerer peristaltikk (de naturlige bevegelser i fordøyelsessystemet som fører mat mot endetarmen) .

En voksen trenger 25-30 gram kostfiber hver dag (som alltid bør ledsages av vann for å lette intestinal transitt). Noen av de mer high-fiber matvarer er:

 • Frukt som papaya, appelsiner (bagasse), ananas, og plomme;
 • sorte bønner, flatbrød, linse, soyabønner og ris;
 • Og grønnsaker som brokkoli, gresskar, artisjokker, aubergine, kokt mais, grønnkål og spinat,
 • Chia: en enkelt spiseskje av frø inneholder seks gram fiber;
 • Havre, popcorn (ikke smør), søtpoteter (med skall) og nøtter;
 • Linfrø (dynket i vann en dag til den andre).

For en betydelig forbedring av tarmfunksjonen, ikke bare spiser maten opp sporadisk; Bare den daglige inntak av fiber vil regulere tarmen permanent.

Og i tillegg til å slippe fanget tarmen, inntak av naturlig mat bidrar også til driften av hele fordøyelsessystemet (de mørke og bitre grønnsaker er bra for leveren), ytterligere styrke sin tarmhelse.

2. Mindre forbruk av svært bearbeidet mat

nedlasting

Vår nåværende kosthold er høy i bearbeidet mat, som igjen inneholder nesten ingen fiber. Dette er fordi den mekanisk eller kjemisk behandling fjerner mat (noen ganger med vilje) fibre resulterer i et produkt med øket holdbarhet.

I tillegg er disse matvarene er rike på kjemiske tilsetninger, som også kan bidra til forstoppelse. Kjøtt (pølse, pølse, skinke), meieriprodukter, hermetikk, snacks, kjeks, frossen mat (pizza, paier, smørbrød) og raffinert korn (som hvitt mel) bør ikke være en del av ditt vanlige kosthold hvis du søker å gjøre for å frigjøre innesperret tarmen. For ikke å nevne, selvfølgelig, at disse matvarene er ernæringsmessig dårlig, og deres forbruk er ikke til fordel for helsen.

Og selv om naturlig kilde (kjøtt, egg), proteiner bør ikke brukes i overkant av de som lider av forstoppelse. Denne veiledningen gjelder også for whey protein og andre proteintilskudd for idrettsutøvere.

For de som virkelig trenger en høyere proteininntak, er spissen til alltid å kombinere det med en høyere inntak av væske (fortrinnsvis vann) og fiber.

3. Drikk mer vann

Hvis du ikke vet hva du skal gjøre for å frigjøre fanget tarmen, begynne å øke det daglige inntaket av vann. Selv om ikke alle trenger to liter væske per dag, kan de som lider av forstoppelse ikke ta sjansen på å drikke for lite vann i løpet av dagen.

Drikk 5-6 glass mineralvann hver dag, og om mulig litt varm. Ifølge tradisjonell kinesisk medisin, når varmt vann stimulerer ytterligere funksjon av fordøyelsessystemet.

Deretter prøver fra nå ta hver dag to liter på litt varmt vann for å bedre fordøyelsen og lette fjerning av matavfall.

Bare husk at det 2 liter vann - ikke brus, iste, juice, kaffe, etc.

4. Deltagelse i fysisk aktivitet

Enda en grunn til å sette på skoene og gå en tur eller kjøre: fysisk aktivitet stimulerer avføring, favoriserer eliminering av avføring. Styrketrening er også viktig fordi det kan bidra til å styrke magemusklene, bistå i evakueringen.

5. Spis mat som øker bolus

ned (1)

 

Vi har sett at jo høyere og mer fuktig bolus, jo lettere sin passasje gjennom fordøyelsessystemet. Derfor forbruket av matvarer som stimulerer opptaket av vann og fremme peristaltikk er en stor spiss for de som prøver å finne ut hva de skal gjøre for å frigjøre fanget tarmen.

Foruten chia (som også absorberer vann og danner en gel i magen), linfrø, psyllium og Bukkehornkløver er noen av alternativene for å inkludere i dag-til-dag for å unngå forstoppelse (alle disse matvarene bør være konsumert med vann).

6. Slapp

Siden stress kan føre til forstoppelse, roe sinnet og kroppen kan være en måte å frigjøre fanget tarmen. Vie et par timer av dagen til deg selv, praksis pusteøvelser, gå utendørs, gjør yoga og meditasjon er noen av de mest praktiske og effektive måter å redusere stress og mas hver dag.

Yoga, for øvrig, og slappe også motvirker forstoppelse ved spesifikke posisjoner som fremmer avføring (som på bildet under, for eksempel).

IMG_2212-2

7. selv-massasje

Massasje gjort direkte på tarmen stimulerer peristaltikken og hjelper frigjøre fanget tarmen. Skal tre i kraft, men det bør gjøres daglig, alltid med myke bevegelser og i minst 5 minutter.

Sjekk ut videoen under for å få en massasje for å bekjempe forstoppelse:

8. Ha en angitt tid til å gå på do

Lider jevnlig med forstoppelse bør prøve å gå på do hver dag alltid på samme tid, selv om det ikke er med umiddelbar trang til å evakuere. Sitte på toalettet og prøv å slappe av, gjør ingen forsøk på å evakuere. Gjenta dette hver dag (fortrinnsvis om morgenen, etter våkner) vil hjelpe kroppen til å skape en vane og legge til rette avføring.

Hvis du foretrekker, ta et glass varmt vann når våkner og før du går på do, for å stimulere fordøyelsesfunksjoner.

9. Ta juice avføringsmidler

ned (2)

Juice som er rikt på fiber er en god måte å frigjøre tarmen raskt og enkelt. Noen kombinasjoner av saft for å løsne tarmen inkluderer papaya + plomme + linfrø eller appelsin bete + + chia (tidligere anledning til å trekke i en time) og orange blomkål + + aubergine.

10. Unngå å bruke avføringsmidler

Mange mennesker som lider av tarmen stakk bare ved hjelp av regelmessig bruk av avføringsmidler i et forsøk på å bekjempe forstoppelse, som ikke løser langsiktig problem, og kan ytterligere hindre riktig funksjon av tarmen uten rusmidler.

Sannheten er at avføringsmidler bør bli sett på som en siste utvei for forstoppelse, som de ikke angripe årsaken til problemet og kan føre til avhengighet. Tabletter og selv "naturlige" avføringsmidler bør unngås når det er mulig. Selv blader av Senna, tilsynelatende ufarlig, kan være skadelig for helsen.

Så vel som legemidler forårsaker senna en kunstig økning i avføring og reduserer vannabsorpsjonen, noe som resulterer i en raskere ønske om å gå til badet (som vanligvis følger med sterke magesmerter, gass og diaré).

Problemet med disse avføringsmidler er at over tid, blir kroppen vant til bruken og ikke lenger beveger seg naturlig som før. Som et resultat, er dosene som kreves øker avføringsmiddel, som i motsetning til de ønskede begynner å gjøre mindre og mindre effekt.

Trikset er derfor bare ty til hjelp avføringsmidler i ekstreme situasjoner og aldri regelmessig, fordi bruken kan maskere en mer alvorlig komplikasjon. Trekker mildere te og uten bivirkninger, for eksempel en laget med løvetann, eller hibiscus te, som også er en naturlig avføringsmiddel ganske myk.

Søke faglig veiledning

Hvis du har fulgt hva du skal gjøre for å slippe den fengslede gut tipsene foreslåtte over, men likevel fortsetter å lide av tarmfunksjonen, kontakt lege.

I tillegg til å sjekke eksistensen av mulige forhold knyttet til din gut arrestert, vil legen også vet å gi deg råd om det beste alternativet for din kald ramme, og kan også foreskrive avføringsmidler eller medisiner for å lindre tilstanden.

Andre referanser:

 • http://www.webmd.com/digestive-disorders/for-women;
 • http://fullnomore.com/how-to-get-rid-of-constipation/;
 • http://www.health.com/health/gallery/0,,20452199,00.html;
 • http://authoritynutrition.com/9-ways-that-processed-foods-are-killing-people/;
 • http://www.webmd.com/diet/top-10-sources-of-fiber.

Hva du prøvde å gjøre for å avlaste forstoppelse? Du lider mye av denne tilstanden regelmessig? Kommentere nedenfor!