Leukocytter Høy eller lav Annet – Hva betyr det?

leukocytter

Blod i utgangspunktet dannet av tre hovedkomponenter: røde blodceller eller erytrocytter, hvite blodceller eller leukocytter og blodplater eller trombocytter. Problemene knyttet til endringer av disse komponentene i blodet kan identifiseres gjennom blodprøve, slik at en kvantitativ og kvalitativ analyse av den.

Leukocyttene, også kalt hvite blodlegemer er fargeløse, sfærisk form, produsert av benmarg og kan bli funnet i hele kroppen, særlig i blod og lymfesystem. Disse cellene er avrundet, og i motsetning til de røde blodceller og blodplater, celleholdig kjerne. Leukocytter er studert i over 150 år, og det er flere rapporter om observasjon av funksjonene.

De hvite blodcellene er gruppert i to kategorier: mononukleære leukocytter (lymfocytter og monocytter) og polymorfonukleære leukocytter (neutrofiler, eosinofiler og basofiler). Disse cellene spiller en forsvar funksjon i kroppen, bidrar til å befri den for forskjellige sykdommer, spesielt de som er forårsaket av virus, parasitter og bakterier, inkludert infeksjoner og allergier.

Leukocytter er også ansvarlig for å rense kroppen, bidrar til å fjerne døde celler og vev som må elimineres. I sjeldne tilfeller kan de angripe kroppens eget vev, forårsaker såkalte autoimmune sykdommer. Når de er formet, blir sendt av leukocytter i blodet og blir transportert til hvor det er nødvendig å handle.

høye eller lave hvite blodceller også: hva er det?

Forskjellige faktorer kan påvirke frigivelse av disse cellene, og er alltid en viss mengde av lagrede leukocytter i benmargen, som representerer en celle tilførsel. Når et virus, en bakterie eller annen organisme kommer inn i kroppen på feil måte, blir leukocytter tiltrukket til områder forekommende stoffer i en migrasjonsresponsen. Denne prosessen er kjent som kjemotaksis.

Levetiden av leukocytter etter at den ble sluppet i blodet varer i ca 4 til 8 timer og i vev hvor de opptrer, er livet til leukocytter er 4 til 5 dager. I en voksen, millioner av hvite blodceller dør hver dag, og deres levninger blir deretter fjernet av makrofager.

Leukocytter er en del av den prosessen som utføres av immunsystemet, og hver subtype denne gruppe utfører en meget spesiell og distinkt funksjon sammen danner settet av alle immunologiske prosesser.

Strukturen av en leukocytt betraktes gjennom et optisk mikroskop er delt i granulær og agranulosos. Blant de granulære leukocytter er nøytrofile, eosinofile og basofile. De agranulosos leukocytter er delt inn i monocytter og lymfocytter.

Hva er referanseverdier av leukocytter?

Den blodprøve kalles en fullstendig blodtelling, er en av de mest etterspurte undersøkelser av leger, slik at evaluering av telling av alle blodceller, inkludert den totale leukocytter. Det er også mulig å oppnå den leukocytter i urin som også.

Gjennom CBC er det mulig å foreta en total leukocytter å vurdere pasientens helse. Et voksent menneske som har ca 30% av leukocytter i alle typer blodceller. De normale referanseverdiene for hvite blodlegemer i blodet vil variere fra person til person, avhengig av alder og kjønn. Normal verdi beregnet for voksne bør være mellom 4000 og 12.000 hvite blodceller / ul. Enhver endring i dette tallet kan gi alvorlige problemer for kroppen.

Resultatene som har endret leukocytter kan utgjøre flere problemer. Når undersøkelsen har høy leukocytt (verdier over 12.000 hvite blodceller / ul) av denne kalles leukocytose, og kan representere en bakteriell infeksjon, inflammasjon, traumer, en betydelig økning i spenning og kan indikere til og med en leukemi ramme. Økningen i antallet hvite blodceller tyder på tilstedeværelsen av en intens aktivitet for å bekjempe infeksjoner forårsaket av bakterier.

Når testen har lave leukocytter (verdier under 4000 WBC / ul) dette kalles leukopeni, kan det være noe variasjon i disse verdiene over livet av pasienten og er imidlertid vanligvis forbundet med noen helseproblem. Leukopeni kan representere et symptom på kjemoterapi og strålebehandling, og være relatert til sykdommer i immunsystemet.

 • Se også: Young nekter kjemoterapi diett uten karbohydrater og overgår levealder.

I tillegg kan lavt antall hvite blodceller være forbundet med tumorer og fibrose, leversykdommer, nyresykdommer, autoimmune sykdommer, tilstedeværelse av cytotoksiske stoffer, også dukker opp på grunnlag av en alvorlig svikt i ledningen som følge av behandling med kortikosteroider og andre immunsuppressive medikamenter, Hodgkins sykdom, blant andre. fysiske, kjemiske eller biologiske midler som kan gripe inn i benmargen kan føre til reduksjon av leukocytter.

Generelt er pasienter med lavt antall hvite blodlegemer viser ingen åpenbare symptomer, da disse symptomene allerede er knyttet til tilstedeværelsen av en annen sykdom som kan forårsake reduksjon i antall leukocytter i blodet.

Hva gjør tilstedeværelsen av unormale hvite blodceller?

Mange faktorer er knyttet til lave leukocytter. I den eldre, for eksempel, kan dette telle representere problemer med infeksjoner med virus og bakterier, men kan også forekomme på grunn av bruk av enkelte legemidler (antibiotika, antiepileptika, antihypertensiver, kortison, stoffer som brukes i behandling av diabetes og sykdommer skjoldbruskkjertelen, diuretika, beroligende) og til og med på grunn av tilstedeværelsen av en kreft.

Faktorer knyttet til høye leukocytter er også mange. Den leukocytose kan forekomme på grunn av tilstedeværelsen av inflammatoriske prosesser, akutte infeksjonssykdommer, slik som blindtarmbetennelse og lungebetennelse, og kan også være et resultat av graviditet og menstruasjon gjøres ved muskeltrenings anstrengelse. Høye nivåer av leukocytter som detekteres i urinen kan også indikere en infeksjon, spesielt infeksjon i nyrene.

konklusjon

Opprettholde fysisk og psykisk helse avhenger av mange faktorer. Av denne grunn er det alltid viktig å holde en skikkelig rutine medisinsk oppfølging for at gjennom periodiske undersøkelser, inkludert blodprøver, er det mulig du merker endringer i normale nivåer av blodceller - inkludert høye leukocytter eller lav - hjelper i forebygging og diagnose av mulige sykdommer.

Andre referanser:

 • Hisano, M. Bruschini, H., Nikodemus, A.C., & Srougi, M. (2012, juni). Tyttebær og nedre urinveisinfeksjon forebygging. Klinikker (Sao Paulo), 67 (6), 661-667.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370320/
 • Mayo Clinic Staff. (2014, 15. februar). Urinanalyse: Resultater.
  http://www.mayoclinic.org/tests-procedures/urinalysis/basics/results/prc-20020390
 • Mayo Clinic Staff. (2015, 23. juli). Urinveisinfeksjon: Symptomer.
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/urinary-tract-infection/basics/symptoms/con-20037892
 • Hva er hvite blodlegemer? (N.d.).
  https://www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?ContentTypeID=160&ContentID = 35
 • Hvilken beskyttelse kan du ta mot warfarin bivirkninger? (2015 6. januar).
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/deep-vein-thrombosis/in-depth/warfarin-side-effects/art-20047592?pg=2
 • Urinveisinfeksjoner. (2015, 16. mars).
  http://www.kidney.org.uk/help-and-info/medical-information-from-the-nkf-/medical-info-kidney-disease-symptoms/medical-info-kidney-disease-urinfect/
 • http://www.mayoclinic.org/symptoms/high-white-blood-cell-count/basics/causes/sym-20050611

Har du noen gang blitt diagnostisert i en blodprøve eller urinprøve for høye eller lave hvite blodlegemer? Hva din lege diagnostisert? Kommentere nedenfor.