Hvordan ta Tribulus terrestris For best resultat

Med Mann kapsel

Plant brukt i århundrer i tradisjonell kinesisk og indisk medisin, har Tribulus terrestris nylig trukket oppmerksomheten til Vesten fordi det er en forløper for testosteron.

Hva er det?

Tribulus terrestris er en urt av asiatisk og europeisk opprinnelse som har blitt brukt til produksjon av en ekstrakt med medisinske potensial.

Pulver eller kapsler, stimulerer supplement den endogene produksjonen av testosteron, et hormon som kan bringe styrke gevinster og fremme lean body mass trening.

Selv om det er ingen definitive studier om emnet, produsenter hevder at Tribulus terrestris kosttilskudd kan øke med opptil 40% frie testosteronnivået i sirkulasjon.

Mange bruker også anlegget for å øke libido og forbedre seksuell ytelse.

Hvordan fungerer det?

De aktive forbindelser av Tribulus terrestris - spesielt saponiner - arbeide sammen for å øke syntesen av luteiniserende hormon (LH) fra hypofysen, og dette i sin tur stimulerer cellene i testiklene til å produsere testosteron.

Som testosteron er en svært anabole hormon, kan en høyere konsentrasjon av hormon i omløp være ekvivalent med et større proteinsyntese. Dvs. mer gjenoppbygging og muskelvekst.

Tribulus terrestris fordeler

Før vi vet hvordan de skal ta Tribulus terrestris for bedre resultater i vekt eller seksuell ytelse, vet vi litt mer om de viktigste fordelene av anlegget:

1. økt muskelmasse

Ved å stimulere produksjonen av testosteron og nitrogenoksid, kan Tribulus terrestris forbedre ytelsen under trening og dermed akselerere lean masse gevinster. Dette er fordi testosteron fremmer en økning i styrke under trening, slik at større belastninger og mer trukket treningsøkter.

Siden nitrogenoksyd øker leveringen av oksygen og aminosyrer til cellene i løpet av aktiviteter, å legge til flere næringsstoffer til musklene begynne gjenoppbyggingen av muskelfibre.

I en studie utført i Litauen, forskere gitt utøverne 625 mg Tribulus terrestris ekstrakt tre ganger om dagen i 20 dager.

Fortsatt i midten av studien, var det en betydelig økning i testosteronnivået i sirkulasjon av frivillige. Etter den tiende dagen i forskning, men ikke mer økning i forekomsten av hormonet i omløp.

Selv om bruken av Tribulus terrestris som en stimulerende på testosteron produksjonen er fortsatt et spørsmål om kontrovers (for mange fagfolk, det ville være nok vitenskapelig støtte for å fastslå at planten øker produksjonen av hormonet), synes det vasodilaterende handling for å være bevist.

I praksis betyr dette at hvis det er ingen definitive bevis på at Tribulus terrestris øker testosteron, kan du likevel dra nytte av anlegget for sin effekt på produksjonen av nitrogenoksid.

2. Forbedring i seksuell funksjon

En av de viktigste fordelene med Tribulus terrestris er i sin effekt på seksuell ytelse. Ved å stimulere produksjonen av testosteron og fremme vasodilatasjon i underlivet, bidrar anlegget i utvinningen av libido og behandle impotens og infertilitet.

3. Beskyttelse av hjertet

Studier indikerer at Tribulus terrestris kan være en alliert av hjertesykdommer av to grunner. Først, på grunn av aktivering av proteinkinase C-epsilon (PKCε), kan den tribulosina (en av de naturlig forekommende saponiner i planten) å beskytte hjerteceller mot for tidlig død.

Og også fordi det er bevis for at andre saponin, protodioscin, har evnen til å hemme angiotensin. Når sirkulasjonen i overskudd, enzymet endre blodtrykket og øker risikoen for kardiovaskulær sykdom.

4. blodtrykk

I tillegg til å virke på kontroll ACE-nivåer, saponiner også stimulere produksjonen av nitrogenoksid, en gass som har potensial vasodilator. Avslapning av karveggen og bedre blodsirkulasjon bidrar til senkning av blodtrykket.

5. PMS og overgangsalder

Noen foreløpige undersøkelser tyder på at kvinner kan dra nytte av Tribulus terrestris å redusere symptomer på PMS og overgangsalder.

andre

I tillegg til fordelene nevnt ovenfor, er Tribulus terrestris brukes til:

  • For å forbedre funksjonen av nyrene og leveren;
  • Øke fysisk utholdenhet og redusere tretthet;
  • Kontrollere hodepine;
  • Redusere dårlige kolesterolet (LDL).

Tribulus terrestris som Tomar

Den riktige måten å ta Tribulus terrestris for best resultat vil avhenge av målet ditt:

1. Som en pre-workout supplement

Hvordan ta Tribulus terrestris å forbedre absorpsjon og forsterke effekten av saponiner under trening? Som fortynnet med vann og tom mage.

På treningsdager ta en dose på 500-800 mg (kapsel eller pulver) ved å våkne og en annen porsjon 30-60 minutter før trening. Hvis du vil, kan du også blande med kreatin Tribulus på ca 400 ml vann og ta før du starter øvelsene.

På dager når du ikke trener, holde den første dosen for å få opp og ta den andre nær midt på dagen, før lunsj. Tribulus terrestris som den beste arbeids når glukosenivået er lavere, tok ekstrakt sammen med måltidet kan redusere effekten av anlegget.

2. Fase bulking

Fyll syklusen er kjennetegnet ved en økning i kaloriforbruk, med sikte på å øke muskelmasse. Ettersom det er også en større ansamling av fettvev i denne fasen av syklusen, bruker Tribulus terrestris som et supplement kan være en god måte å øke pekeren av balansen på grunn av økt lean mass, ikke bare fett.

For dette formålet, er det anbefalt å ta 400-600 mg Tribulus tre ganger om dagen, alltid 30-40 minutter før måltider.

3. For å forbedre seksuell funksjon

Fordi det er en naturlig og lite konsentrert produkt, har Tribulus terrestris ingen umiddelbar effekt som den berømte blå piller. Anlegget fungerer gradvis og kumulativt, det vil si, må du vite hvordan du skal ta Tribulus regelmessig for å være i stand til å få alle fordelene til seksuell ytelse.

Den optimale dosen for forbedring av libido og ereksjon vil avhenge av konsentrasjonen av saponiner i planteekstrakt, men generelt er det anbefalt å ta minst 400 mg ekstrakt med 40% saponin daglig i flere uker. Du kan ta en kapsel rett før du går til sengs, alltid med litt vann og uten å kombinere det med andre matvarer.

Det er nødvendig å Tribulus terrestris syklus?

I motsetning til DHEA og androstendion (to forløpere av testosteron), er Tribulus ikke naturlig produsert av kroppen, og langvarig anvendelse av anlegget kan redusere dens effektivitet.

For å unngå dette, er det foreslått å gjøre en tre-ukers syklus med supplement og 1-3 uker "off".

Det er ikke nødvendig, men å gjøre post-syklus terapi etter bruk av supplement fordi Tribulus terrestris ikke forårsaker aromatization som anabole steroider som fremmer en kraftig økning i testosteronnivå.

Før du tar Tribulus terrestris den

Ofte mange mennesker faller inn i den klassiske feilen å tro at all naturlig produkt kan forbrukes fritt uten helserisiko. I tillegg til mulige bivirkninger, kan mange planter og deres ekstrakter samhandle med noen medisiner og forårsake en rekke problemer.

På grunn av dette, og vet nøyaktig hvordan de skal ta Tribulus terrestris anbefales at du snakke med legen din før du starter bruk av ekstraktet som en seksuell stimulans eller å akselerere gevinster i muskelmasse.

sivile effekter

Tribulus terrestris er ansett som en trygg supplement, men likevel er ikke anbefalt for gravide og ammende kvinner. Mulige bivirkninger inkluderer søvnløshet, fordøyelsesproblemer (gass, oppblåsthet), akne vekst og endringer i menstruasjonssyklusen.

mus utviklet studier har vist at Tribulus kan øke størrelsen av prostata hos dyr, men denne effekten enda ikke kan verifiseres i mennesker av mangelen på spesifikke søk.

Mennesker som blir behandlet for kreft, høyt blodtrykk, diabetes og kvinner som allerede har en viss grad av virilisering (overflødig hår, veldig dyp stemme) bør også unngå bruk av Tribulus terrestris.

hvor du kan kjøpe

Du finner Tribulus terrestris ekstrakt i form av tabletter eller kapsler i helsekost boliger, apotek eller butikker som spesialiserer seg på sport kosttilskudd.

Før du kjøper Tribulus terrestris, sørg for at produktet har en minimumskonsentrasjon på 40% av saponiner.

hvor mye

En pakke på 60 kapsler på 500 mg hver av Tribulus terrestris kan bli funnet for omtrent R $ 57,00 på nettbutikker.

Andre referanser:

  • Qureshi A, Naughton DP, Petróczi A. Den systematiske gjennomgangen på urteekstrakt Tribulus terrestris og røttene av sin antatte afrodisiakum effekt og øke ytelsen. Diet J Suppl. 2014 Mar; 11 (1): 64-79. doi: 10,3109 / 19390211.2014.887602.
  • Tribulus terrestris - bruker og risiko - WebMD

Nå som du har lært hvordan du skal ta Tribulus terrestris riktig, er du ivrig etter å prøve det ut for å få muskler? Du kjenner noen som har vært vellykket? Kommentere nedenfor.