Søtpoteter Fattening eller Gå ned i vekt?

søtpotet

Hvis du prøver å gå ned i vekt ved å kutte kalorier, og legger søtpoteter til kosthold kan hjelpe deg å få mer næring. Selv om en søt potet inneholder bare ca 112 kalorier, ingen av dem fett, den har 2 gram protein og over 100% av anbefalt daglig mengde vitamin A, et næringsstoff som hjelper øynene dine, bein og immunsystemet holde seg frisk .

karbohydrater

Hver kopp søtpoteter gir deg 28 gram komplekse karbohydrater, ifølge Landbruksdepartementet. Man skulle tro at søtpotet så fetende, men har færre kalorier, langsomme absorberende karbohydrater og mange næringsstoffer, søtpotet deg ned i vekt ved å gi ekstra energi og gjør at du forbrenner mer kalorier mellom måltidene. Karbohydratinnholdet hjelper hjernen til å produsere glukose, som kan holde deg våken og energisk, unngå apati som ofte følger med vekttap regimer.

Lav glykemisk indeks

Søte poteter har en lav glykemisk indeks, noe som betyr at den ikke forårsaker toppene i blodsukkernivået. Dietter som inneholder søtpoteter og andre matvarer som har en lav glykemisk indeks hjelp i å miste vekt. Den lav glykemisk søtpotet stabiliserer ofte sukker i blodet og er fortsatt sunt. Hold sukker frisk blod hemmer konsentrasjonen av magefett. Dette er fordi sukker ustabil blod vanligvis fører til insulinresistens, fedme en forløper.

Se også: Fordeler og søtpotet oppskrifter for vekttap

Vann Høyt innhold

Til slutt, søtpotet mister vekt på grunn av for stor mengde vann som finnes i sin sammensatte. Med unntak av bein og fett, er kroppen din består nesten hovedsakelig av vann, og så det er ingen overraskelse at det reagerer positivt når du spiser mat som inneholder store mengder vann. Da fibrene, opptar mye plass i magen vann. Så spiser mat som inneholder mye vann som søtpoteter vil føle deg fornøyd og vil hindre at du spiser for mye og spise mellom måltidene. Dette vil hjelpe både dine vekttap mål som hindrer deg å få vekt igjen.

Purple søtpotet

I USA, søtpoteter generelt har en gul eller oransje farge, men i Asia, lilla sweet poteter er vanlig, herunder spesielt her i Brasil. De inneholder forbindelser som kalles antocyaner, som har kraftige antioksidante egenskaper. Forskere studert effekten av lilla søt potet i adipocytter, eller fettceller, i 2011. De fant at ekstrakt forårsaket en reduksjon i sekresjon av leptin, et hormon som spiller en rolle i å kontrollere fettmetabolisme, noe som indikerer at søtpotet lilla kan fremme vekttap og forebygge fedme.

erstatninger

søtpotet er allsidig og kan brukes i stedet for høyere kalori mat. Legg søtpoteter til en suppe eller lapskaus å tykne det naturlig uten å legge fete kremer. Legg brødet å spise noe søtt som ikke er full av fett og kalorier. Det kan erstatte stivelse del av måltidet i stedet for få kalorier og mange næringsstoffer for poteter, pasta eller ris.

Utvalg og lagring

Se etter små eller mellomstore poteter, soft shell og umerket. Unngå enhver med en "skjegg" hvite, et tegn på at potetene er for modne og er sannsynligvis vanskelig. Selv søtpoteter virke tøffe, de er skjøre og ødelegge lett. Et kutt merke på overflaten eller sprer seg raskt ødelegge hele potet. Ikke legg dem i kjøleskapet, akselererer den forverringen.

Tips forberedelse og servering

Å lage mat søtpoteter, ikke skrelle dem. La intakt bark hindrer overdreven tap av verdifulle næringsstoffer og "holder" sin naturlige sødme. Tørr og gul rekke kan brukes på en hvilken som helst oppskrift som bruker vanlige poteter. De mørkere varianter er vanligvis søtere bakt eller stekt. Også prøve å knuse dem, satt i en sufflé eller lage en kake. Ikke legg sukker, fordi som med noe mat, fetende søtpotet når den legger en masse unødvendige kalorier gjennom sukker.

referanser

  • Academy of Nutrition and Dietetics: Hva er Fiber?
  • USDA Nutrient Database: søtpotet
  • Department of Food Science and Nutrition, Pusan ​​National University, Busan, Korea: Anti-Fedme og antioksidative effekter av Purple søtpotet Extract i 3T3-L1 adipocytter in vitro

Formålet som du allerede har tatt den søte poteter i kostholdet ditt? Tror du at fetende søtpotet eller gå ned i vekt? Vi har hatt betydelige resultater? Kommentere nedenfor!