8 Fordeler med peruanske Maca – for servering, bivirkninger og dosering

8 Fordeler med peruanske Maca - for servering, bivirkninger og dosering

Mange planter som tidligere måtte bruke lokaliserte kilde regioner fortsatt å bli oppdaget av vitenskapen og bli kjent over hele verden, faller i populære smak. Maca er et eksempel. Det er også kjent som peruanske ginseng og er brukt og dyrket som en medisinsk urt siden antikken, ved Inca folk.

Hva er den peruanske Maca?

Forbruket av maca skyldes både sin næringsverdi som tilstedeværelsen av gunstige fytokjemikalier for helsen. Det er rik på mineraler, inkludert kalsium, kalium, jern, magnesium, fosfor og sink. Den inneholder også fytosteroler, mange essensielle fettsyrer, proteiner, karbohydrater og fiber.

Det Maca tusenvis av år brukes av Andes folkeslag til medisinske formål knyttet til fruktbarhet, seksuell lyst, vitalitet og mental klarhet.

I 2002, har en studie demonstrerte også dens antioksidantaktivitet, bekjempelse av forskjellige typer av reaktive oksygenarter. Dessuten vises anlegget for å bistå i hormonell balanse gjennom stoffer som ikke virker direkte som hormoner, men stimulerer tilstrekkelig naturlig produksjon, så det kalles adaptogen.

Roten fremstilles et pulver som kan brukes direkte i denne form eller innkapslet.

Den peruanske Maca fordeler

Fordelene med maca er mest identifisert av den populære tradisjonelle bruken, siden lite vitenskapelig forskning har blitt gjort på anlegget. Men eiendommene er tildelt det dateres tilbake tusenvis av år, og det er flere.

1. Øket libido

Dette er en av fordelene med maca visst en stund, fordi bruken er å stimulere seksuell historie, felles ønske blant den peruanske befolkningen siden 2000 år siden. Lite forskning har blitt utført, men noen dyrestudier indikerer viss afrodisiakum eiendom. Flere studier på mennesker er nødvendig for å bekrefte og forstå hvordan anlegget fungerer, hva stoffer involvert, etc., men det er allerede mange kliniske indikasjoner på at eiendoms. 

2. oppmuntrende fruktbarhet

Fra studier utført hittil, det er dokumentert at maca kan øke sædkvalitet hos menn, økt fruktbarhet. Mange helsearbeidere og pasienter rapporterte forbedret hormonelle funksjon og økt fruktbarhet hos både menn og kvinner er de samme fordelene med maca.

3. hormonbalansen

Hormonbalansen bør forhindres av kroppen, fordi hormonene virker i meget små konsentrasjoner og administrere mange biologiske funksjoner. Men de hormonelle kontrollmekanismer i kroppen kan noen ganger mislykkes, fører til knapphet eller utskeielser og mange sykdommer.

Peruvian Maca ser ut til å virke til å styre stimulering av hormonproduksjon av hypotalamus og hypofysen, er "sentre" for kontroll av det endokrine systemet hos mennesker. De kontrollerer andre kjertler i hele kroppen, og derved forbedre hormonproduksjonen i binyrene, skjoldbruskkjertel, bukspyttkjertel, eggstokker og testikler.

4. Øket energi

Med bruk for noen få dager, energinivået og styrke allerede indikerer en god forbedring, inkludert mange idrettsutøvere bruker maca å forbedre idrettsprestasjoner.

Maca inneholder komplekse karbohydrater, som er gode kilder til energi og også B-vitaminer, som tar del i de biokjemiske reaksjoner som fører til produksjon av energi.

5. Hjelp i å kontrollere symptomer på overgangsalder

Fordelen med maca i hormonell modulering hjelper menopausale kvinner som har symptomer skyldes en ubalanse i produksjonen av kvinnelige hormoner. Peruanske Maca hjelper å lindre hetetokter, egenskaper som scene, og også hjelper på symptomene på premenstruelt syndrom hos kvinner i fertil alder.

Fordi den inneholder kalsium, kan bidra til å forebygge osteoporose i overgangsalder veldig vanlig.

6. Mental Clarity

Blant fordelene med maca er også forbedring av mental helse. Mange rapporterer å bli bedre resonnement, fokus og klarhet tenkt å gjøre tilskudd med tuber.

7. Stabilisering humør

Anlegget synes også å bidra til forbedring av noen stemningslidelser, lindrende tilfeller av angst, stress, depresjon og konstant humørsvingninger.

8. Forbedrer hud

Et annet viktig element av fordelene med maca synes å være i forhold til hudproblemer. For mange mennesker, hjelper det å forbedre akne og kviser, og redusere følsomheten og øke toleranse for svært lave eller svært høye temperaturer.

Hvordan ta og Dosering

Dosen som er generelt betegnet utgjør 500 til 1200 mg per dag, men undersøkelser har anvendt 1500 og 3000 mg, fordelt på tre daglige doser, for forbedring av mannlig seksuell lyst, uten imidlertid å finne forskjellige resultater på effektiviteten av disse to doser. Det anbefales at hvis du starter behandling med lavere doser, og de er økt med tiden. Din lege eller ernæringsfysiolog kan fastslå med større sikkerhet den optimale dosen for deg, er det alltid viktig å konsultere en profesjonell når behandling med eventuelle tillegg starter.

Et godt alternativ for å få fordelene av maca er å inkludere det i utarbeidelsen av mange retter som salater, drikke, vitaminer, varme retter, supper, juice og kaffe, ta vare bare for å unngå for høye temperaturer som kan føre til tap av deres egenskaper.

Tidligere smaken kan virke litt rart, men det avhenger av hvilken mat som er årsaken til blandingen i tilfelle av pulver forbruk og over tid vil du bli vant.

sivile effekter

Maca har vist seg ganske trygg når forbrukes i doser vanligvis spesifisert og bivirkninger har ikke blitt identifisert ennå.

Men som alle andre supplement, er det nødvendig å unngå overforbruk. På grunn av effekter på hormonbalansen, kan store mengder kull føre til en mangel på det endokrine system og medføre alvorlige konsekvenser. Hvis du opplever symptomer ved inntak av planten, straks avbryte bruken og oppsøke helsetjenesten.

kontraindikasjoner

gravide eller som ammer bør ikke bruke den peruanske maca siden det ikke finnes data for å bevise deres sikkerhet i denne perioden.

Personer med en hvilken som helst sykdom som er hormonsensitiv bør unngå inntak av rot. Eksempler er brystcancer, uterincancer og eggstokkreft, endometriose eller livmorfibrose. Likeledes, en tilstand som kan bli påvirket av eksponering for østrogen skaper risiko ved inntak av maca, siden anlegget kan forsterke virkningen av østrogen.

Du vet allerede disse fordelene med maca for helse og fitness? Er du villig til å prøve dette tillegget? Kommentere nedenfor!