12 Fordeler med Papaya – for servering og egenskaper

papaya

Det er ikke rart papaya ble kalt "frukt av englene" av Cristóvão Colombo erobrer. Hennes søte og forfriskende smak, sin myke konsistens og levende oransje massen er attraktive for øyet og for ganen.

Papaya er en naturlig kilde til vitaminer og mineraler, og kan umåtelig nytte for helse og vitalitet av kroppen vår, fordi det er veldig sunt.

Blant fordelene med papaya for helse kan vise støtte fordøyelsen, immunforsvaret og hjertesykdommer, blant mange andre.

papaya Properties

Foruten den deilige smaken og fargen på sola i tropene, er det en rekke av papaya helsemessige fordeler til de som konsumerer det. Frukten er en rik kilde til næringsstoffer.

Papaya har antioksidanter så som karotenoider, flavonoider og vitamin C; B-vitaminer, folsyre og pantotensyre; og mineraler kalium, magnesium og kobber, og fiber. Sammen utgjør disse næringsstoffene fremme helsen til det kardiovaskulære systemet og også gi beskyttelse mot tykktarmskreft. Den inneholder også fordøyelses enzymet papain, som brukes til behandling av idrettsskader, traumer, og allergier.

Mange studier tyder på at økt forbruk av plante matvarer som papaya minsker risikoen for fedme, diabetes, hjertesykdom og gir andre fordeler som sunn hud og hår, økt energi og redusert vekt.

Ernæringsmessige sammensetningen av papaya

Et medium papaya Papaya har ca 120 kalorier, 30 gram karbohydrater (inkludert 5 gram fiber og 18 gram sukker) og 2 gram protein.

Papaya er en utmerket kilde til vitamin C og en enkel gjennomsnittlig frukt kan gi dobbelt de daglige behovene til kroppen vår.

Frukten er en god kilde til folsyre, vitamin A, magnesium, kobber, pantotensyre og fiber. Det har også B-vitaminer, alfa- og beta-karoten, lutein og zeaxanthin, vitamin E, kalium, vitamin K og lykopen, den kraftig antioksidant som vanligvis forbindes med tomater.

Egenskaper av frø og papaya blader

Forskning gjort av US Department of Agriculture viste at papaya frø er rike på fett og protein, og kan være en god kilde til kalsium, magnesium og fosfor.

Frøene er også indikert for kontroll av parasitter i tarmen.

På grunn av sitt høye innhold av fett, forskere anbefaler forbruker papaya frø sparsomt. En porsjon papaya frø to skjeer er ekvivalent med en proteinrest.

Som for te eller saft av papaya blader, er det fortsatt lite forskning som attesterer sin effekt og sikkerhet, men mange mennesker, spesielt i India og Malaysia tar det å øke antall blodplater når de er påvirket av feber forårsaket av dengue. Noen leger mener også at papaya blad juice kan få for å unngå behovet for blodplatetransfusjon i alvorlige tilfeller.

12 fordelene med papaya for helse

Her er hvordan papaya egenskaper gir fordeler til helse og fitness. Så, hva er papaya likevel?

1. Konsumere papaya forhindrer kvalme og hjelper i behandling av forstoppelse

Ta papaya juice og spise moden frukt hjelper på fordøyelsen av mat. Tilstedeværelsen av folsyre, vitamin C og vitamin E i papaya også forhindre kvalme fordi de produserer en styrkende effekt i magesekken og tarmene.

Fibrene papaya gi fordeler som økt avføring, forbedret evakuering og avlastning passasje av avføring, og dermed redusere virkningene av forstoppelse.

2. Beskytter mot hjertesykdom

Spising papaya kan være svært nyttig for forebygging av aterosklerose og hjertesykdommer. Frukten er en utmerket kilde for antioksidanter, vitamin C og vitamin A. Disse næringsstoffene bidra til å forhindre oksydasjon av kolesterol. Når oksidert kolesterol er i stand til å sette seg fast og samle seg på veggene i blodkarene, som danner farlige plaques som til slutt kan føre til hjerteinfarkt eller slag.

Papaya også er en god kilde for fiber, noe som kan redusere forhøyede kolesterolnivåer.

Folsyre funnet i frukt tjener til å gjøre omdannelsen av homocystein til en substans som kalles benigne aminosyrer slik som cystein eller metionin. Hvis uomvendte, kan homocystein direkte skade blodåreveggene og hvis nivåene blir for høyt, er det ansett som en betydelig risikofaktor for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

3. Støtter immunsystemet

Vitamin C og vitamin A, som er utviklet i legemet fra p-karoten, som er tilstede i overflod i papaya, er nødvendig for riktig funksjon av immunsystemet. Forebygging av smittsomme sykdommer som tilbakevendende øreverk, forkjølelse og influensa, blant andre, er derfor mer noen av papaya fordeler for helsen vår.

Immunsystemet fungerer som et skjold mot ulike infeksjoner som kan gjøre deg virkelig syk. En enkelt papaya kan dekke mer enn 200% av dagsbehovet for vitamin C, noe som gjør den velegnet til å bygge en sterkere immunsystem.

4. Fungerer som anti-inflammatorisk

Papaya inneholder flere spesifikke enzymer som fordøyer proteiner, inklusivt papain og chymopapain. Disse enzymene tjene til å bidra til å redusere betennelser og forbedre helbredelse av brannsår. Også papaya finnes i antioksidanter, herunder vitamin C og beta-karoten, er bra for å redusere inflammasjon.

Disse egenskapene forklare hvorfor folk med sykdommer som er forverret av betennelse, som astma, slitasjegikt og leddgikt, vanligvis føler seg bedre når de spiser papaya.

5. Beskytter mot makuladegenerasjon

Makuladegenerasjon er en øyesykdom aldersrelatert, og er den ledende årsak til synstap hos eldre voksne. I denne tilstanden, okulær degenererte celler, noe som resulterer i tåkesyn og kan føre til blindhet.

Det Papaw fordeler for å redusere risikoen for å utvikle makuladegenerasjon på grunn av tilstedeværelsen av beta-karoten antioksidant, ansvarlig for den oransje fargen på frukten. Som gulrøtter, bidrar papaya å forbedre øye helse og visjon kvalitet.

Ifølge en studie publisert i Archives of Ophthalmology, kan bruk av tre eller flere daglige porsjoner med frukt redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD).

I en studie med mer enn 100.000 kvinner og menn, forskere evaluert effekten av inntak av frukt og grønnsaker som inneholder karotenoider antioksidanter hos pasienter og fulgte den tidlige utviklingen av macula degenerasjon i den mest alvorlige formen av sykdommen forbundet med blindhet. Resultatene viste at frukt inntaket var definitivt beskyttende mot den alvorlige formen av sykdommen som ødelegger visjon.

6 kan beskytte mot revmatoid artritt

Mens en studie antyder at høye doser av vitamin C-tilskudd kan forårsake slitasjegikt, en form for degenerativ artritt, en annen tyder på at inntak av matvarer som er rike på vitamin C, slik som papaya, kan beskytte mot polyartritt, reumatoid artritt formen av det det involverer flere ledd.

Forskning har vist at chymopapain er ansvarlig for fordelene av papaya til styring av reumatoid artritt og osteoartritt.

7. Hjelper Lavere Kolesterol

Papaya er rike på fiber, vitamin C og antioksidanter som forhindrer akkumulering av kolesterol i arteriene. akkumulering av kolesterol kan fullstendig blokkere arteriene, forårsaker forskjellige sykdommer i hjerte- og karsystemet.

8. Hjelp deg ned i vekt

Papaya er en frukt som ikke kan være mangler i dietten til de som planlegger å gå ned i vekt. Den har færre kalorier, har en betydelig mengde fiber som hjelper kontrollere sult og har egenskaper som bringer papaya fordeler funksjon av tarmen.

9. Det er bra for diabetikere

Selv om papaya er naturlig søt, den har lavt sukkerinnhold (8,3 g papaya kuttet i et glass). Denne egenskapen gjør frukten et utmerket valg for diabetikere. Vitaminer og fytokjemikalier at den har forhindre utvikling av hjertesykdom som skyldes diabetes.

Dessuten kan folk som har diabetes spise papaya som et forebyggende.

10. forhindrer tegn på aldring

Sunne vaner som å spise en papaya kan daglig bremse aldringsprosessen. Papaya er rik på vitamin C, vitamin E og beta-karoten som antioksidanter som beskytter huden mot frie radikaler, redusere forekomsten av rynker og hud tørrhet.

11. fremmer hårvekst

I tillegg til å opprettholde en sunn hud, de fleste av fordelene med papaya er dens betydning for helsen til håret. Vitamin A i seg selv blir brukt i produksjonen av talg, en forbindelse som er avgjørende for å opprettholde glatt, skinnende og hydrert hår. Ekstern bruk av papaya ekstrakt i hodebunnen kan hjelpe deg å bli kvitt flass, noe som fører til hårtap hos mange mennesker.

De næringsstoffer som finnes i papaya bidra til å forhindre håravfall og har egenskaper som driver vekst og styrking av trådene.

12. Det kan forebygge kreft

Papaya er rik på antioksidanter, fytokjemikalier og flavonoider som hindrer cellene mot skade ved innvirkning av frie radikaler. En studie av Harvard School Health Department viste at beta-karoten, som finnes i overflod i papaya, beskytter mot prostatakreft og fungerer mot vekst av tykktarmskreft.

Fibrene som er tilstede i papaya er også i stand til å binde til kreftfremkallende giftstoffer i tykktarmen og holde dem borte fra friske celler. Videre, folinsyre, vitamin C og vitamin E har også vært forbundet med en redusert risiko for kreft i tykktarmen.

Øk inntaket av disse næringsstoffene gjennom forbruk av papaya er en spesielt god holdning for personer med risiko for tykktarmskreft.

regelmessig spiser frukt rik på lykopen, som papaya, kan redusere risikoen for en mann å utvikle prostatakreft, antyder en studie publisert i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, en ernæring asiatisk magazine.

Studien involverte 130 pasienter med prostatakreft og 274 i sykehus kontrollfasen, og fant at de som spiste frukt og grønnsaker rike på lykopen, som tomater, aprikoser, grapefrukt, vannmelon, guava og papaya, var 82% mindre sannsynlighet for å har prostatakreft sammenlignet med de som ikke bruker dem.

Undersøkelsen har også foreslått at inntak av grønn te samtidig med mat rik på lykopen resulterte i en beskyttende effekt enda sterkere hos menn.

Tips for bedre bruk av papaya i utarbeidelsen av måltider

Her i Brasil er tradisjonelt spiser rene moden papaya, vitamin eller fruktsalater, men vet at det også tjener til å brukes på andre måter.

Etter vask av frukt, skjær den på langs og reserverer frøene, prøv å klemme sitronsaft før du spiser frukten.

Selv om folk flest kaste frøene, vet at de er spiselige, har en krydret smak og også bringe fordelene med papaya til helse. De kan tygges eller blandes i salater og sauser for å gi en krydret smak.

I Mexico er skiver papaya blandet med koriander, ingefær og jalapeno pepper for å lage en krem ​​de tjener til å spise med reker og annen sjømat.

I enkelte asiatiske land papaya er slått i en blender med jordbær og yoghurt og fungerte som en kald suppe å starte et måltid.

I Thailand er mer grønn papaya skiver tynn og krydret med sitron, salt, olivenolje og mynte og servert som en salat.

Mulige allergiske reaksjoner

Lateksen er en substans som utvikler seg naturlig i papaya og anvendes kommersielt som en mykner for kjøtt, ved fremstilling av forskjellige kosmetikk for hud og i visse tyggegummier.

Men hvis en person er allergisk mot lateks, det kan også være allergisk mot papaya.

Som avocado og banan, inneholder papaya en substans som kalles chitinase, et enzym syndrom assosiert med allergi mot lateks frukt.

Selv om det ikke et vanlig fenomen, viser forskning at kitinase årsaken allergisk reaksjon å reagere med naturlig latex frukt i personer utsatt for slikt.

Hva synes du om fordelene med papaya? Nå som du vet hva den gjør og kjenner dens egenskaper, vil inkludere det mer på menyen? Kommentere nedenfor!