Glutamin – Vad är det som är, förmåner, biverkningar och hur man

träningspass skaka

Kosttillskottet Industrin investerar allt mer i produkter för att ge en bättre process definition och muskelmassa vinning. Det finns få produkter som erbjuds, och bland dem de som sticker ut är vassleprotein och BCAA; Men den senaste forskningen har upptäckt att anslutningen av glutamin som en allierad blir allt vanligare, men vilka fördelar detta tillägg kan erbjuda? Vilka är de avgiftsbelopp som erbjuds genom dess användning?

Denna aminosyra är mycket vanligt i kroppen och det kan även bidra till produktionen. Studier har visat att musklerna tränas cirka 60% av glutamin. Det kan hittas i överflöd i flera organ och är nödvändig för många funktioner i vår kropp. Glutamin kan vara skillnaden du behöver, eftersom det bidrar till en bättre process för proteinsyntes. Här hittar du glutamin i kapsel eller pulver version.

För servering glutamin 

Vår kropp beter sig för att upprätthålla en tillräcklig mängd glutamin i blodet eftersom det hjälper transport av ammoniak och kväve i blodet.

Musklerna är avgörande för att upprätthålla tillräckliga mängder glutamin i kroppen, så idrottare och fysiskt aktiva personer bör prioritera tillskott av dessa aminosyror för att undvika perioder av katabolism och upprätthålla en väl fungerande metabolism.

Studier hävdar att glutamin kan bidra till bättre effektivitet i mental funktion, är det omvandlas till glutaminsyra och så gynnar syntesen av GABA, en viktig neurotransmittor.

Glutamin används som en energikälla för immunsystemet, vilket kommer att gynna under perioder av trötthet efter högintensiv träning.

Den så kallade överträning kan ha sina symtom minskat, eftersom det är kännetecknande för en glutamin brist. Denna term används för att hänvisa till ökad kortisol hormon, som har katabol effekt, dålig prestanda under träning, trötthet, speciellt muskler, illamående och även humörsvängningar, så att vi kan se att det är viktigt att användningen av glutamin kan lägga konditione fysiska.

Glutamin kan bidra till ökningen av glukos. Studier har gjorts och identifierade ökade ungefär 7 gånger mängden glukos som finns före konsumtion av tillägget.

Fördelarna av glutamin

 • Det erbjuder anti-katabola effekt.
 • Det bidrar till tillväxten av muskler.
 • Glutamin främjar immunförsvaret.
 • Detta tillägg kan bidra till bättre fungerande tarmen, vilket bidrar till en bättre absorption av näringsämnen i fodret som erbjuds.
 • Användningen av glutamin kan bidra till obalans av hormoner efter stort slitage från träning, vilket kan gynna humör.
 • Sannolikheten för uppkomsten av degenerativa sjukdomar blir reduceras med regelbunden konsumtion av glutamin.
 • Glutamin kan bidra positivt till att kontrollera blodsockernivån i blodet, samt bidra till en väl fungerande tarmfloran.
 • Detta tillägg kan bidra avsevärt i minnesaktiviteter.
 • Glutamin främjar produktionen av glutation, som är en kraftfull antioxidant för kroppen. Denna produktion kan bidra till att förhindra oxidation av tyger och avgiftning av ämnen.
 • Det gynnar elimineringen av ammoniak från kroppen efter träning.

Kontra glutamin

Studier visar att användningen av glutamin bör undvikas av diabetiker eftersom din kropp beter sig på ett ovanligt sätt under metabolismen av glutamin. Vid användning måste övervakas och / eller godkännande av en läkare och en fysisk pedagog.

bieffekter

Det finns inga studier som visar biverkningar på grund av användning av glutamin. Men tillskott med glutamin kan senare ge upphov till att minska den naturliga produktionen av det.

Uppmärksamhet bör ägnas åt de tillägg som används för forskning kunde bevisa att ersättnings aminosyror kan bromsa absorptionen av andra, så är det viktigt att analysera intagna ämnen.

Regelbunden användning av alltför stora doser av glutamin kan resultera i framtiden ineffektiv transport av aminosyror i vävnaderna och minska absorptionen av näringsämnen i tarmen och njuren.

Konsumera Glutamin inte nödvändigtvis kan resultera i konsekvenser i närvarande men i framtiden kan ge en minskning av halterna av aminosyror, såsom leucin, isoleucin och Alina.

Användningen av glutamin kan också ge gasbildning och förstoppning, och det rekommenderas att personer med njurproblem och lever avstå från användningen av detta tillägg, kan det leda till allvarligare konsekvenser.

Hur man tar glutamin

Idrottare och fysiskt aktiva människor äter mer än 20 gram glutamin per dag. Forskning har visat att den minsta dos av 5 gram per dag redan kan bidra, men konsumenterna tvist och säger att 10 gram kan ge bättre stöd.

På grund av den kontroversiella, den bästa tiden för konsumtion var tillräckliga och valt common mode:

 • Tidigt på morgonen: Om du tar 5 gram glutamin fasta skärpa transport glykogen.
 • Före träning: Du kan äta 4-8 gram glutamin minst 30 minuter innan träning.
 • I post-workout måltid: Konsumtionen av 5 gram efter träning kan bidra till en mer effektiv muskelåterhämtning och även inducerar normalisering av glutamin hastigheter som förbrukats under fysisk aktivitet. Det rekommenderas att konsumera direkt efter verksamheten.
 • Vid kvällsmat: Genom att äta 5 gram glutamin i den sista måltiden på dagen, kan produktionen av tillväxthormon gynnats och medan du sover, kommer dina muskler kvar i ett anabolt tillstånd.

priser 

Glutamin priserna kan variera från $ 38.00 till $ 284,00.

Var kan jag köpa? 

Du kan köpa glutamin i hälsokostbutiker och naturliga mataffärer. Online butiker erbjuder även online-köp, men det är viktigt att du söker referenser om tillförlitligheten av de valda platserna.

Har du upplevt glutamintillskott? Vilka var dina resultat? Om inte, tänk på att gå? Kommentera nedan.