N-acetylcystein (NAC): Vad är det som är, fördelar och biverkningar!

NAC

En av de största oro människor som tar hand om kroppen är proteintillförseln till musklerna. Det är viktigt inte bara för att försumma bidraget från egna proteiner, men också de ämnen som gynnar och gör mer effektiv absorption av näringsämnen.

Genom att bidra till tillhandahållandet av glutation, är också ansvarig för att förhindra överbelastning av infektioner och toxiner, vilket kommer att gynna metabolismen, bygga muskler och styrka immunsystemet N-acetylcystein (NAC).

Varför glutation?

Det utmärker sig för att hålla i cellerna, vilket är ett utmärkt läge för att neutralisera fria radikaler. Glutation kan också erbjuda hälsofördelar eftersom det kan hjälpa till att bekämpa många sjukdomar.

Bidrag av N-acetylcystein (NAC) för hypertrofi

N-acetylcystein (NAC) kan bidra till bättre absorption av andra näringsämnen, och bidrar också till att de används på ett bättre sätt. Ingrediensen kan belysas av återhämtning agent funktionalitet. Han är möjlighet att erbjuda de antioxidanta fördelarna direkt i muskelcellerna, som sägs vara en super nytta för dem som tränar hårt och vill bygga och få muskelvolym.

Dess betydelse är inte bara begränsat till funktionen att eliminera fria radikaler som kan skada muskler, men också öka nivåerna av det viktigaste antioxidant i kroppen: glutation. Forskning som utförs i Australien har visat att N-acetylcystein (NAC) kan bidra till de kroppsbyggare, eftersom det ökar mängden av cystein i musklerna, vilket sålunda påverkar glutation återställa, bibehålla poster nivåer före, under och efter träningen .

Antioxidant åtgärd som NAC erbjuder är mycket viktigt att förhindra muskelnedbrytning under tung träning. Det kan minska de negativa effekterna på muskler, vilket minskar nedbrytningen av muskelmembran och andra viktiga komponenter till cellerna.

muskeltrötthet

Mjölksyrauppbyggnad anses ofta vara huvudansvarig för uppkomsten av trötthet under träning.

Det sägs att överskottet av natrium och kalium också bidra till minskningen i muskelstyrka och uthållighet, och det är just denna aspekt som N-acetylcystein sticker ut, eftersom det kan öka aktiviteten och ansvar kalium och natrium, så används positivt under träning, vilket gör att du kan hålla din styrka och förseningar muskeltrötthet. Människor som konsumerar NAC före träning kan lägga till ytterligare 30% utbyte i deras makt för lyft träning.

Tro inte att den positiva roll som N-acetylcystein (NAC) är begränsad till styrketräning eftersom det också kan vara viktigt för dig att förbättra ditt resultat på hjärt övning för längre, det sägs att NAC kan minska trötthet andningsmuskulaturen, som hjälper dig andas bättre under träning. Så om att komplettera med NAC, kommer du också fortfarande brinner mer kroppsfett.

arginin

Inte bara att de avgifter som nämns ovan, kan N-acetylcystein (NAC) också bidra till en ökad NO-nivåer i kroppen. Denna faktor kan leda till ökat blodflöde till dina muskler, vilket ökar energinivåer under träning, hjälper muskelstyrka, och även till tillväxten av muskler och förlust av extra kilo. Med tanke på alla funktioner är NAC erkänd som favorit förare av NO till bodybuilding och kroppsbyggare utövare.

fettförbränning

Tro inte att NAC bidrag till kaloribränn är begränsad till en indirekt åtgärd, tvärtom. Regelbundna användare av NAC analyserades under 8 veckor, och det märktes att de elimineras ca 5% av kroppsfett de hade i bedömningen av den första, och detta resultat märktes utan att göra några ändringar i kost planer.

Drogs slutsatsen att N-acetylcystein (NAC) kan verka positivt till fettförbränningen, kan det minska förmågan hos insulin att interagera med fettceller. Normalt reagerar insulin med fettceller, vilket skapar lagring och suspendera elimineringen av extra kilo. Kom ihåg att om du förbrukar NAC att upprätthålla en lågkaloridiet, kan resultaten bli ännu mer anmärkningsvärt.

Viktminskning kan också erkänd som en av fördelarna med N-acetylcystein, eftersom det verkar på sköldkörteln beteende, en av de faktorer som påverkar uppnåendet av bra sätt för många människor. En annan orsak som motiverar vissa människor har svårt att viktminskning är polycystiskt ovariesyndrom, men NAC har också använts för att förbättra kroppens känslighet för insulin sådana personer.

Doserings N-acetylcystein (NAC)

Om du vill få mer energi, minska trötthet, bygga muskler, få styrka och eliminera fett, rekommenderas att välja doser mellan 600-2400 milligram NAC per dag.

Den bästa tiden för konsumtion ligger bredvid en pre-workout skaka. Du måste tro att du ska ta det i dagar, efter den perfekta konsumtion vid sådana tillfällen är på morgonen, bredvid sin första dagliga måltid.

bieffekter

Det sägs att användningen av N-acetylcystein är nog säkert för de flesta vuxna när konsumeras av recept, det är viktigt. Det kan orsaka illamående, kräkningar, diarré eller förstoppning. Sällan kan orsaka effekter som hudutslag, feber, huvudvärk, sömnighet, minskad blodtryck och leverproblem.

Vi bör understryka att vid inandning, kan det orsaka svullnad i området kring munnen, rinnande näsa, dåsighet och täthet i bröstet.

N-acetylcystein har en obehaglig lukt och kan inte vara så lätt att konsumeras.

kontraindikationer

Det sägs att användningen av N-acetylcystein kan vara säker när det tas oralt, men det finns inga bevis hittills visar att läkemedlet kan orsaka skador på gravida kvinnor och foster. Vi måste inse att det säkraste kursen är att söka en utvärdering och uppföljning eller rekommendation för konsumtion. Gravida kvinnor och amning bör vara uppmärksamma på eventuella effekter som N-acetylcystein kan erbjuda och undvika skador på hälsan.

Det finns bevis för att N-acetylcystein kan orsaka bronkospasm hos personer med astma, vid inandning eller tas oralt, så det är viktigt att genomgå behandling åtgärda endast att övervaka vårdpersonal och du litar på.

Människor som är allergiska mot läkemedelskompositionen bör också hålla sig borta från den.

Ytterligare referenser:

  • University of Maryland Medical Center: cystein
  • Naturläkemedel: N-acetylcystein
  • Glutation: Ny Supplement på Block
  • Life Extension: N-acetylcystein Översikt
  • N-acetyl-cystein - WebMD
  • Alternativ medicin Review: N-acetylcystein behandling förbättrar insulinkänsligheten hos kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom
  • Nutra Sanus: L-cystein och cystein
  • Supplement Datum: NAC

Har du någon önskan att prova tillskott med N-acetylcystein (NAC)? Du känner någon som har varit framgångsrik med det? Kommentera nedan!