Magnesiumklorid – Fördelar, Biverkningar Vad är och hur man tar

magnesiumklorid

Magnesiumklorid är en mycket viktig och väsentlig mineral för både människors och djurs liv. Utan den kroppen inte skulle kunna hålla vätskor i blodkärlen, bär nerv sändningar flyttar muskler, eller upprätthålla god njurfunktion. Som en av de viktigaste mineralerna kroppselektrolyter, utför magnesiumklorid många funktioner och är snabbt utsöndras från kroppen.

Vad är magnesiumklorid?

Magnesiumklorid är ett mineraltillskott som används för att förebygga och behandla magnesiumbrist i blodet. Magnesium är mycket viktigt för den normala funktionen av celler, nerver, muskler, ben och hjärta. Typiskt ger en väl balanserad kost nog att normala halter av magnesium i blodet. Men vissa situationer ge upphov till att förlora magnesium snabbare än kosten kan ersätta.

Dessa situationer innefattar behandling med diuretika och läkemedel mot högt blodtryck, alkoholism, dålig kost, svår diarré, frekventa kräkningar, tarmabsorption problem och mage och dåligt kontrollerad diabetes.

Vissa livsmedel, såsom nötter, hela korn, bönor och spenat, är rika källor till magnesium och magnesiumklorid tillskott är inte nödvändigt, om inte kroppen är bristen av mineralet.

Det förekommer absorptionen av magnesiumklorid? 

Magnesium är onekligen terapeutiskt för människokroppen, men mycket är inte berättade om vilken typ och kvalitet av olika former av magnesium.

Inte alla magnesium typer ger samma fördelar att känna igen. Liksom andra mineraler till näringsvärdet sker magnesium i olika organiska och oorganiska former i naturen, och alla har olika grader av effektivitet i vår hälsa, så vi behöver veta hur man ska ta.

Magnesiumoxid, till exempel, är den vanligaste formen av magnesium säljs i apotek och butiker, men studier visar att dess absorption är låg.

Den naturliga förekomsten av magnesiumklorid har visat ökad biotillgänglighet och överlägsen fördelar för hälsan. Dess terapeutiska användning rekommenderas särskilt på grund av hastigheten för sin talan.

Hur du tar magnesiumklorid?

Den magnesiumklorid när det tas oralt, är bättre absorberas om de tas i samband med måltid. Detta tjänar också till att minska magont och diarré inte din läkare instruerar dig annorlunda.

Varje dos bör tas med ett helt glas (240 ml) vatten.

Om indikationen är intaget av fördröjd frigöring enterobelagda kapslar, krossa eller tugga kapseln inte att frigöra hela innehållet på en gång, vilket ökar risken för biverkningar.

Om du använder flytande form av produkten, noggrant mäta upp dosen. Om du använder en suspension, skaka flaskan väl före varje dos.

Ta din medicin regelbundet och vid en bestämd tidpunkt varje dag för att få maximal nytta av det. Kom ihåg att doseringen är baserad på ditt medicinska tillstånd och svar på behandlingen beror på det, så att inte öka dosen eller intag av tiden utanför anges på etiketten eller ordinerats av läkare. Överskottet av magnesium i blodet kan orsaka allvarliga biverkningar.

Det tolerabla gräns för vuxna är 350 milligram per dag.

Fördelar av magnesiumklorid

1. Det är fördelaktigt för magen

Magnesiumklorid har en viktig roll i produktionen av saltsyra i magsäcken. Vissa människor helt enkelt inte producerar tillräckligt saltsyra (HCl), vilket kan resultera i ett antal hälsoproblem relaterade till metabolism och absorption av näringsämnen. När vi blir äldre, produktion av HCI i magen minskar ofta dramatiskt.

Användningen av magnesiumklorid som ett komplement kan även bidra till att minska många problem som härrör från minskad magsyrautsöndring i magen, såsom malabsorption av vitaminer och mineraler, dålig matsmältning och ökad känslighet för bakterier, virus och jästsvampar som passerar genom tarm.

Magnesiumkloriden ökar produktionen av magsyra, vilket ökar absorption och magnesiumupptag, och förbättra matsmältningseffektiviteten som helhet, vilket skapar en idealisk miljö för assimilering av väsentliga viktiga mikronäringsämnen för hälsan, särskilt som de gamla.

2. Magnesiumklorid olja är fördelaktig när den appliceras topiskt

Användningen av magnesiumklorid är effektiv vid behandling av en mängd olika symptom, inklusive de som är relaterade till hud, muskler och nervsystem. Bland dem kan nämnas psoriasis, muskelspasmer, sömnproblem och mycket mer.

En liten studie utförd av Dr. Norman Shealy, grundare av den amerikanska Holistic Medical Association, ger dokumenterad forskning om effekten av lokal magnesiumklorid i blod kemi. Dr. Shealy jämfördes de intracellulära halter magnesium i ämnen före och efter en period av daglig topisk applicering av magnesiumklorid med en oljespray bad.

Bland de svarande, 75% visade en ökning av de intracellulära magnesiumnivåer.

3. Hjälper till att förhindra komplikationer orsakade av magnesiumbrist

Om magnesiumbrist inte behandlas, kan komplikationer uppstå. Bristen på tillräckligt med magnesium i kroppen minskar absorptionen av andra mineraler, såsom kalcium och kalium. Tar magnesiumklorid för magnesiumbrist kan förhindra relaterade komplikationer såsom låga nivåer av kalcium och kalium i blodet.

4. Du kan främja hjärthälsa

Magnesium ger normala hjärtrytm. Viss forskning tar fördelarna med mineral ett steg längre, vilket tyder på att det kan spela en roll för att förebygga hjärtsjukdomar på lång sikt.

Studier visar att patienter med hjärtsjukdom har ofta låga nivåer av magnesium i blodet, men det krävs mer forskning för att bevisa en konkret koppling mellan mineralnivåer och hjärthälsa. 

Möjliga biverkningar av magnesiumklorid

Den magnesiumklorid intaget kommer att höja magnesiumnivån i kroppen. Du kan dock uppleva några biverkningar såsom:

 1. diarré: magnesiumklorid tillskott allmänt säljs i form av fördröjd tabletter orsakar vanligtvis diarré. Det rekommenderas dock att kontrollera med din läkare om detta symptom kvarstår.
 2. Allergiska reaktioner: Alla typer av allergisk reaktion mot att magnesiumklorid tillskott kräver söka läkarhjälp omedelbart. Symtomen kan vara andningssvårigheter, tryck över bröstet, hudutslag, nässelfeber, klåda, svullnad i ansikte, tunga, läppar eller mun.
 3. Andra allvarliga effekter: långsam reflexer eller illamående när du tar magnesiumklorid tillskott är svåra symptom och behöver läkarvård. På samma sätt minskad hjärtfrekvens, suddig eller dubbelseende eller svår trötthet kräver omedelbar vård.

Kontraindikationer för användning av magnesiumklorid

Låt oss understryka att en balanserad kost levererar vanligtvis dagliga behov av magnesium i kroppen och magnesiumklorid tillskott krävs endast i de fall där det finns brist på mineralet.

Där kontraindikationer i förhållande till det urskillningslösa användningen av magnesiumklorid som magnesium i överskott kroppen kan påverka nervsystemet, vilket orsakar förhöjt blodtryck, minskad andningsfrekvens.

extremt höga nivåer av klorid i systemet kan leda till koma, andningsförlamning eller tom dödsfall. Doserings gräns tolereras för vuxna är 350 milligram per dag.

Livsmedel med högre mängder av magnesium

De flesta människor kan hålla mängden magnesium i hälsosamma nivåer utan att tillgripa tillägg, helt enkelt äta en balanserad kost med mycket grönsaker mörkgröna blad.

Det är värt att nämna att magnesiumnivåer i livsmedel beror på halterna av magnesium i marken där de odlas. Därför kan de organiska matar vara mer magnesium eftersom de flesta gödselmedel som används i konventionella jordbruket är baserade på kväve, fosfor och kalium i stället för magnesium.

För detta och andra skäl, ofta värt att betala priset lite dyrare ekologiska och investera i denna typ av anläggning.

Här är några specifika livsmedel som är ovanligt rikt på magnesium:

Mat - värden motsvarande 100 gram mat 

 • Alger: 770 mg
 • Torr Basil: 422 mg
 • Torr koriander: 694 mg
 • Linfrön: 392 mg
 • Pumpafrön torkades: 535 mg
 • Mandel smör: 303 mg
 • Kakaopulver och socker: 499 mg
 • Vassle (vasslepulver): 176 mg

Olika typer av magnesium tillskott

Det finns en mängd olika magnesium tillskott på marknaden. Kom ihåg att det inte finns något sådant som en magnesium tillägg 100%, att eftersom magnesium måste vara ansluten till ett annat ämne, och är exakt det ämne som används i någon given kombination komplement som kommer att påverka absorptionen och magnesium biotillgänglighet i kroppen samt dess pris. Var försiktig med var man kan köpa produkten och lära sig att skilja mellan dem:

 1. magnesium glycinat: Detta är en form av magnesium som tenderar att ge högre nivåer av absorption och biotillgänglighet och anses allmänt optimal för dem som försöker att korrigera en defekt;
 2. magnesiumoxid: En typ av magnesium bundet till en organisk syra eller en syra från fett. Innehåller 60% magnesium, och har laxerande egenskaper;
 3. Magnesiumklorid: Den innehåller endast 12% av magnesium, men det har bättre absorption än andra former;
 4. magnesiumhydroxid (Mjölk från Magnesia): Det är oftast används som ett laxermedel. Observera att det är lätt att drabbas av överdosering med denna produkt på grund av dess pris och lätthet att ha var man kan köpa. Så, bara ta det att riktas av en läkare;
 5. Magnesiumkarbonat: Den har syraneutraliserande egenskaper och innehåller 45% magnesium;
 6. magnesium taurate: Den innehåller en kombination av magnesium och taurin, en aminosyra. Tillsammans har de en tendens att ge en lugnande effekt på kropp och själ;
 7. Magnesiumcitrat: Det är kombinationen av magnesium med citronsyra och har laxerande egenskaper;
 8. magnesium treonat: Det är en nyare typ magnesium tillägg som ser lovande ut, främst på grund av dess överlägsna förmåga att penetrera mitokondriemembranet.

Ytterligare referenser:

 • Office of Kosttillskott: Magnesium
 • med: Magnesiumklorid
 • med: magnesiumklorid Biverkningar
 • National Institutes of Health Office of Kosttillskott: Magnesium
 • Handbook of Minerals Kosttillskott de; Robert A. DiSilvestro
 • University of Maryland Medical Center: Möjliga interaktioner med magnesium

Har du någonsin behövs för att använda magnesiumklorid tillskott för att återställa brist på mineral i din kropp? Symtom som känner? Kommentera nedan!