Krom Picolinate: för servering, biverkningar och hur man

Chromium Picolinate

Den kompletterar och föreningar bantning marknaden har en säregen förening som kallas chromiumpicolinate, som säljs som mirakel mineral som hjälper dig att gå ner i vikt (bland andra effekter, som vi kommer att se mer i detalj på framsidan). Liksom de flesta kosttillskott är chromiumpicolinate finns mest i form av kapslar och inte alla dess användningsområden har reglerats av FDA (Food and Drug Administration).

En av de huvudsakliga funktionerna krom effekt är effekten av insulin; avsaknaden av detta mineral kan leda till allvarliga skador på insulinberoende system, som är ansvarig för att höja nivåerna av glukos i blodet, såsom efter måltider, matning av effekt. En annan viktig roll insulin är att agera på kolhydratmetabolism av fett och protein.

I alternativ medicin, är krompikolinat vanligen används för att sänka kolesterol och optimera användningen av glukos i kroppen. Säljs i tillägget marknaden, chromiumpicolinate känd för att hjälpa till viktminskning, medan hjälper till att minska kroppsfett och bygga muskelmassa.

Chromiumpicolinate hjälper dig gå ner i vikt?

Studier som omfattar komplettering med krompikolinat visar att det finns några små fördelar med denna förening i viktminskning eller fett. Detta är dock fördel mycket liten och forskning visar att det kan gå förlorade med chromiumpicolinate är ca 1 kilo.

Det finns inga studier som visar att chromiumpicolinate gå ner i vikt utan diet och motion stöd. De olika studier i ämnet, var en av dem som publicerades i International Journal of Sport Nutrition och testade effekterna av daglig dos av chromiumpicolinate under nio veckor. Marsvin av denna studie var fotbollsspelare och de förändringar analyserades i procent av din muskelmassa, kroppsfett och styrka. Liksom många andra studier, gjorde chromiumpicolinate inte med effektiva förändringar i kroppssammansättning eller styrka av dessa spelare även under din träning.

Studier har djur som marsvin uppvisar betydande förändringar i de procentsatser av fett och muskelmassa därav. Men de som använder människor inte anger chromiumpicolinate som ett komplement till kostvanor, eftersom dess effekter är minimala i kroppen.

Livsmedel som innehåller krom

Som redan sagts, är krom ett naturligt förekommande mineral som finns i många livsmedel, även i små mängder. Dieter baserade på dessa livsmedel är inte lika effektiv eftersom mängden krom i dem mycket påverkas och försämras av processerna för jordbruk och industri.

Det är dock värt att investera i följande livsmedel som är rika på krom: broccoli, druvsaft, potatis, vitlök, basilika, apelsinjuice, kalkonbröst, biff, fullkorn bröd, rött vin, äpplen, bananer och bönor. Redan livsmedel som innehåller mycket socker, särskilt sackaros och fruktos, innehåller lite krom och bör undvikas.

fördelar

Chromiumpicolinate främjas i samhället som ett mirakel tillägg kunna ta många fördelar, såsom att hjälpa till att bekämpa diabetes, fetma och bygga muskelmassa.

Sanningen är att krom är ett mineral och full av viktiga fördelar, som hjälper process kolhydrater och fetter samt optimera roll insulin, som vi såg tidigare. För dessa faktorer, är det troligt att detta tillägg hjälper viktminskning, och minska aptiten, öka energi och styrka. Dessa faktorer är inte alla vetenskapligt bevisat och det är viktigt att en läkare eller nutritionist råda konsumenten är det bästa komplement till ta är faktiskt chromiumpicolinate.

hur man tar

Efter samråd med en läkare och fann att av datum är chromiumpicolinate det bästa alternativet för dig, återstår att se som tar detta tillägg. Intaget bör vara mellan 25 och 35 mikrogram dagligen och under huvudmåltider. Tricket är att inte överdriva intaget, eftersom detta kan utlösa flera allvarliga biverkningar. 

bieffekter

Precis som de flesta kosttillskott och läkemedel, har chromiumpicolinate vissa biverkningar om de konsumeras dagligen, speciellt i kombination med andra ämnen.

Om personen har allergier mot någon förening som finns i detta mineral, är det viktigt att undvika det. Personer med diabetes, cancer eller immunsystemproblem bör konsultera en läkare innan medicinering själv.

Vissa studier visar att biverkningar av krompikolinat kan vara överdrivet svår, vilket orsakar förändringar i DNA på grund av kombinationen av den med andra kemikalier, som kan leda till cancer. Dessutom finns det rapporter om att detta tillägg irriterar mag-tarmkanalen och kan utlösa sår och vissa dermatit.

Ytterligare referenser:

  • Everyday hälsa; Krompikolinat (GTF krom)
  • Vanderbilt; Har Chromium Picolinate effektivt Aid viktminskning?
  • Oregon State University; krom
  • National Institutes of Health, krom

Känner du någon som har tagit och rekommenderade tillskott med chromiumpicolinate? Vad blev resultatet av den här personen? Vill du ta detta tillägg? Kommentera nedan.