7 Fördelar med E-vitamin – att tjäna och Källor

Källor av vitamin E

Vitamin E är ett av de ämnen de som omfattas av media när det gäller kost. Från tid till annan, rekommenderas att komplettera med vitamin E, bara för att senare kontraindicerar samma tillskott.

1. Antioxidant Action

Bland funktionerna och fördelarna med vitamin E, är dess antioxidant åtgärder förmodligen den viktigaste. Genom denna funktion E-vitamin är i stånd att neutralisera fria radikaler, ämnen som anges som en av orsakerna till många kroniska och degenerativa sjukdomar.

Också på grund av dess antioxidant åtgärder, vitamin E skyddar kroppen fett från oxidation. Detta skydd är viktigt på olika nivåer, med början med försvaret av plasmamembranet, det vill säga, det yttre membranet hos celler. Detta försvar bidrar till en väl fungerande alla cellulära funktioner.

2. Kardiovaskulär Sjukdom förhindrande

En annan viktig fett skyddas av vitamin E är LDL-kolesterol (det "onda" kolesterolet). Även i detta fall skyddet är viktigt eftersom LDL-kolesterol blir mycket farligare om rostig, passerar den ansamlas i artärerna och börjar processen för åderförkalkning.

Vitamin E bryr sig om cirkulations hälsa i allmänhet, som en av dess funktioner är bildandet av röda blodkroppar, fungerar den i utvidgning av blodkärl och förhindrar bildningen av blodproppar i cirkulationssystemet.

3. Hud

Den antioxidant åtgärder är också känt för sina estetiska fördelar, eftersom fria radikaler är förknippade med oönskade effekterna av åldrande. En av fördelarna med vitamin E är särskilt bra hy, vilket är anledningen till det är allmänt används av kosmetikaindustrin. Man kan hitta, till exempel stora mängder av vitamin E i solskyddsmedel. I denna mening är den viktigaste egenskapen av vitamin E för att bibehålla hudens naturliga fuktighet.

4. Immunsystemet

Förutom dessa funktioner, är en av de viktigaste fördelarna med vitamin E för att upprätthålla immunsystemet. Ett stort antal studier tyder på att immuniteten beror till stor del på goda nivåer av vitamin E, som visar dess effektivitet, särskilt hos personer med försvagat immunförsvar genom åldrande eller någon sjukdom.

5. muskler och ben hälsa

Som en indirekt effekt, vitamin E bidrar till muskler och ben hälsa, eftersom det är nödvändigt för funktionerna absorption och användning av kalcium och kalium, viktiga mineralämnen för drift och underhåll av muskel- och benvävnader.

6. muskelmassa Gain

Vitamin E hjälper verkligen att få muskelmassa. Förutom att påverka muskel hälsa indirekt genom det cirkulatoriska systemet och kalcium och kalium, antioxidantaktiviteten av vitamin E skyddar muskler från fria radikaler som normalt släppts efter muskel motstånd utbildning. Således musklerna återhämta sig snabbare och bättre, vilket gör det lättare att få muskelmassa.

7. Viktminskning

Temat av fördelarna med vitamin E på viktminskning är full av myter. Tanken att vitamin E snabbar upp ämnesomsättningen används oftast grunder för att motivera påverkan av vitamin om att förlora vikt. I själva verket är dock vitamin E bidrar inte till det direkt.

Emellertid är det möjligt att tala om en indirekt bidrag av vitamin E för viktminskning: som muskelmassa ökar utgifter kroppen energi, är det möjligt att viktminskning är en bieffekt av muskelmassan underlättas av goda nivåer av vitamin E

Effekter av E-vitaminbrist

mycket låga nivåer av vitamin E är extremt sällsynta hos friska människor, eftersom det finns många livsmedel med vitamin E, deras källor är riklig och att det kan, som ett fettlösligt vitamin lagras i kroppen. Brist på vitamin E som sker i undernärda människor eller problem i absorptionen av fett, orsakar dock ett antal sjukdomar.

För det första kan den antikoagulerande effekten av vitamin E saknar kroppen, så att potentiellt farliga blodproppar kan bildas i cirkulationssystemet. Den antioxidant att skydda fetter också upphör att existera, så att cellerna börjar lida skada. Särskilt farligt är de skador på nervcellerna, som försvagar myelinskidan.

Immunsystemet i händelse av brist på vitamin D, försvagas. Kroppen är också mindre motståndskraftig mot nedgången i nivåer av röda blodkroppar, vilket kan orsaka blodbrist. Vidare bör ett misslyckande att orsaka en förlängd nedgång i kalcium- och kaliumnivåerna, så att ben och muskler har hindrat dess drift och kan brytas ned.

Naturliga källor till vitamin E

naturliga källor för var man kan hitta vitamin E. Vitamin E koncentrerar kraftigt i mörkgröna grönsaker, bland vilka de högsta koncentrationerna återfinns i spenat och sparris i överflöd.

Eftersom vitamin E är ett fettlösligt vitamin, kan du också hitta den lätt i livsmedel med hälsosamma fetter som frön (särskilt solrosfrön), mandel och fet fisk (som lax och populära sardiner ). oljiga grönsaker som avokado, är också var man kan hitta mat Vitamin E är möjlig.

Tillskott av vitamin E

Eftersom naturliga källor till vitamin E är riklig och tillgängliga, är det mycket ovanligt att vitamin E tillskott verkligen är nödvändigt. Komplettering kan dock vara till nytta för många människor, om det görs inom säkra gränser.

Men när det behövs väljer vitamintillskott och mycket omsorg. Först är det rekommenderat att säkerställa att tillägget innehåller vitamin i sin naturliga form, vilket är mycket effektivare än syntetisk form.

Ännu viktigare är det dock bestämningen av doseringen. Det rekommenderas starkt att konsultera en läkare för att bestämma lämplig dos med hänsyn till kost och andra faktorer. Undvik överdosering av vitamin E är i detta fall en prioritering.

Överdos av vitamin E

Mycket höga halter av vitamin E är extremt farliga. Överskott vitamin E orsakar en dramatisk minskning av nivåerna av vitamin K, ansvarar för regleringen av blodkoagulationen processer. Denna effekt, i kombination med den antikoagulerande egenskap av vitamin E, skapar en hög risk för blödning i kroppen.

Denna risk kan bli ännu större när det gäller samverkan med antikoagulerande läkemedel såsom aspirin. Särskilt farligt är möjligheten till letala blödning i hjärnan, så att tillägg av vitamin E bör göras med absolut försiktighet.

Du har för vana att konsumera livsmedel med vitamin E? Anser att behovet av att öka sina källor grund av fördelarna med vitamin E hälsa? Kommentera nedan!