9 Fördelar vattenmelon – att tjäna och egenskaper

9 Fördelar vattenmelon - att tjäna och egenskaper

Vattenmelon är en läcker och uppfriskande frukt. Men dessutom är det också fantastiska egenskaper. Vi kommer att undersöka följande fördelar av vattenmelon, visar vad som använder denna frukt när det gäller hälsa och fitness.

Vad är vattenmelon?

Vattenmelon är en god och uppfriskande frukt, ett bra val för sommaren. Det kan konsumeras i skivor eller bitar, som juice eller fruktsallader.

Hon är mycket konsumeras i torra områden i Afrika sedan ca 92% av dess innehåll är vatten.

Men det är inte bara massa som är ätbart. Många webbplatser använder sig av skalet och vattenmelon frön. Med skalet kan göras konserver. För detta ändamål frukterna av ekologisk odling av växter eftersom skalen är fria från bekämpningsmedel är att föredra. rostade frön äts av Mellanöstern människor. Indianerna i sin tur förbereda bröd med ett mjöl gjorda av dessa frön.

vattenmelon egenskaper

Som vi har sett, är vattenmelon mestadels består av vatten, vilket gör det därför lite kalori mat: 100 g frukt ger bara 30 kalorier främst från socker eftersom mängder av proteiner och fetter är meningslöst.

Trots de låga kalorier, är frukten mycket näringsrik. Vattenmelon är en utmärkt källa till C-vitamin och har goda kvantiteter av karotenoider (såsom lykopen och betakaroten), vitamin B1, vitamin B2, vitamin B3, pantotensyra, vitamin B6, biotin, folsyra, kalcium, fosfor, magnesium, kalium, koppar och citrullin. I vattenmelon fann vi också phytonutrient cucurbitacin E. Redan dess frön innehåller stora mängder lipider.

Sammanfattningsvis är de huvudsakliga medicinska egenskaper av vattenmelon dess antioxidant kapacitet och anti-inflammatorisk. låt oss se vad konsumtion av vattenmelon kan ge fördelar för vår hälsa.

Vattenmelon Fördelar - Vad är

Därefter vet vilka fördelarna med vattenmelon och deras egenskaper till fitness och hälsa.

1) Den vattenmelon har anti-inflammatorisk aktivitet

Den cucurbitacin E är en molekyl av triterpenoid typ, närvarande i vattenmelon, som presenterar en viktig anti-inflammatorisk aktivitet. Den har förmåga att hämma enzymet cyklooxygenas (eller COX), vilket är involverat i inflammatoriska processer.

Den har också en antioxidant handling, det hjälper till att bekämpa reaktiva syreradikaler.

2) vattenmelon är bra för hjärtat

En kopp vattenmelon massa har ca 250 mg av citrullin. När vi äter frukten, är citrullin omvandlas av kroppen, speciellt i njuren och blodkärlsväggen i en annan aminosyra, arginin. Enzymet kväveoxidsyntas (NOS) produceras av flera celltyper, oavsett om det arginin gas för att syntetisera kväveoxid, en potent vasodilator, eftersom det kan koppla denna muskel i blodkärl. Detta ger en sänkning av blodtrycket som, när hög, är en viktig riskfaktor för hjärtsjukdom. I en undersökning, medelålders obese adults, som förtärde vattenmelon extrakt innehållande dessa aminosyror, upplevde en blodtrycks dämpning.

En annan beståndsdel av vattenmelon, kalium, har också en vasodilaterande effekt.

Redan antioxidanter såsom lykopen, beta-karoten, vitamin C, undvika ramar oxidativ stress situation som befrämjar oxidationen av proteiner och lipider, vilket leder till bildningen av aterosklerotiska plack.

3) vattenmelon är bra för njurarna

Vattenmelon intag ökar utsöndringen av urinflödet. Det anses vara en naturlig diuretikum och inte trycka på njurarna till den. Radera mer urin är bra för njurarna och för hela kroppen, eftersom detta sätt kan vi bli av med bakterier (och därmed förebygga och förhindra cystit), rester och andra xenobiotika (föreningar främmande för människokroppen).

Kalium finns i vattenmelon denna rengöring stimulerar också njurarna. Dessutom närvaron av kemikalien i blod förhindrar bildningen av urinsyra, som den passerar att ackumulera kan ge det kända njursten, samt sjukdomar som påverkar lederna (såsom droppe).

4) vattenmelon är bra för ögonen

Vattenmelon är en bra källa till betakaroten, som vår kropp omvandlas till vitamin A. Den gynnsamma av detta vitamin för ögonhälsa är ökända: Vitamin A förhindrar nattblindhet och förhindrar uppkomsten av makuladegeneration relaterat till ålder.

5) vattenmelon är bra för muskler

Vattenmelon är rik på kalium, en essentiell elektrolyt till processen för muskelsammandragning och överföringen av nervimpulser.

Den citrullin finns i vattenmelon innebär också fördelar för musklerna. I en undersökning som publicerades i Journal of Agricultural Food and Chemistry, sju manliga idrottare, konsumerade en timme före träning, 500 ml naturlig vattenmelon juice, berikad eller vattenmelon juice med citrullin eller placebo. Resultaten visade att de hade en minskning i hjärtfrekvens, liksom efter träningen muskelvärk (det vill säga nästa dag). Som vi har sett är citrullin omvandlas till arginin i vår kropp, och detta i sin tur ger syntesen av vasodilatorn kväveoxid. Studien visade också att den naturliga juicen var lika effektivt som den anrikad form och tarmarna kan absorbera mer citrullin härledd från vattenmelon juice, särskilt om den inte är pastöriserad, än från tillskott av denna aminosyra.

6) vattenmelon är bra för ben

En av de antioxidanter som finns i vattenmelon, lykopen, stimulerar benbildning processen, vilket därigenom förhindrar utvecklingen av osteoporos. Den postmenopausal period är mycket bidrar till uppkomsten av denna sjukdom. I en undersökning, kvinnor postmenopausal konsumerade lykopen, och det konstaterades ett samband mellan konsumtion av lykopen och dess antioxidant effekt och minska arbetet med "degradering" ben.

Andra studier har rapporterat såsom lykopen kan ge denna fördel till benet: den driver differentiering och proliferation av osteoblaster (celler som ansvarar för bildandet av benmatris), och funktionen av enzymet alkaliskt fosfatas (enzym syntetiseras av honom själv osteoblast, som deltar i detta processen för benbildning). Vidare förhindrar lykopen differentiering av osteoklaster (som är ansvariga för cell reabosorção benmatris) och syntesen av reaktiva syreföreningar, vilka är skadliga oxidationsmedel.

7) vattenmelon hjälper till att förhindra och bekämpa cancer

Antioxidant försvara vår kropp beror på aktiviteten hos vissa enzymer och icke-enzymatiska agenter handling, eftersom vissa kost näringsämnen. Vattenmelon är ett livsmedel med en stor antioxidant effekt det har betydande mängder av lykopen, betakaroten och vitamin C. Med konsumtion av frukt, har en synergistisk antioxidant verkan, vilket är ett sätt att förebygga och bekämpa alla typer av cancer.

En studie visade att hos patienter med c ancer, oxidativ stress, det vill säga, när mängden av oxidationsmedel träffar att antioxidanten försvaret av kroppen, modifiera uttrycket av tumörsuppressorgener (cellcykelrelaterade gener), främja proliferation skenande cancervävnaden.

Forskning också EM visar att lykopen hjälper till att förhindra uppkomsten av bröstcancer, endometrial, prostata-, lung- och kolon.

8) vattenmelon hjälper till att förhindra erektil dysfunktion

Kväveoxid genererad från vattenmelon intag (dvs citrullin, som omedelbart omvandlas till arginin) är också effektivt mot erektil dysfunktion. Gasen främjar avslappning av musklerna hos blodkärl, vilket ökar blodflödet till penis. Den mest kända läkemedel för erektil dysfunktion har samma verkningsmekanism.

9) Den vattenmelon hjälper bantning

När vi diet eller ingå en process av närings utbildning, vi saknar äta godis. Vattenmelon är ett utmärkt alternativ för att kringgå denna strategi: det är söt, låg i kalorier och en mycket hälsosammare val.

Konsumtionen av frukt minskar också känslan av hunger, tack vare sin stora vatteninnehåll.

Se även: Gödning vattenmelon eller ner i vikt?

Några viktiga vård

  • Studier på människor hävdar att uppleva fördelarna med vattenmelon för hjärtat och erektionssvårigheter, måste du äta i stora mängder (och äta något överdrivet aldrig tillrådligt). Att äta vattenmelon är giltigt, men se till att använda deras antihypertensiva läkemedel eller mot erektil dysfunktion.
  • Patienter med hyperkalemi bör undvika konsumtion av vattenmelon och andra livsmedel rika på kalium. För att få en idé, 3 frukt cups har 560 mg kalium. Dess överskott i kroppen kan leda till en oregelbunden hjärtrytm, även förekomsten av ett hjärtstillestånd. Dessutom utsöndring av stora mängder kalium belasta njurarna.
  • Överkonsumtion av livsmedel som innehåller lykopen kan orsaka problem med matsmältningsbesvär, gas, diarré, illamående och kräkningar.
  • Människor som är allergiska mot gurka, morot eller latex, även kan ha en viss känslighet för vattenmelon.
  • Föredrar att äta själva frukten, än äta i form av juice. Vattenmelon är rik på socker och diabetespatienter måste konsumera det ganska sparsamt.

Vad tyckte du om vattenmelon fördelar? Nu när du vet vad den gör och vet dess egenskaper, kommer den att innehålla det mer på sin meny? Kommentera nedan!