11 Fördelar med Kefir – för servering och egenskaper

11 Fördelar med Kefir - för servering och egenskaper

Många kan ha sett ett livsmedel som ser ut som ostmassa, men det är det inte. Kom ihåg yoghurt, men det är det inte. Vissa älskar det, många ens vet vad det är, men det är en fermenterad mjölk denna speciella mat, kan vi odla i vårt hus, med en fullt frisk och oumbärlig mat. Hans namn är kefir, och dess fördelar, oräkneliga. Vi kommer att undersöka i dag att tjäna kefir och vet alla dess egenskaper.

Kefir fördelar för kroppen

En regelbunden dagligt intag av kefir kan ge många hälsofördelar, hjälper i metaboliska processer, bekämpa problem, bland annat. Se då deras viktigaste egenskaper:

Magproblem 1-

Kefir hjälper till att minska magsyra i överskott, och därför ett bra mat för personer med gastrit problem, magsår och reflux, bland annat.

Leverproblem 2-

Det har en viktig roll för produktionen av galla i levern kontroll, men också anges som ett komplement i fall av hepatit.

3- tarmproblem

Din jäst, vänliga bakterier och laktobaciller hjälp adress och mjuka kolit krisen i dess olika former, liksom andra sjukdomar relaterade till kolon och attackera de skadliga bakterier i tarmen. Det är också en allierad i kampen mot diarré, förstoppning och inflammation.

Ledproblem 4-

Närvaron av kalcium i sammansättningen kefir hjälper dig att bekämpa osteopeni, benskörhet och reumatism.

Andningsproblem 5-

En annan viktig egenskap hos kefir är kopplad till förbättring av astmaattacker, bronkit och tuberkulos.

6- Förstärkning av immunsystemet

Allergier, candidiasis och andra opportunistiska sjukdomar relaterade till immunsystemet i obalans kommer att gynnas av användningen av kefir.

7- emotionella problem

Förekomsten av tryptofan i hjärnan stimulerar produktionen av endorfiner och serotonin, som hjälper till att fall av depression och ångest.

Dermatologiska problem 8-

Kefir hjälper till att hålla hud, hår och naglar frisk.

9 Problem cirkulations

Stimulerar cirkulationen, främja en väl fungerande hjärta, som reglerar blodtryck och hjälper till att bekämpa det onda kolesterolet.

10- muskel Fördelar

Rik på proteiner, som är viktiga aktörer i muskeluppbyggnad bidrar också till att öka upptaget av glukos av muskelceller som främjar stor hjälp i fysisk prestation.

11. hjälpa dig gå ner i vikt

Det är en viktig allierad i kampen mot extra kilo. Vi ska prata mer i detalj om detta i nästa punkt.

Uppenbarligen inte någon av dessa egenskaper utesluta konventionell medicinsk behandling. Kefir kan användas tillsammans med läkemedel, eftersom det inte finns någon typ av medicinska kontraindikationer.

Varför kefir hjälper dig gå ner i vikt?

 • Det är en regenerator av bakteriefloran, vilket hjälper till i matsmältningen, vilket underlättar metabolismen av fett, samt eliminering av toxiner.
 • Det är rik på proteiner, som gynnar accelerationen av metabolism.
 • Utfodring och har lågt kaloriinnehåll.
 • Ökar kroppsvätskor, hjälpa till att felsöka fett och toxiner.

Se mer information på grund av kefir gå ner i vikt här.

kefir kalorier

Kefir är en kalorifattig mat. 100 gram korn kommer att ha 37 kalorier. Kefir, efter läggas till mjölk, har andra värmevärden, som kommer att variera mellan olika tillgängliga grader av mjölkfett. I detta fall kommer 100 ml av blandningen att ha cirka 90 kalorier.

Vatten kefir presentera lägre kalorivärde än, beroende enbart på mängden socker tillsätts till den.

Vad är kefir förening?

I vart och ett av dess korn finner vi olika typer av symbios i mikroorganismer *. Studier visar att finns i kefir:

 • 8 sorter av jäst,
 • 2 typer av ättiksyra bakterier,
 • 16 typer av Lactobacillus,
 • Ungefär 9 streptokocker / laktokocker,
 • Pantotensyra,
 • Folsyra,
 • vitamin B
 • Vitamin B3,
 • Vitamin B6,
 • vitamin B12
 • Vitamin K,
 • kolhydrater,
 • kalcium,
 • fetter,
 • läktas,
 • fosfor,
 • magnesium,
 • kalium,
 • proteiner,
 • aminosyror,
 • Tryptofan.

Kefir vatten eller kefir mjölk

Det verkar konstigt, men det finns kefir odling i vatten med farinsocker. Dessa variationer i samband med olika sätt att kefir odling föra naturligtvis oss olika resultat.

Fördelarna med vatten kefir ger också en jäst dryck med olika egenskaper till mjölk, där det kommer att märka frånvaron av ättiksyra bakterier resulterar emellertid från mjölk kefir har mer lactobacillus och mikroorganismer.

Blanda inte mjölk spannmål till vatten och vice versa. Mjölken kefir har som huvudföda laktos som vatten kefir kommer att utnyttja sackaros för att göra farinsocker jäsning.

Hur man förbereder kefir?

En matsked kefir korn för varje pint varm mjölk (cirka 20), vanligtvis de bästa flighterna för din ideala odling. Dessa korn skall placeras i ett glas med mjölk, lämnar i vila mellan 12 till 36 timmar. Du måste täcka den med en trasa vanlig maträtt. Det bästa stället att förvara det medan jäsningen är i en garderob. När du är klar bör du skaka glaset, och sedan siktning. Sedan de silats, måste kornen tvättas i kranvatten. Därefter måste glaset tillbaka med en ny del av mjölk för nästa jäsning. Kefir klar kan förvaras i kylskåp.

tips

 • Mjölken ska vara färsk.
 • Förvara inte spannmål utan mjölk så att de dör.
 • Om kornen har förblivit ur mjölk för mer än 48 timmar skall kasseras.
 • Ju mer bryggtid, mindre laktos, så sweet spot för laktosintoleranta.
 • Använd inte några metallredskap. Föredrar sil, kastruller och bestick av plast eller annat material.
 • Om möjligt, tvätta kefir korn med mineralvatten. Om det inte är möjligt, välja filtrerat vatten. Kloren närvarande i vattnet kan äventyra kvaliteten hos produkten.

Vilken är den bästa temperaturen för att odla kefir?

Den omgivande temperaturen är en avgörande faktor i förhållande till den tid som vi bör odla kefir. Ju kallare, desto längre tid för jäsning. Han ger oftast snabbare resultat när en temperatur mellan 25 och 35 grader. Dessa villkor kommer att vara klar inom ett par timmar. På platser där vintern är mycket strikt, kan kefir ta upp till tre dagar för att nå önskad jäsning, men detta sista gången, om inte når den förväntade punkten, är det rekommenderat att kassera produkten, som en försiktighetsåtgärd. Det är viktigt, efter omhändertagande, siktning genom alla bönor och lägga till nya mjölk för att bibehålla fördelarna med kefir.

Vilken är den bästa mjölken för att producera kefir?

För dem som bor på landsbygden och erbjuder tillgången på mjölk "in natura" antingen nötkreatur eller getter, bara koka det och vänta på att återvända till rumstemperatur, tillsätt bönor.

Eftersom de flesta människor inte har detta privilegium, och den enda mjölk som finns tillgänglig är industrialiserade, kan den användas UHT-mjölk i dess olika presentationer: helhet lättmjölk och skummjölk.

Vad är den föreslagna dagliga intaget av kefir?

Helst är vana att konsumera kefir dagligen, så att dina förmåner börjar märkas. Det finns inga restriktioner bör dock sunt förnuft att vara avgörande.

Om att få kefir korn?

Kornen kan erhållas genom donationer från vänner, på platser avsedda för denna kultur i samhällen och grupper och sociala nätverk.

Nedan är två exempel. Anmäl dig och kontakta moderator för information. Det finns andra grupper på Internet, bara ta en sökning.

http://br.groups.yahoo.com/group/fazendo_kefir

www.kefiralimentoprobiotico.blogspot.com.br

Kefir kan erhållas genom andra typer av mjölk?

Ja. Du kan odla den med sojamjölk, kokos, ris, och även i vattnet, som redan nämnts.

kontraindikationer

Hittills finns det inga rapporter om att kontra kefir konsumtion, utom i fall av allergi, allvarlig tål laktos eller något annat obehag efter att produkten.

Biverkningar av kefir

I vissa fall kan överdrivet intag av kefir orsaka magsmärtor, buksmärtor och diarré.

Kefir korn kan konsumeras?

I allmänhet, den del som förbrukar mer vanligtvis är flytande emellertid kornen kan ätas om tilltalande för gommen.

Det industrialiserade kefir?

Det är inte så enkelt som att processen för kefir industrialisering. För närvarande är vissa länder investerar i forskning för att industrialisera det, men allt utomlands, bland dem Japan. Vi har i Brasilien någon pågående studie.

Andra möjliga namn för kefir

Kanske en del människor känner honom från tibetanska svamp, yoghurt växt, yoghurt svamp, yoghurt svamp, etc.

illustrativa video

I amatör video, då finns det två intressanta tips: en i förhållande till den stam av kefir processen och den andra för laktosintoleranta. Även om det är en hemmavideo, kan vara till stor hjälp:

slutliga Tankar

Alla fördelarna med kefir är relaterade till regelbunden konsumtion. I många fall, till en början kommer det att främja avgiftning och sedan börja agera mer allmänt och fullständigt av kroppen. Det är värt att lägga det till kosten.

Hur du dra nytta av kefir? Har ett recept eller en kombination som du älskar? Dela nedan!