Hibiscus Tea – för servering, förmåner och hur man tar egenskaper

Hibiscus Tea - för servering, förmåner och hur man tar egenskaper

Används länge sedan som ett läkemedel te i Afrika, Asien och Karibien har hibiskus te upptäckts av resten av världen tack vare de många fördelar det innebär för hälsan.

Läs om anläggningen

1024px-Flower_Hibiscus_Sabdariffaroselle

Såsom nämnts ovan är hibiscuste erhållen från infusions av den torkade knappen Hibiscus sabdariffa blomma kopp, inte den typen av hibiskus förekommer allmänt i trädgårdar (som också hör till släktet Hibiscus, men är arter hibiskus och frilandshibiskus).

Hibiskus te har rosa färg och smak trevligt nära framboesa- och till skillnad från de flesta teer serveras kall.

frilandshibiskusfrilandshibiskus

rosa sinensisHibiskus

för servering

Under antiken egyptiska faraon tog hibiskus te att uppdatera och kontrollera kroppstemperaturen. I Iran är hibiskus blommor som används för att lugna sinnet och förbättra sömnproblem.

På senare tid har hibiskus te använts för att bränna fett, minska svullnad, förbättra tarmfunktion och kontroll kolesterol.

Som diuretikum, hibiscuste tjänar också till att sänka blodtrycket och skydda funktioner hos njurarna och levern.

egenskaper

Hibiskus te är låg i kalorier (100 gram torkade blommor ger 37 kalorier, men du kommer att använda en oändligt mindre för att förbereda en kopp drink), men den innehåller många viktiga näringsämnen för hälsan.

Flavonoider - såsom antocyaniner och quercetin - är ansvariga för en stor del av fördelarna med hibiskus te, men blommorna är också källa för vitaminer, mineraler, kolhydrater och proteiner.

Huvud hibiskus te näringsämnen:

 • mineralerJärn, magnesium, kalium, fosfor, koppar och kalcium;
 • vitaminer: A, C, tiamin (B1), riboflavin (B2) och folsyra;
 • organiska syror: Mellan 15 och 30% av hibiskus te består av ämnen såsom äppelsyra, vinsyra och citronsyra tre typer av fytonäringsämnen som syftar till att stärka immunförsvaret och förbättra hudens hälsa.

Fibrer och fetter är också närvarande i hibiskus blommor, men i mycket liten mängd. Te innehåller också inget kolesterol och är inte en källa till koffein.

Fördelar med hibiskus te

Här är hur hibiskus egenskaper ger fördelar för hälsa och fitness. Så, vad är hibiskus ändå?

1. Viktminskning

En av de främsta anledningarna till att hibiskus te har fått strålkastarljuset i fitness världen - bland annat som stöds av ett antal kända - är dess verkan på ämnesomsättningen.

Enligt en undersökning publicerad i Journal of Ethnopharmacology, hibiskus var ansvarig för en minskning av viktökning hos överviktiga möss. Bantning Mekanismen hibiskus är ännu inte helt känd, men man tror att te hjälper dig att gå ner i vikt eftersom:

 • Sänker blodsockret, vilket hindrar ansamling av fett;
 • Hindrar syntes av nya fettceller;
 • Minskar av LDL-kolesterol och triglycerider;
 • Inhiberar pankreasenzymer;
 • Det har thermogenic effekt (påskyndar metabolism);
 • Blockerar ett enzym involverat i fettsyrasyntesen.

En annan studie som publicerades 2014 i tidskriften Food & Funktion hibiskus bekräftar dessa egenskaper. I den mänskliga studien fann forskarna att hibiskus extrakt minskar fetma och hämmar fettinlagring.

I forskning som utförs av taiwanesiska forskare, visade det sig att deltagarna som konsumerade extraktet under 12 veckor hade en minskning av vikt, BMI, kroppsfett procent och midjemått.

En annan effekt av hibiskus var att förbättra leverfunktionen i närvaro av leversteatos. För författarna kan denna hibiskus te effekter tillskrivas polyfenoler blomma.

Slutligen en forskning som utvecklats vid Hokkaido University, Japan, har visat att hibiskus hämmar alfa-amylas, ett enzym som omvandlar stärkelse till socker. Detta innebär att hibiskus te efter måltider kan bidra till att minska upptaget av kolhydrater, effekt som i sin tur bidrar till viktminskning.

2. Kolesterol Reduktion

Inte mindre än 80 miljoner brasilianare är med högt kolesterol priser, och de dåliga nyheterna är att detta antal ökar ständigt. Dålig kost, stillasittande livsstil, stress och ärftliga faktorer har tillsammans lämna mer än en tredjedel av personer med LDL-kolesterol över det idealiska området.

Naturligtvis är det bästa sättet att sänka kolesterolet är att ta hand om kost och träning, men några alternativ - såsom användning av vissa växter - kan vara till stor hjälp. En av dessa är exakt hibiskus, vilket är bevisat att reducera koncentrationen av låg densitet lipoproteiner i cirkulationen.

Studier har visat att antioxidanter och bioflavonoider som finns i H. sabdariffa blommor bidra till att förbättra LDL-värden samtidigt återinföra HDL priser, det goda kolesterolet.

Taiwanesiska forskare som publiceras i 2007 Nutrition Research en klinisk test där det konstaterades att frivilliga som fick kapslar med hibiskus extrakt visade en minskning från 8,3 till 14,4% kolesterol bara en månads användning av föreningen.

En annan vetenskapligt arbete, som omfattade deltagande av 222 patienter visade att de med metabolt syndrom och fick hibiskus extrakt hade en signifikant minskning av totalkolesterol och LDL - och samtidigt, HDL priser - är - det goda kolesterolet ökad cirkulation.

Frivilliga som kombinationsbehandling av hibiskus med en diet såg också deras triglyceridnivåer väsentligt till Defekt, vilket tyder på hjärtskyddande effekt av hibiskus te.

3. Hjälper i Diabetes Prevention och metabolt syndrom

Bredvid av hypertoni och höga nivåer av LDL, är den överskjutande socker i blodet en av en uppsättning villkor som utgör Metabolic Syndrome. Termen syftar på metabola riskfaktorer som visar sig i en person och öka risken att utveckla diabetes och hjärtkomplikationer.

Förutom att uppmärksamma kolesterol och minska avlagringar av bukfetma, styra glukosnivåer är ett annat sätt att förhindra metabolt syndrom, ett tillstånd som drabbar cirka 20% av befolkningen.

I samma studie (citerad ovan) som utvecklats i Mexiko med 222 deltagare, fann forskarna att hibiskus hjälper till att kontrollera blodsockret och förbättrar insulinresistens, två grundläggande villkor för att förebygga diabetes.

 • Se även: 8 bästa typerna av te för diabetes

4. Minskad Tryck

Genom att stimulera njurfunktionen, hibiscuste gynnar eliminering av överflödig vätska, att minska volymen av blod och sänka blodtryck. I en studie publicerad i Phytomedicine, konstaterades det att frivilliga som tog hibiskus te beredd med 10 gram uttorkad kopp Roselle visade en sänkning av blodtrycket.

Enligt en annan studie, den här gången i Journal of Human Hypertension kan regelbunden konsumtion av hibiskus te bidra till att minska systoliskt tryck upp till 7,2 poäng.

Publicerad i 2015 i den indiska Journal of Pharmacology, har en nigeriansk forskning funnit liknande resultat. Genom att jämföra effekterna av hibiscuste med lisinopril (en typ av läkemedel för behandling av högt blodtryck) hos hypertensiva diabetiker, fann forskarna att både reducerade blodtrycket med mer än 30% jämfört med placebo.

Detta innebär att hibiskus är lika effektivt som läkemedel vid behandling av högt blodtryck - effekt, forskarna sagt, det kan omfördelas till närvaron av antocyaniner i te.

5. Det är Urindrivande

Baserat på den tillgängliga vetenskapliga litteraturen hittills har forskare observerat att den diuretiska effekten av hibiskus te beror på effekten av H. sabdariffa som en aldosteronantagonist.

Produceras i cortex i binjurarna, är aldosteron ett hormon som styr retention av natrium och eliminering kalium genom njurarna, vilket bidrar till att upprätthålla vattenbalansen i vår kropp.

För dem som tror att använda hibiskus te för viktminskning, innebär detta att förutom att stimulera fettförbränningen, drycken eliminerar också överflödig vätska, sänker pekaren balans och minska uppblåsthet.

6. Förbättrar tarmfunktion

Hibiskus te är milt laxerande, som dess aktiva föreningar förbättra matsmältningen och främja intestinal transit. För bästa resultat med hibiskus te, har en kopp av vätskan på att vakna, fortfarande fasta.

Fytonäringsämnen hibiskus kommer att "väcka" njur- och leverfunktion, medan volymen av vatten stimulerar tarmrörelser, gynnar elimineringen av avföring.

7. Du kan förebygga cancer

Liksom andra livsmedel rika på antioxidanter, innehåller hibiskus fytonäringsämnen som kan bromsa tillväxten av cancerceller genom att minska mängden fria radikaler i cirkulationen.

En undersökning utförd av institutet och avdelningen för biokemi, Chung Shan Medical and Dental College, Taiwan, antyder att hibiskus protocatequínico syra fungerar som en antioxidant och antitumör inducera apoptos (programmerad celldöd) av tumörceller.

8. Antioxidant

Hibiskus te är inte bara att minska de åtgärder, men också för att bibehålla hälsan. Antioxidanter av hibiskus blommor har en viktig roll för att minska cellskador som orsakats av oxidativ stress.

Även fria radikaler som vanligen förknippas med åldrande hud, är detta inte den enda ondska som kan orsaka hälsa: överskott giftiga ämnen försvagar också immunförsvaret och predisponerar kroppen att sjukdomen - särskilt de som involverar den progressiva förlusten av nervceller (läs Parkinsons, Alzheimers).

Vi kan därför säga att hibiskus te används för att bekämpa fria radikaler, minska inflammation och förhindra neurodegenerativa sjukdomar.

9. skyddar levern

Vissa studier har undersökt effekterna av hibiskus te på levern och de preliminära resultaten har varit lovande. I en undersökning som publicerades i Food and Chemical Toxicology, bladen av hibiskus var ansvariga för en minskning av oxidativ skada på kroppen, och antioxidanter anläggningen minskade också leverinflammation.

Förutom att förebygga framtida problem i levern, dessa hibiskus te egendomar hjälper också behandla leversjukdom redan installerat.

- Övriga förmåner

Förutom ovanstående egenskaper, är hibiskus te bra för:

 • Minska menstruella kramper;
 • Lugna nervsystemet och minska stress;
 • Förbättra matsmältningen;
 • Bekämpa svamp- och bakterieinfektioner;
 • Stärka immunsystemet;
 • För att förbättra hjärnfunktionen (ökar minne och koncentration);
 • Minska lust att äta godis: som förbättrad insulinkänslighet, minskar hibiskus te glykemiskt variation och kan användas för att avvärja cravings för raffinerade kolhydrater.

kontraindikationer

Som sänker blodtrycket, måste hibiskus te undvikas av personer med naturligt lågt tryck. Te är också kontraindicerat hos gravida kvinnor eftersom det inte finns bevis för att H. sabdariffa blommor kan stimulera menstruation.

bieffekter

 • Hibiskus minskar östrogennivåer: personer som genomgår hormonbehandling och kvinnor som använder sig av p-piller bör vara försiktig när man tar hibiskus te dagligen;
 • fertilitet: enligt en studie i Indien, kan hibiskus ändra kvinnliga reproduktiva aktiviteten, vilket gör det svårt att utforma;
 • hallucinatoriska effekter: Det finns rapporter om möjliga berusning och känsla av hallucinationer efter hibiskus te konsumtion,
 • hypotoni: hibiscuste kan överdrivet lägre blodtryck;
 • Sjukdomskänsla: svaghet, yrsel och nedtoning av vision (på grund av alltför eliminering av elektrolyter);
 • Läkemedelsinteraktioner: hibiskus te kan minska effekten av paracetamol (det rekommenderas att vänta två timmar efter intag av läkemedlet innan te) och kan också störa effekten av cytostatika.

Hur hibiscuste

bilder

Kontrollera hur man förbereder hibiskus te för bästa resultat:

 • Värm 500 ml vatten och koppla så snart de börjar koka;
 • Lägga en matsked torkade blad av hibiskus vatten drunknar i 5-10 minuter;
 • Servera kall eller iskallt.

Om du vill öka den termogena effekten av hibiskus te, tillsätt ingefära krydda till den färdiga drycken.

Hur du tar

Framställningen antydan till hibiscuste listas ovan ger 2 koppar av drycken, som kan tas på morgonen eller mellan måltider. Eftersom målet med te är att förbättra ämnesomsättningen och även avgifta kroppen, undvika användning av socker och sötningsmedel.

För att minimera förekomsten av potentiella biverkningar, undvika att ta mer än två eller tre koppar te om dagen. Det är också lämpligt att slå samman en vecka utan te var 15 dagar av daglig konsumtion av drycken.

var man kan hitta

Här hittar du de torkade blad av H. sabdariffa i hälsokostbutiker eller online på specialiserade webbplatser. Priset på hibiskus te är cirka R $ 7.00 för förpackningen med 100 gram torkade blommor.

Ytterligare referenser:

 • Alarcon-Aguilar FJ et al. Effekt av Hibiscus sabdariffa om fetma i MSG möss. J Ethnopharmacol. 2007 okt 8; 114 (1): 66-71. Epub 2007 27 juli.
 • Chang CH, CH Peng, MD Yeh, Kao ES, Wang CJ. Roselle extrakt hämmar ansamling av fett och fetma och förbättrar lever steatosis hos människor. Food Funkt. 2014 Apr; 5 (4): 734-9. doi: 10,1039 / c3fo60495k. Epub 2014 19 februari.
 • Daniel Chukwu Nwachukwu, Eddy Ikemefuna Aneke, Leonard Fidelis Obika och Nkiru Zuada Nwachukwu. Effekter av vattenhaltigt extrakt av Hibiscus sabdariffa på renin-angiotensin-aldosteron-systemet av Nigerians med mild till måttlig essentiell hypertoni: En jämförande studie med lisinopri Indian J Pharmacol. 2015 Sep-Oct; 47 (5): 540-545.
 • Gurrola-Diaz C, Garcia-Lopez P, Enriquez-Sanchez S, et al. Effekter av Roselle extrahera pulver och förebyggande behandling (diet) på lipidprofiler av Patienter med metabolt syndrom (Mesy). Phytomedicine 2010; 17: 500-505.
 • Mozaffari Khosravi-H, Jalali Khanabadi-BA-Afkhami Ardekani M, F Fatehi, Noori-Shadkam sour M. Effekterna av TEA (Roselle) vid hypertension hos patienter med typ II diabetes. J Hum Hypertens. 2009 Jan; 23 (1): 48-54. doi: 10,1038 / jhh.2008.100. Epub 2008 7 augusti.
 • Lin T, lin M, Chen C, et al. Roselle extrakt angiogram serumkolesterol hos män och kvinnor. Nutr Res 2007; 27: 140-145.
 • Wang CJ, Wang JM, Lin WL, Chu CY, Chou FP Tseng TH. Skyddande effekt av Hibiscus antocyaniner mot tert-butylhydroperoxid-inducerad levertoxicitet hos råttor. Food Chem Toxicol. 2000 May; 38 (5): 411-6.

Har du någonsin trott att hibiskus te kan ge alla dessa fördelar för hälsa och kondition? Redan har för vana att ta det ofta? Kommentera nedan!