9 Fördelar med Peanut – för servering och egenskaper

9 Fördelar med Peanut - för servering och egenskaper

Jordnötterna kan klassificeras som brunt rutinmässigt på grund av dess näringsprofil, dock tillhör den botaniska klass av pulser, dvs relativ bönor, linser, ärter etc. Vi kommer att undersöka följande fördelar av jordnötter, som visar egenskaper för hälsa och fitness.

Vad är jordnötter?

De jordnötter kan konsumeras i olika former och har frammarsch på marknaden i form av pasta eller jordnötssmör. Lika skarp mellanmål kan konsumeras och saltade eller osaltade. Det kan läggas till sallader och söta recept och även saltad, såsom kyckling schack, en orientalisk maträtt som tar jordnötter.

Jordnötssmör kan ätas med bröd (jordnötssmör sandwich är mycket populär i USA), i olika typer av söta recept som fyllningar i tårtor, kakor, glass och blandas med banan och andra frukter. För dem som tränar och konsumera vassleprotein, en kombination av protein med jordnötssmör är också mycket bra, vissa märken redan säljer inklusive jordnötssmör ökat med vassleprotein.

Från jordnöt extraheras även jordnötsolja och en typ av mjöl kan produceras.

Se även:

  • 6 Fördelar med jordnötsmjöl - Hur man gör, och hur man använder Recept
  • Jordnötspasta gödning?

Vilka egenskaper jordnötter?

Jordnötterna är extremt rika på fett och protein och lågt kolhydratladdning, liksom de flesta nötter. Genom att ha en stor andel av jordnötter fett kan betraktas som ett livsmedel med hög kalori profil.

En portion av 100 g av jordnötter ger ca 560 kalorier och fördelar sig enligt följande: 49 g fett, 26 g protein och 16 g endast kolhydrat. Bland fetter, är mest enkelomättade (52%) är den polyomättade och mättade 33% 15%. Jordnötter innehåller inget kolesterol.

De jordnötter är fortfarande rikt på mineraler och vitaminer, inklusive vitamin E och B-vitaminer, koppar, mangan, molybden, fosfor, magnesium, zink, järn och kalium. Den innehåller också lösliga och olösliga fibrer.

Vilka är fördelarna med jordnötter?

Näringskompositionen erbjuder utmärkta fördelarna med jordnötter för hälsan. Förstå vad bra är exakt:

1) Jordnötterna kan bidra till viktminskning

Det faktum att jordnötter är en mat rik på fett och kalorier kan orsaka förknippar det med viktminskning kan tyckas vara en motsägelse. Men det är inte så, jordnötter, om de konsumeras med måtta kan vara en stark allierad i kampen med skalan. Studier visar att människor som konsumerar nötter (jordnötter överväger nötter samt) minst två gånger i veckan är mindre benägna att gå upp i vikt.

Den fiberintag är också mycket viktigt för dem som vill gå ner i vikt, hjälpa till i mättnad och funktion i tarmen och jordnötter är utmärkt källa till fiber, innehåller 2 g av näringsämnet i två msk.

Jordnötter innehåller också en kombination av de tre viktiga makronäringsämnen - protein, fett och kolhydrater - därmed en hel måltid, ökar mättnad och undvika den gemensamma känsla av utsatthet i restriktiva dieter, vilket kan leda till en hel del av hunger och lust att äta.

Det är ett utmärkt val i små mängder, till mellanmål mellan måltiderna, vilket minskar hunger och undvika konsumtion av andra förädlade livsmedel lastade socker och dåliga fetter.

Se även: Jordnötter gödning eller ner i vikt?

2) jordnöt hjälpa till att bygga muskler

Jordnötter innehåller en mycket rimlig mängd protein, särskilt med tanke på det faktum att ett livsmedel av vegetabiliskt ursprung. Proteiner bildas av aminosyror som i sin tur är nödvändiga för muskeluppbyggnad. Att bilda muskelproteiner, kräver kroppen en god tillgång av aminosyror, sålunda, för fysiska aktiviteter utövare som syftar till att stärka, definition eller muskel hypertrofi behöver vara ständigt vaksamma i att ta en tillräcklig mängd av protein. Om du vill inkludera jordnötter i kosten i tillräckliga mängder, kan då dra nytta i detta avseende.

Genom att ha hög kaloritäthet, kan jordnötter fortfarande hjälpa idrottare som behöver mat och kaloritillskott. Även för dem som inte syftar till att öka kalorier, när de används i rätt mängd och balanserad med resten av kosten, kan det ge energi och vilja att fysisk aktivitet förbättrar prestanda och resultat är viktminskning, är muskeluppbyggnad.

3) Jordnöt skyddar nervsystemet

I jordnöts 20g, en liten del hittades om 2,5 mg Niacin eller vitamin B3, vilket motsvarar 15% av det rekommenderade dagliga intaget. Så jordnötter kan vara en utmärkt näringskälla för att säkerställa tillräcklig tillgång på detta vitamin.

Regelbunden konsumtion av livsmedel rika på niacin som anges av studier för att vara skyddande mot utvecklingen av sjukdomar som Alzheimers och kognitiv försämring som presenterar med stigande ålder.

4) Jordnöt hjälper till att skydda mot cancer

Forskning har visat att på grund av närvaron av vissa ämnen såsom fitoesteróides, fytinsyra, folsyra och resveratrol, kan jordnötter medverka till att förhindra koloncancer är den tredje vanligaste cancerformen och den mest dödliga. I en stor studie av mer än 10 år och 20.000 frivilliga, äta jordnötter minst två gånger i veckan var i samband med en 58% lägre risk att utveckla cancer hos kvinnor och 27% män. Därför kan regelbunden konsumtion av dessa livsmedel vara en allierad i kampen mot denna allvarliga sjukdom som är cancer.

5) Den jordnöt hjälper till att förhindra gallstens

I en annan mycket stor studie, som genomfördes i tjugo år över 80 tusen kvinnor som konsumerade det visade att åtminstone 28 g av jordnötter, jordnötssmör eller andra nötter per vecka visade en lägre risk för 25% utveckla gallsten.

6) Jordnötterna är rika på antioxidanter

Nyare forskning har visat att jordnötter innehåller betydande mängder av antioxidanter, som närmar sig de belopp som finns i blåbär och jordgubbar. De viktigaste ämnen med antioxidanteffekter är de polyfenoler, i synnerhet p-kumarinsyra. Koncentrationen av denna syra kan ökas ytterligare upp till 22% när jordnötterna rostas. Den innehåller även vitamin E, en annan potent antioxidant. Antioxidanter bekämpa fria radikaler, som skadar kroppens leder till för tidigt åldrande, hjärtsjukdomar och även cancer.

7) De jordnötter kan förhindra diabetes

Forskare har funnit att konsumera minst 5 gånger per vecka, ett belopp på 2 tsk jordnötssmör soppa, kan bidra till att minska risken att utveckla diabetes med nästan 30%. Forskningen publicerades i Journal of American Medical Association. Ett större antal studier och forskning om denna förmån jordnöt ska utföras, men vi kan redan betrakta resultatet som ett livsmedel potential.

8) jordnöt är bra källa till fett

Såsom framgår, de flesta av dessa fetter är jordnöts enkelomättad eller fleromättad, särskilt den omättade omega-6 fettsyra. Denna typ av fett också närvarande i livsmedel som olivolja och avokado är bevisat fördelaktigt för hjärthälsa genom att förbättra nivåerna av totalkolesterol, det onda kolesterolet (LDL) och triglycerider. Dessutom kan fetter inte tas bort från fodret som många kanske tror, ​​eftersom detta kan kraftigt påverka ämnesomsättningen. Nyckeln till en hälsosam kost är att få rätt mängd fett, bra källor, såsom jordnötter.

9) Jordnöt ger vitaminer och mineraler

Ett tillräckligt utbud av vitaminer och mineraler är avgörande för effektiviteten i metaboliska reaktioner och underhåll av hälsa som en helhet. Jordnötter bidrar således också ge i goda mängder av dessa näringsämnen, inklusive koppar, mangan, zink, järn, selen, vitamin E, B3, B6, B5 och folat.

Mängden mangan är mycket representativ, 30 g jordnöts innehåller cirka 0,8 mg av mineral vilket motsvarar nästan 40% av vår dagsbehovet. Mangan är involverad i ett antal fysiologiska processer såsom avlägsnande av giftiga ämnen till organismen, vävnadstillväxt, sårläkning, etc.

viss försiktighet

Vi har sett de många fördelarna med jordnötter, men också några punkter förtjänar uppmärksamhet:

  • Jordnötter kan innehålla aflatoxiner, vilka är giftiga substanser som produceras av en svamp, som koloniserar jordnöts plantering, eftersom detta utvecklar mycket nära marken. Dessa gifter kan orsaka akut och långsiktigt kan leda till utvecklingen av levercancer, tillväxt atrofi och mental retardation. aflatoxinnivåer styrs jordnötter som marknadsförs av hälsomyndigheterna.
  • Jordnötsallergi kan orsaka. Vissa människor har känslighet för jordnötter och deras derivat och bör vara uppmärksam för att undvika livsmedel som innehåller det. Denna allergi är associerad med förekomsten av aflatoxiner. Som jordnötsolja kan konsumeras av människor allergiska eftersom processen eliminerar produktionen av olja aflatoxiner.
  • När marknadsförs och rostade saltade jordnötter kan innehålla för mycket natrium. Det är viktigt att vara medveten om etiketter och undvika versioner med för mycket salt.
  • Peanut är rik på omega-6. Forskning har visat att en mängd av denna överdrivna omega-6 fettsyra till omega-3 kan leda till utveckling av sjukdomar. Därför, även om de nuvarande fett i jordnötter är friska, måste du att upprätthålla en balans mellan intag och intag av omega-3. Fet fisk som lax och omega-3 kapslar är goda källor för att upprätthålla tillförseln av näringsbalansen och förhållandet omega-6 / omega-3.

Vad tyckte du om fördelarna med jordnötter? Nu när du vet vad den gör och vet dess egenskaper, kommer den att innehålla det mer på sin meny? Kommentera nedan!