15 Fördelar med Avocado – För tjäna och egenskaper

avokado

Frukterna kan stöd i viktminskning process och ger mättnad vid olämpliga tidpunkter. Medan de flesta av dem är rika på kolhydrater, är avokado består till största delen av fett.

Nu kommer vi att förklara fördelarna med avokado för vår hälsa, vad är, vad deras huvudsakliga egenskaper och du kan förstå att skurk han har ingenting, tvärtom, kan det förbättra deras livskvalitet och även hjälpa till att hålla god form.

Vad är avokado?

Avokado är en frukt hemma i Mexiko och Centralamerika, som tillhör arten Persea americana. Idag, tack vare hybridisering och tusentals år av odling, det finns många sorter av frukt, de största producenterna i dag är Mexiko, Chile, USA, Indonesien, Dominikanska Republiken, Colombia, Peru, Brasilien, Kina och Guatemala.

Externt är avokado grönt och levande som mognar blir mörkare, nästan svart. Massan är ljusgrön eller gulaktig och har krämig konsistens. Inuti hittar vi en stor klump, som är avokado frö.

avokado Egenskaper

En liten avokado med 150 g massa (ca 1 kopp) ger 240 kalorier, 22 g fett, 13 g kolhydrater, proteiner 3g och 10g av fiber. Vi kunde inse, därför att avokado är inte en låg kalori frukt belastning, men skillnaden är i sammansättningen av fetter. Nästan 70% av fett som finns i avokado är enkelomättad, de flesta av oljesyra och resten består av fleromättade fetter (omega-3 och omega-6) och mättad (palmitinsyra).

Dess förhållandet mellan omega-6 och omega-6 är mer än 10: 1. Man tror att en obalans i dessa proportioner är ansvarig för att orsaka inflammation och vissa sjukdomar. Hälsovårdsmyndigheterna i många länder rekommenderar ett förhållande av 5: 1 till 2: 1 kan hittas. Således, trots fördelarna med avokado och enkelomättade fetter, för att kompensera för intag av omega-6 närvarande i avokado är viktigt att söka rika källor till omega-3.

Mängden fibrer närvarande i avokado också imponerande. 10g som motsvarar 40% av den rekommenderade dagliga mängden fiber.

Utöver de makro, avokado innehåller ett mycket brett utbud av vitaminer och mineraler. Anmärkningsvärt är de vitamin B komplex, vitamin C, vitamin A, vitamin E, vitamin A, koppar, mangan, magnesium, fosfor, kalium och zink.

värmevärden

Värmevärde avokado är hög? Ja, men det är viktigt att reflektera över de val som gjorts för sina måltider; granska de valda livsmedel för mat och söka funktionella ersättare till din kropp.

Avokado innehåller i genomsnitt 180 kalorier per 100 gram. Det har fett? Ja, men de är bra fetter. Det är enkelomättade, essentiella fetter för att kontrollera kolesterol och minska triglycerider. Det är också indicerat för behandling av hjärt-kärlsjukdom och prevention.

antioxidant karotenoider

Frukt hjälper till vid absorption av lykopen och betakaroten, som karotenoiden som är fettlöslig avokado kan erbjuda. De kan hjälpa till och bevara cellerna i kroppen. Denna fördel kan erhållas från insättningen av minst 150 gram av avokado i traditionella sallader. Detta resultat kan också uppnås med avokadoolja medlemskap kan du köpa i hälsokostbutiker.

Nedan kan du veta de viktigaste antioxidant karotenoider som finns i avokado:

 • alfa-karoten;
 • betakaroten;
 • Betacriptoxantina;
 • lutein;
 • neoxantin;
 • violaxantin;
 • Zeaxantin.

rik källa av näringsämnen och vitaminer 

Avokado är en guldgruva av vitaminer och näringsämnen som är viktiga för balansen i en organism. Den är rik på mineraler som kalium, järn, kalcium och magnesium. Du kan ta emot olika fördelarna med avokado, som vi kommer att se nedan, genom vitaminerna A, C, E, K och B-komplex vitaminer

Vad är avokado?

I Brasilien är avokado allmänt konsumeras i färsk form, slagen med mjölk eller skrynkliga, många människor tillsätt socker eller citron. Redan utomlands, är den populäraste formen av avokado användning i salta recept - det vanligaste är att förbereda guacamole, en sås av mexikansk härkomst som förutom avocado leder också lök, tomater, koriander, citronsaft och kryddor.

Kan även användas som ersättning av oljor och fetter i några recept, passerade bröd och toast i utarbetandet av smörgåsar och ge en speciell touch till sallader.

Tillsätt avokado i kosten kan ge många fördelar på grund av dess näringssammansättning rik på fett "vänner" och friska fytonäringsämnen.

Det finns många fördelar med avokado, här är vad de är.

Avokado fördelar för hälsa och fitness

1. Ökar absorptionen av karotenoider

Många livsmedel har röda färgpigment eller orange i dess sammansättning, som kallas karotenoider. Som exempel kan nämnas sötpotatis, papaya, morot, mango, spenat, betor och broccoli.

I den mänskliga kroppen, karotenoider fungera som antioxidanter och prekursorer till vitamin A, vilket är viktigt för ögats hälsa. Är fettlösligt, är absorptionen av dessa substanser förbättras av närvaron av fett i måltiden emellertid de livsmedel som innehåller dem är mycket fattiga på lipider. Sålunda har forskare studerat sambandet mellan absorption av karotenoider är naturligt förekommande i födointaget gemensamma avokado.

Avocado är rik på hälsosamma fetter och förbättrad absorption av karotenoider i 2-6 gånger jämfört med måltid utan avokado. I absorption, avokado indikeras också för att förbättra omvandlingen av karotenoider till vitamin A.

Dessutom innehåller mycket avokado karotenoider. Den vanligast förekommande är crisantemaxantina men finns också neoxantin, lutein transneoxantina och, som nämnts ovan.

Vi kan dra slutsatsen därför att utöver sina inneboende egenskaper, kan avokado hjälpa oss att få ut det bästa av andra livsmedel samt förbättra absorptionen av dessa växtföreningar.

2. antiinflammatorisk effekt

Du bor med svullnad, rodnad och obehag på grund av artros, reumatism och droppar, är det ofta rekommenderas av läkare att ta en vanlig kost för att hantera, är det inte? Försök sedan att lägga avokado till dina måltider. Det kommer att vara mycket effektiva i resultatet och minska påverkan på din hälsa och kropp.

Fördelen kan kännas igen av den positiva effekten av avokado på HDL-kolesterol, vilket är god kolesterol, ansvarig för att skydda artärer, och inte för destruktion av dessa. Det kan hjälpa till utvidgning av blodkärlen och i olika kroppsliga förändringar som gynnar en balanserad och väl fungerande kroppen. Denna fördel tillhandahålls av avokado vitamin E, som inducerar fett för att ta antiinflammatoriska kraft.

Artrit är en inflammatorisk sjukdom som drabbar många människor och leder till svår ledvärk och andra problem. Avokado komponenter såsom enkelomättade fetter, fytosteroler, vitamin E och C, förutom att karotenoider, hjälpa till att bekämpa inflammation som orsakas av artrit förbättra kvaliteten på dessa patienter.

3. Minska stressen

Avokado innehåller ett ämne som kallas glutation, vilket reducerar effekterna av kortisol, stresshormonet karakteristik. Överskottet av detta hormon hindrar också viktminskning processen. Glutation också fördelar detox din kropp och förbättrar funktionen av levern, vilket gör bättre eliminering av gifter flera av avokado fördelar.

4. Förbättrar kardiovaskulär hälsa

Lägga avokado till en balanserad kost har visat sig vara effektiva för att förhindra och bekämpa olika kardiovaskulära sjukdomar genom att förbättra dåliga kolesterolvärden (LDL) och sänka nivån av oxidativ stress i blodströmmen.

En av de faktorer som bidrar till dessa fördelar av avokado är dess lipidsammansättning, såsom enkelomättade fetter, speciellt oljesyra, som är 68% av fettet i frukt och mycket forskning har associerats med positiva effekter på kardiovaskulär hälsa, liksom förbättra hjärnans funktion och ger bättre tillväxt och cellförnyelsen. Denna koncentration närmar avokado sammansättning mycket hälsosamma oljor som olivolja.

Andra mycket viktiga komponenter är fytosteroler, inklusive beta-sitosterol, kampesterol och stigmasterol. De har en viktig antiinflammatorisk roll, vilket också gynnar förhindra kärlkomplikationer.

Andra viktiga ingredienser är de antioxidanter innefattar karotenoider, vitamin E och vitamin C och andra komponenter med anti-inflammatorisk effekt, procyanidiner och katekiner, är flavonoider.

Man tror att dessa fördelar kan uppnås genom regelbunden konsumtion av ungefär en kopp eller en kort bilresa från avokado och alltid i samband med en riktig kost, balansera kvantitet och kvalitet av fettet.

5. Anticancer

Ämnet ansvarig för denna effekt är glutation, såsom beskrivs ovan. Hon kan agera som blockerar åtminstone 30 olika cancerframkallande ämnen. 

6. Kolesterol Kontroll

Avokado ger ökad HDL-kolesterol anses goda kolesterolet och minskar LDL-kolesterol, det dåliga kolesterolet. Det reducerar mängden av beta-sitosterol hormon och har förmåga att inhibera absorptionen av dietkolesterol.

7. regelbundna tarm Flow

Vi vet att en tarm med jämnt flöde upprätthålls med hjälp av många funktionella livsmedel. En väl fungerande tarmen är en av de mest avokado nytta av fibrerna som finns i frukten.

8. hämmar aptiten och gå ner i vikt

Fördelarna sträcker sig till avokado viktminskning. Det är extremt hög i fiber, innehåller en del av 150 g 10 g av detta näringsämne som är väsentligt i dieter för viktminskning eftersom det hjälper i tarmfunktion, ger mättnad under en lång tid och även hjälper till att minska glukos spikar och blodkolesterolnivåer.

Forskning som publiceras i Nutrition Journal funnit att personer som åt en halv avokado med lunch måltiden var 40% mindre lust att äta några timmar senare. Införandet av guacamole till huvudmåltider rätter verkar också ha den effekten.

Enkelomättade fetter, som finns rikligt i avokado, är förknippade med minskad bukfetma, som är den farligaste i form av riskfaktor för utveckling av sjukdomar relaterade till övervikt.

Avokado innehåller låg mängd kolhydrater förutom att ha ett mycket lågt glykemiskt index. Detta förhindrar glukos och insulin spikar, vars rebound resultat efter glukos lagring som glykogen eller fett, utlöser mer hungrig.

Således, trots den höga koncentrationen av fett och kalorier, med tillägg av avokado till en riktig diet, det kommer att hjälpa dig att gå ner i vikt. Men det kräver försiktighet i dess intag. Det anger den maximala förbrukningen av avokado en halv dag.

9. Förordning menstruation

Du kan använda avokado för att reglera menstruationscykeln. Den visar intag teer gjorda med blommor till exempel; du kan konsumera cirka 2-4 gånger under dagen. En menstruationscykeln under kontroll ger också reduktion av effekterna av PMS (premenstruellt syndrom).

10. Förbättrar Vision

Det avokado hälsofördelar med sin vision från vitamin A som finns i frukten.

11. Ger bättre hälsa till ditt hår

Där Avocado fördelar för håret, kan du bli av med mjäll besvärlig, ge styrka till dem och även bidra till att förhindra håravfall.

garanterad 12. Sleep

Avocado kan vara allierade du försökte erövra perfekta nattsömn jag behövde. B-komplex vitaminer som B3 kan balansera hormoner som ansvarar för återstoden av ämnen som är ansvariga för hjärnaktivitet sömn. Folsyra matar också signalsubstanser som ansvarar för sömn hälsa.

13. Förhindrar för tidigt åldrande och behandlar huden

Kraften av antioxidanter kan minska de skadliga effekterna som orsakas av fria radikaler på huden. Den ständiga förnyelse av celler ger mer vitalitet och hälsa till sina vävnader. Din hud kan stanna mer hydrerad och full av näringsämnen stund. Avokadoolja är mycket eftertraktade för dessa förmåner avokado.

Du har förmodligen även sett recept för hemlagad avokado mask för en vackrare hud. Detta beror på det faktum att näringsämnen i frukt, såsom bra fetter och vitaminer bidra till att upprätthålla hudens fukt, vitalitet och elasticitet. Oljesyra bidrar till att minska irritation och rodnad i huden och förbättra sin förmåga att reparera. Tillräckligt intag av denna fettsyra hjälper till att reglera produktionen av talg i huden, förbättra akne och fet hud ramar.

Vitamin E och karotenoider hjälper till att förhindra den oxidativa skada som leder till bildandet av rynkor och rynka pannan linjer, och vitamin C deltar i produktionen av elastin och kollagen, de huvudsakliga strukturella komponenter i huden.

14.ELP i byggnad muskelmassa

Jämfört med andra frukter, avokado utmärker sig genom att erbjuda 2 gram protein per 100 gram frukt. Som vi vet, proteiner är nödvändiga för att få muskelmassa och hypertrofi.

En undersökning som lagts fram i 3 veckor båda grupper av två typer av kost rik på mättade fetter (palmitinsyra) och den andra rik på enkelomättat fett (oljesyra) innehållande samma mängd kalorier. Resultaten visade att avsättningen för fysisk aktivitet var nästan 14% högre i den grupp som följde kost rik på oljesyra. De höll en snabbare ämnesomsättning efter måltid. Således kan avokado ändå ge extra energi från mycket friska fettkällor, för intensiv träning som krävs för att bygga muskler.

Regelbunden konsumtion av denna typ av fett är också förknippat med en förbättring i syntesen av testosteron och tillväxthormon, två viktiga faktorer för proteinsyntes i musklerna, däribland kvinnor.

Om du söker muskelmassa vinst, kan du sedan lägga till avokado till ditt ätande plan, men kom ihåg att kontrollera konsumtionen.

15. Avocado hjälper till att reglera glukosmetabolismen

Som vi redan har nämnt, innehåller avokado en låg belastning av kolhydrater och ett lågt glykemiskt index, vilket minimerar genereringen av glukos och insulin och i sig topparna är faktorer som gör att det är ett bra mat för personer med diabetes eller även för icke-diabetiker som vill dra nytta av underhåll av låga nivåer av blodsocker. Närvaron av höga mängder av fiber är också en faktor som hjälper till i denna kontroll.

fortfarande krävs ytterligare studier, men en del forskning tyder på en minskning av insulinnivåer och bättre reglering av blodsockret efter en måltid med avokado konsumtion.

Också under utredning är verkan av en polyol närvarande i avokado kallas perseitol, som till skillnad från vanliga sockerarter leder till en hämning av frisättningen av insulin i blodströmmen.

Vidare är avokado rik på vitamin K, som har en viktig roll i blodkoagulation. Studier visar att människor som äter mer av detta vitamin har 19% lägre risk att utveckla diabetes. De frivilliga följdes under 10 år.

Några tips för att konsumera Avocado

 • Avokado fytonäringsämnen är koncentrerade i delar som inte brukar äta som är skal och frö eller kärna. I närmast barken massa kan vi hitta fler näringsämnen än i de centrala delarna, så det rekommenderas att skal, utnyttjas så mycket som möjligt denna massa bredvid barken. Ett sätt att göra detta är peeling händer, som en banan. skär helt enkelt avokado på längden i fyra delar och sedan dra i huden med tumme och pekfinger. Detta kommer att bevara mycket av den massa som har en mörkare färg och är rik på fytonäringsämnen också närvarande i skalet.
 • Personer med latexallergi bör konsultera en läkare innan du dricker avokado, eftersom det finns också risk för överkänslighet mot frukten.
 • Den gröna avokado bör förvaras i rumstemperatur. För att snabba mognad, kan den placeras i en påse eller pappersomslag.
 • När mogna, är avokado den mörkaste och soft shell när pressas lätt.
 • Den mogna frukten bör förvaras i kylskåp. Om du redan klippa, är det intressant att hålla i en sluten behållare och droppa några droppar vinäger eller citron yta för att förhindra oxidation av massan.
 • Genom tillsats av avokado till heta recept, är det rekommenderat att vara förberedd med den lägsta temperaturen och kortast möjliga tid, för att undvika hög skada temperatur till friska fettsyror.
 • I allmänhet mindre avokado tenderar att vara rikare i fett än större.

Vad sägs om att införliva avokado i din kost?

Visste du att dessa viktiga avokado hälsofördelar? Den har för vana att konsumera denna frukt? Kommentera nedan.